[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_ghe
Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Se poate cu doua incalzitoare unul de putere mai mare setat sa tina temperatura la 22-24grade ,si unul de potere mai mica care sa fie setat la cat vrei tu(27-28 grade)
bobiciupe wrote:nu e prea mult 10 ore? ma gindesc ca o sa se supere plantele mele daca raman 10 ore fara co2

La difuzorul meu cumparat de la nevertebrate cam dupa aceste 10 ore se desfundau gaurile din placa de ceramica,pune un filtru de tigara pe furtun in timpul cat se cutata .
bobiciupe wrote:Salut!

Folosesc de 6 luni urmatorul sistem de co2:

http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/46968558c22e41f246d1cee6606e6ac8/cl/details/cnid/15243fb6d4a3bd6c6.47786854/anid/190156/CO2%20complete%20pant%202000%20-%20with%20magnetic%20valve/

Intrebarile mele sunt cum si la cit timp curatati membrana difuzorului?

Multumesc!

Foloseste ACE inalbitor ,scufunda difuzorul in solutie si lasal cam 10 ore ,eu asa faceam cu un difuzor ceramic si dupa aia clatit foarte bine .
hulk2738 wrote:am observat ca atunci cand administrez puilor de corydoras naupli de artemia acestia (nauplii) o iau razna prin acvariul cresa cu o vivacitate nebuna iar cantitatea de hrana ce ajunge in stomacul corydorasilor e destul de putina. cum as putea sa iau fiecare nauplu de artemia si sa-i dau o maciuca in cap ca sa-l linistesc? ))

Sa incerci omorarea lor prin inghet numai cat dai la o masa si apoi folosirea lor?(este o parere )
MihaiC wrote:Am mai luat 3 pesti din aia, betta cred ca le zice. Si am luat si niste pietris rosu si l-am combinat cu cel albastru! ACvariul arata super!!!!!!!!

Te ocupi de acvaristica si nu esti sigur ce pesti ai in acvariu? ...nasol ,pacat de pesti pentru ca daca nu le stii numele atunci nu le stii nici nevoile si cu buna stiinta sant condamnati .
Uite si un silicon de la alta firma.Bulele de aer in lipitura apar doar cand lipitura nu este bine facuta si lipsa lor nu poate fi considerata ca un semn ca lipitura este uscata.Daca in mod mormal siliconul se usuca din ambela capete ele lipituri ,cand ai pus apa in acvariu ai astupat o latura de uscare si astfel ai dublat timpul de uscare .
kline wrote:sticla este de 8 mm nu de 6 ,iar nu stiu ce recomanda acvaristi dar atata timp cat producatorul siliconului zice ca dupa 24 de ore este uscat...

Am dat un exemplu cand am spus de sticla de 6 mm,nu m-am referit direct la acvariul tau.
Cred ca totusi gresesti pe tubul de silicon din imagine scrie asa:timp de intarire 1,5 mm dupa 24 ore(la 8 mm grosine de sticla +2-3 mm grosime silicon la canturi =10-11 mm deci cam 7-8 zile de uscare).
Tot pe tub mai scrie :aerisiti acvariul 4-8 zile inainte de al popula cu pesti,deci oricum o iei tot trebuia sa astepti 8 zile cel putin.Ma indoiesc ca pe tubul tau scrie altceva.
Nu se pune apa in acvariu dupa o zi, greseala grava.Siliconul se usuca cam 1 mm pe zi ,daca este sticla de 6 mm trebuie sa astepti cel putin 6 zile,dar toti acvaristii recomanda un timp dublu pentru siguranta.
petrutz2003 wrote:e subtire sticla de 6 mm la 86-30-36 ?

Sticla de 8 mm, mai bine sa fi sigur decat sa risti .
luci92050 wrote:deci sa-l fac dublu...cu sticla de 6?
si daca l-as face de 50 de inalt? deja imi trebuie alta sticla?...mai groasa? sau e ok cu 6?

Cu cat este mai inalt cu atat ajunge mai greu lumina pana la plantele de tip gazon,la 50 inaltime o sa trebuiasca lumina mai multa deci tuburi t5,deci mai multa caldura pe timp de vara ,deci necesitatea montarii unor ventilatoare in capac si tot asa...persanal m-as limita la 70x40x40 cu sticla de 6 fund dublu si intaritoare longitudinale,sau totul facut cu sticla de 8(solutia cea mai simpla).
luci92050 wrote:si atunci sa-l fac....70x30x40 ? sau 70x40x40?

La 70x40x40 ar trebui facut cu sticla de 6 si intatituri pe lungime asa vei avea un acvariu sigur iar latimea de 40 va fi suficienta ca sa te desfasori cu plantele .La 70 lungime poti sa pui tuburi t8 sau t5 ,iar inaltimea de 40 permite o iluminare suficienta a fundului de acvariu pentru eventualele plante de tip gazon.Ca o concluzie daca poti sa faci un acvariu la dimensiunila astea nu ezita si vei fi multumit .
Giany wrote:asa am acum 11 neoni si 2 ancistrusi dar e prea " trist" acvariul nu`mi place ma gandeam sa mai iau 2 scalari si sa dau 4-5 neoni.Nu vreau sa creasca pana la maturitate scalarii ii iau de mici si cresc si ei cat se poate. ce ziceti ? :

Vrei prea multi pesti la acel volum,mai citeste o data asta:http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
luci92050 wrote:

imi poti explica cum sa fac asta? (un link ceva... )...

Ai un link trimis pe PM,o zi buna.
HumanFace wrote:Daca iau o butelie(25 de lei) si ii fac eu un difuzor e bine?

Nu e bine pentru ca in butelia de 25 lei co2 este sub presiune si este destul de putin in comparatie cu o butelie clasica unde co2 este lichefiat.Cu butelia de 25 de lei o sa fie foarte greu sa asiguri o cantitate de co2 in mod constant(trebuie sa faci "puf"la intervale de timp egale),ma indoiesc sa reusesti ceva sigur in privinta co2 dizolvat in apa.Mai citeste despre bomba cu co2 totusi este folosita de o multime de acvaristi,cum reusesc ei trebuie sa reusesti si tu.
omega-man wrote:Cautand pe internet diverse lucruri pentru acvariul meu am dat peste acest site.
http://www.techgalerie.de/7004/ecosphere_oekosystem.html
Aceasta firma produce si comercializeaza ecosfere: sisteme ecologice complet echilibrate si complet inchise care pot functiona (garantat) pana la 2 ani...am citit insa ca au fost cazuri (fericite) in care au functionat si 5-6 ani
O ecosfera contine 1-2 creveti...o alga si colonii bacteriene. In felul acesta ciclul biologic e complet.
As fi curios daca se poate realiza asa ceva si 'home'...sau daca cineva a incercat....si ce rezultate a avut. Ideea e interesanta. E teoretic provocarea ultima.....realizarea unui sistem biologic complet autonom. Nu ar fi o problema sa-mi comand una.....as prefera insa sa construiesc eu insumi asa ceva

Daca nu poti sa intervii in ecosistem este ca si cand te uiti la o poza,nu are farmecul unui acvariu-parerea mea.
x-man wrote:Peste vreo luna o sa merg la Buzau si in Parcul CEntral (Crangul) e un fel de lac.Acolo se afla niste plante interesante si niste melci acvatici.Acei melci si acele plante sunt compatibile cu acvariul meu?????

Nu pune plante si melci autohtoni pentru ca este posibil sa introduci si ceva germeni de boala sau paraziti din lac.
bobesque wrote:

PROBLEMA: Se incinge ca dracu droserul, nu il pot tine in mana! Nu cred ca este normal asa ceva, si sunt curios care e cauza.
[/size]

Droserele electromagnetice se incalzesc destul de mult (depinde de firma) dar al tau nu cred ca este normal sa nu poti tine bana pe el.In locul tau as incerca cu un droser universal de tip chinezesc care merg destul de bine la tuburile t8 si nici nu se incalzesc tare(merg foarte bine si droserele de tip LOHUIS de 36 w)
Arunca o privire si aici:http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
luci92050 wrote:din pacate nu am drum pe acolo....
poate prin posta (colet) daca vrei.....(normal, platesc taxele)....daca nu....e ok...

Eu stau cam prost cu mersul si ajung mai greu la posta ,credeam ca esti din judetul meu si astfel ai fi venit personal sa-o ridici.O zi buna in continuare.
luci92050 wrote:momentan stau cam prost cu banii...criza.....

Daca esti din judetul Bacau si ai drum prin Bacau la sfarsitul asta de saptamana da-mi un PM sau nr tau de mobil si te faci cu un filtru cascada cadou(Dolphin H-100} ,nou nout.

Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Go to: