[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lucianvlad
Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad

Nu vreau sa ii tin decat maxim 2 saptamani intr-o astfel de maternitate dupa care voi dona puii unui prieten. Nu am inca un bazin si nici nu vreau sa am.
Am cumparat ieri o maternitate si imediat ce am prins una din femelele de msuli a inceput sa scuipe puii. Avea peste 30 in gura, ma intreb cum de au incaput atatia. Cineva mi-a spus ca daca las puii liberi in maternitate si maternitatea in acvariul comunitar, rapitorii vor incerca sa ii suga prin fantele maternitatii si ii vor zdrobi. Acum am pus un minciog in maternitate si puii in minciog. Imi poate spune cineva daca este adevarat? Sunt la prima experienta de genul asta.

Multumesc mult!
Sunt interesat sa cumpar urmatoarele specii:

Sciaenochromis friery - 1F

Otopharynx lithobates - 1F

Nimbochromis venustus - 1F

Cyrtocara moori - 1F

Pot oferi la schimb alte ciclide la schimb
Salut,

Ca si elemente de noutate in bazin am cele 2 femele de acei msuli gusate. Una dintre ele este de aproape 2 saptamani. Credeti ca ar trebui sa-i scot puii? A slabit destul de mult si mi-e mila de ea.
De asemenea, pentru ca nu vreau inca un bazin in casa, am vazut niste maternitati interesante in unele fotorafii, ceva de genul niste cutii cu gaurele in care stateau puii o perioada pana cresteau suficient cats a fie eliberati in comunitar. Sigur ca la mine nu e cazul cu eliberatul in comunitar datorita Otopharinx-ului insa am promis puii unui prieten.

Foarte frumos bazinul, felicitari. De ce nu e si un pic de rosu?

Cat despre scalari, desi am avut si discusi, pot afirma acelasi lucru, sunt cei mai frumosi pesti pe care i-am avut vreodata. Stiu ca sunt pe maini bune asa ca nu imi pare rau ca i-am dat.

Salut si bine ai venit printre ciclidofili.

Ti-as sugera sa umpli toata canistra externa cu siporax sau matrix. In ea trebuie sa fie doar material filtrant pt bio. Eventual pe sorbul canistrei pui un burete pe care il speli din cand in cand. Eu cred ca nu iti va fi suficienta o sg canistra dar depinde f mult de incarcatura biologica (cati pesti ai, ce dimensiune, cat de des ii hranesti).

Despre fundal iti spunca si eu am autocolant negru si sunt f multumit de el. Cand desfaci autocolantul de pe hartia de suport uda-l bine sa il poti manevra cum vrei pe spatele acvariului, apoi trage din centru catre exterior cu o spatula pt a-l intinde bine si a scoate toate bulele de aer si apa dintre el si sticla. Sper ca m-am facut intzeles.

Eu am folosit nisip bej din Hornbach, se vede incomparabil mai bine. Nisipul alb este prea artificial dupa gusturile mele si are si o granulatie mai mare decat cel bej. La africani cu cat mai fin cu atata mai bine.

Nu ne-ai spus nimic referitor la decor. Eu as folosi pietre naturale. Daca pui pietre mari ai grija cum le asezi. Eu am pus o placa de polistiren extrudat pe fundul acvariului dupa care am pus pietrele si abea apoi nisipul.

Succes cu proiectul.
Salut,

Dau la schimb urmatoarele:

Pseudotropheus polit 1M

Pseudotropheus flavus 2M

Haplochromis nyererei - 1M

Pseudotropheus elongatus chewere - 2 buc pui cred ca masculi

Nimbochromis livingstonii - 1 buc 6-7 cm

Doresc:

acei msuli - 1-2F

Nimbochromis venustus - 1-2 F

Sciaenochromis frieryi - 1-2 F

Cyrtocara moori - 1-2 F

socolofi 1-2 F

Alte ciclide africane, in special haplo

Numai pt Bucuresti

Detalii PM sau 0727 787 653

Multumesc,

Lucian.
Interesant proiect, il voi urmari cu interes.

Ar merge niste rapitori din Malawi de minune in bazinul asta.

Succes!
Merci mult George! Abea stept sa vin sa iau si interruptus-ul de la tine.

Doua vesti, una era de asteptat, cealalta surprinzatoare:

1. Incepe sa se aglomereze treaba, am trecut de 35 pesti unii dintre ei sunt chiar maricei.

2. Serile trecute cand sotia ii admira a spus: "Ne trebuie si noua un acvariu mai lung" - voi profita de aceasta afirmatie. Am in plan un bazin de 2m, poate chiar 2,2m. Il voi si lati pana la 60 cm. Dar asta abea anul viitor prin mai. Acum asteptam o fetita si nu e loc de alte proiecte.

Pana atunci insa cateva foto de zilele trecute:

Iodotropheus sprengerae - am 2, daca nu se confirma ca sunt pereche unul va pleca

image

Nimbochromis livingstonii - a mai crescut ceva
image

Un mascul de Pseudotropheus polit - se coloreaza destul de rar cel mai probabil pt ca nu are femela insa atunci cand se enerveaza nu-i sta nimic in cale

image

Sciaenochromis fryeri - salau sau stiuca, indiferent ce o fi... e o minunatie de peste

image

image

Cyrtocara moori - waw - din cate am vazut mai sunt vreo cateva specii ale acestui gen - intentionez sa le achizitionez pe toate odata cu noul bazin

image
image

Si am lasat la urma ce-mi place mai mult: Otopharynx lithobates

image
image

Si o foto de ansamblu:

image

Multumesc koala.

Maine ii aduc si pe cei mai mari: iodotropheus, demasoni, polit, otoparix si o cyrtocara moori de 12 cm. In momentul de fata bazinul nu arata deloc aglomerat insa daca ar fi toti la dimensiune maxima nu ar mai fi acelasi lucru. Ma uitam ieri al polit... ca un pitbull...
@ arhitectul - Fotografiile sunt facute cu un Rebel T2i - echivalentul american al lui 550D, obiectiv de kit 18-55 a carui stabilizare nu mai functioneaza deoarece l-am scapat de pe trepied. Nici focalizarea nu mai este atat de buna din acelasi motiv. Trag pe manual la un iso 1600 cu speed de 160 si f 6.3, fara blitz. Nu sunt multumit deloc de calitatea fotografiilor. Imi trebuie musai un obiectiv cu focala fixa. Sper sa-mi aduca mosul un 50mm f 1.8. Multumesc mult de aprecieri!
Ei bine ... nu am putut sa ma abtin si... i-am si imperecheat, am luat si stuci care ajung la dimensiuni considerabile. Poate pana aunci voi avea si un bazin pe masura.

Iata vedetele:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Aseara am aduc o parte din pesti. Dupa o aclimatizare care a durat aprox 3 ore au fost introdusi in bazin. La o ora au si primit putina hrana. Sper sa pot reveni cu o foto mai tarziu.

Am vorbit cu Florin Florea si daca doriti il puteti suna sa vedeti ce mai are disponibil. Numarul lui este: 0722636025
Dragos intzeleg foarte bine ce spui.

Eu am in cap 2 proiecte:

- Unul ar fi o camera special pt acvariu cu un perete comun cu living-ul unde sa se vada doar display-ul bazinului. Bazinul sa aiba 1m latime si 3m lungime. Desigur asta se va intampla doar in cazul in care imi voi construi o casa si calculez tot din faza de proiect. In acest caz voi folosi un sump. In camera special destinata acvariului care va avea 2m lungime voi avea robineti, scurgere instalatii, filtre, AC... etc.

- Celalalt proiect care e mult mai realist se refera la spatiul disponibil in livingul locuintei pe care o detin acum. Bazinul ar tine locul standului TV. Ar incepe de undeva de la o inaltime de maxim 20 cm deasupra podelei si s-ar ridica pana undeva la 80-100 cm. In acest caz nu as avea loc de sump. Desigur, nici de canistre. Deci as aborda solutia cu filtre in laterale. SI crede-ma ca am vazut cateva proiecte perfecte dpdv vizual in aceasta idee. unul ar fi asta:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=542262962494778&set=pb.110404739013938.-2207520000.1385718430.&type=3&theater

Superb bazinul, felicitari!

Cand ma gandesc ca al meu e doar jumatate din lungimea pe care o ai tu.... imi vine sa-mi fac altul

L.E. Ce timp de banda de lumini ai folosit? Ma gandesc si eu la aceeasi solutie insa nu stiu ce sa aleg pt a scoate mai bine in evidenta culorile pestilor.
Primul lucru care ma atrage la un bazin cu africani este culoarea. Cu cat mai variata si mai intensa cu atat mai bucuros voi fi.
Comportamentul pe de alta parte, pentru ca nu am avut pana acum africani si nu i-am studiat, nu am cum sa-l savurez doar din clipurile de pe net. Cu siguranta printre pestii pe care ii voi aduce se vor strecura si femele si atunci inevitabil voi vedea ceva comportament nuptial. Pe de alta parte am vazut cum creste agresivitatea cand perechile de pesti au ponte, nu am un bazin suficient de mare pt un astfel de comportament. Sper sa nu sar din lac in putz.

Pestii ii voi lua de la Florin Florea. Nu activeaza pe forum. Il voi intreba daca este de acord sa-i public numarul de telefon si voi reveni cu informatia.

Nu voi mai adauga pietre.

Am bagat la cap despre lumina, e pe lista lui Mos Craciun un Marine-Glo de 40W. Sa fie T5 sau T8? Din cate am intzeles T5-urile patrund mai greu o coloana de apa de 60 cm. As vrea o lumina suficient de puternica pt a se forma algele dar si acest aspect il pot rezolva printr-un program mai lung de iluminare.

Pe scurt, habar nu am ce fac, acum experimentez si sunt pregatit sa fac fata si esecurilor. Tocmai de aceea va multumesc si apreciez sfaturile voastre.
@ Dragos - hraneam cu mixtura facuta de mine din 25-30% granule TetraDiscus si restul inima de vita. Problema la mixtura nu este concentratia de proteine ci descompunerea ei. Cred ca mult mai usor sunt descompuse granulele decat mixtura (nu stiu sigur). Cred ca inima de vita fiind carne cruda e mai periculoasa in apa decat granulele procesate deja. Dar nu asta e problema pt ca nu prea imi ramanea mancare neconsumata. Oricum 10 discusi cat palma mananca mult si elimina si mai mult, stii asta pe propria-ti piele. Pe langa ei mai aveam inca vreo 50 lighioane, mici ce-i drept... Stiu ca esti fan sump, nu am testat solutia, nu o contest. Eu sunt fan undergravel insa la ciclide africane nu prea isi are locul. Dar daca as fi in locul arhitectului as merge pe filtru in laterale. Am vazut solutia asta si mi-a placut grozav. Apropos: de ce iti granesti discusii cu hrana uscata si nu cu hrana congelata?
Si mai stiu ca pare greu de crezut ca o canistra de 500 lei, pret in care intra si siporax-ul, sa fie foarte buna. Eu am testat si sunt foarte mutumit. Sunt curios daca mai sunt colegi care au modelul asta in productie si ce impresie au.
Salut,

Frumos proiect. Nu am experienta cu africanii dar culorile alor tai imi plac foarte mult.

Referitor la filtrare: daca as avea fonduri si spatiu mi-as face un bazin cat mai lung din care as fura pe ambele laterale cate 20 cm si acolo ar fi sump-urile. Pline cu siporax desigur. Am vazut ce poate face un material filtrant de calitate cat am avut discusii. Principiul KISS se aplica si in acvaristica. Am invatat-o pe peilea mea.
Pe de alta parte nu m-as da indatar nici de la niste canistre mari. Eu am 2xSunSun de 1400L/h. Nu am spatiu in inaltime sub acvariu ca mi-as fi luat de 2000. La discusi hraneam si 7 mese pe zi congelat. Nu am avut niciodata probleme. E drept ca debitul mi-a mai scazut din cauza ca m-am umplut de melci. Am desfacut canistra, am curatat-o si i-am dat drumul din nou. Sunt foarte multumit de SunSun. Nu sunt cele mai silentioase insa nu le aud din dormitor desi nu inchid usa si sunt la numai 7 metri de ele. Nu vreau sa se considere reclama insa cand dai mai putin de 400 lei pe o canistra tata de mare te astepti sa fie o prostie care functioneaza prost. Nu este deloc asa. Recomand cu caldura.

Bafta cu proiectul
@ Black - cred ca ai dreptate. Daca voi mai adauga pietre o voi face dupa ce voi aduce pesti.

@Arhitectul - Nu ma pricep la ciclide africane. Din ce am citit si discutat cu acvaristi mai experimentati ca mine am ajuns la concluzia ca ei se bat pentru femele. Tot pentru motivul asta isi stabilesc si teritoriile. Voi vedea ce si cum va fi. Daca nu se coloreaza atunci va fi o problema. Ti-am citit tot jurnalul, sper sa vad cat mai repede bazinul pe care il ai in proiect pus in functiune.

Salut,

La inceputul acestui an mi-am confectionat un bazin cu dimensiunile 120x45x60h din sticla de 10mm calculat pentru discusi. Pana acum o saptamana chiar a gazduit 10 bruni.
Satul de schimburile dese de apa, de 5-6 hraniri pe zi, de evaporare si implicit condensul exagerat odata cu venirea iernii, de mizeria continua si de plantele pline de alge, am hotarat sa trec la cilide africane in urmatorul setup:

Filtrare: 2 canistre externe SunSun de 1400 l/h. Una o aveam in functiune inca din ianuarie si pentru ca sunt foarte mutumit de ea am decis ca nu are sens sa ma complic cu sump mai ales ca sper la un bazin mai mare. Daca la hranirea nebuna a discusilor facea fata una sper ca 2 pot fi suficiente pt 20-25 mbune.

Iluminare: In om de fata detin un T8 AquaGlo de 40w si 3 T5 orsam 865. Voi renunta la Osram si voi aduce un reef white si un reef blue. Inca nu sunt hotarat ce producator, as inclina catre JBL dar astept si sfaturile voastre.

Decor: Nisip bej din Hornbach si cateva pietre de rau. As mai adauga ceva roci, voi vedea pe parcurs ce si cum.

Vietuitoare: Saptamana viitoare voi aduce aprox 25 pesti cu dimensiuni intre 4 si 10 cm. acei msuli, metriaclima estherae rot rot, hongi srt, elongatus chewere, pseudotropheus polit, pseudotropheus demasoni, pseudotropheus flavus, labidochromis chaereuleus, aulonocara firefish, hongi red, otoparix, iodotropheus si cyrtocara moori.

M-am hotarat sa merg numai pe masculi si sper sa reusesc asta pt a diminua cat mai mult agresivitatea in bazin.

Cred ca nu am deciclat canistra veche in cele 4 ore cat a stat oprita, am mai avut in trecut intreruperi de curent chiar si mai mult si nu s-a intamplat nimic vizibil. Cu toate astea am decis sa adaug bacterii si 2 gibbiceps pe care ii aveam in vechiul acvariu pt a grabi putin ciclarea celei de-a doua canistre.

Iata si o fotografie cu prima amenajare, stiu ca sunt putine roci, probabil voi mai adauga:

image

Orice sugestie sau observatie este binevenita.

Multumesc!
De vanzare urmatoarele:

10 Discus brown cu dimensiuni intre 12 si 8 cm. Unul din ei e ramas putin in urma - 6 cm. Pret pe pachet 700 Ron. Pretul pe bucata in functie de dimensiune se discuta.
Discusii au 6 luni si vin dintr-o pereche de brown de la Atti Howart pe care ii are din Cehia.

24 Hemmigramus rhodostomus de 4 cm, pret pe bucata 5 Ron, pret pe pachet 100 Ron.
10 Corydoras sterbay, maturi, pret 8 ron pe bucata
2 Loricaria sp. 10 cm, 10 Ron/ buc
2 Gibbigeps de 12 respectiv 10 cm - 10 ron/buc

Pret pe intreg pachetul de pesti - 800 Ron

2 Echinodorus bleheri de 35-40 cm - 40 ron/buc

1 Echinodorus osiris red - peste 50 cm - 50 ron/buc

Fotografii atat cu plantele cat si cu pestii: http://www.flickr.com/photos/lucianvlad/

Pestii se pot ridica doar din Bucuresti.

0727 787 653
lucian8500@yahoo.com
Sau PM.

Multumesc!

Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad
Go to: