| Message |
|
|
dan.pavelescu wrote:Cel mai simplu e sa-l faci chiar tu. Vezi ca a pus Radu o schema pe undeva, e incredibil de simplu.
sunt atehnic rau fratioare crede-ma pe cuvant
|
 |
|
|
|
Salut,
doresc sa cumpar un sistem ATO.
Ma puteti indruma catre cineva care vinde ?
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Eu chiar vorbeam serios. Ca sa iti construiesti o lampa e banal, trantesti un radiator, un cooler, niste leduri, o sursa. Cel mai greu de facut este corpul lampii.
Daca tu obtii cu 20 de parai corpul lampii, atunci e excelent. Cu timpul schimbi tot ce e in ea si iti faci super lampa
pai propun sa ne pilim bine intr-o seara si dupa sa ne apucam de lampi
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:E ok. Lampa asa cum vine e naspa, are un alimentator jenant si probabil leduri de 2 lei.
Dar daca se potriveste bine corpul lampii pe acvariul tau, ii poti pune leduri mai de doamne ajuta si o sursa adecvata.
normal ca are leduri de 2 lei daca costa 80 de lei  ) dar ptr borcanu asta al meu cred ca e ok.
oricum mai astept 2 saptamani, daca nu se intampla nimic ma apuc de un all in one (atit cat imi permit)
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
donpisote wrote:Imi place cum arata acvariul in ansamblu. Felicitari. La parti negative mentionez prinderea lampii. Strica peisajul.
Da, clar...inca sper sa schimb acvariul de aceea nu prea mi-a mai pasat de lampa.
Am vazut pe ebay un model de lampa cu led la vreo 22$. Ma bate gandul sa o iau, probabil stiti la care ma refer, sunt mai multe marimi.
|
 |
|
|
Blue14 wrote:Asa apatit si la mine dupa restart, nu cumva noi avem cam multa lumina (45w/30 litri)?
nu e de la lumina, a fost Creator la mine acasa cu par-ul si am fixat lumina perfect...
|
 |
|
|
am probleme cu coralul asta din mijloc primit de la elven...mereu se usuca si dispare, am incercat sa il mut prin bazin ba sus ba jos si degeaba...paleste in continuare.
aveti un sfat?

|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
ptmdanezu wrote:
sper pana la sfarsitul anului sa imi fac un acvariu mai mare, macar de 60l.
fa-ti unul de 200 litri macar.
de la pico la nano am trecut eu (15>60) si n-am facut nici o sfaraiala, tot e mic.
o sa vrei mai multi pesti, mai multe vietuitoare, mai multi corali si nu o sa ai volum suficient.
E vorba de buget maestre ...mi-asi face unul de 1000 l dar eu nici macar ozmozor n-am...ceresesc apa de la unul de la altul.
Mi-a promis cineva ca imi da un acvariu cadou, skimmer am...mai trebuie sa fac sump si sa cumpar acareturi. Usor usor sper ca voi fi in stare sa imi fac unul mai mare.
|
 |
|
|
mugurel wrote:
ptmdanezu wrote:am anemona din martie ... se tot muta dar este bine mersi si parca creste
O hranesti?
1 data pe saptamana sprot sau crevete + mancarea congelata ce o dau la nemo
|
 |
|
|
|
am anemona din martie ... se tot muta dar este bine mersi si parca creste
din pacate nu fac niciun fel de aditie si nu folosesc bacterii sau reefbooster (parca de 2 ori am pus dar nu mai mult) , schimb doar apa saptamanal.
stiu ca lampa nu arata prea estetic insa am un acvariu marin cu un cost foarte foarte mic.
sper pana la sfarsitul anului sa imi fac un acvariu mai mare, macar de 60l.
|
 |
|
|
|
multumesc
legat de anemona, nu vrea sa stea locului deloc.
singura problema cu care ma confrunt in acvariu este nisipul maroniu pe alocuri (daca incerc sa il aspir risc de daram tot pe acolo) si niste pete verzi pe geam care apoi se transforma in coralina( din pacate nu imi incape buretele sa le sterg datorita pietrelor)
|
 |
|
|
Blue14 wrote:Ba da, e superb, felicitari!
Eu sunt de parere sa il faci sa fie full de corali si dupa upgrade!
pai n-am mai bagat nimic in el deoarece m-am gandit ca e deja suficient ce am.
|
 |
|
|
nicio injuratura, caterinca, nimic?
plm ma declar dezamagit....
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Danezule, cam la orice petshop (majoritatea au produse jbl)
Mai mult ca sigur gasesti in Carrefour Pantelimon (pe culoar, in capat, e un Animax, sau asa ceva)
in mega mall nu? am sa imi cumpar si eu unul. Un magnetel pentru pico ceva mai subtire sa incapa prin toate locurile ce imi recomandati ?
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Acum trebuie sa ai grija si sa-l intretii. De exemplu, aloca-ti o ora pentru curatenie, sa zicem duminica - faci schimbul de apa, cureti temeinic geamurile (iti recomand JBL Blanki, curata fenomenal de bine).
Iar in fiecare zi, da cu magnetul pe geamuri, te scuteste de multa munca (chiar daca ti se par ca sunt curate).
Cand faci schimbul de apa, incearca sa aspiri cu furtunul algele de pe piatra, cat de cat.
unde gasesc sa cumpar si eu un JBL Blanki? am ceva alge verzi si pui de melci pe geamul acvariului, algele sunt in zone unde nu am ajuns cu buretele din cauza pietrelor.
|
 |
|
|
|
pana la urma este bine sa ai in acvariu acest timp de anemona sau nu ?
adica ceea ce vreau sa spun este daca face vreo stricaciune sau nu ....
|
 |
|
|
Foarte frumos! Si hai mai repede cu upgrade-ul ala
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Mai, lamureste-ma si pe mine.
1 - de ce tot pui poze de-a-ndoaselea?
2 - ce se intampla cu pietrele tale? par a fi acoperite de noroi si vegetatie moarta
Nu inteleg ce sunt cu intrebarile astea...
|
 |
|
|