[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lucianvlad
Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad

Asa cum spuneam, apa fiind din fantana si nu din reteaua de alimentare cu apa a bucurestiului, este foarte dura. Voi face niste masuratori la un momentdat si le vo posta.

Referitor la plante, tocmai dpdv al compatibilitatii cu temperatura mare, vi alege un semiplantat. Un design si o amenajare care mie imi plac foarte mult gasiti aici:
http://www.aquariumdesigngroup.com/index2.php?v=v1 sectiunea Live Planted Aquarium - bazinul cu scalari (foto 14-15-16 de sus in jos). Asta este ceea ce intzeleg eu printr-un semiplantat.

Referitor la remineralizare: - ea este vita doar pentru plante sau si pentru pesti? Mentionez ca, cel putin pentru inceput nu ma intereseaza absolut deloc inmultirea discusilor pentru ca este cat se poate de cert ca nu voi avea loc pentru inca un bazin, oricat de mic ar fi el si oricat de frumos.
Voi achizitiona 8 discusi maricei (8-10 cm) care mi-as dori sa fie cat mai deferiti si variat colorati.
Repet: este foarte importanta partea estetica insa nu voi faci niciodata rabat de la conditiile bune de vietuire ale pestilor.

Lucian.
Sa intzeleg ca ai o instalatie de schimb de apa la picatura sau ai un vas tampon in care se strange apa din osmozor si apoi cu o alta pompa faci schimbul?

Multumesc pentru raspunsuri.
Lucian.
Am intzeles ca locuiesti la curte. In ce zona a Bucurestiului si de unde iti pregatesti apa pentru schimburile periodice?
Eu imi doresc un bazin asemanator (putin mai mic) si cred ca voi avea probleme cu apa din fantana care este foarte dura.

Merci,
Lucian.
Bazinul arata foarte sanatos, felicitari.
As reorganiza putin asezarea plantelor, pe cele mari le-as pune in spate iar in fata as lasa mai mult spatu pentru "zbor".

Backgroundul 3D este home made sau cumparat? Ce grosime are?

Sper ca in curand sa vedem o oferta de pui discusi din perechile astea splendide.

Lucian
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Daca FX5 este prea puternic poate e mai ok 2xFluval 406 (noul model ce il inlocuieste pe 405).
Ca si filtru intern tot la un Fluval U4 ma gandeam si eu.

Nu am masurat niciodata duritatea apei, voi face cateva teste inainte sa ma apuc de treaba. Cert este ca se vede calcarul depus pe tot ce intra in contact cu apa. Dupa numai un an de utilizare a trebuit sa desfac boilerul centralei unde se depusese peste un litru de calcar.

Din pacate si in detrimentul pestilor, este foarte important pentru mine designul avariului catre trebuie sa fie perfect echilibrat si asortat cu restul mobilierului din living. Deci dimensiunile sunt cam la limita superioara.
As putea totusi sa renunt la canapea si atunci... ))

Lucian.
Salut,

Numele meu este Lucian Vlad sunt din bucuresti si sunt dependent.

Am avut acvariu cu pesti de cand aveam 12 ani. Am inceput cu guppy si xifo si am ajuns la scalari. Am reusit chiar sa inmultesc la un momentdat scalari. Asta se intampla acum vreo 10-12 ani. De atunci nu am mai avut acvariu la mne acasa pentru ca nu am mai stat pe acasa.
Am locuit cu chirie si apoi in gazda. Gazda avea un acvariu de 200 litri de care ma ocupam eu in general. El aducea pesti si eu incercam sa-i tin in viata avand in vedere ca punea alaturi de xifo si moli astronotus ocelatus si de mira de ce-i dispar unii pesti. Insa intretinerea era grija mea.
De 2 ani am reusit sa am casa mea si acum s-a strans un buget frumusel care ar putea sa acopere un acvariu plantat pentru discusi.
Imi plac toate speciile de pesti si daca as putea mi-as confectiona 10 acvarii nu unul. Dar... sunt insurat (intelegeti voi).

Lucian.
Salut,

Numele meu este Vlad Lucian si desi citesc de multa vreme subiectele de aici sunt nou pe forum.

De cateva luni imi doresc un acvariu semiplantat pentru discusi si m-am hotarat la dimensiunile urmatoare: 120x45x60cm=aprox 300litri.

In momentul de fata inca nu sunt hotarat din punct de vedere al filtrarii. La inceput ma gandisem la un sump, mai apoi, pentru ca am posibilitatea sa achizitionez de pe amazon fara comisioane si alte costuri, m-am orienta spre un fluval fx5 insa imi este teama sa nu fie prea puternic. Aici as avea nevoie de parerea voastra.
Voi achizitiona de asemenea si un filtru intern pentru filtrarea mecanica. Ce imi recomandati.

O alta problema pe care o am este calitatea apei de la robinet care la mine vine din fantana din curte si care este foarte dura. Daca imi voi achizitiona un osmozor rezolv problema duritatii? Osmozorul scade si PH-ul apei?

Restul detaliilor tind sa cred ca le-am intzeles si sper sa am rabdarea sa respect cu strictete toate etapele astfel incat sa nu am probleme.

Promit sa va tin la curent cu toate detaliile si cu fotografii eventual.

Multumesc,
Lucian.

Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad
Go to: