[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere sistem CO2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Buna ziua,

M-am hotarat sa achizitionez un sistem de CO2 pentru acvariul meu MP Aqua Pro de 63 litri si, dupa documentari pe net, am ajuns la 2 variante acceptabile ca pret si sper performanta :

Kit CO2 Ferplast Energy Classic
Unul dintre cele mai avansate sisteme pentru producerea de bio-CO2, cu o productie lunara semnificativa. Kitul include:
• reactor activ cu pompa inclusa
• recipient pentru producere CO2
• numarator de bule
• valva antiretur
• tub de silicon
• cheie de reglaj
• ingredientele A, B si C pentru generare CO2
Kitul se monteaza usor si se poate folosi in cateva ore.

Kit generare CO2 JBL Proflora eco bio160
Sistem biologic de generare CO2.

• Asigura dioxid de carbon timp de 40 de zile pentru acvarii de 50-160 L.
• Ofera un succes vizibil in cresterea plantelor, in acelasi timp limitand aparitia algelor.
• Usor de instalat. Va fi gata de utilizare în câteva minute.
• Contine containerul de preparare, componentele bio, 2 m de furtun negru special pentru CO2, ventuze si difuzor taifun.
• Containerele si componentele bio de schimb pot fi achizitionate ulterior separat.

Din cate am vazut, ambele variante se bazeaza pe producerea de CO2 prin fermentare - asadar tehnologia este aceiasi ceea ce nu stiu si poate ma puteti ajuta cu pareri este cat de eficiente sunt sistemele de solubilizare a CO2 in apa.

Multumesc tuturor

Non scholae, sed vitae discimus
kovaly
Junior member
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca ambele sunt bombe, bombe de firma...daca ar fi sa aleg as alege varianta "Kit CO2 Ferplast Energy Classic" insa dupa ce achizitionezi si ingredientele se consuma as recomanda sa facei reteta clasica cu drojdie, zahar si gelatina...este mai putin costisitoare si rezultatele sunt poate chiar mai bune putand sa reglezi din drojdie CO2-ul...acum decizia iti apartine in orice caz CO2-ul este necesar intr-un acvariu plantat...Succes si ape limpezi
[Email]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

Ferplast Kit Co2 Energy Profesional
[Email] [MSN]
Technics
Member

IP:

Initial la fel am gandit si eu, dar am stat mai bine si m-am gandit si mi-am data seama ca nu merita din mai multe puncte de vedere sa achizitionez ceva de genula sta.
Asa ca am cumparat pe rand fara graba toate componentele unei instalatii de CO2 (butelie, reductor etc)
Asta iti recomand si eu tie.
Cei drept ca a costat ceva, decizia iti apartine.
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

stiu,dar decat bomba co2,mai bine cu butelie reincarcabila,eu am cumparat sistemul asta:http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.dennerle.eu/global/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Dcategory%26layout%3Dblog%26id%3D146%26Itemid%3D206%26lang%3Den&ei=LWIyT5rzOYKA4gSmraHgBA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCEQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Ddennerle%2Bco2%2Bsystem%26hl%3Dro%26biw%3D1280%26bih%3D885%26prmd%3Dimvns
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

http://dennerle.com/de/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=146&Itemid=206
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=146&Itemid=206&lang=en
[Email] [MSN]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu recomand oricui se gandeste sa-si ia instalatie de CO2 presurizat sa-si cumpere cea mai mare butelie care-i incape in masa acvariului
ma rog, nici sa ia o butelie de 10kg, dar nici de 500gr, ideea e ca daca ai de ales, sa iei o butelie mai mare, gen 4-5kg

asta deoarece eu gasesc foarte anevoios incarcatul buteliei cu CO2, adica m-ar stresa sa merg la 1-2 luni sa umplu butelia
mai ales ca la o butelie mica sunt probleme: ori nu vor s-o incarce, ori e posibil s-o incarce prea mult etc
plus ca eu cu butelia pot sa ma duc doar in weekend, deci cu o butelie mai mare sunt mai putine situatiile in care mi se termina butelia in mijlocul saptamanii si trebuie sa las acvariul fara CO2 timp de cateva zile.

eu personal am o butelie de 5Kg la un acvariu de 126 litri brut si o incarc la vreo 6 luni, in functie de ce plante am si cat de tare dau in ele cu fertilizarea.

This message was edited 3 times. Last update was at 08/02/2012 15:07:34

M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

ai dreptate dar eu am ales de 500gr pentru ca am un nano de 37L,si o bula la7-8 secunde i-mi ajunge ptr.6-7 luni
[Email] [MSN]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

OK, deci sa-nteleg ca ar fi recomandat sa achizitionez Ferplast Kit Co2 Energy Profesional si de asemenea o butelie de CO2 de dimensiuni cat mai mari (sau cat mai mari). In rest, mai trebuie sa cumpar alte componente? Referitor la buteliile de CO2, acestea se gasesc in magazinele cu profil acvaristic sau tre' sa caut in alta parte?

Multumesc tuturor pentru ajutor

M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

poti sa cauti la sectiunea vanzari,eu tot de aici am cumparat de la bixi,mai avea o butelie de 1kg,co2
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

pardon,bixy
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

uite aicihttp://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19106.page
[Email] [MSN]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai nu, stai un pic.
solutia 1: daca vrei sa cumperi un kit de CO2 care produce co2 din drojdie, zahar si apa, cum este cel de la ferplast, atunci ai nevoie doar de el
solutia 2: daca vrei o solutie de co2 presurizat, atunci ai nevoie minim de butelie de co2, de reductor de co2, tub pt co2 si difuzor de co2 sau reactor de co2. la astea mai poti adauga un solenoid care poate opri co2-ul atunci cand nu este sub tensiune. si pasul 2, un controlor de ph, care comanda acel solenoid sa se inchisa sau deschida in functie de ph-ul din acvariu.

deci ai nevoie doar de una din cele 2 solutii. prima este evident mai ieftina, dar mai greu de utilizat pt ca productia de co2 organic nu este constanta si se consuma relativ repede. a doua solutie este de dorit, dar este scumpa (400 lei, butelia, 300-400 reductorul, 100 reactorul etc)

citeste pe aici pe forum despre ce presupune o solutie de co2 presurizat.

M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

uite aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19106.page Butelie 1,0 kg, reductor presiune, furtun CO2 cu valva unisens si flipper - pachet: 500 lei
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

mai ieftin de atat nu gasesti,numai reductorul de presiune costa in jur de 400-500 ron,+ butelia 250-350 ron+restul?ooo!!
[Email] [MSN]
Maab
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu vreau sa te contrazic dar gasesti si mai ieftin:eu am luat de la un coleg de pe site butelie de 2l=100lei,reductor cu doua ceasuri si reglaj fin+numarator+difuzor+2m furtun CO2+valva antiretur=250lei-functioneaza impecabil, ce este drept eu am asteptat ceva vreme pana am gasit la preturile de mai sus

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Pfuuu, m-am uitat la preturile pentru Ferplast Kit Co2 Energy Profesional si cel pentru butelia de la bixy (multumesc xeroxclona) si cred ca deja sar un pic cam mult din bugetul prevazut. Ideea e ca, la acvariul meu amarat de 63 litri nu stiu daca merita investitia - nu am decat niste Microsorum si niste Bolbitis, nu tintesc performante deosebite dar as fi vrut ceva decent.....

Scuze Humbert, xeroxclona mi-a recomandat kit-ul profesional de la ferplast, cel pe baza de fermentatie este kit-ul clasic.

M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

nu zice nimeni ca nu gasesti mai ieftin,tre sa fi pe faza,tot ce este de calitate si ieftin se vand imediat,mai conteaza si ce calitate ai cumparat la pretul ala ,eu nu-i fac reclama lui bixy,eu am cumparat de la el celalalt sistem co2 dennerele
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

MishuM ,poti incerca sa mai negociezi cu el la pret,poate,poate!
[Email] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: