| Message |
|
|
Bravo coane...pai e frumos?
Când mai comite-ti un asemenea congres pe teme de acvaristica pe pâine si chimia apei masurata la suta de grame da-ti si voi adunarea
|
 |
|
|
|
Este cam mic ca sa poata sa topeasca si sa elibereze calciu.Eu il tineam undeva intre 4,8-5,2.Incearca sa dai o 2-3 bule de CO2 mai mult cu 3 picaturi/secunda la iesire.
Enormal sa ai un PH mai scazut din cauza reactorului
|
 |
|
|
|
Cumva acel PH de 6,4 e de la reactorul de calciu?
|
 |
|
|
Buuuun acu' avem apa din belsug tot cu 5 ppm da merge si in plus pe iesirea nr 2, dupa filtrul de remineralizare avem apa plata potabila.
Osmozorul vechi Aquilli are cam un an jumate si daca este vreun doritor sa se exprime.
|
 |
|
|
|
Ok ai tel meu in PM
|
 |
|
|
ionutlatcan wrote:As lua-o eu. Am 2 ..unul e mai mare, sociabil, la vedere, dar il cam alunga pe celalalt. Ma gandeam ca daca mai aduc unul poate se hotarasc cumva.
Ionut daca ai deja 2 cu siguranta unul din cei trei va pati ca a patit si a mea.
@Sebastian Costin-a ta este numai sa nu ma pui sa umblu pe la curier cu borcanul in brate ca asta nu fac.Daca ai pe cineva care sa o ia de la mine cu mare placere.
|
 |
|
|
|
Vrea cineva sa ia de suflet o fetita de clown ?
La mine o caftesc ceilalti 2 pe care-i mai am. Dar repede ca o tin in refugiu
|
 |
|
|
Mah ce-mi plac mie astia meseriasi la gauri...mai ales cei trecuti de pas'cinci
|
 |
|
|
Nu se percep culori separate,lumina este echilibrata.Lampa vine cu un set de lentile la 90 de grade.Eu mi am comandat lentile de 120 grade care au un procent de amestec mai mare.
Poti sa vi cu Fanta intr-o zi sa vezi daca ti place.
Si eu vreau sa mai comand una asa ca poate facem o comanda comuna si iesim cu transportul mai ieftin.
De aici fac comanda
http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?products_id=13217
|
 |
|
|
|
Salut,
Ce zici de asta?http://www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=26580
Eu am varianta de 160 w si ssunt multumit de ea.
|
 |
|
|
|
Foarte in acord cu tine Dragos.Intr-adevar nu cunosc sistemul si din ce am citit, dupa cele scrise de tine e clar ca este diferit fata de ceea ce stiam
Totusi ceea ce vroiam sa-i sugerez colegului era vis-a-vis de un echilibru intre incarcatura biologica si sistemul de filtrare indiferent care ar fi acela(exact acel fine tunning de care vorbeai).
Dupa ceva lecturi facute sincer eu nu as incerca asa ceva in comparatie cu cel clasic,dar sigur este doar o parere personala
O seara buna
Cristi
|
 |
|
|
|
Citind de la inceput jurnalul tau cred ca problemele tale decurg de la un sistem de filtrare destul de precar si de la incarcatura biologica destul de mare pentru acvariul tau.Am numarat nu mai putin de 12 pesti,nevertebrate,anemona etc.
Nu este clar la tine cine face nitrificarea si cine denitrificarea.
Aici este problema ta;incarcatura biologica mult peste puterea sistemului de a neutraliza amoniacul,nitritii si apoi nitratii si fosfatii.NU MAI BAGA ALTI PESTI deocamdata ci incearca sa mai dai din ei(Veliferum e un peste pentru min 100 galoane)
In conditiile date este imposibil sa ai PO4 nedetectabil.
Succes si regandeste filtrarea:Matrix,Denitrate,refugiu cu macroalge etc sunt destule metode din care sa alegi si pentru moment parerea mea este sa opresti orice aditii de aminoacizi si/sau microelemente.
Bafta
Cristi
|
 |
|
|
Lasa nisipul in pace,pe langa faptul ca acolo se dezvolta o microfauna benefica,substratul are si un al doilea rol filtrant in sensul ca bacteriile denitrificatoare isi au salasul in el.Daca il tot agiti si aerisesti isi pierde acesta functie.Detritusul de care iti este teama il gasesti prin alte parti.
|
 |
|
|
Super tare pompa...daca dati comanda prindeti-ma si pe mine cu una de 12000 .
Poate daca luam mai multe plateste chinezu transportul
Mulzumim anticipat bre
E nebun chinezu' scrie ca are 39 cm lungime.Nu cred asa ceva,in cazul asta o bag sa traga din refugiu  tre sa fie o gresala
|
 |
|
|
Gabriel wrote:
Eu am mai comandat azi inca doua de 6,000 pentru niste colegi pe care i-am ofticat cu pompele mele
Ce fel de pompe mon cher?As fi si eu interesat sa fac un backup la Eheim -ul meu batran.
|
 |
|
|
ionutlatcan wrote:Mai ceva ca o mama il astepti vad....
Pune si tu de-un blid de mancare pana vine....
Nu mai raspunde la provocari=inseamna ca a venit Radu
|
 |
|
|
|
Aaaa ..si ce am uitat sa-ti spun ieri.Am 3 l de Denitrat gata ciclat si populat cu bacteriile de rigoare.Cand esti gata cu saramura si dai drumul la sump al tau este daca-ti foloseste.
|
 |
|
|
Sa intelegem ca inca mai astepti
|
 |
|
|
ionutlatcan wrote:Izoleaza-l intr-un recipient cu niste aiptasia la vedere. Sa fie doar el si "ea".
 hai ma Ionut ca doar n-o fi chior.Al meu cam intr-o luna s-a dat pe brazda,cu toate ca din 2 in 2 zile primea Mysis.Nu-l vezi cand le mananca doar ca o sa constati intr-o zi ca au disparut.
E foarte discret
|
 |
|
|
|
Daca o faci dintr-un T si doua coturi la 90 sau 45 te arunca prea tare? Astea le am pe stoc.
|
 |
|
|