| Message |
|
|
|
Eu as scoate carbunele si anubiasul l-as pune pe o piatra/radacina/mopan, nu merge plantat.
|
 |
|
|
|
Ca o completare as adauga ca la pietrisul inert in afara de fertilizarea in coloana de apa exista si posibilitatea de a adauga in pietris fertilizant solid, gen stick'uri de la jbl sau altceva, oricum, de exemplu substratul fertil indicat de tine, aqua basis,se va consuma in timp, si la acesta vei adauga niste bile de fertilizant de la jbl, pentru reimprospatare.
|
 |
|
|
|
La multi ani! O sa va dati sigur seama, in 5 zile se vad rezultate, daca apar, coditele se regenereaza relativ repede.
|
 |
|
|
|
Volumul il poti calcula singura, Lxlxh=volumul bazinului. Dar de ce speli acvariul? Daca il speli pastreaza jumatate din apa ca sa nu schimbi chimia apei(ph), ai grija ca filtrul daca sta mult, indicat ar fi nu mai mult de cateva minute, cat faci curat, se va decicla. La fel si cu pietrisul acela, si acela contine bacterii care vor muri la o eventuala spalare/lipsa de oxigenare.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit. Acum daca tot te-ai hotarat ce-ti place, nu-mi ramane decat sa-ti urez "La mai mare".
|
 |
|
|
Am citit pm,ok. Cum ti-a scris colegul mai sus, ar fi bine inainte sa iei decizii sa studiezi bine, foloseste cu incredere "Search" si vei descoperii multe. Daca speli acvariul, ai grija sa nu folosesti detergenti, probabil il vei decicla, ce faci cu pestii?
Daca iti doresti un acvariu plantat, trebuie o latime mai mare, nu vei avea loc de plante, 40 cm este cam la limita cred eu. Iti va trebui si iluminare adecvata, va trebui sa fertilizezi, filtrare corespunzatoare, pesti "in limita legii".
Ai destula informatie pe forum, ai ce citi mult timp. Spor la citit
|
 |
|
|
Exista si posibilitatea sa strivesti planta daca penseta este mai dura si trebuie sa aplici o tensiune prea mare ca sa o poti prinde, dar nu cred ca o vei taia. Varful este ok, cred eu, penseta mea este aquatic nature si are cam acelasi varf subtire, la fel cu strangere progresiva. Cu timpul te obisnuiesti cu ele si o sa fie ok  .
|
 |
|
|
Bine ai venit si multumim de urare  . Pentru inceput, iti pot spune ca ai prea multi pesti, scapa de plantele artificiale, de pietris, fa ceva in privinta popularii(vinde, doneaza, imprumuta sau gasesti tu o varianta). La aceasta rubrica ne prezentam si cam atat, pentru restul de informatii ar fi bine sa-ti deschizi un jurnal al tau, la rubrica incepatori, unde vei primi sfaturile de care ai nevoie.
|
 |
|
|
|
Multumesc de explicatie Dragos, insa raman cu un mare semn de intrebare si anume: daca nh este mai mare de 0 si intradevar dupa cum spui tu acele filtre elimina nitriti, nitrati instantaneu, adica face acest proces, nu ar trebui sa fie si nh=0, dat fiind volumul mare al canistrelor?
In rest, super explicatia ta, poate ne lamureste doamna ce material filtrant are in cele 2 canistre.
|
 |
|
|
|
Rocssana, intra la rubrica "Despre noi", te prezinti acolo, dupa care deschizi tu un topic cu ce vrei sa aflii la aceasta rubrica. Si incearca sa citesti si regulamentul.
|
 |
|
|
Pai gandeste si tu putin. Nu a avut nici un efect pastila aia, nu va avea nici in seringa, nu va iesi nimic prin plasticul de la seringa. Difuzorul acela pentru pastile este special conceput sa lase sa iasa ceva gaz. Poti incerca si noua ta idee, dar nu vei obtine nimic.
La intrebarea ta curioasa, nu ai la ce sa te astepti.
Nu am folosit asa ceva, mai bine incearca cu o bomba artizanala  .
|
 |
|
|
|
Super tare. In primele poze ma intrebam ce naiba rase de caini sunt....abia dupa a 5-a poza am ajune in realitate.
|
 |
|
|
|
Fa dozajul exact cum scrie in prospect intr-o limba pe care o intelegi, de preferat(traducerile in romana au mari lacune). Nu incepe cu jumatati de masura, ca sa aiba efect tratamentul trebuie facut exact ca la carte. Dupa tratament, bagi carbune pentru 24h sa scoti restul de chimicale, schimb de apa 50% si abia apoi incepi ciclarea sau un eventual alt tratament daca va fi cazul cu alt medicament.
|
 |
|
|
|
Pai dragul meu Dragos, o sa incerc eu sa-ti raspund de unde concluzia aia cum ca nu este ciclat. NH3/nh4>0,2; no2=0, no3=0. Daca nu ai inteles, o sa fiu mai explicit data viitoare. In legatura cu filtrarea, nu stiu ce volum au cele 2 filtre, eu i-am indicat doamnei(aflai ca este o doamna daca citeai tot postul) cam cum stau procentele si concluziile le trage dansa.
Din experienta mea scurta cu aceasta boala, finrot nu a fost agresiv la mine, dar trebuie tratat corespunzator. Insa, parerea mea, veti face tratament degeaba pestilor daca nu veti elimina cauzele. In cazul dumneavoastra cred ca ar fi bine sa faceti schimburi de apa corespunzatoare, mai dese, sa stati cu testele zilnic si cum ceva nu e ok, schimb de apa. Ce ph are apa de schimb?
Problema cu boala este din cauza calitatii proaste a apei,intoxicatie, stres, schimburi insuficiente de apa.
|
 |
|
|
|
Poti incepe prin a calcula babeste: i)Cat de mare se face pestele acesta?r) 24 cm i) cati litrii de apa sunt necesari la un peste de 24 cm? r) cam vreo 50 ......si tot asa(i=intrebare, r=raspuns). Dupa cum ti-a zis colegul mai sus, acvariul tau nu este ciclat, nu exista acvariu ciclat 70%, ori este ori nu este. Ca sa ai o filtrare biologica buna,filtrele biologice ar trebui sa aibe cam 5-10% din volumul acvariului.
Ar trebui(nu ma pricep sa-ti zic ce si cum sa pastrezi) sa renunti la amestecul de "rase", colegul Bobescu a fost foarte explicit (asa ar trebui sa fie un raspuns,clar, concret, chiar daca nu ne convine), pestii tai Nu sunt compatibili.
Daca tot nu este ciclat, parerea mea este ca poti face tratamentul si in acavriul mare, doar ca va dura mai mult refacerea bacteriilor si implicit ciclarea acvariului.
In concluzie, mai citeste o data ce a scris domnul mai sus si te vei lamuri(doneaza, vinde, fa cadou, da-i la petshop sau mai fa un acvariu mare sa incapa toti)
|
 |
|
|
|
Poate ne spui si de unde esti.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
Un sfat de la Rebella intr-un alt topic: De aici poti descarca prospectul medicamentului in engleza : http://www.sera.de/en/products/freshwater-aquarium...fish/sera-baktopur-direct.html (dai click pe iconita fisierului PDF), poti citi mai multe la sectiunea boli,cauta topicul "sera baktopur, bai de scurta durata". Totusi poate intra cineva mai cu experienta si te indruma, eu personal sunt reticent la dimensiunile acvariului spital..., poate alegi tratamente de scurta durata.
|
 |
|
|
|
Cauta prospectul pe net, daca nu reusesti sa faci proportiile, zi-ne si ti le facem noi, numia sa stim ce ai, pastile sau altceva.
|
 |
|
|
|
Parerea mea este ca ar trebui sa incepi un tratament, va veti decide si in functie de ce produse gasiti in magazin. Pestii ii tineti in acvariu pe perioada tratamentului, daca mai adaugati pesti dupa ce incepeti tratamentul nu stiu daca o sa le priasca un tratament incomplet. In alta ordine de idei, ar fi bine sa asteptati opinia celor cu mai multa experienta in cresterea acestor pesti, s-ar putea ca acel bazin sa fie prea mic si sa le dauneze aglomerarea, sa-i streseze mai rau. Daca nu scade amoniacul s-ar putea sa aveti ceva cam multa mizerie in substrat, este o posibilitate, poate trebuie mai multa curatenie pe viitor, mai putina mancare, pe perioada aceasta a tratamentului reduceti bine cantitatea de mancare. In acvariul spital este bine sa aveti apa la aceeasi temperatura, sa faceti o aditie de oxigen, cu ajutorul unei pompe de aer, aveti grija la curatenia zilnica a acvariului spital.
|
 |
|
|