[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
@stefanp A zis copilul, nu mai da asa tare , are 78l.
@mihai Dupa cum ti-a mai zis colegul stefan, ar trebui sa stii ce este aceea o ciclare dupa 2 luni pe forum. Ti-as recomanda sa te apuci serios de studiat, nu vei realiza nimic doar cu sfaturi punctuale, strict la obiect. Stiu ca ai 14 ani (sper ca nu gresesc), dar asta nu este o scuza. Spor la studiu
Dupa cum vad eu,esti dispusa sa faci ceva investitii. Daca nu ai cumparat inca substratul, iti recomand altceva mai bun, eventual ferilsoil, nu mai ai nevoie de pietris sau alceva peste el, este mai scump dar merita. Mai sunt si alte variante, incearca sa te documentezi. Filtrul de la jbl 900 nu este suficiet, iti trebuie mai puternic. Pentru butelie iti mai trebuie un reductor, electrovalva daca nu are incorporata reductorul(sunt si cu electrovalva si fara), test de co2, iar pe parcurs poti sa continui cu achizitia completa a instalatiei de co2, in prima etapa nu iti este necesara. Ce teste ai? Apropo, vezi ca substratul acela ferilsoil stabilizeaza si ph, undeva sub 7 , daca esti interesata ma uit la mine si-ti zic. La instalatia de lumina, iti recomand(parerea mea) sa nu te complici cu modificat capacul, fa altul nou, poate va arata chiar mai bine si va fi mult mai ok din punctul de vedere al distributiei lumini.
Daca mai scoti si un marin din maneca.....
Superb, fara cuvinte.
Salut. Frumos, dar ca sa fiu carcotas pot zice ca acea radacina este Foarte frumoasa, dar cam mare pentru acvariul tau, nu stiu, poate trbuia aranjata altfel. Privirile sunt focalizate in centru, cioatele mari ale radacinei ies cam simetric la jumatate din apa. Eu as incerca sa mai adaug undeva intr-o laterala cateva crengute, sa nu mai fie acel simetrism si as incerca sa nu mai atrag privirile doar in centru. Inca o data, doar asa ca sa fiu carcotas
Nu ma pricep eu la ciclide, dar pietrisul acela nu cred ca este ok, plantele parca nu au ce cauta la ciclide, eu zic sa mai te gandesti.
Vezi ca gasesti destule informatii, pareri si opinii la rubrica atelier/hardware, ca firma ti-as recomanda eheim, jbl, fluval. Dupa ce ai citit si ai neclaritati, zi-ne ce si cum.
Mda, ce se poate spune, nu prea multe. Fa cum ti-a zis colegul alex, apuca-te de studiat. Scapa cum crezi tu de cuuvinta de marea majoritate a pestilor, spre exemlu in acvariul tau sunt indicati doar maxim 3 xifo (ASA, CA EXEMPLU), restul sunt suprapopulare. Poti alege orice vrei tu pentru acvariul tau, dar daca ne intrebi pe noi ce am face, scoate plasticele, baga plante naturale, pune un substrat adecvat.
Salut si bine ai venit.
Salut si bine ai venit.
Ai pm.
Salut si bine ai venit.
Pana nu vei tine cati pesti are capacitatea acel bazin, aceleasi probleme le vei avea incontinu. Calitatea proasta a apei, schimburi insuficiente de apa duc la ce au pestii tai acum. Apa o fi cristal, dar fa ceva teste si o sa vezi ce si cum.
Salut. Nu inteleg de ce ai ales acel biobox2, este insuficient pentru acvariul tau, ocupa loc cat cuprinde, consumabilele foarte scumpe si se cer inlocuite des. Scoate din prima carbunele, nu-l desfa din folie, pastreaza-l daca vei avea nevoie. Pune altceva in locul lui, dar vezi ca are caseta mai mica decat celelate 3.
Si vezi la compatibilitati, nu se potrivesc carasii cu vivipari, au alte cerinte.
Scade treptat temperatura, cand ai probleme bagi 50%schimb de apa, apoi daca ,mai este nevoie bagi iar schimb de apa. In rest sunt multe de zis, dar da mai multe detalii unde tii pestii, cati sunt, ai substrat...etc
Sincer nu ii vad utilitatea, ma gandesc eu va rezista vasul tau de reactie la presiune, cand va inchide valva? Folosesti un stabilizator de ph, sa inchida valva aceea? Daca nu vrei sa ai co2 pe timpul noptii sau cand este lumina stinsa, incerca cu un t"u si un robinet, vei inchide co2 spre acvariu si ii dai drumul in casa pe partea cealalta.
Poti scoate carbunele, vei destabiliza acvariul daca il tii prea mult, sunt suficiente 24h pentru a elimina chimicalele.
In rest, imi pare rau ca nu te pot ajuta cu sfaturi in ce priveste pestii tai. Totusi, ma gandesc sa nu fie ceva paraziti intestinali, este doar o opinie.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: