[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_ghe
Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Nu vrei sa folosesti functia "search"? aduce foarte multe informatii despre acest subiect.
Nu pot sa cred ca daca ai folosi functia nu ai reusi sa intelegi cum sa construieste o "bomba cu co2".
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9566.page#82754
luci92050 wrote:ok...am inteles...
ma gandesc....daca o sa bag 1 mascul guppy.... 2-3 femele.....si 2 neoni...or sa stea ok impreuna nu?

Mai bine numai neoni pentru ca gupy se vor inmulti repede si acvariul este prea mic.
bogdan94 wrote:Cred ca e Hemianthus Micrandemoides. O bagi pur si simplu in substrat, daca planta e sanatoasa nu ar trebuii sa se rupa bucati din ea...

Din ce se vede in poza nu cred ca are substrat si atunci vai de capul ei de planta care trebuie sa creasca in petris vopsit in albastru.

Am cumparat de la acest user o butelie de 2 kg co2,livrarea a fost promta butelia in perfecta stare si incarcata,ulterior la urmatoarele incarcari nu au fost probleme ,robinetul este standard si am putut cupla reductorul meu(pana sa vina butelia aveam o nesiguranta in potrivirea filetului).
ReBella wrote:Ii prinzi cu minciogul

Eu nu am reusit din cauza plantelor si a felului de a se deplasa prin salturi in zigzag.Daca altu este mai dibace ...jos palaria.
m_3 wrote:

Aici gresesti. Fa un calcul simplu si o sa vezi ca un consumator monofazat de 3,2 kW (sau 3200 watti) absoarbe un curent de aprox 13,9 A.

P=UxI ,I=P/U 3200/220=14,54 A dar un amplificator de aceasta putere la cuplare la retea absoarbe un curent mult mai mare (pe durata scurta pana se incarca condensatori de filtrate din alimentare ,la fel cum se aude cand bagi in priza stecherul de la un laptop)
Teoretic ai dreptate dar dupa un nr de conectari in priza rezistenta de contact intre stecher si priza scade si o putere de 3200w este mai greu de obtinut fara o incalzire periculoasa a prizei ,sant destule cazuri de prize care au luat foc de la radiatoare sau masini de spalat automatice.Scuze de offtopic... promit sa ma abtin o seara buna.
Giany wrote:iti dai seama ca nu e puterea nominala 1000w ,daca te duci la sony si iti iei un difuzor de masina zic ei in specificatii 1300w rms si 380 putere nominala dar nici aia 380 nu`s reali in orice caz am masurat cu un preten si ajunge undeva la 125-130 decibeli

Asa mai vii acasa,nu am vrut sa te contrazic dar fiind de specialitate sant foarte atent cu unitatile de masura si cu valorile lor si m-a speriat cand am auzit 1000 w intr-o camera.
Personal folosesc un tub de plstic mai rigid de 8 mm care are in capat un furtun de 8 mm de tipul celui folosit de zidari pentru a da nivelul si cu asta absorb puii de gupyy sau de platy .Cate unu se intampla sa mai moara dar altfell nu pot sa-i scot din plante.De obicei mut din vreme femelele in acvariul de nastere.
Giany wrote:afecteaza cumva muzica pestii? am in jur de 2000 de w in camera , bine nu dau in boxe decat pana intr`o 1000 ca totusi stau la bloc
ii streseaza sau ceva de genu ?

De curiozitate chiar ai 2000 w ?,ce fel de putere este RMS sau PMPO.
Din experienta profesionala pot afirma cu tarie ca la 200 w intr-o camera este imposibil de stat,cred ca te lasi pacalit de menegementul comercial al producatorilor de sisteme audio.
RMS si PMPO - Sunt valori care se refera la puterea masurata la iesirea AMPLIFICATOARELOR. Nu au nici o legatura cu difuzoarele. Valoarea RMS este puterea reala a unui amplificator, PMPO-ul este folosit pentru a induce in eroare, si de obicei este de patru ori mai mare decat puterea RMS (depinde de producator, pentru ca poate fi si de cateva zeci de ori mai mare...). PMPO-ul este puterea pe care un amplificator o poate debita pentru doar o milisecunda, de aceea este total irelevanta. RMS-ul este valoarea maxima pe care o poate sustine constant.

Puterea muzicala si puterea sinusoidala - Sunt valori cu care se masoara puterea DIFUZOARELOR. Puterea sinusoidala se refera la puterea maxima pe care o poate SUSTINE CONTINUU un difuzor, la o frecventa anume. Puterea muzicala este intotdeauna mai mare decat puterea sinusoidala pentru ca nu trebuie sustinuta constant de catre difuzor.
Tinand cont ca randamentul electric al unui amplificator este de 60-80% pentru 2000w cum stui tu amplificatorul ar consuma o putere reala in jur de 3200 w.Aceasta putere este imposibil de absorbit dintr-o instalatie normala de camera de bloc.
cristi386 wrote:revin am obs ca pestoaica fata foarte foarte greu chiar daca nu este la prima fatare a mai fata inca 4 pui

Tu vrei ca in doua ore sa faca toti puii?,de obicei gupy fac puii noaptea, trebuie sa fie lasata singura pentru ca stresul poate incetini nasterea.
Incearca si mai folaseste functia search inainte de a exclama"nimeni".
Hai sa spun detailat cum a fost la mine.Am cumparat un regulator de la ferplast care este un regulator fix reglat la 2 bari din fabrica care nu avea montat nici un manometru(gaurile de racord erau obturate cu niste suruburi) si cu o butelie de unica folosire,dar butelia se consuma cam repede.Atunci am achizitionat o butelie de 2kg co2 si un adaptor de conectare la butelie.A functionat corect pana s-a descarcat,atunci cand am dus-o la incarcat si m-a documentat cum e cu greutatea de co2 ce se introduce in butele si din curoizitate am cumparat si montat si setul de 2 manometre la intrare si esire.Acum am regulatorul complect si la intrare am cam 55-60 bari(ceea ce este corect ) si 2 bari la esire.Sa spun drept manometrele nu ma ajuta decat informativ,mai mult ala de la intrare ca sa stiu cand trebuie sa incarc butelia.Atasez si un set de poze pentru clarificare.Dupa mine nu vad utilitate decat la manometru de la intrare ,la esire si asa presiunea este constanta si nu este necasara indicarea ei(2 bari in cazul meu).O zi buna.
In caz de urgenta nu poate fi folosit decat pe post de filtrare macanica ca nu este ciclat cu bacterii si nu are cine sa faca filtrarea biologica.
beez wrote:,poate principiul de aici iti este de ajutor http://2.bp.blogspot.com/_18rH2_NcGOo/SxHucAEyHrI/AAAAAAAAANU/t44bWh5H_hA/s1600/GVC.png

Principiul de acolo (aer lift) este cunoscut de orce acvarist care si-a confectionat singur macar un "burete bolborositor".
beez wrote:.spune-mi cu ce am facut eu off topic

toate bune ;)

Nu ai facut nimic off topic dar din raspunsul tau scurt si lapidar eu am inteles ca tu recomanzi vibrator si burete bolborositor .Scuze dar eu asa am inteles si am vrut sa te corectez.
Auratus wrote:Radu ,am zis capacul , nu lada. Acel capac are niste chestii misto in el , la fel ca niste coolere. Este doar o idee care merita incercata.

Cred ca stii despre ce e vorba acola(Peltier effect),daca nu citeste aici http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_effect.
Despre acest mod de a racii acvariul s-a discutat si pe alte forumuri dar se pare ca elementele din lazile frigorifice auto sant de putere mica si nu dau randament.
Alex.B wrote:Din cate stiu eu, atunci cand gazu e oprit din reductor, acul indica presiunea din butelie. Citeste instructiunile mai bine, si ai sa vezi. Poate gresesc eu

Nu esta asa un singur manometru nu poate indica corect presiunea din butelie si cea de la esire.Manometrul de pe intrarea in reductor la ferplast are cap de scala la160 bari si diviziunile de citire din 5 in 5 bari.Manomertul de la esire are 4 bari la cap de scara si diviziunile de citire de 0,2 bari.Probabil ca si la alte reductoare este la fel ,deci nu se poate citi presiunea de intrare si esire cu acelasi manometru.
dan_i wrote:
mihai_ghe wrote:Daca butelia este incarcata corect la greutatea poansonata pe corpul buteliei nu este nici o problema de siguranta,numai ca nu o sa stii cand se termina.

De acord. Dar am citit pe forum ca cineva s-a dus cu butelia la un centru si cei de acolo i-au incarcat-o mai mult decit trebuie. Si a venit cu ea acasa si a facut buff...Acum eu nu stiu cum verifica cei de la centru care este presiunea interna a buteliei fara acel manometru, au ei aparatura care le precizeaza asta?

Pe butelie sant stantate o serie de informatii dintre care unele sant esentiale pentru tine:
data de fabricatie
greutatea neta
greutatea co2 ce poate fi introdus in butelie
La centru de incarcare se cantareste butelia si dupa aia se incarca cu nr de kg de co2 care este inscris pe butelie.Incarcarea se face cu butelia asezata pe cantar.
De examplu la butelia mea de 2 kg de co2 scrie tara=4,67kg si 2kg co2,cand am dus-o la incarcat am verificat si eu greutatea ei goala si avea intradevar 4,62kg(asa indica cantarul meu de acasa),dupa ce am incarcat-o am cantarit acasa butelia si avea fix 6,6 kg, am montat reductorul am citit pe manometrul de la intrare 60 bari ,dupa o zi de functionare s-a stabilizat la 55 bari si a ramas asa.Concluzia este ca daca ai un cantar poti sa verifici si tu butelia ca sa fi sigur si atunci poti dormi linistit.
beez wrote:clasicul ``vibrator`` (pompa de aer pentru cine nu stie) e un must have,ieftin si bun.mai ales cand poti sa faci un filtru diy cu el...

Prietene inainte sa raspunzi ai citit tot topicul lui minnardy ? ,daca da atunci intelegi ca nu are ce face cu o pompa de aer sau cu un filtru cu burete.
Daca butelia este incarcata corect la greutatea poansonata pe corpul buteliei nu este nici o problema de siguranta,numai ca nu o sa stii cand se termina.
Am o alga identica in acvariul cu pui in care am mumai niste moss agatat de un perete ca adapost pentru pui.Cand creste prea mult o culeg cu penseta(munca de chinez mic dar asta e )nu am incercat nimic din cauza puilor.Nu fertilizez dar dau foatre multa mancare si lumina 10 ore pe zi.

Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Go to: