[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
iti dau un link, ca sa te poti lamuri macar vizual despre diferenta soclurilor http://nevertebrate.allshops.ro/produs/486337/Socluri+T8+cu+protectie+la+apa+cauciuc.html ai acolo si T5 si T8. Poti sa iti dai seama macar vizual de diferenta la grosime intre cele 2 modele. Observi cat de subtire este un T5 fata de un T8? Sau ca sa intelegi si mai bine un T5 are diametrul de 1,6 cm si T8 2,6 cm . Iti e clar acum? Sper ca te-am lamurit macar teoretic. Stiu ca teoria mea nu iti rezolva practica ta, dar macar ti-ai facut o idee
laura.a wrote:

Asa ca...scuzata-mi fie intrebarea: ar trebui sa inlocuiesc soclul T8 pe care il are capacul meu in dotare cu unul pentru neon T5 ? Cum se face asta?

aici chiar ai nevoie de cineva care se pricepe. Soclul reprezinta locul din capatul neonului unde ii intre piciorusele. Pentruca unele neoane au un diametru( o grosime) si altele alta grosime iti dai seama ca nu pot intra daca le inlocuiesti in acelasi loc. Ca sa schimbi soclul in primul rand trebuie sa iei socluri cu protectie la apa( ca doar se monteaza in mediu umed si nu vrei sa faca poc) si trebuie sa ai capacul in fata ca sa vezi exact cum se poate inlocui
laura.a wrote:

Nu am spatiu pe capac unde sa montrez inca un neon...pot sa il inlocuiesc pe cel existent cu unul de 24w T5?

daca te intereseaza inlocuitul T8 cu T5 pot sa iti spun ca soclurile lor sunt diferite. Nu merg schimbate neoanele intre ele
laura.a wrote:

Nu am spatiu pe capac unde sa montrez inca un neon...pot sa il inlocuiesc pe cel existent cu unul de 24w T5?

uite-te la dimensiuni aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page si vezi ce ti se potriveste
gty wrote:

undeva am vazut ca a realizat cineva un capac de acvariu din placi de parchet
o directionare sau ceva imagini daca mai stiti va rog
multumesc si astept raspunsurile voastre si alte sugestii, idei

link pentru capac din pvc http://www.aquarium.ro/e107_plugins/content/content.php?content.186
laura.a wrote:
Nu as putea schimba neonul actual (care e juwell-ul din dotarea acvariului, un T8, banuiesc, de 438mm) cu altul de 30-36W ? Exista asa ceva la dimensiunea aceasta (438mm) ca eu nu am reusit sa gasesc (sau nu am cautat unde trebuie).
Din cate am cercetat, nu prea am loc pe capac sa mai montez un neon. Cum procedez?

despre lungimea neoanelor ai informatii aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page

am si eu o curiozitate: de ce te-ai ascuns pana acum de noi ? Ideile cele mai frumoase nu sunt cu adevarat frumoase daca nu ai cui sa le arati si prieteni cu care sa te bucuri ( citat din gandirea-mi profunda)
cum merge treaba ? La ce rezultate ai ajuns?
bine ai venit. Un acvariu simplu si echilibrat flora fauna. Bravo
popescu.cristian10 wrote:iar treaba cu muschiul ma gandeam si eu am mai vazut nu stiu pe unde,dar nu cred ca am sa gasesc pt ca am cam cautat si nu am gasit muschi,plus ca e cam costisitor[poate in viitor]oricum mersi.

user-ul Antoniot avea niste muschi. Stiu ca a tot dat si lui ii creste foarte bine. Poti vorbi cu el. Asta daca iti place ideea. Si pe la donatii mai aparuse ceva
nu va trece prin pad. Pe urma gandeste-te ca vei incalzi apa din acvariu la 28-30 grade si pata va dispare de la sine. Nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. Oricum cantitatea de apa e nesemnificativa
alexos wrote:.Incearca sa schimbi autocolantul pentru ca e din alt film si nici nu iti pune in evidenta plantele.Mai bine ar arata unul negru sau unul albastru.

sau alta idee de background http://www.acvariu.ro/plante/-/asset_publisher/1Zc1/content/14471?redirect=%2Fplante nu e greu de realizat, dar trebuie sa iti placa modelul, sa ai rabdare si putina indemanare
imi cer scuze Andrei ca nu am citit mai sus. Din poza nu mi-am dat seama. Atunci condensul va trece de la sine. Este intre pad si sticla asa ca, din punctul meu de vedere nu ai de ce sa iti faci probleme. Fiind apa rece, sticla a facut condens pe partea cealalta. De ce a facut numai acolo? E posibil ca acolo sa fie o denivelare iar condensul iti arata acest lucru
e condens. Nu ai nici un pad dedesubt? Ar trebui sa-ti pui. In felul asta poti evita problemele actuale si viitoare. Lemnul sufera transformari in timp. Acum ai de-a face cu alta dimensiune de acvariu nu ca cel dinainte. Padul preia din denivelarile mesei( o sa-mi spui ca este pal si este drept). Asta este acum, dar cand o sa incepi sa umbli in acvariu este aproape imposibil sa nu versi ceva pe langa. Atunci incep problemele. Lemnul care il vei monta in fata pentru design iti va ingreuna accesul sa stergi ce ai varsat. In plus nu vei reusi sa stergi decat langa acvariu, dar apa care va patrunde dedesubt va ramane acolo si ea va afecta masa si nu numai. Asa ca mai bine scoti apa, pune un pad sanatos si noroc bun. E mai usor sa faci asta acum decat sa regreti mai tarziu
alterneaza de cate ori poti. Gandeste-te ca din ceea ce pui, o parte trebuie sa ajunga si la sanitar jos. La mine tetrazonele si ceilalti mananca atat de repede incat cory raman nemancati. De aceea am cumparat mai multe feluri de mancare: una care sa pluteasca si una care sa se duca mai repede la fundul acvariului.
nu imi dau seama prea bine ce ai tu acolo. Filtrul prin definitie este aparatul care iti trage apa din acvariu, o trece prin cateva medii de filtrare, si apoi o revarsa curata si propice vietii pestilor inapoi in acvariu. Daca ai asa ceva montat, se numeste ca ai filtru. Daca este doar un aparat care iti baga bule de aer pentru oxigenare inseamna ca ai pompa de aer si nu filtru. Tu stii ce ai montat acolo
m-am uitat pe net si nu cred ca se potriveste la problema ta. Acesta e un deparazitar pe cand tu te confrunti cu o alta problema. "Da-i fiecarei boli tratamentul potrivit". Cauta sa cumperi ce ti-am zis sau echivalente de la alte firme de traditie gen JBL SERA etc
bogdan10_baciu wrote:Am fost la petshop la mn in oras le-am explicat cum sta treaba si mi-au dat o sticluta de desinfectant[/url]http://www.price.ro/specificatii_dajana_fmc_20ml_407440.htm,nu stiu cat e de bun,sau daca are ceva efecte....

nu cunosc produsul si nu pot sa iti spun nimic despre el. Cand mai cumperi ceva incearca sa iei de la firme cu traditie chiar daca produsele sunt mai scumpe. Ei au o experienta pe care altii o vor acumula poate in timp
bogdan10_baciu wrote:Da am gresit. Am o femela matura,de vreo 5-6 cm,doi masculi in crestere,medii daca pot spune asa,si restul sunt pui,majoritatea de 3 cm. Aha,asa o sa fac, si cam ce filtru imi recomandati? De aceea stau destul de mult pe fundul acvariului si nu sunt asa vioi(nu toti)?

ei sunt afectati mai mult sau mai putin in functie de dezvoltarea fiecaruia. Unii rezista mai bine socului pe care l-ai produs, altii mai putin sau deloc

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: