[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: naitsirc
Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Eu pentru nano-ul meu am gasit la ReBella radacina. Ii spui ce dimensiuni ai la acvariu si iti trimite poze sa iti alegi ce vrei. Lemnul care il comercializeaza ea este red moor. Nu stiu daca mai are si alte tipuri.
Cu corry e mai usor ca ei mananca de pe substrat. Cu ceilalti e mai greu ca ei mananca in zona mediana. Eventual tot asa cu amandoua mainile deodata sa incerci. Dar pentru asta trebuie sa fie obisnuit betta sa iti manance din mana, ca sa te poti juca cu el 2-3 sec pana ii eliberezi bobita.

Ce mai poti incerca e sa ii introduci o oglinda cateva minute ca sa ii distragi atentia de la ceilalti pesti... Asta daca il inghesui intr-o margine de acvariu
Nu au nimic daca nu le dai mancare in seara asta.
E cam greu. Stiu cum e ca si eu am betta cu corry. La mine cand a facut gusa l-am lasat flamand 3 zile sa isi revina. Daca mananca prea mult poate sa moara de constipatie.

Solutia care functioneaza la mine:
- mancare specifica pentru betta, care sta la suprafata
- mancare specifica pentru corry, granule foarte mici care se scufunda repede
- cand ii hranesc cu o mana iau 5 bobite pentru betta si cu cealalta iau cateva granule pentru corry. Pun in apa intai pentru betta o bobita, caci el e cel care ma urmareste si imi ia bobitele din mana. Astfel i-am captat atentia si ii dau pe rand cele 5 bobite. Intre timp introduc in apa in coltul opus granulele pentru corry, care ajung pe substrat inainte de a termina betta de mancat, iar acesta nu se duce sa manance pe substrat.

Nu mai stiu ce pesti ai tu pe langa betta, dar trebuie sa gasesti o solutie, ca altfel poti sa ii blochezi sistemul digestiv
Cum mai e Grigore? Si-a mai revenit?
Fa-ti un topic la coltul incepatorului in care descrii in detaliu acvariul tau cu tot ce contine si in continuare apoi tot acolo postezi orice probleme apar pe parcurs, poze, noutati, etc. E mai simplu de urmarit evolutia lui si pentru tine si pentru noi. Aici e topicul altui coleg si nu se cade sa il poluam.

Dar iti raspund aici ca sa nu iti moara si ceilalti pesti. Acvariu deciclat inseamna printre altele concentratii periculoase de amoniac si nitrati pentru pesti. Unele concentratii pot fi criminale. Ce poti sa faci acum e sa schimbi rapid 50% din apa si apoi sa faci schimburi in fiecare zi de 20-30% din apa pentru cateva zile pana se va reechilibra acvariul. Daca spui ca pestii se freaca de substrat e posibil sa fie si gris, caci banuiesc ca daca ai avut pana de curent nu doar filtrele nu au functionat ci nici incalzitorul si posibil sa fi scazut temperatura prea mult. Ai observat ceva puncte albe pe pesti?
Un simplu search pe google iti va arata ca Barbus Tetrazona verde:
- atinge 7 cm, deci iti trebuie vreo 14 litri de apa pentru fiecare buc.
- este peste de grup, se tin minim 6 impreuna, recomandat 10. Daca tii minim 6 atunci ai nevoie de 84 litri pentru ei
- ciupeste cozile si inotatoarele la alti pesti deci se recomanda sa fie tinuti doar cu neoni. Barbus Tetrazona verde contrasteaza cel mai bine cu neoni rosii. Daca ii pui cu neoni, si acestia sunt pesti de card, si ei trebuie tinuti in grupuri mari, si pentru fiecare neon ai nevoie de 6 litri de apa... Deci pana la urma cati litri are acvariul tau? Caci nu stiu daca iti incap Barbus Tetrazona verde cu neoni... sanitarii nici nu intra in discutie
Mda, am mai citit in alt loc ca numai emersa infloreste, submersa nu.
Ce am mai gasit, e ca lumina si curentul apei trebuie sa ajunga cat mai aproape de baza frunzelor.
Crevetele nu e Fire Red Shrimp?
Dupa cum imi dau seama din poza, nu par a fi muguri de flori in varf, nu?
http://www.shootgardening.co.uk/plant/eleocharis-acicularis
Nici al meu nu regurgiteaza nimic, oricata mancare prinde... Dar daca se rataceste cate o bobita prin pistia atunci se umfla si daca nu e crunchy nu o mai mananca Asa ca am grija sa ii dau din mana bob cu bob pe rand sa ma asigur ca nu ramane nimic in apa
"I found that a fine, nutrient laden substrate will enable the plant to grow and spread. Without it, the heavier substrates will hinder growth and eventually kill the plant. Make sure you have good water movement on the plant to keep algae at bay. Shrimp and Otocinclus will keep it clean without eating it. CO2 (pressurized or liquid) and good lighting will really help this plant take off."
Sursa: http://www.aquahobby.com/garden/e_Eleocharis_acicularis.php
stefanp wrote:Asa-i, un dezavantaj al plantei asteia...creste bat...

Incearca sa ii fac cumva loc pe langa sa ajunga lumina la baza. Din ce am vazut la mine si vad si pe gugles, asa lastareste si formeaza tufa.

De asta ca am taiat-o asa de jos a dat lastari la mine? O sa fac maine (azi) niste poze sa vedeti copaceii mei.
De densitate si eu ma ofticam la bacopa si hydrocotyla... Dar nu stiu prin ce minune am reusit sa le indesesc pe amandoua... Sper sa aflu si eu care e secretul ca sa il aplic controlat pe viitor, caci daca bacopa era ca o tufa de bete paralele, acum fiecare bat e un mic copacel, asa multi lastari a dat

Eu banuiesc o cauza: am lasat-o sa creasca pana a iesit din apa cativa cm, si apoi am taiat cam la 2/3 de sus in jos si am replantat varfurile in alt loc. Dupa vreo 10 zile am facut la fel si cu varfurile care intre timp iesisera din apa. Nu stiu daca si alti factori au contribuit la asta, sau doar taierea masiva cat mai aproape de substrat.
I-ai pus o oglinda in apa vreo 10 min ca sa ii urmaresti inotatoarele cu atentie? Sa te uiti si sa nu fie "mancate" la capete, sau sa nu fie crestate (ca la crowntail)
Cand fac schimbul de apa la mine scade temperatura cu 2 grade, dar nu l-am vazut sa se scarpine deloc.
Eu nu gasesc in Oradea sa cumpar nici una din speciile de Otocinclus... nu ca nu as fi amator.
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Scrii dimensiunile si alegi un factor de siguranta de... 6 - de exemplu
stefanp wrote:Mai astept pareri si din partea celorlalti Nu va sfiiti

Eu nu ma sfiesc... doar ca nu pot decat sa te felicit pentru tunsoare... arata muuult mai... pe gustul meu

Porcu wrote:Dupa o astfel de inteventie radicala risti sa-l dezechilibrezi ....... se modifica tot: lumina, consum de nutrienti si de CO2.

Acum am inteles ce am gresit eu cand am dublat lumina si dupa 2-3 zile am tuns plantele la jumatate
Testele NH4/NO2/NO3 iti vor spune cel mai bine daca e deciclat... sau poti sa astepti sa vezi:
- pe pesti ca incep sa tremure sa stea pe la suprafata sau pe la baza, sa respire mai repede, etc.
- pe plante ca incep sa apara diatomi

Dar cel mai bine cand ti se ia curentul pentru perioade lungi de timp e sa faci schimburi partiale de apa mai des, ca sa nu astepti sa vezi efectele pe pesti.

Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Go to: