[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Acum vii de acasa). Normal, mancare nemancata, se strica in apa, apa se strica si ea. Cam asa stau lucrurile. Schimba mai multa apa, fa curatenie in nisip, daca e granulatia mare e nasol. Ai grija ca mare parte din bacteriile care tie iti trebuiesc, stau in sustrat, asa ca nu curata o suprafata mai mare de 30% din substrat la saptamana, asta pentru inceput.
Din ce scrii tu acolo, nu cred ca este deciclat.Altele sunt problemele acolo, parerea mea. Nu stiu cum arata filtrele acelea, ar fi bine daca nu ar bate lumina directa pe bureti, material filtrant, vata de perlon sau ce ai tu acolo, ori ai ceva care face ca apa sa miroasa. Schimbul de apa fa-l si tu mai mare, macar 30% saptamanal, asta inseamna circa 60 litrii minim, insa eu l-as face mai mare, schimbul de 25-30 litrii este fix pix, daca ma intelegi, adica nimic.
Posibil sa nu se fi ciclat acvariul tau inca, nu imi dau seama, nu stiu cand ai spalat buretii. Pana la ciclare, este bine sa nu speli buretii, sa nu faci schimburi de apa, sa nu umblii la substrat...etc, asta in varianta in care l-ai ciclat fara pesti. Daca ai bagat si pesti, asta inseamna si ceva schimburi de apa, sa tii chimia sub control, insa nu tre umblat la filtre.
Salut si bine ai venit.
Bine ai venit.
Filtru extern "cascada" Aquaclear 200 care are 3 medii de filtrare.
Filtru intern noname.
Pompa de aer este Tetratec APS 50.
Neoanele sunt aproape noi (4-5 luni).
Mai sunt doua "grote" din plastic, o buturuga din lemn si pietrisul de pe fundul acvariului (daca-l doresti).
Incalzitorul nu stiu ce marca este dar face fata cu brio la dimensiunile acvariului.
Dimensiunile acvariului sunt: L x l x h: 80 x 35 x 50.
Ultimul pret cerut de mine este 500 ron.

Telefonul meu este 0744.664.12

Acvariul este al unui prieten, daca cineva este interesat il rog sa sune la numarul de telefon afisat mai sus.
Salut. Eu as opta pentru ciclare, chiar si fara plante. Le poti introduce foarte usor cand vine lumina, numai ca vei avea ceva plusuri. Vei avea posibilitatea sa stii parametrii apei, destul de stabili zic eu dupa o luna, ceva bacterii care le dau ce le tre la plante, posibilitatea de a incepe sa faci si o mica fertilizare. De asemenea, cred ca te va ajuta si impotriva algelor, dar la cate plante vrei sa bagi cred ca nu vei avea probleme.
Si eu le-as muta....dar asta este spatiul, prea ingust. In spatele lor sunt criptocorinele,care sunt si ele lipite de hardughia aia de filtru. La urmatorul voi avea loc suficient sa le aranjez cum trebuie, va avea cel putin 50cm latime, daca nu intervine ceva nano intre timp.
Cateva poze, am mai redus din co2 si fertilizare, trebuie sa tund prea des, cresc prea repede plantele, macar asa vad care merita pe viitor.
image

Uploaded with ImageShack.us
image

image

image

Ma uitam dupa perlare, la nivelul ala de co2 . Poate ne pui si o poza cu bule
Salut. Colegii au fost destul de expliciti, acvariul tau nu este ciclat, schimbul de apa este foarte mic, numai ca eu te-as sfatui sa-l faci mai mare, mai ales ca acum ai cresteri mari de no2, as merge lejer la 50% sau mai mult putin. Este bine ca nu ai spalat filtrul nici nu o fa decat daca este necesar si niciodata nu spala toate mediile de filtrare, in caz ca ai mai multe.
Te rog sa treci si la rubrica Despre noi, sa iti uram si noi acolo, stii tu, asa se obisnuieste. Te-as mai ruga sa citesti si regulamentul, stefan ti-a dat un sfat, daca vrei sa tii cont de el bine, daca nu vrei tot bine, nu te-a invatat de rau. O sa vezi in timp, ca ce ai tu acum acele cresteri mari de no2 si no3 sunt cele mai daunatoare vietatilor, multe nu scapa sau raman cu sechele, imunitate varza si asa mai departe.
Daca vrei plante frumoase, eventual si perlare cu timpul, ar fi indicat sa folosesti lumina recomanata pentru asta, de exemplu daca tu ai 3 neoane, 2 cele din spate sa fie pentru plante special si cel din fata day light, cel putin eu asa am vazut ca se practica, sunt recomandate si de giesseman. Vezi ca gasesti pe forum informatie destula despe iluminat, eventual uita-te la ce lumini folosesc cei cu olandeze, exceptand pe cei cu mh.
Daca tu crezi ca ai suficiente plante, este ok, din poza nu imi pot da seama in ce proportie acopera bazinul. Poti sa mai pui si plante de mijloc, eventual sa le mai indesesti pe acestea care le ai chiar in detrimentul spatiului de joaca al pestilor, pana se va stabiliza bazinul. Apoi poti linistit sa renunti la o parte din ele, treptat si sa otii ceea ce iti doresti.
Referitor la burete, te sfatuiam sa nu il speli din cauza ca ai umblat la canistra, ramanea un mediu ciclat de filtrare in bazin, fie el si mecanic. Chiar sunt curios ce o sa iasa la teste, daca ai un singur filtru si l-ai deciclat nu prea este ok. Daca testele nu ies tocmai bine, continua cu schimburile de apa. Banuiesc ca i bagat si oarece culturi in canistra.
Pai sa incepem cam asa:
1. Lumina nu mi se pare ok, nu sunt eu expert dar cred ca nu este cea care iti trebuie tie, iti recoman sa schimbi tuburile cu unele speciale pentru plante. Parca spectrul acela de 18 000k era recomandat la marine.
2. Intradevar, pozele sunt cam neclare, nu pot sa aproximez cata suprafata ocupa in fundal acele plante, insa cu siguranta numar lor trebuie marit.
3. Sper sa nu gresesc, nu m-am uitat cand ai startat acvariul, dar de ce ai spalat canistra, a scazut debitul sau de ce ai ales aceasta varianta, cu siguranta ai deciclat filtrul si cu atat mai mult risti deciclarea intregului bazin, nu este unul stabil. Nu pot sa imi dau seama, dar se pare ca in dreapta ai un burete bolborositor, daca este asa si nu l-ai curatat si pe acela, lasa-l macar 2 saptamani nespalat.
La curatenie sa nu omiti nici partea din spate a mopanului, nu lasa sa se stranga mizerie acolo.
Ai grija si la curentiii de apa, este importanta si circulatia lor, sa nu ramana zone unde apa nu circula, acolo vor apare mai repede problemele.
Salut. Pune o poza, sa vedem cum stai cu plantele. Este normal, la inceput mai apr si alge, cu timpul vei invata sa te feresti de ele. Incepe cu un schimb mai mare de apa, mergi pana la 50% primul schimb, apoi mai fac cateva zile schimburi mai mici, circa 10-15%.S-ar putea sa ai si o problema cu iluminatul, dar aici mai da detalii, ai schimbat si celalalt neon?
Eu unul nu as renunta la fertilizare, as face mai multa curatenie, as face schimburi de apa, macar 4, 5 zile si apoi as lua o decizie de ce trebuie sa fac in continuare.
Feropolul poti sa-l dozezi zilnic, daca faci schimburi dese da apa, ca sa nu il pui degeaba.
Lampa uv, pentru ce iti trebuie tie? Nu prea se foloseste la acvariile plantate, elimina fertilizantii si se foloseste pentru apa verde, dar tu nu ai asa ceva. Oricum, aia o folosesti cateva ore, nu toata ziua, eventual 1,2 ore noaptea. Insa, repet, la ce iti foloseste tie?
Gama de fertilizare care o folosesc eu este easylife, nu am folosit altceva, sunt si produse mai bune, altele le gasesti la colegi pe forum de vanzare, eu pe aceasta am ales-o, este ok.
Schimbul este prea mic la acvariul tau, tu ai cam 200 l brut, deci vreo 170, 180 net. Eu as incerca sa fac schimb de apa mai mare, o singura data pe saptamana. Feoropolul cum il pui, in fiecare zi sau o data la schimbul de apa? Lumina nu este multa, ai cama 0,5w/l, banuiesc ca ai 99 w dar nu sunt sigur. In concluzie, fa schimb mai mare de apa, daca ti se pare ca arata rau, baga si ceva easycarbo direct pe planta afectata, dar important ramane acum schimbul de apa mai mare, parerea mea. Ar trebui sa incepi sa te gandesti si la macro, mai ales daca bagi si co2, poate intre timp ai facut vreo achizitie si nu ai zis, dar merge si de la bomba
Salut. Cad ca noi ne racim gura de pomana aici. Parerea mea este ca bagi algicide degeaba, vei avea efect pe moment, dar nu de durata. Algele vor reveni din cauza conditiilor improprii, deci e foarte simplu. Daca nu vrei sa intelegi, aia este, ti-am explicat mai sus cum ar trebui sa procedezi ca sa elimini cauzele. Ce ti-am recomantdat noi, easycarbo, adaugat in cantitate mi mare este un excelent algicid, nu dauneaza acvariului. La chimicale nu te sfatuiesc, dar este optiunea ta. Schimburile de apa, curatenia , filtrarea corespunzatoare , indesirea plantelor, sa ai grija sa nu suprapopulezi, acestia ar fi pasii de urmat pentru un bazin fara alge.
Salut. Cu ce mai fertilizezi, tot feropol si feropol 24, ai mai adaugat ceva?
Ca sa ajuti la eliminarea lor, schimb de apa, curatenie, mai adauga plante. Pot fi mai multe cauze, dar numai dupa ce dai detalii te putem sfatui concret.
Salut. Lumina ta, 15w este foarte putina pentru plante. Incearca sa mai adaugi un neon sau ceva leduri, nu stiu ce gasesti tu acolo. Lumina se aprinde normal, ca orice lumina, cand este deja zi afar si pestii s-au obisnuit deja cu lumina. Pe spatele acvariului NU pune poze, etc ci pune un colant negru, carton negru, ce gasesti tu. La filtru nu stiu ce sa-ti recomand, la substrat poti incerca jbl aquabasis plus, peste el asezi un strat de nisip grenulatie 2,3mm sau jbl manando. Daca vrei plante si sa si fertilizezi, iti trebuie si co2, sa aibe si ele ce le trebuie. Filtrul ia unul de capacitate mai mare, sa aibe mai multe medii de filtrare, dar pastreaza-l si pe cel actual.
Foarte frumos a evoluat, totusi parca mai bine ar da cu un fundal negru.
Foarte mic schimbul de apa, fa-l saptamanal si mai mare.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: