[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lucianvlad
Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad
Au sosit fitingurile si pompa. Concluzii:

Sunt de o calitate superioara, nu imi pare rau de nici un cent investit, multumesc Dragos ca m-ai batut la cap sa le iau din afara.

Firma este profi, avand in vedere ca le-am comandat vineri seara, pot spune ca o saptamana mai tarziu le-am avut in fata usii.

Daca as face comanda din nou as merge pe 25 in loc de 20. Sunt sigur ca vor face fata unui debit de 1000L/h insa mi-e teama ca pana ma apuc de proiect o sa vreau unul MAI MARE. Sper sa nu fiu atat de tembel.

Din viteza am uitat sa adaug teurile, deci am nevoie de 2 teuri de 20mm din PVC.
Salut,

Asa cum scrie si in titlu, pt ca desfiintez acvariul cu ciclide africane, vand decorul:

40 Kg Nisip bej din Hornbach, granulatie fina si pietrele care se vad in imagine:

image

Ca idee bazinul din imagine are 120 cm lungime iar jurnalul lui este aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27187.page

Pret 100 RON.

Decorul se ridica de la mine de acasa, de pe soseaua Alexandriei, Bragadiru.

0727 787 653.

As vrea sa comand acest refractometru: http://www.fish-street.com/salinity_refractometer_with_atc_for_aquarium_tank

Ce parere aveti?
Am comandat fitingurile si pompa, incluziv tank conectorii pt tine. Puii mei, pentru 2 robineti si 4 conectori (200g) shippingul e la fel ca pt toate fitingurile din lista + pompa (5,5) Kg. De acum inainte, cand voi mai comanda ceva o sa dau zvon in tara sa ne unim mai multi.

Astept niste fonduri si daca am norocul sa intre luna asta chem meseriasul sa dau comanda si de standul din pal.

O zi buna!
Hai sa recapitulam putin lista:

4 Tank conectori 20x25x3/4”
2 Robineti de 20mm
2 teuri de 20mm
3 coturi normale la 90 de 20mm
2 coturi rotunde la 90 de 20mm
1 adaptor furtun de 20mm – asta intra direct intr-un cot sau am nevoie de o mufa?
1 cot la 45 de 20 mm
2 adaptoare de la teava de 20 la filet exterior de ¾ - vad ca la astea 20-ul corespunde cu ½ nu ¾ - iau si dourile 1/2?
2 dopuri cu filet interior ¾ sau 1/2
5m teava de 20
O pompa Eheim compact + 2000

Daca e ok lista dau drumul la comanda in seara asta.
Imi place mult combinatia de culori. Un bazin deosebit, felicitari!
In final este decizia ta, eu doar iti pot spune ce recomand. Sti pe la noi e o vorba: nu poti sa faci din
cacat bici si sa si pocneasca

Imi place vorba asta mult de tot dar din cauza ca e prea... "realista" ma rezum la: "Suntem prea saraci sa ne cumparam lucruri ieftine"
In concluzie o sa raman la fitingaraie din Germania. Daca prind un moment in seara asta o si comand. O sa comand si teava tot de afara, ma gandeam ca avem nevoie de 4 buc de 1m pe verticala pentru cei 4 tank connectori (inaltime totala stand + bazin 115cm) si inca 1m sa ne indreptam pe orizontala spre pompa de recirculare. Nu mi-ai spus daca mai e nevoie si de piesa aia sau putem sa punem dopuri normale lipite in capul unor bucati de teava care vin pe verticala in cele 2 teuri? Sau te gadesti ca in caz ca se infunda dopurile cu filet se pot desface si curata?
O sa spui ca sunt nebun dar mi-a mai venit o idee:

Folosim robinetii si tank conectorii de la noi pt ca au filet, apoi folosim adaptoarele alea cu filet interior la un cap si posibilitate de lipire la celalalt capat sa facem trecerea la PVC. Insist pt ca e diferenta mare de pret si din toata comanda care ar fi aprox 100 euro, robinetii + tank conectorii sunt 60 euro, 20 euro transportul si doar 20 euro celelalte fitinguri. Daca le luam de la noi iesim undeva la 30% din pret, poate chiar mai putin.
Dragos multumesc mult de calcule, sper sa ma intzeleg bine cu meseriasii de la geamgerie si sa iasa asa cum am planificat. Cateva intrebari:

Cand ai spus 44 cm la geamul despartitor pt overflow ai luat in calcul si cei 8mm de la fundul incastrat intre laterale?
Cand spui 12 cm box-ul te referi la dimensiunea interioara cred. In cazul asta, cu o coloana de apa de 47cm in display si cu o latime de 49 cm imi raman fix 150 litri bazinul. Volumul net al sumpului nu pot inca sa-l calculez si nici nu imi bat capul momentan. Va fi probabil in jur de 100 litri.

Pieptenele se poate confectiona din plastic negru? As vrea sa fie aceeasi culoare ca si geamul despartitor, sa nu se vada dierenta. Cel mai probabil, daca nu voi gasi negru atunci voi “vopsi” cu silicon negu overflow box-ul sau doar geamul despartitor.

Acum sa revenim la fiting-uri:
Voi merge pe varianta fara racord felxibil si voi comanda fitingurile de pe primul site indicat de tine mai ales ca au Eheimul compact+ 2000 la un pret promotional. Le iau toate odata ca doar n-o fi foc. Vad insa ca ai pus in lista mai putine piese decat credeam eu ca am nevoie. In descrierea sistemului Bean Animal vad 3 teuri, 3 coturi la 90, 3 dopuri (capace) si 3 robineti. Am intzeles de ce folosim doar 2 robineti dar de ce ai pus doar 2 teuri si 2 coturi? De ce nu vrei sa folosim dopuri normale si vrei cu filet interior?Ma gandeam ca in patea de sus a teului intra un stut de teava si in capul ei dopul. Ce sens are sa ne mai complicam cu adaptorul ala (slip PVC adaptor pe schema prezentata de tine la descrierea sistemuli) Nu ar fi mai bine sa comand si teava tot de pe site, vad ca e ok ca pret. Cred ca 5 buc de 1m ar fi suficiente. Are sens sa cumpar si adeziv sau gasim la cineva cat ne trebuie noua pt 10 lipituri?

Merci mult pentru ajutor, sper ca nu am pus prea multe intrebari deodata dar printre pampersi si biberoane imi vin idei si rumeg informatia.

O zi frumoasa!
Am vazut bazin de 200x80x60 din sticla de 10 cu fund simplu, desigur cu multe ramforsari. Este inca in functiune, are mai bine de 10 ani. Voi face fund dublu doar pentru ca vor fi 4 gauri si nu prea am incredere in frezele astora insa vor fi 2 foi de 8mm in loc de 10mm. Il ingreunez mult prea mult inutil. Standul va fi din pal melaminat dublu dar va avea doar 2 pereti.

Acum am inteles care este problema cu plasticul, le voi comanda pe cele recomandate de tine. Crezi ca restul fitingurilor le gasim mai ieftin la noi sau ar trebui sa comand tot de pe acelasi site pt ca am facut o simulare si shippingul este in jur de 20E chiar daca comand doar robinetii si flansele sau adaug si coturi, teuri, teava, dopuri..etc. Daca reusim sa facem lista zilele astea cu ce ne trebuie pot face si comanda saptamana viitoare.
O alta intrebare legat de sump este cum imi recomanzi sa fac turul: pe o singura teava sau sa il despart cu un teu la un momendat si sa am doua refulari ca si la bazinul tau. De unde ai cumparat terminatiile alea flexibile care schimba forma jetului de apa?

Inaltimea maxima de pompare pe care o voi avea eu va fi de 1,1m. M-am uitat pe curba pompei compact +2000 si la inaltimea asta as avea un debit maxim de 20Litri/minut, asta insemnand 1200Litri pe ora. Eu ma gandeam sa am un maxim 1000 litri pe ora avand in vedere ca skimmerul pe care il am acum are pompa de 600Litri/h. De asemenea si puterea consumata de copact+ 3000 este aproape dubla. Ma gandesc sa plec la drum cu un 2000 si in timp imi mai iau unul si in felul asta am si redundanta si flow.

Ca si macroalga ma gandeam la Chaetomorpha. Iluminare ii pun un bec economic deasupra si am rezolvat cazul. Bazinul asta: http://www.nano-reef.com/featured/_/2013/flsvedlund-r74 are ca si filtrare un HOB in care e macroalga asta. Avand in vedere ca nu are skimmer, cred ca participa si ea putin la eliminarea nitratilor.
Dragos referitor la sump, cu siguranta il voi face cu fund dublu. Bazinul insa, la dimesiunile astea cred ca e suficient cu fund simplu si mai am o grija la gauritul sticlei ca nu se vor suprapune perfect gaurile celor doua funduri.
Fitingurile din linkurile postate de tine arata profi insa mie imi par ok si cele de pe siteul cu produsele pt irigatii. Eu zic asa: lasa-ma sa comand un robinet si un conector de bazin, ne vedem sa le studiezi dupa ce le am si imi spui daca le putem folosi sau nu. Adica astea doua:

http://picura.shopmania.biz/cumpara/adaptor-rezervor-irigatii-3-4-4941866
http://picura.shopmania.biz/cumpara/robinet-pe-3-4-fi-fe-4995413

Cel mai probabil overflow box-ul va avea dimensiunile: 7x49x45 (Lxlxh). Ce parere ai despre ideea mea de a tine si niste macroalge in box-ul asta?
Spune-mi daca pompa pe care am ales-o ti se pare ok sau imi recomanzi altceva.
@ koala – daca Ecsenius bicolor este la fel de harnic ca si Salarias-ul atunci il prefer pe cel dintai datorita coloritului, daca nu, nu. Merg pe mana ta, merci de sfaturi.

@ Dragos – cred ca am intzeles cum functioneaza “fasolea animal” si ma incanta grozav. Am studiat putin si proiectele cu africani ale lui Adi Radu si Ovidiu Ungureanu. Referitor la fitinguri crezi ca ar trebui sa le comandam de afara sau gasim o sursa decenta si in tara? Am vazut ceva aici: http://picura.shopmania.biz/catalog/fitinguri-irigatii-490277 . Nu par a fi aceeasi calitate ca si cele pe care le-au folosit Adi si Ovidiu dar sunt foarte ieftine.
Referitor la pieptene, iti multumesc din suflet, cu siguranta voi avea nevoie de ajutorul tau si da, sunt incantat si de ideea cu scoaterea turul prin el. Nu stiu acum ce dimensiune trebuie sa aiba pieptenele pentru ca latimea bazinuli nu va fi de exact 50cm. Stalpul din stanga are 55cm si tot atat va avea si standul latime insa bazinul va fi retras cu 18mm pe fiecare latura pt ca vreau sa ii fac o bordura in partea de jos tot din pal care sa ascunda stratul de nisip si lipitura fundului. Deci bazinul va avea la interior 55 cm – 2x1,8 grosimea palului – 2x1cm grosimea sticlei – marja de 2mm pe care o las pt silicon la lipire. Am uitat sa specific ca voi folosi sticla de 10mm cu fund simplu. Deci daca lungimea de 49,2cm te incanta atunci ii putem da ok-ul pieptenului.
Schema revizuita a sumpului:

image

Am lasat spatiu in prima camera cat pentru un NAC5 in caz ca o sa vreau upgrade.

Ce grosime de sticla credeti ca ar trebui sa folosesc pentru sump? Ma gandeam sa il fac de 6mm avand in vedere peretii destul de desi care il vor intari.

Credeti ca Eheimul de 2000 e suficient pt retur? Stiti o sursa mai ieftina decat aici: http://www.happypets.ro/eheim-compact-plus-2000-p-734.html unde este la un pret promotional?

Referitor la popele de curenti, raman la SunSun momentan, tocmai pt ca sunt ietine si stiu ca la un momentdat, cand bazinul va fi matur, imi vor sclipii ochii dupa niste duri si atunci mai mult ca sigur voi investi intr-un system cu controller si tot ce trebuie.

Multumesc mult de raspunsuri tuturor,
O seara frumoasa!
In primul rand vreau sa va multumesc pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns si apoi pentru informatii, sunt de valoare si cand le citesc incep sa-mi dau seama ca au sens

Sa le luam pe rand:

@pc.ciprian – “bean animal” va fi, e pacat de spatiu sa nu-i fac. Matrixul il voi folosi pentru nitrificare, denitrate pentru denitrificare, asa cum a subliniat si Dragos. Multumesc mult de incurjari!

@Dragos – ma asteptam sa ma indemni catre bean animal si pentru ca am spatiu o sa il si fac asa ca la carte. Te rog da-mi un link in care sa pot citi mai multe despre sistem si apoi o sa refac schema si o sa te intreb. Cert este ca as vrea cumva printr-o gaura sa vin si cu turul. Cum imi recomanzi? Referitor la pieptene am vazut ca ai indrumat mai multi catre cineva care le face la comanda? Am notat si cu camera pompei, voi reface schema si o voi adauga. Phosguardul il voi folosi cum mi-ai recomandat. Multumesc mult de sfaturi, stai cu ochii pe mine sa nu fac prostii

@Koala – nu gasesti si tu o blenida mai simpatica, putin mai colorata ca asta zici ca-i dragon, nu de alta dar imi creste fetitza si se sperie de el. Cu stelutzele de mare am bagat la cap si le-am taiat de pe lista. Ideea e ca as merge pe nisip fin pt ca imi place cum se vede si as vrea sa am multe oratanii care il mesteca tot timpul. Cati nassarius ar trebui sa am sa dorm linistit?

@ Sebastian Costin – tocmai din motive estetice il voi face pe toata latimea. Bazinul va putea fi vizualizat din 3 parti: fata, spate si lateral dreapta cum te uiti la schema. Partea de overflow box va fi mascata cu acelasi pal pe care il voi folosi si la stand si la capac. Mai mult decat atat, as vrea ca in box-ul asta sa incapa si niste macroalge deci nu e deloc un spatiu pierdut.
Salut,

De ceva timp cochetez cu ideea construirii unui reef. M-am gandit si m-am razgandit, am tot studiat mai bine de un an si intr-un sfarsit, dupa ce am realizat ca a-mi transforma bazinul facut pt discusii (120x45x60) in reef nu e o ideea asa de buna, am gasit un locsor care pare sa fie potrivit pentru un proiect nou. Locul este intre holul de la intrare si living, ca un perete despartitor, cu vedere din 3 laturi, cam asa:

image

Display: 70x50x50 cu overflow box in laterala stanga, lipit de stalpul care se vede in imagine, lat de 10 cm. Trecerea din display in overflow box vreau sa o fac fara pieptene, doar cu o foaie care desparte, mai scurta cu 3-5cm. Nu stiu daca este o idée buna, astept parerile voastre. De asemenea ma gandesc pentru retur fie o sigura teava de 32, fie 2 sau chiar 3 mai mici din care una dintre ele sa o folosesc pentru tur. Cert este ca as vrea sa fie cat mai silentios sistemul.

Si ca sa stabilim de la inceput care e turul si care returul, eu ma raportez la sump si nu la acvariu atunci cand le definesc. Deci:

Sumpul:

image

Nu stiu exact cum sa compartimentez si mai ales cat de mari ar trebui sa fie spatiile. Astept parerile voastre. Cert este ca in primul compartiment, acolo unde va veni returul, o sa fie si skimmerul. O sa las un loc suficient de mare pt un skimmer mai puternic a.i. daca voi constata ca nu va face fata cel pe care il am acum (Bubble Magus NAC QQ) sa upgradez la un NAC3 sau NAC5. Detin si un reactor in care as vrea sa bag denitrate de la seachem si pe care il voi alimenta cu o pompa cu debit f mic.
Ca si alte medii de filtrare as vrea 4 litri matrix, carbune activ si ceva antifosfati care nu necesita fluidizare.
Turul va fi asigurat de o pompa Eheim compact plus 2000.
As lasa si un compartiment de vreo 10 cm latime pentru ATO ca in schema. Aici astept sfaturile voastre pt un DIY.

Iluminare: 6xT5 24w, 2x10000K, 2x12000K si 2 actinic blue. Daca va fi nevoie in timp voi adauga 1 sau 2 lampi MH de 70W

Pompe curenti voi folosi 2x2500 sau 2x3000 SunSun.

Voi incepe cu 10-15 kg de piatra vie si cateva kg de nisip viu, nu vreau sa fie prea aglomerat scape-ul. Vreau ceva aerisit si frumos aranjat, imi place f mult cum i-a iesit lui Ionutz proiectul.

Sare si aditivi GroTech.

Vietuitoare:
Imi doresc o pereche de ocellaris, un Pseudocheilinus hexataenia si un guvidel.

Corali moi in principiu, cel putin la inceput: discosoma, zooanthus (preferatii mei), ricordea, sarcophyton, pulsing xenia tree, etc.

O anemona frumos colorata ca si gazda pt ocellaris, am vazut ceva foarte frumos in bazinul lui koala.

Ceva melci care, alaturi de un crevete si stelute de nisip sa intregeasca o echipa CUC.

Ce ar mai fi de adaugat este ca tot ce am descries aici este ce cred eu ca imi trebuie si ca e bine insa va rog sa nu ma criticati prea tare daca gresesc, nu am mai avut reef pana acum. De asemenea, proiectul se va intinde pe o perioada destul de lunga, estimez ca va fi finalizat nu mai devreme de iunie. Noul membru al familiei are nevoie de foate mult timp in perioada ce urmeaza.

Astept orice pareresi completare, tocmai pentru ca va fi un proiect de durata, vreau sa fie proiectat cat se poate de bine. Sigur mi-au scapat multe lucruri... scriu intre schimbat pampersi si incalzit biberoane
Un acvariu cat se poate de reusit. Coralii moi au farmecul lor, mie personal imi plac mai mult decat multi dintre cei duri.
Ce apreciez la bazinul asta e ca ai stiut cat sa te intinzi cu dimensiunile (volumul) astel incat sa nu faci rabat la echipare. Dovada vie ca un nano poate sa arate trasnet.

Felicitari inca odata!
Ionut imi place foarte mult cum a iesit bazinul tau. Cate Kilograme de piatra vie au intrat acolo?

Ma gandesc la un proiect asemanator, mai precis 80x50x50. Am incercat la un momentdat sa transform un bazin mai mare insa m-am lasat pagubas avand in vedere cate adaptari si improvizatii trebuia sa fac, nu mai vorbesc de costuri. Voi incepe un jurnal al proiectului imediat ce voi avea timp.

Felicitari, sincer e un bazin pe cinste.

Lucian.
Am cumparat 4 buc si sunt toti femele. Dau la schimb una din ele pe un mascul. Dimensiune 10cm.

0727 787 653 (Portat in Cosmote) sau PM.

De vanzare:

Iodotropheus sprengerae - 1M - 12cm - 20 Ron
- 1M - 10cm - 15 Ron
Pseudotropeus fravus - 1M - 10cm - 10 Ron
Pseudotropheus demasoni - 1M - 10cm - 10 Ron
- 1M - 6cm - 6 Ron
Pseudotropheus elongatus - 6cm - 6 Ron
Melanochromis auratus - 1M - 7cm - 7Ron
Labidochromis perlmutt - 5cm - 5Ron
Pseudotropheus socolofi - 1M - 10cm - 10Ron
Pseudotropheus chewere - 5cm - 5Ron
Labidochromis hongi red - 5cm - 5Ron
Cyrtocara moori - 5cm - 5Ron

Schimb cu femele:

acei msuli
chaereuleus galben lamaie
metriaclima estherae rot rot
metriaclima callainos
pseudotropheus demasoni
Salut,

Incepe sa arate din ce in ce mai bine. Vezi ca se gaseste in magazineel de bricolaj niste cornier negru de plastic cu latura de 1,5 sau 2 cm. Eu l-am lipit pe colturile bazinului si arata mult mai bine.
Salut,

In primul rand te felicit pentru proiect, este unul promitator.
Eu as merge pe intaritoare duble longitudinale (unul incastrat intre laterale si unul peste exact ca si la fund dublu). Intaritoarele in H te vor enerva cand o sa trebuiasca sa muti sau sa prinzi ceva prin acvariu. Daca este bine lipit merge si fara.

Inaltimea este de asemenea mare. La bazinul meu de 60h de cele mai multe ori ma chinui sa ajung pe fund in partea din spate. Fa-l de 60 maxim, o sa te feliciti mai tarziu

Referitor la filtrare, eu am 2 sunsun-uri de 1400 pline cu siporax la un bazin de 320 supraaglomerat si fac fata cu brio, probabil ca ar face si unul. Sunt foarte multumit de ele, unul are peste un an si functioneaza perfect. Am vazut zilele trecute la un bazin de 500 litri o canistra SunSun de 2000. Apa era cristal. Depinde foarte mult si de incarcatura biologica. Sumpul este bun pentru ca iti mareste volumul total de apa. Dar e complicat si scump. Mai ieftin decat toate variantele este un sump intern, Adica furi 15-20 cm din lungimea bazinului si acolo faci un sump pe una din laterale. Am vazut varianta asta la bazine cu discusi si functiona f bine.

Spor!

Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad
Go to: