Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Asa cum spuneam, apa fiind din fantana si nu din reteaua de alimentare cu apa a bucurestiului, este foarte dura. Voi face niste masuratori la un momentdat si le vo posta.
Referitor la plante, tocmai dpdv al compatibilitatii cu temperatura mare, vi alege un semiplantat. Un design si o amenajare care mie imi plac foarte mult gasiti aici:
http://www.aquariumdesigngroup.com/index2.php?v=v1 sectiunea Live Planted Aquarium - bazinul cu scalari (foto 14-15-16 de sus in jos). Asta este ceea ce intzeleg eu printr-un semiplantat.
Referitor la remineralizare: - ea este vita doar pentru plante sau si pentru pesti? Mentionez ca, cel putin pentru inceput nu ma intereseaza absolut deloc inmultirea discusilor pentru ca este cat se poate de cert ca nu voi avea loc pentru inca un bazin, oricat de mic ar fi el si oricat de frumos.
Voi achizitiona 8 discusi maricei (8-10 cm) care mi-as dori sa fie cat mai deferiti si variat colorati.
Repet: este foarte importanta partea estetica insa nu voi faci niciodata rabat de la conditiile bune de vietuire ale pestilor.
Lucian.