| Message |
|
|
|
Salut. Prea putine plante, mai adauga, inmulteste. Redu programul de 12 ore, prea mult, limiteaza-te pe la maxim 7, 8 ore, poti face o pauza de ex de la 13:00-16:00sau cum crezi tu, dar redu. Nu stiu cu ce fertilizezi, cum faci schimbul de apa, curatenie. Eu as incerca cu ceva mai multe plante, curatenie ca la spital, schimb de apa mare saptamanal, dar acum as schimba cam 50% in prima zi si as continua cateva zile cu schimburi mai mici, 10-15%; aditie de easycarbo de la easy life, in doza ceva mai mare si cam atat.
|
 |
|
|
|
Mossul s-a dat, se poate inchide. Multumesc.
|
 |
|
|
|
Poti face reductie la pompa, nu asta e buba.Pui un t cu robinet, la unul lasi iesirea libera.
|
 |
|
|
|
Scuze adi.
|
 |
|
|
|
Imi cer scuze, nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, dar este o regula de bun simt cand vrei sa comunici orice in orice domeniu cu cineva, sa te prezinti, este o forma de politete si de respect fata de interlocutor. Sunt iubit, stai tu linistit. O zi buna, Narcis.
|
 |
|
|
|
Este o regula de bun simt, daca nu ai inteles. Nu te obliga nimeni sa faci ce nu vrei, chiar nu ma intereseaza viata ta personala. Daca citeai regulamentul, vedeai ca nu trebuie sa ne zici ce ai mancat tu la pranz, ci doar cum te numesti, o prezentare de formalitate si sa-ti treci locatia la profil.
|
 |
|
|
|
Nu am eu asa mare experienta, dar as renunta la trambalatul lui de colo colo. Nici 24h in apa cu sare nu mi se pare ok, fa tratament de scurta durata, daca are paraziti fa o concentratie mare de sare si fa bai scurte....dar acelasi lucru, il vei stresa si mai mult. Poti baga linistit daca vrei sare in "borcan", o vei scoate cu schimburile de apa, iar daca moare vreo planta, ceva, ai destule in acvariul mare.
|
 |
|
|
|
Salut. Cat mai multa lumina,e aprinzi separat, unul cate unul;
@asc444 Ar fi bine se citesti si regulamentul,fa o prezentare la rubrica Despre noi, apoi te asteptam cu sfaturile care vrei sa le oferi.
|
 |
|
|
Salut. Se pare ca citesti de ceva vreme forumul, nu uita sa citesti si regulamentul, treci si la rubrica Despre noi  .
|
 |
|
|
Vand christmas moss, cateva poturi, marimea la cerere. Pretul intreaga cantitate 20 lei, aproximativ 20/20 cm, dar il si portionez. De preferat in pitesti, daca se doreste neaparat trimit si in tara, dar sunt costuri cu transportul.
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit. Asteptam cuminti si poze  .
|
 |
|
|
|
Totusi sa nu panicam lumea, nu este o tragedie ca sare supapa aceea, se mai intampla. Acelasi sistem il au si buteliile acelea mari de sudura. Ca sa nu fi tu singurul, si mie mi s-a intamplat, pe la 5 dimineata, tot din cauza ca a fost umpluta de 3 ori la mine, gheata=>presiune. Am schimbat a doua zi supapa, am incarcat-o mai putin si merge fara probleme. Sunt la a 2-a incarcare deja, totul este ok. Ti-am mai explicat ce si cum, cum stam cu presiunile acelea, deci eu zic sa stai linistit, schimba supapa daca nu este deteriorat robinetul, niste banda de teflon si incarc-o. O urmaresti si tu sa nu cresca presiunea peste 100 dupa ce o incarci, daca a crescut peste mai dai drumul.
|
 |
|
|
Dupa ce termini tratamentul, sa nu uiti sa bagi carbune 24h sa elimini resturile de medicament, schimb 50% din apa. Cand ma uit ca ai 400 litrii de apa, mi se face rau  .
Chiar daca faci rost de un alt medicament, sa nu amesteci tratamentele, iar cand faci un tratament fa-l ca in prospect, de preferat sa-l citesti pe cel in engleza.
|
 |
|
|
|
Depide cum le-ai bagat, le-ai pisat bine, ai incercat sa le dizolvi cat mai mult inainte? Parerea mea este ca nu se merita eritromicina, nu se dizolva in apa. Mai buna era penicilina injectabila, sau cel mai bine tratamente in bazin spital, de lunga sau scurta durata. Pe viitor poti incerca cu bai de scurta durata cu verde de malachit, bactopur, ektol fluid parca... Oricum, am inteles ca in general ciclidele sunt pesti rezistenti, nu se imbolnavesc asa usor, deci mai multa grija la calitatea apei.
|
 |
|
|
|
salut. De curiozitate, ce ti-a explicat nenea ala 5 minute, de ce ar trebui schimbat robinetul?
|
 |
|
|
Nu neaparat, la mine de exemplu masculul alearga tot ce este mai mic decat el, dar cand da de ceva mai mare se potoleste instantaneu  .
|
 |
|
|
|
Salut. Daca esti convins ca este guppy, insemna ca este cam teritorial, cauta sa isi apere locul lui sau eventul femelele. In plus, cam multi pesti acolo, le trebuie si lor mai mult spatiu.
|
 |
|
|
|
Cu siguranta nu vei fi dezamagit de calitatea plantelor de pe forum, mai ales ca vor fi si foarte ieftine in comparatie cu ce se gaseste in petshop.
|
 |
|
|
Eu as incerca sa pun ceva easycarbo, aplicat cu siringa direct pe zonele cu alge, se va observa diferenta. Poti incerca acelasi lucru si cu apa oxigenata, anubiasul poti sa-l scoati si sa-i stergi frunzele cu un pic de vata inmuiat in apa oxigenata. Oricum, eu iti recomand prima varianta, dar mai baga ceva plante  .
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.
|
 |
|
|