[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: reefer
Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer

Dati-mi si mie un om sa-mi lipeasca acvariul asta .... ceva mai de prin zona noastra . Aduc omul la mine , il duc acasa...

Mersic !

LE : pentru a face un overflow in centrul bazinului (bean animal / 3 tevi) pe care sa-l imbrac in sticla pe toata inaltimea bazinului , de cat spatiu as avea nevoie ? Care e distanta minima intre gauri ?
Salutare ,
In ideea de a imi realiza un nou acvariu , apelez din nou la sfaturile voastre .

1 - pentru un acvariu cu L=90cm/l=80cm/h=55cm - ce grosime a geamului recomandati (fara intarituri) ?
2 - Imi puteti recomanda o persoana care sa ma ajute (desigur, contra-cost) cu lipirea acvariului ? Ceva recomandari (prin zona ...)

Mersic !
angelfish wrote:Salut Cosmin,

Iti iau eu monitorul ala pentru salinitate.

Vorbim la telefon

Aseara s-a rezervat din pacate de catre alt coleg .
Se scot si echipamentele la vanzare, precum urmeaza :
1- chiller BOYU 350 - 1200 ron ( http://www.boyuaquarium.com/en_ArticleShow.asp?ArticleID=278 ) - a mers doar vara trecuta

2- skimmer - BUBBLE MAGUS NAC6 + rotor pompa (rezerva) - 500 ron ( http://www.fish-street.com/bubble_magus_nac6__nac6a_protein_skimmer )

3- acvariu : 60x60x60 (sticla de 10 cantuita/ultraclar/fund dublu) + overflow (conectica : 3 tevi tur / 2 tevi retur / 3 robineti / ) + sump (55x50x40 - sticla 8 cantuita/fund dublu/3 compartimente) + stand acvariu (rectangulara + pal wenge) - 1000 ron
image
photo host
image
uploadimage

4- pompa dozare : Marine Color (6 pompe peristaltice) - 700 ron
Master : http://www.fish-street.com/fs_nt-01dosing_pump
Slave : http://www.fish-street.com/fs_nt-01-1_extend_dosing_pump

5 - Lampa (metal halide - 150w + 6x24w T5-ATI/2 luni + moonlight + ventilator) - 600 ron
image
image upload no compression

6 - reactoare biopeleti / carbune / fosfat remover - pompe Atman 700l/h / reglabile - 150 ron/buc - disponibile : 2 bucati

7 - Pompe curenti Jebao WP-25 - 220 ron/buc - disponibile : 2 bucati

8 - Pompa recirculare : EHEIM 3000 - 200 RON

9 - Refractometru : 100 ron

10 - Monitor salinitate+PH + sonda rezerva - 100 ron ( http://www.fish-street.com/aquarium_electronic_salinity_ph_monitor )

11- Vas pentru amestec apa+sare 45 L / capac / pompa valuri cu magnet 5000l/h -100 ron

Acord bonusuri la achizitia din cele de mai sus(se discuta punctual in functie de ce se achizitioneaza) : hrana congelata/fulgi/granule ; Reef Energy A+B ; Fauna Marin Color A/B/C ; Red Sea Fondation A/B/C , testere SALIFERT (PH ,KH,Ca,Mg,Po4,No3) ; alarma nivel apa cu 2 senzori( maxim/minim)-2 bucati ; hidrometru ; Reed Clear Grotech ; ReefConstruct Aqua-Medic ; AiptasiaEX Grotech , fiole bacterii PRODIBIO.

-0725 924 765
-forum
Se vinde :
Aquili Kit Osmoza Inversa 190 l/zi NPS + Flushing Valve

Instalatie completa de osmoza inversa de 190 l/zi.
-filtru pentru sedimente de 5 microni - (capacitate de functionare aproximativ 11355 litri)
-filtru de carbune activ - (capacitate de functionare aproximativ 11355 litri)
-membrana de osmoza inversa (VONTRON - USA) 190 l/zi
-rasina schimbatoare de ioni pentru indepartarea completa a urmelor de fosfati, silicati si nitrati
-restrictor de debit
-include valva de spalare a membranei
-Materialul membranei: poliamida si polisulfonat TFM. Conductivitatea apei de osmoza: 10 - 40 microsiemens. Presiunea de operare: 3 - 8 bari. Temperatura de operare: 1 - 30 grade celsius. -Rata retentie sare: 98-99%.

Pret : 200 ron / negociabil .
0725 924 765
Ricardo - am mai multe pentru tine si-ti opresc din fiecare, inclusiv ciuperci - asa cum am promis .
Ionut - vorbim dupa ce incep sa dau din coralii duri ....

Referitor tot stocul viu - pretul scade de la 7000 ron la 6200 RON (NEGOCIABIL)
Pentru cei interesati , stocul viu se va vinde si pe bucati !!
Se vinde :
Aquili Kit Osmoza Inversa 190 l/zi NPS + Flushing Valve

Instalatie completa de osmoza inversa de 190 l/zi.
-filtru pentru sedimente de 5 microni - (capacitate de functionare aproximativ 11355 litri)
-filtru de carbune activ - (capacitate de functionare aproximativ 11355 litri)
-membrana de osmoza inversa (VONTRON - USA) 190 l/zi
-rasina schimbatoare de ioni pentru indepartarea completa a urmelor de fosfati, silicati si nitrati
-restrictor de debit
-include valva de spalare a membranei
-Materialul membranei: poliamida si polisulfonat TFM. Conductivitatea apei de osmoza: 10 - 40 microsiemens. Presiunea de operare: 3 - 8 bari. Temperatura de operare: 1 - 30 grade celsius. -Rata retentie sare: 98-99%.

Pret : 200 ron / negociabil .
0725 924 765
M-am gandit si am tras un calcul la stocul viu .

Sunt vreo 40 corali , dintre catre vreo 30 colonii . Niciodata n-am stiut denumirile exacte ...pot enumera :
Montipora digitata : verde , rosie , peach , mov , argintie
Montipora plate : rosie , roz , mov , verde fosforescent (varfuri)
Acropora : verde , rosie , galbuie , mov ,
Milka , Hystrix , porites galben , etc , multe alte neamuri . Pentru doritori - trimit poze . Recomand a se vedea live .

La valoarea asta se mai adauga inca vreo 20 kg - roca vie in sump , cat si cele 2 constructii din acvariu (alte app 15 kg) => total roca vie - app 35 kg + 10kg nisip viu .
Ca si pesti/nevertebrate - se mai adauga o pereche de clowni , 1 dotty purple , vreo 5 pepperminti , vreo 8 nassariusi ,melci turbo , melci stomatela , o stea albastra .

Dau tot stocul asta viu cu 7000 ron versus peste 11000 ron(achizitie)
Negociabil pentru cei cu adevarat interesati .

0725 924 765
koala wrote:
- Am rearanjat pompele de valuri, pentru ca ma scot din minti! ... Sunt date la flow minim, si tot fac ravagii cu nisipul.

Ricardo , nisip e crud , si-l vantura usor...
ciprian wrote:complet,!? sau pe grupe de elemente,...
Apropos,..daca se da pe grupe, ma intereseaza crevetii,..
Cu parere de rau,...
Ciprian.

Ciprian , asa cum am vorbit telefonic - doar in cazul in care ajung sa dau pe bucati stocul viu , ceea ce e putin probabil, caci am intrat deja in cateva discutii . Pana una-alta , nimic concret .
Sau sa propun persoanei sa ti-i vanda tie .
Bafta !
Ce naiba sa mai zic ma baieti ?! .. Las o bucatica din mine ..cu acvariul asta
In nebunia vietii mele ...era printre putinele oaze de bucurie ..

Ricardo , oricum iau in calcul si un fish-only ca al tau , dar raportat la coltul camerei adresat mie , pot face ceva mult mai mare undeva la 500-600L , nu s-ar preta un fish only in cubul asta .

Pentru ca deja mi s-au adresat intrebari , pentru cei interesati pot vinde si separat- stocul viu ( COMPLET )
Din cauza ca timpul mi-a devenit cel mai mare dusman , ca nu mai am timp nici sa-mi vad familia , cu atat mai putin sa dedic timp acvariului , cu parere de rau ma vad nevoit sa renunt la pasiunea asta faina , implicit la acvariul meu marin .
Este un acvariu cu o vechime de aproximativ 1 an si cateva luni , in care am pus mult suflet - full echipat / full populat . O sa ma "linistesc" ...cred cu un acvariu ciclide (africane sau americane) , dotate ...clar..cu hranitor automat

Situatia sta in felul urmator . Se vinde :

1 – Acvariu :
display 216L ( 60x60x60cm / sticla 10mm-ultraclara-cantuita/overflow Herbie-100% Silent/silicon DowCorning negru)
stand (rectangulara/vopsea speciala/pal)
sump(55x50x45cm/sticla 8mm-cantuita/3 camere)
conectica completa tevi PVC

2 – Lumini : Lampa Odyssea compusa din: 150w HQI + 6x24W T5 ATI + moonlight + ventilatoare interne racire (4 canale de on/off)

3 – Racire : Chiller Boyu L-350 (1/3HP / acvarii pana la 600L) + suplimentar/bonus – baterie 4 coolere Boyu .

4 – Filtrare : Skimmer BUBBLE MAGUS NAC6 (acvarii intre 400-600L/rotor pompa de rezerva) + 2 x reactoare ( pompe variabile 100-600l/h/rowaphos/biopellet) + Co2 scrubber

5 – Pompe :
pompe valuri - 2 x WP25/controllere
pompa dozare MARINE COLOR : 6 pompe peristaltice (NOPOX,Ca,Mg,KH,Aminoacizi
Recirculanta (Eheim 3000+) + 1 rezerva

6 – Controllere :
Nivel apa (Aquaniveau / Aquamedic+vas autocompletare)
calculator (PH + salinitate) .

7 – Livestock :
Pesti :pereche clowni , 1 x dotty purple
Corali : (Pentru doritori se pot enumera - a se vedea poze – este full populat !!! ),
melci(nassarius,turbo,portelain snail )
stele ( buc de substrat / 1 buc albastra )
5 creveti peppermint

8 – Rockscape : app 35 kg roca vie , app 15 kg nisip viu . Aranjamentele din display sunt lipite cu Reef Bond

9 – Osmoza – Aquili NPS (ce prezinta 2 prefiltre suplimentare carbon)

10 – Accesorii & Consumabile : foarte multe – detaliat pentru doritori – 2 sertare pline

Acest sistem reprezinta o solutie completa , pentru care garantez de buna functionalitate .
Ofer transport gratuit - oriunde in tara , cu montaj inclus , consultanta , eventual cu mentenanta - in prima perioada in contextul unui cumparator neexperimentat - pana la acumularea cunostintelor necesare .
Pentru doritori - pot realiza poze suplimentare , enumerarea echipamentelor, stocului viu , etc, etc .

Se vinde complet ! Astept ofertele celor cu adevarat interesati !

ionutlatcan wrote:Nasol moment. In rest....numai de bine.

Mda, asta-i viata . La cum sunt eu plecat...ori ii gasesc pe jos uscati precum hamsia prajita , ori .. iau forma pompei de valuri....
Oricum o sa ma orientez tot catre ceva mic .

In ideea sa urmaresc cresterea , updatez poze la 22.03.2014

image

image

image

si o ciumperca ce mi-e printre preferate ...

image
Gabriel Sanda wrote:

+1 !!!!
Meserie ..tata !!!
angelfish wrote:Foarte reusit bazinul ,cochet as zice,totusi din analize vad ca Mg e putin cam jos si din cauza asta si coralina se dezvolta mai greu.

Sunt pe crestere la respectiva pompa .

Ca update , mi-a murit Flavescens-ul .Saracutul de vreo 3 luni suferea de ceva intern , avea o umflatura la unul dintre organe , manca din ce in ce mai putin , ca ieri ... sa moara
Este al 3-lea peste ce-l pierd in ultima perioada , dupa un blenny bicolor + Goby - sariti din acvariu . Momentan , ma opresc cu pestanii , au ramas : 2 clowni + 1 dotty purple ....
Arata-ne si cum se vede-n bazin cu T5-urile .

Mersic !
Asa cum spune titlul , ma intereseaza sa cumpar un acvariu JUWEL TRIGON 350 - stare ok (cu sau fara masa)
Mentionez ca pot ridica personal acvariul de oriunde .

0725 924 765
Mersic baieti , cum ziceti voi ?! Mai e mult pana departe ...
Ionut - Fauna Marin Color

Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Go to: