| Message |
|
|
Noi in Romania inca folosim litri
20 galoane banuiesc ca e undeva la 75-76 litri... daca e vorba de US Gallons sau 90-91 litri daca in Canada folositi Imperial Gallons
Pentru calculare necesar volum de apa vezi aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Dupa calcule iti transformi tu din litri in gallons 
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Baia Mare... ai cativa acvaristi profesionisti acolo de ca care poti invata multe.
Spor si hai cu un acvariu!
|
 |
|
|
|
Ai spus ca sanitarii mananca plantele dar nu am vazut mai sus ce sanitari ai, caci sunt de multe feluri. Sunt sanitari care merg pe plante si mananca algele de pe ele, dar fara sa afecteze plantele... Cel putin la mine.
Ar trebui sa ne spui cum se numesc sanitarii sau sa pui poze cu ei daca nu le stii numele.
|
 |
|
|
Cred ca aici gasesti destul de bine explicat la ce e bun un sump:
http://reefkeeping.com/issues/2003-01/gt/index.php
|
 |
|
|
|
Cunosc situatia... Si eu merg in fiecare weekend (si azi trebuie sa merg sa iau ceva) si nu plec pana nu las 50 lei acolo...
|
 |
|
|
viulian wrote:Vede vede
Ok, daca spui tu... ai mai multa experienta ca mine ;)
viulian wrote:Oricum nu stiu ce inseamna lizo nu stiu cum ... daca sunt deja morti si dintr-o sursa sigura (a avea o cultura de viermi nu prea e wife-friendly) cred ca merge
Liofiliaza: en.wikipedia.org/wiki/Freeze-drying
Pe scurt: deshidratare prin inghetare
|
 |
|
|
stefanp wrote:De pozitionat e langa acvariul mare, dar nu chiar lipit de el. Ii desparte cam 20 de cm, caci am si o plantuta acolo. Nu stiu daca vede ceva la distanta asta...
Nu cred ca vede la acea distanta
|
 |
|
|
Bogdan_Musat wrote:pe inaltime cred ca are o limita de pozitionare, de fapt pe sticla lui este marcat nivelul pana la care poate fi scufundat, deci nu cred ca este bine sa fie scufundat peste acea limita
Mai verifica te rog specificatiile, de obicei la incalzitoare linia aceea reprezinta limita minima la care sa fie scufundat, nu limita maxima
|
 |
|
|
|
Eu l-am luat dintr-un pahar in care statea un apa de la robinet neincalzita (ii schimbau toata apa in fiecare zi de la robinet) Temperatura din incapere nu depasea 20 grade. Asa ca acasa si eu am inceput cu el de la 23 si in cateva zile l-am dus la 25-26
|
 |
|
|
|
Acum mi-a mai venit in minte o chestie: cam la ce temperatura era tinut acolo de unde l-ai luat? Poate e obisnuit cu o temperatura mai mica... dar intr-un "borcan" nu ar trebui totusi sa fie diferente prea mari de temperatura intre partea superioara si cea inferioara.
|
 |
|
|
|
Daca nu gasesti paraziti, atunci poate e inca timid... sau deprimat... ai putea sa ii pui o pereche de otocinclus pentru cateva zile, sa vezi daca isi revine
|
 |
|
|
|
Eu am mai avut unul inainte de asta care a stat 2 zile la mine si a murit apoi. L-am luat deja decolorat de la petshop, de mila. Tot asa statea pe jos si era apatic.
Dar al tau arata bine, nu e decolorat... s-ar putea sa aiba doar paraziti. Incearca in noaptea asta smecheria cu lanterna sa vezi daca prinzi ceva pe el
|
 |
|
|
7 neoni cred ca sunt prea putini... se simt mai bine daca sunt mai multi.
Pentru necesar apa / dimensiuni pesti arunca o privire aici http://acvariu.ro/forum/posts/list/220.page si fa 5 min de matematica.
Ca si solutie vad doar sa scapi de scalari ca sa mai pui pesti, dar evident faci cum vrei si peste 2 saptamani vi si ne intrebi de ce incep sa moara
|
 |
|
|
|
Un scalar la 10-12 cm are nevoie de cam... 40 litri => deci ca e cam aglomerat deja acvariul tau de 100 litri... nu vad de ce l-ai aglomera si mai mult.
|
 |
|
|
HC am cumparat de la ReBella saptamana cealalta, si cred ca Baia Mare e mai aproape de tine decat de mine
|
 |
|
|
mihaibaciu wrote:salut,am si eu o problema cu niste xipho si am zis ca daca tot e topicul acesta sa nu mai fac altul.am 1 mascul si 2 femele e xipho si cate odata stau toti 3 la o lalta pe fundul acvariului,se mai ridica din cand in cand,ce pot avea?
Nu mihai, nu asa se face... Ci scrii in topicul cu acvariul tau ce probleme ai, ca sa nu caut acum in cele 10 topicuri deschise de tine sa vad ce ai in el. Cauze pot fi multiple:
- intoxicare
- stres de la suprapopulare sau daca ii bat alti pesti sau daca bolborosesc prea tare bulele de aer in partea superioara
- gris (daca se si freaca de fundul acvariului)
- temperatura prea mare a apei
Alege ce vrei tu in functie de ce ai acolo ca nu am chef sa caut acvariul tau acum ca sunt pe mobil
|
 |
|
|
|
eu ii dau o data/zi cam 5 boabe.
|
 |
|
|
Super... astept pozele
Poate scrii ceva si despre aclimatizare pentru cei ce citesc pe aici... nu de alta dar acum 3-4 luni era o chestie necunoscuta pentru mine
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
MishuM wrote:Nu stiu sa-ti spun, probabil cu reteta clasica se genereaza o cantitate mai mare de CO2 in prima faza. [...]
Daca folosesti reteta cu gelatina descrisa aici pe forum de Dalles si de altii, nu se va genera o cantitate mai mare de CO2 in faza initiala si nici in alte faze. Spun asta din experienta mea de aproape o luna cu acest sistem.
|
 |
|
|