[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Nu cred ca asta este cauza, daca tu aveai acvariul ok, acea alga nu avea cu ce sa se hraneasca si murea repede. Problemele sunt altele, cred eu. Ar fi bine sa-ti faci un jurnal la coltul incepatorului, unde sa spui ce te doare, vom stii si noi ce bazin ai, ce lumina, daca fertilizezi, ce filtrare ai, cate ore merge lumina, daca ai co2, daca ai facut teste, parametrii apei...etc. .
Salut si bine ai venit.
Salut si bine ai venit. Frumoasa pasiune.
Putine plante in acvariul mare, baga la greu, incearca sa le inmultesti.Cred ca ai putea sa reincepi un program de iluminare mai mic, il cresti treptat, cat despre easycarbo se gaseste si la litru, era undeva la 60 lei.
Am vazut ca ai luat ceva plante de la colegul ciortariu, cu ele sigur intr-un oarecare timp(mai lung sau mai scurt) bazinul se va stabiliza. Poze inainte si dupa plantare?
Oricum nu era nevoie de sare, doar in momentul in care faci un tratament. Sare nu pui la plante pentru ca le dauneaza, vor muri.
Daca nu ai plante si nu ai de gand sa bagi, poti pune si sare, dar parerea mea este ca mai bine nu. Sarea o vei folosi la nevoie pentru un tratament, daca va fi cazul. Se pune o lingura de sare grunjoasa la 10l de apa.
Salut. De unde stii tot timpul valoarea ph, faci teste sau ai un controlor de ph? Noaptea poti sa scoti linistit co2 si sa faci aditie de oxigen, pentru bacterii. Cat despre apa oxigenata nu cred ca faci bine adaugand mereu, vei omora plantele. Fa o poza cu acvariul, ai mai multe plante, dar de care? Daca faci aditie de la easy life, incearca toata gama, mai ales easy carbo, este foarte bun impotriva algelor, aplicat local, am citit ca unii "batrani" foloseau si de 4 ori doza recomandata, cu succes.
Si cred ca la tine ar trebui sa se nu mai ai probleme cu algele, daca ai face curatenie , curenti , plante destule, acvariul are ceva vechime. Fa un schimb mai mare de apa si curatenie , cotinua cu schimburi mai mici cateva zile, curatenie din nou cu schimb de apa mai mare, ar trebui sa se vada ceva rezultate. Mai multe dupa ce vedem si acvariul.
Salut si bine ai venit. Sa intelegem ca numele tau este Codryna si trece si locatia ta la profil.
Salut si bine ai venit. Sper ca va incepe sa te atraga, sa nu fi dezamagit si sa renunti.
Pentru ca iti este greu, ti-am spicuit eu cate ceva din regulamentul forumului."Nu uita: RESPECTA REGULAMENTUL SI VEI FI RESPECTAT.
Daca vrei sa intri in comunitatea ACVARIU.RO: Citeste, Accepta si Respecta regulile de mai jos:

Te rugam ca primul tau post pe acest forum sa fie la rubrica DESPRE NOI cu urmatoarele date : prenumele tau (OBLIGATORIU), numele de familie (optional), localitatea de domiciliu trecuta la My Profile. Limiteaza-te la realizarea unei prezentari personale si a experientei ca acvarist.
Daca esti incepator, respecta-i pe cei care au mai multa experienta, pune intrebari cat mai la obiect, oferind cat mai multe informatii DESPRE PROBLEMELE TALE LEGATE DE ACEST HOBBY.
Respectul fata de ceilalti membri este o conditie esentiala a acceptarii in comunitatea ACVARIU.RO. " O zi buna.
Salut si bine ai venit.
Salut si bine ai venit
Tin sa te felicit. Macar esti consecvent, tine-o tot asa. Ape limpezi.
Chiar nu aveam de gand sa iti raspund, deoarece tot ce te intereseaza pe tine s-a discutat de multe ori , poti folosi cu incredere functia search. Cat despre cei de la petshop, te rog lasa-ne, du-te si fa ce iti zice ala, nu ne mai cere noua sfaturi. Si asa, doar "asa", bactopur pastile decicleaza acvariul, acelasi lucru face si albastru de metil in cantitati mai mari. Ar fi multe de lamurit, dar daca vrei un sfat, asculta ce te sfatuiesc cei cu experienta, ai de invatat. Eu unul as face asa: As face niste schimburi de apa imediat, primul chiar de 50%,apoi as mai face urmatoarele zile schimburi mai mici 20%; as incerca sa fac niste teste de apa, eventual dupa ce iti pui locatia la profil poti cere ajutorul unui forumist din zona; nu m-as apuca de bagat chimicale in apa, as face tratament separat in alt vas la pestii bolnavi, eventual tratamente de scurta durata.
Du-te pe okazii.ro. Gasesti acolo la rubrica pesti.
Ai rabdare, or sa apara. Intai trebuiesc vazute de un moderator
Salut si bine ai venit.
Da o cautare cu google, gasesti sigur in bucuresti destui care modifica lumina la capace de firma, poti incerca sa te uiti si pe okazii , sunt acolo multi care fac modificari din bucuresti.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: