Message |
|
Sebi , pana la urma lampa asta ce intentionezi s-o bricolezi , o faci pentru bazinul asta , sau se va preta si pentru cel nou in lucru ?
Ce neam de leduri vei folosi ?
|
 |
|
LE - si ceva poze la 14.03.2014 - sub un noul bec - Purple blue 15k

|
 |
|
Hai sa va mai intreb una-alta ..
In urma ultimului bloom , cateva bucati de digitata rosie , au ramas cu ceva "puf maroniu" ... gen algelor maronii care se depun pe sticla .
Coralii , inca au tesut , ici-colo ..chiar polipi , dar persista de ceva vreme aceasta alga maronie pe ramuri , si vad ca afecteaza si coralul .
Ca si parametrii sunt ok , restul coralilor - inclusiv acroporele - nu sunt afectati ...
Ati observat ceva solicitari aparte din partea acestui coral la voi in bazin (digitata rosie) ? Cert este ca pana acum , era unul dintre coralii cu cea mai mare crestere ...
Ph - 8.3
Kh - 7.2
No3 - 0.5
Po4 - 0
Ca - 430
Mg - 1295
SG - 1.025
|
 |
|
Fain !!
Ia zi-mi Gabi - cu ce stergi geamul din spate ? Voi aveti ceva mai ok, cu maner lung...sa nu mai ma spa, mereu in bazin ?
|
 |
|
Aprecierile mele !!!
|
 |
|
Intradevar, plate-urile din centru sunt de mare "greutate" ..
Frumos tare
|
 |
|
Cum naiba ai ajuns tu la Mg 1100 ...in contextul in care folosesti Red Sea Pro ?!....
Vezi ca trebuie sa-l cresti incet ...
|
 |
|
Marime : app 15-17 cm
Culoare : centru portocaliu
Se vinde (astept oferte) , sau se da la schimb (astept oferte)
0725 924 765
mesaj aici
|
 |
|
Shubi - e o idee de luat in calcul . Dar tot nu cred ca mi-ar fi indeajuns doar 8x24w - desi e posibil sa ai dreptate in contextul unor reflectoare profi . A mea le are pe cele custom ...
Dragos - ce sa vand , ce sa iau pe ea ...!?... Asa cum spui tu , s-ar preta si asta ce-o am acum , as reconfigura-o , as scoate tot din interior .
Dar ca sa ma asigur ca am inteles : 4xT5 si 3xranduri de leduri , nu ? Pe un rand de leduri , lung de 60cm , cate de 3w ar intra ? Ulterior incearca sa iti inchipui aceasta carcasa mare, pe interior configuratia vorbita , si pozitionarea celor 2 ventilatoare (vezi poza). Ar raci astea doua indeajuns ledurile ? N-ar influenta si caldura data de T5 ?
As bricola o lampa noua , dar imi sta pe suflet si aspectul estetic , nici nu ma pricep, timp...bla bla..
LE : vazui postarea lui Shubi , ma inscriu primul la discutii pentru 2 bucati
|
 |
|
Ma Dragos , becul halid fiind pozitionat aproape de nivelul apei , undeva pe centrul acvariului , formeaza conul specific de lumina . Este indeajuns ca sa ai undeva central ceva coral...mai mare.. si in lateral,mai jos de el ....umbreste .
Neoanele T5 - emit uniform lumina de pe o suprafata mult mai mare, nu focalizata precum halidul .
In alta ordine de idei , nu-mi asa de mult 10x24T5 , ar fi ceva echivalent cam cu ce am eu acum ca si numar de lumeni . Mi-e urat ca dracu de leduri , nici nu ma pricep , nici nu am timp sa bricolez , bla bla.. Si as minti sa zic ca nu-mi place culoarea de la T5 ..
Uite, cam asa e lampa mea . Pe lateral am mai bagat eu inca un T5 pe fiecare parte , iar in zona centrala pe dimensiunile gaurii de HQI - sunt 2 placi de aluminiu care culiseaza si le pot scoate , obtinand un spatiu de 60x17cm . Oare sa incerc sa bag leduri acolo pe suprafata asta , sau...sa indes vreo 4 T5-uri ?...
|
 |
|
Hai sa va mai bazai un pic . Tot cochetez cu o lampa leduri DIY ,.... bla bla .. mai nou cu ceva DIY neoane T5 ....
Ce nu-mi place la lampa mea(150HQI/6x24W-T5) , ca e pozitionata hang-on pe acvariu ( becul de halide fiind la app 15 cm de luciul apei ) => pe langa faptul ca incalzeste apa in draci , conul de lumina creat e destul de ingust in partea de sus a acvariului , si pe laterale unii corali sufera ceva ceva ...
Am vazut la Lucian - luc777 - o lampa realizata foarte faina dintr-un profil anume , si ma bate gandul sa fac si eu una pentru T5 .
Intrebare : credeti ca la cubul meu (60x60x60) / nivel apa apa=57cm - s-ar preta o lampa 10x24 DIY ? Balast Osram/Philips , neoane ATI , reflectoare , vreo 3 ventilatoare .
Ar fi indeajuns 10x24w ? Sau un 12x24w ?  Luati in considerare caci la mine dat fiind aranjarea , coralii crescand , au tendinta sa se umbreasca unii altii , din acest considerent am nevoie de o distribuire uniforma a fluxului luminos pe toata suprafata ...
Un ATI - 10x24w ...bate spre mia de Euro....ceea ce nu-mi da mult curaj, ca m-am saturat...
Multam anticipat !
|
 |
|
Roni , faptul ca baga mai mult , sau mai putin - se datoarea mai mult ca sigur valvelor antiretur (le-ai pastrat pe ale ei initiale ? ) . Ele nu tin indeajuns de bine , si in functie de pozitionarea vaselor cu lichid vs pompa , lichidul are tendinta sa se intorca pe retur
N-am masurat niciodata , ca baga 9 , ca baga 11 , setata fiind pe 10.... eu verificam saptamanal valorile apei , si eram in grafic in functie de adaos, comsum ...
Oricum e clar ca nu-s GHL ..
Cat despre restul, le-am studiat cat de cat ... (Grotech , BM ) , tind sa cred ca sunt aceleasi tipuri de pompa persitaltica ca si Marine colors ... difera carcasa , soft, ..
In fine, am populat topicul omului
LE - corect si ce zice Pufiman - s-a dus furtunul santoprene
|
 |
|
edyr wrote:Doua din trei capuri doar invarteau adica motorul invartea dar nu mai baga nimic,iar ultimul nu misca nimic.
mda, dubios...
|
 |
|
edyr wrote:Am eu Marine C si a tinut fix 3 luni.
La ce mod te-a tinut fix 3 luni ? Intreb ca am si eu de vreo juma de an , si nu mi-a creeat probleme pana acum .
Adica sa ma astept ..? Ce probleme ti-a facut ?
|
 |
|
La fel vedeam si eu , si ma gandeam care-i pericolul ...
|
 |
|
Ricardo , tin sa te felicit . Vorba lui Sebi , din lateral privind , ...ramai
Intrebare : o sa maschezi intr-un fel cutia de la overflow ? Cum, cu ce ?
|
 |
|
Frumos tare...
Ce aparat foto parca ai ?
|
 |
|
Dau la schimb Montiopora digitata mov pe alti corali - are mov-ul de la Milka . Are cea mai rapida crestere in acvariul meu . Am o cantitate maricica ...
Pot asigura transport , in functie de programul meu , cam peste tot , dar prefer zonele adiacente . Astept propuneri .
|
 |
|
gengiskhan wrote:Eu folosesc Red Sea Coral Pro (nu exclusiv, dar destul) si am Mg stabil la 1410, fara nicio aditie.
Dar probabil tine mult si de consumatori...
Ma refeream la varianta standard Red Sea , si la mine varianta Pro - avea Mg mult mai sus ...
Gabriel - cat Mg dozezi pe pompa zilnic ? Intreb caci si tu ai multi consumatori ... Vreau sa fac ceva analogie...
|
 |
|
Dintre cei care folosesc varianta de Red Sea - normala , nu Pro ... ati observat valori scazute de Mg ?
Mie in acvariu de la 1320 (cu aditie suplimentara de 3ml-zilnic) - Red Sea Pro , cu sarea standard de la Red Sea - cu aceeasi dozare zilnica - 3 ml - la ultima masuratoare am gasit Mg la 1200 ...
A mai identificat careva carenta asta ?
|
 |
|