[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
@tudosie eugen. Dac tu le-ai citit si ai o experienta, da-i tu un sfat colegului petrut2003, sigur i-ar fi fost de ajutor. Cred ca este destul de "batran" sa dea un search, poate nu a fost complet multumit de raspunsurile gasite acolo, cine stie.
Mai Roxana, cauta si citeste mai mult, nu iti vor fi de ajuns doar cele cateva sfaturi PUNCTUALE, va trebui sa stii si de ce ti se dau acele sfaturi, sa le intelegi nu doar sa le aplici motamo. Tu zici ca vrei acvariu plantat, ok. Pentru inceput, 0,5w/l la ce plante vrei tu iti vor fi arhisuficienti. Cei 1w/l se aplica in cazul acvariilor plantate la maxim, intensiv, foarte dese. Citeste despre fiecare planta, necesarul ei de lumina si eventual cere si pareea altora. Tu ai nevoie in prima faza de plante usoare, nu de "maximul maximului", plante easy si lumina suficienta pentru necesarul lor, altfel te vei umple de alge. Ca sa schimbi t5 cu t8 trebuie sa schimbi toata instalatia electrica, nu se vor potrivi droserele,soclurile...astea insemna bani.Parerea mea este ca mai bine studiai despre ce iti trebuie si abia apoi plecai la cumparaturi.Macar acum gandeste-te bine ce vrei, zic eu, sa nu iti para rau mai tarziu.
Eugene eu zic sa te mai gandesti.
Nu cred ca sunt potrivite pentru un acavariu cu asa coloana mare de apa. Dupa ce o sa pui substratul, tot vei avea o coloana de apa de 60cm,aproximativ, deci nu prea vei avea lumina pentru plante, ar fi indicat sa ai t5, acelea strapung mai bine coloana de apa, din cate stiu eu si acelea sunt indicate cam pana la 60cm maxim.
Scuze, am vrut sa zic t8 sunt groase
Are si capac sa intelegem? Pai uita-te si vezi ce neoane are, t5 sau t8, t5 sunt subtiri, t8 sunt lungi, cate bucati sunt, ce scrie pe ele, sigur ne vei intreba mai tarziu, asa mai bine stoarcem noi informatia de la tine .
Salut. Din punctul meu de vedere, ca debit este ok, dar ar trebui sa ai 2 medii de filtrare, ce vei face cand va trebui sa cureti buretele, o sa deciclezi de fiecare data?
Poze, poze, poze, sa vedem si noi si celalalt bazin.
Buna Rocsana. Esti sigura ca inaltimea este 80cm? Daca asa este, poti sa-ti iei gandul de la neoane, nu vor face fata la o asa adancime(in cazul in care-l vrei plantat)
Buna. Pai cred ca se omite ceva pe aici... La numarul tau de pesti, daca se decicla masiv aveai nh mult mai mare. Nu cred ca ai pierdut prea mult din bacterii, doar o parte. Faza anormala este ca nu este normal ca inainte de schimbul de apa sa ai nh3/nh4=0,5, iar dupa ce schimbi 1/2 din apa sa ai nh3/nh4=0,4. Cum speli recipintul acela de nh3/nh4, daca il speli? Posibil sa nu faci testul cum trebuie, rezultatele nefiind in concordanta cu realitatea.
Salut si bine ai venit. Spor la noul proiect, poate ne incanti si cu o poza, ceva.
Buna. De curiozitate, cati pesti mai ai acum? Nu este normal sa fie nh3/nh4 la acest nivel, schimburile de apa cred ca te vor ajuta. Atata timp cat nu ai eliminat cauzele aparitiei bolii, degeaba faci tratament. La asa volum de filtrare cred ca nu ar trebui sa ai aceasta crestere.
Posibil, eu ma gandeam cam asa: fiind un acvariu ciclat(banuiesc) si nefiind populat excesiv, nh3/nh4 ar cam trebui sa fie 0. Daca nu este, schimburile dese de apa si curatenia ar trebui sa inlature rapid acest nh daca acvariul este ciclat. Ma gandeam eu, cand i-am recomandat acele teste sa nu fie un exces de fosfati, eventul de nitrati care sa duca la la acel dezechilibru, n02 ma gandeam eu ca ar trebui sa fie tot 0.
Oricum, schimburile de apa si easycarbo vor stopa pe moment, poate vor si regresa acele alge dar doar momentan. Pana nu afla care este cauza, efectul va fi acelasi peste un timp.
Mai baiatule, vad ca tu tii cu tot dinadinsul sa ne inbolnavesti. Nu am cuvinte, plantele arata ideal, extraordinar.
@dan_yes34 Mergi la rubrica despre noi, te prezinti acolo, citesti regulamentul apoi deschizi tu un topic cu problema ta, cat despre apa verde vezi ca s-a discutat mult pe forum, da un search
Salut. Cam nasol ce ai tu acolo, dar cred ca poti remedia. Eu unul as incerca cu schimburi mai mari de apa, 16l din 50l pe saptamana mi se pare mult prea putin, cel putin 50% o data pe saptamana, in situatia ta as baga si schimburi intermedare, cam la 2 zile. Easy carbo in cantitatea dubla te va ajuta adaugat zilnic pe zonele afectate cu o siringa.
Ar fi indicate si niste teste sa vezi cam care este problema acolo, no3, po4.
Foarte bine a punctat scorpionul, pot fi cauze multiple. Numai cu o descriere adecvata ne putem forma o idee despre ce se intampla acolo. De obicei, juvenilii sunt mai rezistenti.
@mihaibaciu. Salut. Ai mai fost rugat sa-ti deschizi PERSONAL un topic al tau cu ce te doare, nu mai intra sa intrebi orice oriunde. Cat despre "problema" cu acel pestic, fa o poza sau macar spune care crezi tu ca este acel semn de unde ai recunoscut ca este mascul.
Salut. O sa te rog sa-ti deschizi un jurnal la rubrica adecvata, aici ne prezentam doar, tu deja vad ca ai "state" vechi.
Arata bine acvariul, putin cam verde, ar merge putina culoare.
Salut si bine ai venit. Deschide un topic la rubrica coltul incepatorului daca ai nevoie, aici ne prezentam si cam atat.
Salut si bine ai venit. Aici ne prezentam si cam atat, pentru alte informatii dezbate la rubrica coltul incepatorului.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: