| Message |
|
|
|
intrebare: o sa ai pui vii, te-ai gandit cu ce o sa-i hranesti in primele zile? ca si asta este o problema pentru cel care nu a mai crescut pui nou nascuti
|
 |
|
|
|
daca ai scos-o si ai bagat-o de mai multe ori in maternitate probabil ai reusit sa o stresezi. Asa ca mai ai putina rabdare. Cateodata datorita stresului nasterea intarzie iar unul din efectele negative asupra femelei este ca ea nu evacueaza toti puii. Daca se intampla asa ceva( si asta se observa prin faptul ca burta nu i se goleste de tot) la nasterea urmatoare trebuie sa o lasi sa nasca in acvariul mare sau sa o izolezi cu mult timp inainte de nastere, ca ea sa se poata linisti suficient de mult
|
 |
|
|
si inca ceva: mie personal temperatura de 27-28 grade mi se pare un pic cam mare. Este cam la limita superioara la care se simt ei bine. Eu as mai scade temperatura cam cu 2 grade. Azi un grad, maine altul. Nastere usoara
|
 |
|
|
|
la mine la guppy ciclul de nastere este de 30 zile, plus minus 2-3 zile. 18 zile este cam putin ca puii sa se dezvolte pe deplin in burta. Eu cred ca perioada de gestatie este dependenta si de numarul de pui pe care ii fata pestoaica. Dar nu poate sa fie foarte mare diferenta, ca zile ma refer. De aici si opiniile diferite ca numar de zile
|
 |
|
|
|
off topic : stii ce este frumos la toate aceste discutii? ca fiecare isi da cu parerea, argumentam intr-un fel sau altul in speranta ca din scanteie in scanteie iese adevarul. De infierbantat nici vorba. Fiecare isi spune opinia, cum si ce am face daca am fi in locul lui urmand ca el sa ia decizia cea mai buna. Cu aceasta ocazie ma bucur ca noi impreuna l-am convins sa isi puna acvariul in siguranta si sa nu riste. Prin ce metoda va face asta? prin cea care lui i s-a parut cea mai buna din cele pe care le-am discutat aici.
O zi buna la toata lumea
|
 |
|
|
kirucd wrote:MDF-ul este mai rezistent decat OSB-ul. De ce zici ca avantajul ar fi ca arata mai bine? MDF se gaseste cu
aspect asemanator cu pal-ul si se poate taia si cantui la orice magazin de bricolaj. Dar este mai scump.
Si da, polistirenul extrudat este mai bun, asta e si parerea mea.
O zi buna,
Dragos
MDF-ul este incontestabil mai bun dacat pal-ul ca rezistenta la apa. Si asta pentru-ca fiind facut pe dimensiune la comanda, prin metoda lui de fabricare se acopera cu protectie peste tot nelasand apa sa intre in lemn. Daca in schimb nu il comanzi ci il tai la dimensiune, obligat fiind pe urma sa il cantuiesti, ajungi sa ai un blat mai scump decat pal-ul la aceeasi calitate dar cu aceleasi vulnerabilitati la patrunderea apei pe langa cant. E drept ca pe suprafata pe care sta acvariul fiind "plasticat" e mai rezistent, insa problemele apar in general la cant si pe urma in alte parti
|
 |
|
|
crimson wrote:o mica corectare polistirenul extrudat nu este facut din altceva fata de polistiren(asta se vede chiar din nume  polistirent= polimerul stirenului in traducere libera) doar ca cel extrudat are alt proces de fabricatie, este introdus in matrita sub presiune si are alt proces de uscare ;) intradevar densitatea e mult mai mare si este mai dur si mult mai rezistent la umezeala in cazul de fata este mai indicat....
dar si mult mai rezistent in timp la presiune
|
 |
|
|
kirucd wrote:Mai bun decat pal-ul este mdf-ul. Este mult mai rezistent, inclusiv la umezeala.
O zi buna,
Dragos
da, insa singura problema este ca nu se gaseste la dimensiunea dorita de el, decat pe comanda. Prea complicat. Mai bine pune pal cu cant ABS si a rezolvat problema. Nu am inteles la el de ce masa ( facuta la comanda, cred) sau acvariul nu au iesit pe dimensiunea dorita? astfel incat sa fie exact asa cum trebuie amandoua?
|
 |
|
|
|
iti dai seama cat de bine se simte tipul asta inotand in propriul acvariu? De asta a avut Jean Jacques Cousteau o viata extraordinara
|
 |
|
|
vereb wrote:@naitsirc, de ce spui ca nu este bun bradul ori lemnul masiv facut din mai multe bucati ca sa iasa placa?
in constructii se foloseste si ma refer la cladiri mari ca stilpi de rezistenta ori la etaje,aceasta metoda este foarte buna, cind pui 1 bucata mare ca latime, nu are rezistenta se curbeaza lemnu, cind sunt lipite mai multe scinduri intre ele,dispare elasticitatea,curburi etc. Aceasta metoda se foloseste de ceva decenii,altfel puneam la foc casele alea iarna  .
EU am terminat spre exemplu un stand ptr acvariu de 300l ptr cicilide africane din lemn masiv despre care vb,acu e la proba,umplut cu apa si nu are nimic
pentruca cel mai des se lucreaza cu lemn neuscat suficient. Prin uscare lemnul se strange si se deformeaza. Aici apar fisuri si deformari in timp in blat, mai ales ca el este supus udarii . Eu consider ca palul este cel mai potrivit, cu conditia ca el in situatia de fata sa fie de cel putin 18mm. Polistirenul extrudat este mult mai bun decat cel expandat pentruca el are o alta componenta( si aici ma refer la densitate si rezistenta in timp)
si acum o intrebare pentru Alexos: merita sa risti si sa nu iei toate masurile de siguranta? eu cred ca nu
|
 |
|
|
bravo"pomi" un documentar care ne unge sufletul
|
 |
|
|
hai sa incerc sa te lamuresc eu asa cum vad eu treaba. Inainte de toate trebuie sa te hotarasti ce fel de acvariu vrei sa ai: plantat sau nu. Indiferent care este optiunea ta, orice ai alege, gandeste-te ca acvaristica insemna un colt de natura la noi in casa. De aceea trebuie ca plantelor pe care vrei sa le cresti sa le asiguri niste conditii de viata cat mai aproape de mediul lor de viata. La fel si cu pestii. Spune-mi ai vazut tu vreodata un astfel de nisip in conditii normale de viata? O sa-mi spui ca gusturile nu se discuta. Corect. Dar daca vrei ca pestii si plantele tale sa se simta bine tu trebuie sa le asiguri altfel de mediu. In concluzie citeste despre fiecare peste pe care il ai sau pe care vrei sa achitionezi cum traieste el, ce mananca si mai ales cu ce alti pesti este compatibil. O sa-ti dai singur seama ce este de facut. Ma bucur pentru tine ca vrei sa faci din asta o pasiune si iti urez bine ai venit in randul nostru, de aceea te rog sa mai citesti cate ceva inainte de a face pasii urmatori. Daca tu consideri necesar cunostintelor tale iti dau acesta adresa care pe mine m-a ajutat foarte mult http://www.consolegames.ro/forum/f63-pets/17206-ghid-de-acvarististica-intretinere-acvariu-pesti-plante-si-echipamente/
|
 |
|
|
|
ca sa iti dai seama de ce decantarea nu este o solutie buna, masoara parametrii apei inainte de a o lasa la decantat, apoi cand crezi tu ca apa este buna da pus inapoi in acvariu o mai masori odata si te lamuresti tu ce si cum
|
 |
|
|
|
poze, avem nevoie sa vedem ca sa ne putem exprima cat de cat
|
 |
|
|
|
cu rabdare se rezolva toate si nu in ultimul rand e chestie de gust
|
 |
|
|
|
eu pentru betta al meu deoarece ii place mult sa se ascunda si cauta zone mai intunecate i-am pus si o nuca de cocos pe care am cumparat-o de la Real cu 5 ron, i-am mancat si baut continutul dupa care i-am dat niste gauri mari de intrare si iesire din ea. Acum troneaza in acvariu si pestii sunt foarte fericiti
|
 |
|
|
|
o problema ca a ta ( din poza identica) au avut-o cei de la zoomania din Sibiu acum aproximativ o luna cand au importat plante noi. Stiu ca ei au rezolvat problema foarte repede dar nu stiu cum. Intra pe net, cauta tel lor si stai de vorba cu ei. Spune-le ca stii de problema lor, ca ai si tu una la fel si intreaba-i ce sa folosesti ca sa o rezolvi.
|
 |
|
|
|
chiar nu am studiat problema decat ca timp, cat de mult poate rezista fara a fi alimentat, celelalte amanunte gen pret, etc chiar nu le-am luat in considerare. Am verificat putin afirmatia ca USB rezista 12 h, ceea ce mi s-a parut fffffffffmult din moment ce UPS-ul meu dupa 20 min se opreste
|
 |
|
|
m-am uitat acum pe net si sa stii ca au dreptate cu tinerea in functiune mult mai multe ore. Iti dau o adresa gasita la intamplare pe net http://furik.com/218~UPS-uri-si-acumulatori/694-Sursa-neintreruptibila-UPS-850VA-pentru-cazane-pe-lemne.html si asa cum este asta mai pot exista multe alte modele si probabil multe alte puteri
|
 |
|
|
|
m-ai facut de m-am uitat chiar acum la sursa mea UPS PowerMust 1000P( asta este modelul pe care il am eu, mi-as fi luat una mai puternica, dar acum 3 ani cand am cumparat-o eu nu aveau pe stoc). Ea este calculata sa reziste pana la 20 min. Celelalte modele 1400 si 2000 rezista pana la 30 respectiv 35 min. Toata aceasta rezistenta dupa orirea curentului scade sau creste in functie de consumatorii pe care ii ai pe UPS. Normal ca daca ai niste consumatori mici ea va rezista mult mai mult. Dar intre timp tehnologia avanseaza si trebuie sa vezi noile surse UPS cat mai rezista acum, durata lor de viata cred ca a mai crescut dar nu cred ca foarte mult
|
 |
|
|