[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Iti urez bun venit in lumea acvaristicii. Un sfat: nu renunta niciodata indiferent cat este de greu sau costisitor. Vad ca iti sunt mai dragi pestii dacat plantele, cel putin in momentul acesta. Eu te sfatuiesc sa cauti pe google informatii despre fiecare peste pe care il ai in acvariu( sunt foarte usor de gasit toate informatiile). Fa un tabel pe o hartie cu ceea ce ai aflat si o sa-ti dai seama singur daca ceea ce ai in acvariu este in armonie sau nu si in functie de asta ia masurile necesare. Cateodata este mai bine sa renunti la unii acum cand sunt sanatosi si se pot bucura altii de ei decat sa-i vezi suferind mai tarziu. Si tie si lor le va fi mai bine. Odata cu informatiile despre pesti te vei lamuri si cu celelalte aspecte: apa, incalzire, lumina pietris( pietrisul ascutit poate cauza rani pestilor care se freaca de el), etc
totusi sa stii ca mie mi se pare o femela prea tanara. Nu imi dau seama prea bine din video. Pare mai mult o femela in devenire nedezvoltata suficient inca. Dupa pata maronie( si nu numai) poti deosebi femelele de masculi de la o varsta mai frageda. Asta inseamana ca pata poate apare cu cateva luni inainte de a naste prima data. Pentru a naste, pata trebuie sa fie mult mai mare si are o culoare maro inchis pe toata suprafata ei. Stiu ca nerabdarea e mare, dar eu chiar cu riscul de a pierde primii pui as pune-o in acvariul mare si as urmari-o pana apar simtomele descrise specifice nasterii. In felul acesta nu o stresezi inutil, asta in cazul in care nu este matura. Daca sa zicem ca nu prinzi primii pui, macar stii ca femela a ajuns la maturitate si peste o luna, o luna si jumatate, te astepti la urmatorii ei pui. Un simtom in cazul in care ea naste in acvariul mare, este ca toti masculii si nu numai, alearga dupa ea in acvariu incercand sa ii manance puii imediat dupa expulzare. Toata distractia poate dura o ora, doua poate trei. Ca puii sa supravietuiasca in acvariul mare, acesta trebuie sa aiba multe plante, in mod special plutitoare, ca sa aiba unde se ascunde. Bafta !
eu zic sa lasam orgoliile deoparte ca sa putem rezolva problema. Este posibil ca incalzitorul sa nu aibe nici o problema ci altceva ce ai facut in acvariu inainte de a-l folosi. Daca ai luat un incalzitor de 25w inseamna ca ai un acvariu mic, iar aici exista problema schimbarii parametrilor apei fara sa iti dai seama. Sfatul meu este sa scoti incalzitorul din apa ca sa eliminam aceasta posibila problema, iar pasul urmator este sa fugi la magazin sa iei niste teste de apa( asta cat mai urgent). Daca testele ies bune atunci probabil ca este de vina incalzitorul. Posteaza rezultatele si te vom ajuta dupa ce avem mai multe amanunte

parerea mea este ca nici una si nici cealalta nu sunt gata sa fete. Femela guppy mai are cam o saptamana( poate doua) nu imi dau seama prea bine din video. Iar cealalta mult mai mult. De regula cand li se apropie termenul ele sunt aproape la fel de grase si cand mananca si dupa, iar in zona neagra abdominala se vad niste punctulete mici care sunt de fapt ochii alevinilor( asta daca te uiti foarte atent). Inca un sfat: daca ai posibilitatea, pune fiecare pestoaica in alta fatatoare altfel risti ca puii nascuti de una sa ajunga la cealalta si sa-i manance. Oricum sa te pregatesti cu pampersi pentruca in curand vei fi tatic
daca sticla e slefuita bine incat sa scoata punctele generatoare de fisuri poate sta cu mai putine griji...
Ce-s alea puncte generatoare de fisuri si cum se pot slefui acasa?

cred ca se refera la posibilele imperfectiuni de la taierea geamului. Daca cei care taie nu sunt meseriasi( si aici ma refer la cei care dau cu diamantul de doua pe aceeasi taietura, ca sa fie ei siguri ca au taiat bine), pot sa apara "ciobituri " pe muchia de taiere care pot duce la fisuri in momentele de torsiune ale geamului( manevrare, montare, flambare sub presiunea apei sau altor factori fizici gen sprijinire pe el cand operam in acvariu). Deasemenea atunci cand se slefuieste geamul se foloseste un smirghel de o anume granulatie, infasurat pe o bucata de lemn cu suprafata dreapta pentru a nu stirbi geamul. Eu unul pentru a slefui geamul folosesc pila diamantata sau discul diamantat. Se mai poate folosi si piatra de polizor dar cea fina nu cea cu granulatie mare. De aceea pentru a evita astfel de neajunsuri este bine sa ceri cantuirea geamului( operatia de polizare a lui pe taieturi) la cei care taie geamurile si care au "masina" pentru cantuit. Din pacate cantuirea cateodata costa la fel de mult cat geamul, de aceea multi renunta la aceasta operatie
pana la urma cum ai finalizat?( dimensiuni acvariu, grosime sticla, pesti)
parerea mea: un mascul betta si 4-5 femele. Se vor simti foarte bine si in mare parte va face fata la inceput si masculul. Daca toate treburile vor merge bine si femelele vor incepe sa depuna icre, cam la o luna( fiecare) masculul va fi depasit. Nu este recomandat a tine 2 masculi in acelasi acvariu pentruca se vor bate as putea spune pana la moarte( mai ales in perioada depunerii icrelor). Daca vrei si pui de la ei iti trebuie neaparat acvariu maternitate( dar asta este alta discutie). Daca iti mai pot fi de ajutor iti stau la dispozitie
Multumesc pentru lamurire. O informatie in plus nu strica niciodata
eu nu am desfacut niciodata un astfel de motor, dar am o idee: daca in cazul lor s-a trecut de la motorul clasic( cu carbuni) la cel cu inductie electromagnetica( un motor foarte usor de realizat in fabrica) se tripleaza puterea motorului la acelasi consum. In alte cuvinte trecandu-se la noul model de motor sa poate folosi unul cu un consum mai mic dar cu aceeasi putere de filtrare( ceea ce este posibil sa fi facut ei). Este doar o parere personala
In ce stadiu mai esti cu acvariul? Iti urmaresc miscarile pentruca.....urmez eu
liviu27 wrote:Se vinde separat or pe bucati urmatoarele:
1. Acvariu 110 L , 65 H, 50 l ---> 500 RON (357 litri) sticla 10mm cu 2 intarituri longitudinale!
2. Filtru Eheim 2028 1 an vechime 500 RON
3. 2 Lampi juwell de 90 cm lungime a cate 2 neoane T5 fiecare (jbl solar jbl nature) pret 500 ron fara neoane (amandoua)iar cu neoane 800 ron!
4. Capac home design 250 ron din lemn usor facut de tatal meu!
5. Masa acavariu home design 200 ron!
6.Inca un filtru cu uv aquael 100 ron!
8.Multe bonusuri pentru cine le ia pe toate!
Toate componentele au 1 an vechime, si sunt in stare impecabila!
Tel : 0722.334.857 liviu!

liviu o poza se poate?( daca mai ai acvariul)
kirucd wrote:Bine ai venit pe forum si bine ai revenit in hobby!

Anunturile trebuie aprobate de admin si de aia nu le vezi, deocamdata.

O zi buna,
Dragos

Multumesc. Ideea e ca ma ingrijoreaza pestii ca sunt foarte multi intr-un spatiu prea mic. Ce sa fac daca s-au simtit bine si s-au inmultit asa?
Ma numesc Bogdan, de origine sunt din Bucuresti, acum stau in Sibiu. Acum multi ani( cred ca vreo 30 am avut cam 5 acvarii cel mai mare aprox 200l). Cei care au apucat vremurile acelea cu acvarii stiu prea bine cum se cresteau pestii si de ce tehnica dispuneam. Din diferite motive gen:armata, am renuntat la acvarii pentruca nu avea cine sa aiba grija de ele 1.6 ani cat dura aceasta. Pe urma celelalte tentatii adolescentine m-au oprit sa continui. Acum de vreun an am reinceput cu acvaristica( microbul din sange sta la conservat chiar din 30 de ani se pare), dar mai modest, din lipsa de spatiu, am doua acvarii unul de 35 L iar cel de-al doilea pentru puiet are cam 20L( le-am facut cu stiinta din "aduceri aminte" , deci fara a fi evoluate tehnic). Va urmaresc de vreo 2 luni si m-am pus la punct cu foarte multa informatie, care desigur imi lipsea si care cu cat citesc mai mult imi dau seama cat am involuat( aici ma refer la mine) in acest timp. Acum voi reveni in Bucuresti, mai exact in primavara anului viitor si pentruca vreau un colt de natura adevarata in casa mea, imi caut un acvariu. Am studiat toate ofertele de pe forum si aici ma refer la toate cele 146 de pagini( fara exceptie) si inca nu am gasit ceea ce vreau. Adica daca vreau ceva pentru mine, chiar vreau sa fie ceva frumos. Dimensiunile pe care le caut eu sunt: 120x50x60. Dar ca orice om cu pretentii vreau ca lipiturile sa arate chiar bine. Nu ma multumesc doar cu sticla, vreau o sticla frumos lipita. Am vorbit cu Sandu prin pm. Are si acum o oferta fff buna. Crede-ma Sandule ca ai asa cum spui tu "o scula de acvariu", numai ca pentru mine el este mult prea mare ceea ce inseamna ca vor fi mari si cheltuielile de intretinere al lui. Asta este motivul pentru care m-am decis sa nu accept oferta ta. Am mai gasit acvariu la dimensiunile dorite de mine, dar nu mi-au placut lipiturile( ca sa fiu realist nu am putut aprecia corect din poza calitatea lor, si nici nu voi face un drum de 180km doar ca sa le vad, decat daca am drum pe acolo). De aceea nu ma grabesc in achizitionarea acvariului. Prefer sa astept pana apare pe piata ceea ce imi doresc eu, iar daca nu, sa imi construiesc unul le dimensiunile si calitatea dorite de mine. Normal ca si eu voi cauta sa dau pe sticla cat mai putin posibil, preferand ca surplusul de bani sa il dau pe echipamente performante. Si ca sa nu uit: am la ora aceasta vreo 20-30 pui de guppy, 2-3 cm lungime de care trebuie sa "scap"(acvariul meu este mult prea mic si ii pun in pericol pe ceilalti). Ii vand sau ii "donez" daca se poate numi asa pentru 10-15 ron sau ii schimb cu mancare. Poate ma ajutati in acest scop. Am dat 2 anunturi la voi dar probabil ca gresesc pe undeva de nu au aparut(sper sa ma lamuriti voi unde). Cam atat despre mine acum

mariusrudaru wrote:Se vinde acvariu 464 lHome Made
Are dimnesiunile 130/ 55/ h 65 din sticla de 1o mm cu intarituri longitudinale.

pretul 45o lei sau schimb cu acvariu 2oo l aprox.

in bucuresti asigur transport pana in fata casei

id de mess mariusrudaru

anuntul mai este valabil? daca da ma intereseaza acvariul
ezra wrote:Pretul acvariului de 360 de litri scade la 300 de lei.
Pretul lampii e, de azi, 850 de lei.

pune o poza pt ca ma intereseaza

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: