[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: reefer
Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
luc7777 wrote:Uite un site din Polonia cu preturi super ok.
http://www.maritex.com.pl/en/shop/category/28341/
Eu as pune pe bazin 14 royal. 14 blue, 14 cool white

Ma Lucian , identifica-mi si mie cele 3 tipuri de leduri , cu link per fiecare ..., din site-ul de mai sus...sa zic bogdaproste ... :

AI Sol Blue: 8x Cree XP-G2 R5, 8xCree XP-E Blue, 8xCree XP-E royal blue

As vrea cate 10x3 - cate 10 leduri din fiecare tip, si sa pastrez si T5-urile - 6x24 .
Pentru acele 3 tipuri de led (30buc) , cam ce sursa din oferta polonezilor s-ar preta ? As vrea 2-3 surse dimabile / 2 sau 3 canale - ce recomandati si voi ... La fel , un link ....si zic sarumana !!

Mi-e sa nu comand aiurea ...
Hai sa va intreb : Oare daca as pune pe canalul din mijloc leduri de 10w (am gasit diferite temp de culoare ...) ?? Culoarea bazinului oricum o pot regla din T5 , caci raman in continuare si cele 6 x 24w . Ceea ce vreau eu ca in zona centrala a bazinului sa acoper zone unde HQI-ul nu acopera ...pe lateral ....

1 - cate leduri de 10w - considerati voi ca ar fi echivalent ca flux luminos la un HQI 150w ?
2 - Dat fiind ca am spatiu disponibil doar 60cmx17cm in lampa- loc de radiatoare / pe care le-as putea raci doar cu 2 ventilatoare standard - cele de 10x10cm(pe care le schimb cu ceva ok - silent/debit aer) - cate leduri -10w s-ar preta mie in spatiul asta de 60x17cm vs 2 ventilatoare 10x10cm ?
3 - dintre cei care ati mai avut , sunt aceste leduri de 10w fiabile in timp ? Reprezinta o solutie , ceva review-uri ?

Multam mult baieti !!
Nu mai vad nicio aiptasia , te-as pus pe treaba
Frumos , baga si o poza de ansamblu .
Roca , aranjamentul ...sunt de mare arta
Le-am vazut live ...
Vanduta !
Se poate inchide . Multumesc !
Vanduta !
Se poate inchide . Multumesc !
Sunt plecat , dar urmaresc de pe telefon , oricum ...cred ca ma las pagubas...
Aptitudini nu , cunostinte nu , timp nu ...
Cu costul aferent , se-ncumeta cineva sa faca-n locul meu asta ? Ceva recomandari ?
Va salut ,
Supun atentiei celor ce-mi pot da o mana de ajutor , urmatoarele :

Se da lampa 4x24W T5 + 1x150W HQI standard - la care i-am mai adaugat inca 2 x 24w T5 - cu dimensiuni exterioare : 62 x 43 cm
Vreau ca in locul spatiului destinat lampii metal halid , sa bricolez ceva leduri .
Spatiu disponibil radiatoarelor : 60cm x 17cm si o inaltime de 8-9cm .Precizez ca lampa are 2 coolere de racire (10x10x2cm), cu grilele aferente de avacuare .
As merge pe leduri de 3W . Vreau o distribuire mult mai buna a luminii pe suprafata asta asta de 60cmx17cm . Deasemenea vreau un flow luminos mult mai bun decat HQI-ul de 150w

1 - cate leduri de 3w - credeti ca as putea ingramadi pe aceasta suprafata : 60x17cm ? Ar avea un flux luminos mai puternic decat HQI-ul ?
2 - mi-ar raci aceste 2 ventilatoare suprafata ? Ele sunt pozitionate la 20cm / 40cm de unul din capetele ampii (la cate 1/3 din lungime)
3 - ce tipuri de leduri mi-ati recomanda ? Ca si structura ?
4 - imi puteti indica de unde as achizitiona toate ? radiatoare , leduri , surse , lentile , etc ...

Multam anticipat celor ce pot intinde o mana de ajutor

Seara faina
Ar fi interesant de stiut niste liste de preturi , si ce implica transport .
Tare curios sunt ce roca mai ai in sump , in ideea de a face un rock-scape . Sunt de aceeasi parere , mai trebuie "volum" la acvariu .
1 - Daca o sa mergi numai pe sps - o sa ocupi spatiul cumva pe verticala - dar o sa-ti creasca "barbi" pana-l aduci in standardele tale
2 - Daca mergi pe moi , lps ...... va fi prea "plat"...
Cel putin asta-i "feeling-ul" meu , consider ca fiecare acvariu are "povestea" lui . Eu as lucra mult pe inaltime ....

PS: E acvariul la care acum vreo 2 ani , am visat o luna-ntreaga , cum il fac, cum il dreg, acelasi sistem de over-flow , etc etc . Se preta coltului meu alocat de "marea sefa" in casa Ce m-a dat inapoi, a fost grosimea de 8 mm a sticlei , si lipsa spatiului util sub acvariu (pentru sump) - vroiam ca mobilierul sa aiba forma ovala a acvariului ..
Zsido wrote:am facut niste teste de apa

MG-1260
KH-7,7

Salut Levi ,
Care ti-e target-ul la Mg ?
Dar la KH ?

Mersic !
Sau un site, in caz ca ii are expusi ...
Oricum, frumoase exemplare !!
Si eu sunt ochi si urechi
Mersic baieti , dar mai e mult pana departe ...
La mine era clar, doza mare de NOPOX (desi mergeam pe ce spunea producatorul) - era cauza bloom-ului.
Am tot redus-o , in tandem cu teste de NO3 , PO4 - si am setat-o pe o valoare mult mai mica decat initial , sa vad ca usor usor ..bloom-ul nu a mai aparut .
Ca am prins si eu acvariul mai limpede , am tras repede 2 poze

image
image
Pe sticla de 12 nu merge , dar pe cea de 10 - fara nicio problema .
O am pusa de vreo luna, si sta f. bine . Plus ca e si pe geamul cu backgroundul lipit , daca tot vorbim de jumatati de mm...

LE : Oricum, 9.5mm - e marketing , sa fim seriosi , juma de mm ?! ..
Cand extrem de multi au sticle de 10mm , normal sa cumpere MP40 ...
Tot filmez achizitiile noi , pentru a le vedea evolutia in timp .
Ca noutati o colonie de acropora , si vreo 2 montipora plate.
In rest, parametrii :
- salinitate : 1.025
- Ph : 8.15-8.35
- Kh : 7.5
- No3 : 0.2
- Po4 - 0
- Ca : 440
- Mg : 1380

Ca filtrare merg in continuare doar pe skimmer , NOPOX si roca vie .
Dozez zilnic pe pompa : NOPOX , Ca , Kh , Mg
Manual : FM Color A B C (saptamanal) si Reef Energy A B (zilnic - doza maxima )

In ideea de a vinde mai repede pompa (am pe rol o alta investitie la acvariu..) la pachetul de mai sus - mai plusez inca un pachet in max 1-2 luni cand voi fragui - care includ fragulete : vreo 3-4 tipuri de acropora , porites galben , milka , montipora plate, digitata etc .
La fel, pachet evaluat peste 200 ron .

costi08 wrote:Si la mine este OK ziua 8.4 peste noapte ,mai precis la ora 5 dimineata 8.2

In schimb am probleme de Kh
Am inceput sa fac aditii in acest sens.

Mai are cineva aceasta problema de cand foloseste absorbantul ?

Idem .
Ne-a informat Dragos initial , si am observat si eu . Coralii la PH mai mare si-au dat drumu la crestere ...
Tu pana acum la bazinul tau , nu bagai deloc buffer , sau il tineai cu reactorul de Ca ?
Mda , e altceva...
Fain ... aranjament , latime indestulatoare , lucratura sistemului .. imi place
Ti-a urcat spuma-n cupa ? ca ma uitasi la skimmer .

Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Go to: