| Message |
|
|
|
uite, am muncit eu pentru tine si ti-am strans cateva date despre pestii pe care spui ca ii ai in acvariu, ca sa ai o idee despre ei. In ceea ce priveste compatibilitatile ramane sa tragi singur o concluzie despre ce ai si ce ai vrea sa ai.
Cand vorbesti de media de lungime, acea medie nu este cea pe care o ai tu in acvariu acum, este media( desi asta e impropriu spus) lungimii lor cand ajung la maturitate.
sa incepem:
-hoplo( hoplosternum thoracatum) lungime max: 20 cm, temp 18-20 grade C, ph 6,5-7
-xipho( xiphophorus helleri) lungime max femele( masculul fiind mai mic) 12 cm, temp 18-28 grade C, ph 7-8,3, "Ceea ce este deosebit de interesant la xipho este faptul ca, in anumite situatii, femelele se pot transforma in mascul: inotatoarea lor dinspre coada se transforma intr-un fel de gonopodium, iar partea inferioara a cozii se alungeste. Reversul, insa, nu este posibil: niciodata un mascul nu se va transforma in femela"
-rechin argintiu( Balantiocheilos Melanopterus - Rechinul Bala) lungime max: 35 cm, temp 22-27 grade C, ph 6,2-7,8
-pesti tetra -pinguin(Thayeria boehlkei) lungime max 5 cm, temp 22-26 grade C, ph 6,5-7,2
-zebra( Danio Rerio) lungime max 7 cm, temp 22-26 grade C, ph 6-8
-necunoscutii( Barbus Tetrazona) lungime max 6 cm, temp 20-26 grade C, ph 6,5
Ce ti-am scris aici sunt doar cateva din caracteristicile lor, compatibilitatile facandu-se si pe alte criterii ( lumina, mancare, agresivitate, etc)
Ti-am pus si denumirile lor( asta dupa specificatiile tale ca asta ai in acvariu) si ai tema de lucru sa vezi ce faci mai departe cu ei.
Spor la treaba!
|
 |
|
|
|
atunci e o problema. Deja s-a intamplat ce nu ar fi trebuit sa se intample. De aici incolo nu mai ai voie sa risti. Asa ca pentru siguranta ta si a acvariului tau iti iei o zi libera si rezolvi problema la Buc. Cred ca nu ai alta varianta. Ia cu tine si niste bani, in general cei care fac revizia au si piese de schimb.
|
 |
|
|
|
cine a mai folosit zeolitul ca material filtrant sau sub ce forma s-a mai folosit ? Barfele spun ca zeolitul este nemai nemai, stabilizare ph, etc. Cine a mai folosit? pareri pro si contra?
|
 |
|
|
Porcu wrote:
Iti sugerez sa nu te descurajezi  , nu s-a intimplat nimic. Afla de ce a cedat supapa, vezi daca are revizia la zi si n-o sa ai probleme.
Mergi cu butelia inapoi sa-ti spuna ce s-a intimplat si dupa ce aflam o sa te ajutam sa iei o decizie corecta  .
sustin si eu ce au spus colegii mei mai sus referitor la supapa si la a nu renunta. Altfel e ca si cand te-ai supara ca s-a ars becul in casa si nu-ti mai iei altul. Implozie nu exista pentruca butelia nu este facuta pe principul termosului. A face implozie inseamna a fi in mod irecuperabil distrusa la interior, ceea ce nu e cazul. Umplerea de mai multe ori la ei trebuia sa iti dea clar de gandit. Du-te la o verificare adevarata la centru, ia o hartie de la ei ca totul este in regula si continua treaba. Bafta!
|
 |
|
|
mihaibaciu wrote:problema e ca am afisat la despre noi un topic cu curiozitati
da-mi voie sa te ajut in primul rand cu cateva sfaturi despre forum si despre noi cei carora le ceri ajutorul. Daca vrei sa deschizi discutia despre o problema, trebuie sa deschizi un top, in care TREBUIE sa ne dai TOATE informatiile necesare ex: ce acvariu ai, ce substrat, ce filtru , ce pesti si multe alte ce. Daca noi nu avem aceste informatii, sfaturile noastre desi date cu bune intentii pot fi eronate in parte. Ca tu intrebai de gurami daca sunt compatibili ci xipho. In acvariul tau eu pot sa iti dau aceasta informatie doar daca stiu ce alti pesti mai ai. Nestiind acest lucru, ma abtin de la a te sfatui. Pentruca daca ti-as spune ca sunt compatibili, ei pot fi incompatibili cu alti pesti pe care tu ii ai si atunci sfatul meu nu ar fi corect. Intelegi acum? Cum incercam noi sa te ajutam? Cand cineva ridica o problema, ne ducem la prima pagina afisata in topicul respectiv ca sa nu te ducem in eroare. Deoarece acvariul tau este descris in alta parte( si acolo sumar) nu am reusit sa vad ce ai in el. Deasemenea pozele nefiind elocvente, ne este greu sa ne dam seama care ar fi solutiile la problemele tale. Crede-ma ca, daca nu avem ca informatii tot ce ne trebuie in prima pagina, nu stim unde sa te cautam prin noianul de topicuri ca sa te ajutam. In general la rubrica Despre noi, se spun doar lucruri personale despre tine, cine esti, de unde esti...si alte cateva lucruri care consideri tu ca ne intereseaza pe noi( in mod obligatoriu cele notate cu * de catre fondatorii site-ului). Dupa ce ai dat aceste informatii despre tine, deschizi un topic in sectiunea care te intereseaza pe tine, si acolo incepi cu prezentarea COMPLETA a acvariului tau. Faptul ca femela ta a nascut cat a nascut si cum a nascut, eu zic ca se datoreaza unor conditii de stres care pot fi foarte multe: incompatibilitate cu alti pesti, temperatura prea mare, lumina prea puternica...Toate astea sunt presupuneri care nu au fundament pentruca ne lipsesc mult prea multe informatii.
In concluzie( opinia mea): uita de topicul asta si deschide unul adevarat cu tot ce te-am sfatuit mai sus si ce mai crezi tu de cuviinta si vom sta altfel de vorba( sper sa nu te superi pe mine ca ti-am dat atatea sfaturi, dar eu zic ca sunt constructive si te vor ajuta la rezolvarea problemelor tale, dar si ale altora, pentruca noi cu totii invatam atat din greselile noastre cat si din greselile colegilor nostrii)
|
 |
|
|
|
eu personal cred ca in alta viata ai avut ceva cu pestii si acum iti ispasesti pacatele. Te sfatuiesti sa te duci la tatal pestilor Poseidon cel cu tridentul si sa-i ceri iertare. Poate o sa te ierte si iti da binecuvantarea pentru acvariu. Asa o scapi de ghinioane. Prea multe s-au strans pe capul tau. Mai in gluma, mai in serios chiar iti tin pumnii si iti urez perseverenta maxima
|
 |
|
|
|
nu stiu ca acvariu ai, ce contine el si in cazul asta nu te pot sfatui. Da-mi adresa unde ai afisat toate astea, ma uit si te lamuresc cum pot eu
|
 |
|
|
|
in ce stadiu mai esti cu pestii? cum te descurci?
|
 |
|
|
|
frumos avatar. In mod normal un mascul si o femela sunt suficienti. Dar inainte de a mai cumpara pesti trebuie sa te gandesti la dimensiunile acvariului pe care il ai si sa decizi pe urma daca mai achizitionezi pesti. Sa stii ca si masculii xipho sunt destul de teritoriali si daca nu au loc suficient in acvariu sa lasa cu batai care dau nastere la stres, boala si apoi deces
|
 |
|
|
|
Mihai, scoate femela de acolo si las-o in acvariul mare. Este posibil ca din cauza stresului( mutatul in maternitate) sa nu poata expulza puii si sa ramana cu ei in burta. Daca burta ei este in continuare mare, inseamna ca mai are pui si inca multi. De regula o femela poate naste 20-40 pui poate si mai multi. Daca ne pui si o poza cu femela poate ne putem da seama in ce stare este si te putem ajuta mai mult. De regula xipho face multi pui in functie de maturitatea la care a ajuns. Unul sau doi pui si aia morti pot fi un semnal mare de alarma. Un alt sfat: daca nu se intampla nimic rau cu ea ( puii ramasi in burta pot putrezi si iti moare femela), las-o data viitoare sa nasca in acvariul mare chiar daca pierzi puii. I se elibereaza stomacul si va fi pregatita pentru nasterea urmatoare.
PS: daca ne spui si de unde esti ( viziteaza rubrica "Despre noi") poate gasesti ceva colegi in zona care pot si vor sa te ajute
|
 |
|
|
mihaibaciu wrote:cum se poate remedia problema cu frati?o sa imi faca asa mereu?
daca se va intampla asa ceva si ai sanse 100% sa se intample, faci si tu un film cu ei iti incasezi drepturile de autor( o sa traiesti boiereste din drepturile astea) si lansezi o telenovela modelul xipho, ca numai in telenovele toata lumea se iubeste cu toata lumea. Asa ca ce mai conteaza...Lasand gluma la o parte, daca te deranjeaza situatia, cumpara un mascul sau doi din alta parte. Asa nu o sa mai stii nici tu ce sange le curge in vine
|
 |
|
|
mihaibaciu wrote:
am inteles ca la 30 de zile de la prima nastere mai fata odata ...e adevrat?....si o mai las in maternitate?.
pai fata fata ea peste 30 de zile, dar crezi ca va fata daca nu are si un mascul langa ea in timpul asta?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
astea iti dai sema ca sunt doar cateva variante. Posibilitatile sunt nelimitate, dar sa asteptam si parerile celor mai trecuti prin asta ca noi
|
 |
|
|
|
am atasat aici o poza gasita pe net in care se vede lumina data de diferite neoane. Deoarece multi dintre noi ne intrebam "ce neon trebuie sa luam" ca sa se vada frumos in acvariul nostru, ii rog pe cei care au avut posibilitatea sa faca astfel de comparatii, sa le posteze aici
Cu multumiri anticipate
|
 |
|
|
Andrei Panainte wrote: Momentan lumina este jalnica , tubul sera plant de 18w nu mai face fata si am mai adaugat unul 865 de 36 w dar e naspa rau , motiv pentru care il voi schimba cu unul roz sau un aqua glow vad zilele astea , dar trb ceva ca sa imi coloreze pistruiatii la adevaratul lor potential, pentru ca elemente de decor nu exista si pe spate am autocolant negru ei nu arata chiar bine sub tubul 865 care nu ma asteptam sa aibe o lumina asa verzuie , banuiesc ca volumul de apa e foarte mare si de asta lumina este asa alterata, voi ce recomandari ati avea legat de lumina ?
uite cateva imagini sa-ti faci o parere cat de cat si despre alte neoane:
|
 |
|
|
|
inainte de a incepe inlocuirea neonului intereseaza-te BINE daca neonul pe care vrei sa-l pui in schimb are lungimea si lumina de care ai tu nevoie, ca sa nu ai surprize. Inca un lucru de care trebuie sa tii seama este ca droserul pe care il ai sa poata fi folosit la noul neon. Aici asteptam si parerea altor colegi care stiu mai multe despre drosere pentruca eu nu am aprofundat aceasta problema
|
 |
|
|
Porcu wrote:
scorpionul wrote:De regula hranirea lor incepe dupa 4-5 zile de cand au inceput sa inoate. Stiu ca se hranesc la inceput cu galbenus de ou fiert tare sau nauplii de artemia.
Mi se pare cam tirziu dupa 4-5 zile de cind inoata, eu zic ca poti sa-i hranesti cind ii vezi inotind si ii urmaresti daca papa.
In loc de galbenus poti folosi Sera Micron sau Hikari First Bites. Iei putin intre degete, bagi degetele sub apa si le freci usor sa se imprastie. Mai poti sa pui putin praf intr-un paharel, amesteci bine si versi in acvariu. Faci asta pentru ca e posibil sa nu pape de la suprafata apei.
Artemia e cea mai buna hrana, nici viermii micro nu-s de neglijat, poate reusesti sa-ti faci o cultura.
Dupa ce inoata poti baga melcii, sa pape mincarea ramasa.
Multumesc. Am folosit la betta Hikari First Bites si mai am din ea. Ideea e ca puii au inceput sa se"topeasca" ca numar, dupa a doua zi de la iesirea din icre. Melcii nu i-am bagat, au ramas acolo, acvariul fiind inainte acvariu maternitate. Dupa ce am scos puii de xipho din acvariu, am pus tetrazonele. Dar nu m-am gandit la melci. Cand mi-am adus aminte de ei era prea tarziu. Am scos adultii dar au ramas cativa pui pe care nu i-am vazut fiind prea mici, si care au atacat alevinii de pe geam. Chiar ma uitam cum un melc de 3mm tragea de un alevin de 5mm. Stii cum e, scuzele sunt tardive si nu folosesc la nimic in cazul de fata. Dar asa se naste experienta. Asteptam urmatoarea depunere si incercam sa nu repetam greselile
|
 |
|
|
|
nu vreau sa vorbesc de rau Hornbach de sect 4, dar acolo s-au semnalat multe probleme de neglijenta la intretinerea acvaristicii. Atentie sa nu fugi de dracu si sa dai de ma-sa. Poate intre timp s-au mai schimbat treburile si pe acolo si au angajat pe cineva care chiar stie ce sa faca. Daca vrei sa cumperi pesti sau plante studiaza lista de oferte de la noi de pe site sau de pe alt site cu dedicatie acvaristica, ( e mult mai ieftin si ai garantia sanatatii). Daca vrei sa mergi la Hornbach pentru mancare medicamente sau alte accesorii( daca vrei sa le iei noi) te poti duce linistita acolo. Au preturi foarte bune. Inainte de a cumpara pesti, citeste despre speciile respective ca sa fie compatibile( atat comportamental cat si conditi de viata), iar ca plante( de la vanzator ex: Re Bella la noi pe site, si nu numai ea, primesti si sfaturile cele mai bune de intretinere a lor. Cumpara plante cu intretinere usoara si rapide in crestere ca sa iti poti echilibra acvariul. Pe urma dupa ce mai prinzi experienta diversifici. Apropo ( cu asta de fapt trebuia sa incep, mea culpa): BINE AI VENIT PRINTRE NOI
|
 |
|
|
|
am ratat de data aceasta inmultirea tetrazonelor. Fiind la prima depunere, femela a depus putine icre si in mare parte desi am pus plasa dedesubt masculul a mancat o mare parte din ele. La fel s-a infruptat si femela din icrele agatate de plante. In consecinta din totalul de icre au iesit vreo 20 de pui care au murit pe rand. La urmatoarea depunere de icre voi avea plante de suprafata, pentruca femelei i-a placut sa depuna in zona plantata. Chiar si-a cautat un refugiu acolo. De aici deduc eu ca ii trebuie o zona plantata pentru depunere. Ca urmare a lasarii puilor de melci in acvariul cu icre,( i-am scos pe cei mari, dar am mai vazut pe unii de 2-3 mm) acestia au atacat putinii pui care au iesit si stateau agatati de geam. Concluzie: acvariul s-a spalat 100%, melcii au disparut, a fost repopulat doar cu plante si redat puilor de xipho care isi asteapta in continuare un alt stapan pentruca sunt prea multi( vezi la donatii).
|
 |
|
|