[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Daca au botul alb, columnaris. Asta denota calitatea proasta a apei.La fel si cu ochii umflati, tot de la apa. Totusi, daca zici ca testele indica valori ok, posibil sa se bata si sa nu-i vezi. Da detalii despre ce pesti ai, varsta lor, nr lor, sexul lor, etc. Ai putea sa incerci sa deschizi un topic la ciclide, poate cei care detin acesti pesti te pot sfatui mai bine.
Da mai multe detali, ce pesti ai, ce bazin, filtrare, altfel nu se poate da un sfat cat de cat sa te ajute.
Salut. Cand ai schimbat ultima data solutia din testerul de co2, sa nu se fi decolorat, nu stiu,ma gandesc. In legatura cu masurarea ph'ului, ai facut ceva modificari de amplasare a sondei sau a controlorelui, sa nu stea in apropierea droserelor, poate afecta functionarea corecta a acestuia.
Nh4 si no2 ar trebui sa fie 0, posibil sa fi fost mult mai mari si de aceea a avut pierderile acelea, dupa ce au murit e normal sa scada, mai putina mizerie, poate nu a fost co2 de vina.
Salut. Cu ce faci tu testele, no2 nu e tocmai ok, insa as fi curios un test nh3/nh4.
Ar fi culmea sa iti spuna. De la petshop le-am luat si eu.
Este foarte simplu. Pui apa in acvariu, o pompa de aer daca ai, un incalzitor. Nu creste temperatura mai mult de 26grade. Daca ai pompa de aer, vezi sa bage putin, faci o reductie ceva, iar de mancare le dai ce ai, doar ca trebuie sa maruntesti bine. Curatenie in acvariu se face des, schimburi de apa dese, mancare putina. Nu ai nevoie sa fie ciclat acvariul, controlezi totul cu schimbul de apa.
Salut gabi. Stiu ca esti din bucuresti, dar trece te rog si locatia la profil si incearca sa deschizi un topic la coltul incepatorului. Viviparii si carasii au farmecul lor aparte, dar asta nu inseamna ca sunt singurii cu farmec.
Am avut si eu, a rezistat cam 5 luni, am avut mai multe, incet au inceput sa se duca. Citeste putin despre ea, o sa vezi ca nu este planta submersa, rezista foarte bine in mediul semiumed, este un bambus, ii place apa. Pune-o daca vrei in ghiveci, o sa ai o planta frumoasa.
Salut. Foarte frumos aranjamentul, plantele le vei indesi, dar cred ca te poate ajuta cineva din bucuresti cu ceva plante la o tundere. Frunza ai cumparat-o sau este din natura?
Fa o prezentare la rubrica Despre noi, fa un topic al tau. Ca prim sfat, schimburi dese de apa, primul fa-l mai mare.
Mda. Ai ceva de cand esti pe forum, ar trebui sa stii cate ceva.
Xifo nu depun icre, nasc pui vii. Pentru a o ajuta sa fete, poti sa ridici temperatura putin, 1, 2 grade fata de cea care o ai in bazin, nu mai mare de 26grade. Poti sa o muti si in acvariul de 50l, dar trebuie sa o scoti dupa ce fata, va manca puii. Citeste putin despre vivipari, ai destula informatie.
Ai si o planta care nu va rezista mult in apa, cateva luni maxim, este in spate stanga, intre piatra si mopan, este un bambus,dracena sanderiana.
Am o neclaritate, se foloseste sau nu matrix seachem in acvariile plantate, la un debit mai mic se elimina sau nu nitratii, foloseste cineva in filtrele pentru plantate si daca da, care ar fi concluzia?
Mda, foloseste linistit matrix,se pare ca parerile sunt impartite, dar recomandarea celor de la seachem este ca matrix e perfect acceptat si recomandat. Fac o rectificare, elimina nitratii, nu fosfatii, nu stiu de unde mi-a ramas mie caar elimina si fosfatii .
Sunt mai multi care urmaresc topicul, cu siguranta, dar daca ai primit un sfat "curat" nu are rost sa mai posteze si altcineva. O singura nelamurire am, stiu ca matrixul este foarte bun pentru marine, dar nu stiu daca este potrivit si pentru cele cu apa dulce si plantate, poate ne ajuta cu un raspuns cei care stiu mai bine, matrixul parca elimina fosfatii din apa.
Salut. Cu siguranta il poti folosi pentru filtrarea mecanica, daca celalalt este pentru bio, vei castiga ceva spatiu si un plus la calitatea apei.
Nu am fost atent la testul de co2.
Salut. eu zic sa verifici putin instalatia de co2,reactorul, s-ar putea sa fie ceva sa nu se mai dizolve co2, sa nu fie colmatat
Salut si bine ai venit. Ai destul de multe carente, chiar daca ai acvariu de mult timp. Nu o sa lungesc prea mult discutia aici, fa un jurnal al tau la rubrica coltul incepatorului si continuam acolo. Un singur lucru iti pot spune pentru inceput, te vei apuca cu adevarat de acest hoby numai cand vei invata sa intelegi ca trebuie sa fie un echilibru in bazinul tau, adica fara suprapopulare( in cazul in care nu ai cine stie ce extrafiltrare si sump); ca este o corelatie intre co2, ferilizare, lumina si multe altele pe care te las sa le descoperi citind forumul. Si inca ceva, nu merge flora cu suprapopularea, o sa vezi ca toti cei care au bazine plantate au de obicei pesti mici, evita suprapopularea, o sa afli singur de ce. Spor la citit si ape lmpezi.
nh3/nh4, no2, no3

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: