| Message |
|
|
|
Salut. Nu sunt suficiente informatiile, mai trebuie. Fa o prezentare la rubrica despre noi, trece locatia la profil.
Cat despre scalari, ce sa-ti zic, le trebuie cam 50l de apa la unul singur, niste dimensiuni mai generoase la acvariu, sa aibe si ei loc unde sa se dezvolte, sa inoate. Posibil sa se si bata, posibil sa fie si bolnav. Spui ca ai 2 filtre, dar ce fel?
Cum le curet/speli, cati pesti mai ai in acvariu, ce fel sunt, ai plante, ceva teste de apa?
Intra pe jbl hospital si vezi acolo daca gasesti ceva cu care sa semene ce au pestii tai, poate mai au si alte semne care tu nu le-ai luat in seama. Schimbul de apa este insuficient, 20/% la 2saptamani si la acvariu suprapopulat nu este ok. Poti face repede un schimb mare de apa, eu as face mai mare , cam 70, 80%, sa elimin din ce e acolo in apa. Nu stiu daca ai substrat, daca ai sifoneaza-l bine....sunt multe de zis, dar da mai multe depalii. Si nu uita, incerca sa treci la rubrica Despre noi si locatia la profil. O seara buna.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
poze cu capacul modificat, intre timp am mai facut alte achiziti, poate pentru urmtorul, ceva mai mare
Uploaded with ImageShack.us
In cap la tuburi am pus pus niste capacele de cauciuc care se pun la picioarele de la mese, scaune.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
@viulian Nu am, dar pot sa fac, daca te intereseaza, dar maine ca acum sunt la munca. O sa incerc sa pun si alte poze, cu imageshack, nu-mi plac cele postate, nu arata prea bine.
|
 |
|
|
|
Am si eu o oarecare nedumerire, cand am achizitionat instalatia de co2 am luat si controlor de ph, dar din lipsa solutiilor de calibrare si a timpului, nu l-am pus in functiune. Cam cum ar trebui sa procedez ca sa-l folosesc, sondele nu mai sunt folosite cred ca de peste 1 an, le-am achizitionat sh, stiu ca se pun in ceva solutii, apoi se calibreaza.
|
 |
|
|
|
Dupa replantarea de ieri
|
 |
|
|
|
Duminica 22. 04. 2012 inainte de tunderea saptamanala
|
 |
|
|
Salut. O scurta prezentare a bazinului ar fi :
-acvariul aquatlantis80 dimensiuni 80/30/40;
-substrat jbl aquabasis plus 5kg+pietris 2-4mm cam 15 kg, +4kg ceva mai mare, 4-8 parca. Cam mare, ramane asa.
-filtru intern biobox2, filtru extern jbl cristalprofi e900;
-capac modificat lumini 1x18w cu care a fost echipat+1x flora-glo20w+1x osram fluora18w;
-instalatie co2 compusa din butelie de 3l, reductor cu electrovalva, reactor extern;
-14 neoni, 1 pereche xifo, 1pereche moly, 1 pereche gupi, 1 otto, 1 sae, 3 cory;
-plante anubias, valisneria, ceva moss, blyxa, staurgione cateva fire, criptocorine, mai sunt cateva dar inca nu sunt familiarizat cu atatea denumiri ;
-test co2
-fertilizare: feropol saptamanal, feropol 24 zilnic, fosfo, kalium-potasium, nitro, profito, easy carbo toate de la easy life
O sa incerc sa pun cateva poze cu evolutia lui, dar nu prea am talent la pozat, nici aparat performant  , o sa sar prima etapa, nimic spectaculos acolo decat dezamgiri.
Incepem anul nou 2012 cu achizitii, filtru, plante, instalatie co2
|
 |
|
|
|
La acvariul tau sunt suficienti cei 30 w, cu siguranta ai mai putin de 60l in bazin, scade substratul, distanta de la apa la marginea de sus a sticlei si o sa vezi ca ai destula lumina. Depinde mult calitatea ei, altfel o sa te umplii de alge. Nu iti trebuie t5 la acest bazin, ai inaltime mica, acele t8 fac fata cu brio, vei putea sa pui si plante mai pretentioase, dar dupa ce se stabilizeaza bazinul. Substrat poti folosi ce vrei, daca folosesti aquabasis plus de la jbl, iti trebuie un strat ceva mai consistent de pietris sau de manando, insa poti folosi si substrat fertil peste care nu este nevoie sa adaugi nimic, doar ca acela este mai scump.
|
 |
|
|
Ca sa se merite cat de cat, iti trebuie un stingator macar de 3 kg, la care poti sa pui la cost robinetul, cam 80 lei parca, revizia, care este si aia macar 100 lei, plus ca de obicei reviziile acum se fac pe 2-5 ani daca nu ma insel, asa ca nu cred ca se merita, mai bine cauti o butelie cu revizie pe o perioada mai mare  .
|
 |
|
|
|
Salut.
1. Poti pune in filtrul intern niste perlon, nu in cel extern, ca sa il poti spala/schimba saptamanal la schimbul de apa.
2. Poti face tratamentul cu ektol in acvariul de carantina, in doza recomandatasau bai de scurta durata cu verde de malachit sau baktopur, insa nu baga in acvariul mare, acestea decicleaza.
3. Cam mica butelia, acvariul tau parca are vreo 120 litrii,o vei incarca foarte des, va deveni o corvoada. Restul sunt ok, nu le-am folosit, da dupla si dennerle sunt firme bune, la controlor nu stiu. Pentru reactor iti recomand unul extern, poti sa-l faci singur, gasesti pe forum modalitatea de constructie sau poti sa- cumperi gata facut, nu te costa mai mult de 70 lei si este foarte bun.
|
 |
|
|
|
Cam putine plante, eu personal nu as folosi decat feropol si feropol 24 cel mult+easycarbo, as baga co2 cat mai repede. Mai baga plante si indeseste-le, insa fara co2 eu nu m-as grabi la cine stie ce fertilizare, te vor invada algele.
|
 |
|
|
Mda, totusi e bine ca te lasa la inca unul, poate urmatorul  o sa fie cum vrei tu
|
 |
|
|
Cele de la suprafata sunt prinse sau plutesc? Fa si tu o prezentare, daca tot l-ai aratat, dimensiuni, iluminare s.a.m.d.  .
|
 |
|
|
Foarte frumos. Nano cu plante, creveti, marin, sa intelegem ca urmeaza si un "nano" cu ciclide
|
 |
|
|
|
Arata foarte bine, lemnul e salcie?
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|
|
Filtrul are mai multe medii de filtrare, sa le cureti pe rand? il speli in apa la robinet? ce lumina ai, tipul ei, cati wati, firma, model? ai substrat, daca da cum il cureti, cat de des? Ai prea multi pesti, zebrele sunt nu au loc acolo, trebuiesc mai multe ca sa se simta si ele bine. Pana ai un raspuns la toate astea, fa un schimb de apa mai mare, cam 50%, continua cu schimburile macar o saptamana zilnic cu 10-15%, redu perioada de iluminat, baga ceva easycarbo.
|
 |
|
|
|
Materialul acela poate fi problema, poate se faramiteaza, poate nu. Scoate-l si pune perlon, nu este o avere, parca vreo 10 lei o punga mare si iti ajunge catva timp. Oricum, nu iti face fata filtrarea care o ai, da mai multe detalii, ai plante si cate, ce pesti ai si numarul lor.
|
 |
|
|
|
|