Message |
|
Eu nu am intampinat probleme la farmacie cand am cerut 1 fiola, i-am zis farmacistei pentru ce vreau si am fost servit. Eritromicina pastile contine amidon,asta este cauza nedizolvarii. In cazul in care te hotarasti sa schimbi tratamentul, nu uita de schimb 50%apa si apoi carbunele pentru 24h.
|
 |
|
Pietrisul acela daca este fin nu iti va lasa radacinile plantelor sa respire, recomandabil ar fi sa-l schimbi tot.
|
 |
|
Salut si bine ai revenit. Problema cu carbunele este ca dupa ce-l vei scoate dupa cateva luni s-ar putea sa ai ceva probleme cu chimia apei pana se va restabiliza, parerea mea este ca ar fi bine sa-l inlocuiesti, 24h a fost suficient cat sa faca ce trebuia.
|
 |
|
Nu este nevoie de o doza mai mare, citeste despre eritromicina si o sa intelegi de ce nu se dizolva, cat despre seringa, na, asa ne este noua frica de ac, dar sa stii ca face bine.
|
 |
|
Cu eritromicina am facut si eu un tratament,nu prea a avut rezultatul scontat, faza este ca nu se dizolva in totalitate in apa, pe viitor, eu as incerca ceva solutie injectabila daca tot vrei umblii la "umane"
|
 |
|
Asa este, cum spune colegul Kira28, cu precizarea ca si substratul trebuie curatat, chiar daca bacteriile de care ai nevoie se afla si acolo. Se face o aspirare partiala a substratului, dupa cum ti-am spus, nu mai mult de 50%. Ca sa fiu bine inteles,in viziunea mea, a agita putin substratul nu inseamna a-l da peste cap, ci de face un usor curent in zona aspirata astfel incat sa se ridice putin mizeria aia sa poata fi aspirata, prin miscarea la suprafata a pietrisului
|
 |
|
Cu acel furtunas cand faci curatenie, rascoleste putin substratul in locul unde aspiri, altfel se va strange multa mizerie in substrat
|
 |
|
Aspiratorul de substrat, poti folosi de exemplu tetratec gc40, sau alt model,acesta are o clapeta de unde poti mari sau micsora debitul de apa aspirat, mai sunt si alte modele. Daca vei cumpara unul fara reglaj pe debit, te poti folosi de deget pentru a micsora debitul, in caz ca acesta este prea mare si iti trage substratul.
|
 |
|
Apa la un schimb pentru acvariul tau ar trebui cred eu sa fie intre 25-50% saptamanal, proportiile le faci si tu. Nu stiu daca fertilizezi cu ceva, oricum eu la acvariul meu fac 50%schimb de apa saptamanal, dar fac si ceva fertilizare.
Ai grija cu aspiratul substratului, nu aspira mai mult de jumatate la un schimb de apa.
|
 |
|
@scorpionul Temperatura de 26 grade nu dauneaza in nici un fel puilor, dimpotriva, ii ajuta la o dezvoltare mai rapida. Daca piatra ii vantura cam tare, se poate pune un robinet din plastic de 2 lei pentru reglarea debitului de aer. Intradevar, aici ai dreptate: ai vazut postul la o luna.
|
 |
|
S-ar putea sa nu se fi deciclat complet daca este foarte bine plantat; banuiesc ca la schimbul de apa pe care il faci tu nu te ajuta filtrele acelea. Fa schimb de apa urgent, minim 40%, curata cum poti mizeria aia din apa, aspira substratul, spala in apa care o scoti filtrul intern, continua su schimburi ai mici de apa cateva zile, vreo 3, 4 cam 10 litrii, da o fuga la un magazin si cumpara ceva bacteri pentru a grabi ciclarea. Eu asa as proceda. pe viitio, mareste schimbul de apa macar 20 litirii/saptamana
|
 |
|
Salut. Cred ca ai putea incerca fara lumina, dar ar trebui sa pui o patura, ceva pe acvariu, sa fie noapte totala. Inainte fa un schimb de apa, apoi tine-l la intuneric cateva zile, vreo 4, 5. Pestii nu or sa moara daca stau fara mancare, dar daca vrei sunt pastile.
|
 |
|
Nu stiu daca rezista la presiune, este un stingator cu spuma acela, in mod normal ti-ar trebui unul de co2. Daca rezista, iti trebuie un robinet pe care in mod normal il gasesti la centrul de incarcat, insa aici iar nu stiu daca se va potrivi pe filet. Poti merge cu el la centrul de incarcare sau poti astepta opinia altora care poate cunosc modelul respectiv. Insa nu stiu cat de avantajos este sa-l transformi pe acela, vreo 80 lei robinetul, cam 100 lei revizia, la banii astia cumperi ceva mai bun
|
 |
|
Ma bucur ca s-a rezolvat pe moment, dar e bine sa incerci sa faci totusi niste teste la apa,pe viitor mai multa curatenie,oricum sper sa fi trecut definitiv.
@scorpionul si@ xenon Sper ca au fost colegii de mai sus destul de concisi, documentati-va bine inainte de a da sfaturi, cum ca experienta voastra cu apa din pet shop v-a facut bine, din apa aceea pot aduce doar alte probleme, bacteriile "bune" stau in filtru, in substrat, in masa apei sant o cantitate infima,deci nu-l ajutau sa isi cicleze acvariul; daca vrei sa zici era nevoie de apa curata, lua apa de la robinet si punea in ea ceva. Comentariile "acide" nu ma deranjeaza , sunt constructive pentru cei care doresc sa fie informati, nu este si cazul tau. As putea sa iti tin o lectie de buna crestere, dar cred ca nu-si are rostul aici.
|
 |
|
@scorpionul Poate ma lamuresti si pe mine cum vine treaba cu apa aia ciclata din petshop? Si cum crezi tu ca ar putea transporta si daca se merita sa ia "apa ciclata" sa faca schimburi la un acvariu de 250 litrii?
@xenon Fierberea apei nu este o solutie viabila, apa nu se fierbe, nu faci mediu steril, pune mana si mai studiaza.
Ar fi bine inainte sa dati sfaturi sa fiti siguri ca macar ceea ce spuneti....ma abtin.
|
 |
|
Salut. O sa incerc cat pot sa-ti dau cateva sfaturi. Daca acvariul este cel de 250 litrii, cei 10 litrii care ii inlocuiesti tu =0. Codita aceea arata ca ai ceva probleme,probabil finrot. Nu stiu cat de mult te ajuta sa pui apa pe calorifer pentru a scoate clorul(daca nu este clor?). Eu as incerca sa schomb ceva mai multa apa, macar vreo100 litrii pentru nceput, as pune ceva conditioneri in apa, as mari oxigenarea apei, poate si o curatenie mai aprofundata(scos plante, curatenie, replantat). Nu stiu ce teste ai facut, oricum sigur calitatea proasta a apei aduce probleme la tine, cred eu.
|
 |
|
@kill Asa este cum zici tu, nu am inteles nimic din ce ai vrut sa zici....presiuni diferite in butelie? spatii goale?
Plus daca ai fi citit mai sus, ai fi aflat ca acea supapa are o siguranta care rezista la 180 de atmosfere, iar conform a ceea ce ai zis tu presiunea ar creste la 120(aproape de limita declansarii sigurantei!!!!), hmm, ce mai sunt 60 atm in ziua de azi. De exemplu, butelia mea de 3 kg sta pe la 60 atm, deci sa inteleg ca e un "mizilic", este ca si inexistenta
|
 |
|
Omul care ti-a vandut butelia nu are nici o vina ca ti-a explodat tie butelia. Daca este robinetul stricat, atunci ori nu inchide, ori nu deschide, ori pierde. In nici un caz nu iti creste din cauza lui presiunea in butelie, aceasta fiind cauza nefericitei experiente. Ar fi bine sa nu iti mai alimentezi nelinistile, doar stres, nu ai o pierdere materiala(doar daca este stricat robinetul). Ceea ce ti-am spus eu cu robinetul dat jos, bandajat cu teflon, siguranta de cupru nu ar trebui sa coste nimic, poti sa-l cinstesti cu o bere. S-ar putea sa nu fi fost stransa bine supapa, si din acea cauza aveai o mica pierdere((99% sigur dupa mine).Daca te duci cu gura mare, nu cred ca vei rezolva ceva, ba pe viitor....Se mai intampla sa sara siguranta aia, acela este rostul ei, este o siguranta. Nu te speria, fa cum ti-am zis si nu uita ca "vorba dulce mult aduce".
|
 |
|
Nu cred ca butelia ta are ceva, banuiesc ca nu s-a spart. Siguranta aia nu costa nimic, sau in principiu nu ar trebui sa coste. Uite cum as proceda eu: m-as duce si l-as ruga pe domnul ala sa imi pune cum ti-am mai zis niste banda de teflon la robinet, sa fii sigur ca nu pierde pe acolo;pasul 2 ar fi schimbarea sigurantei de cupru, strangerea supapei bine sa nu piarda si asta este tot. Pentru siguranta ta, daca ai, poti monta imediat reductorul, sa vezi presiunea permanent. Poate ne zici si ce butelie este, daca are ceva inscriptionat pe ea, eventual o poza. Gazul acela nu este chiar asa de speriat, daca mai sare supapa deschizi geamul si pleci din camera cu pricina
|
 |
|
Este asa cum ti-am zis. NU este nevoie sa ajunga butelia la temperatura ambientala ca sa creasca presiunea la 180. Acum nu stiu la ce presiune ai luat-o tu de acolo, poate imi zici daca i-ai pus reductorul si ai citit presiunea inainte sa bubuie, Pe viitor, nu-i mai lasa sa o incarce de mai multe ori consecutiv, iar daca o fac ai grija sa stai cu ochii pe ceas cel putin 24h, iar daca presiunea depaseste 100 te sfatuiesc sa mai dai putin drumul la butelie, sa mai eliberezi din presiune. Daca ai fdst atent, cand a golit prima data butelia, descarcarea ei a durat ceva timp, iar dupa a 2-a golire timul de descarcare a inceput sa scada,deoarece butelia nu se mai descarca complet.
|
 |
|
|
|