Daca neonii vor sta in banc depinde foarte mult de numarul lor dar si de spatiul pentru inot, adica eu pot sa am 50 de neoni in 500 de litrii, dar daca din tot volumul asta, le las doar 30 cm in partea din fata, 50 cm pe lungime si 40 pe inaltime, restul spatiului fiind ocupat cu buruieni, pestii aia nu vor sta veci in grup (singura solutie ar fii sa le lasi spatiu de inot si mai mic, sa fi sigur ca nu pot pleca unul de langa altul )
Am demarat proiectul prin procurarea de scoarta. Nu stiu din ce fel de copac provine dar nu cred ca are vre-o relevanta (nu este de rasinoase).
Le-am taiat cat de cat la inaltimea acvariului si le-am pus la uscat cu greutati pe ele pentru a se indrepta.
Pe spate am incercat sa le curat cat mai bine pentru o lipitura mai buna
@ antoniot: mersi mult de sugestie, dar vreau sa folosesc silicon pentru ca e mult mai simplu, intind siliconul pe geam si presez bucatile de scoarta si in plus grosimea decorului va fi mult mai mica decat la un decor cu spuma. Poate daca in partea de jos am sa ii fac o bordura din silicon care sa vina peste bucatile de scoarta o sa tina mai bine si va fi mascata de substrat. Tu ai incrcat u silicon? daca da, cum l-ai pus, pe toata suprafata sau in puncte?
Am o idee legata de decor si anume de unul permanent. Pe forum am cautat dar nu am gasit nimic legat de acest subiect.
Ce vreau eu sa fac: pe peretele din spatele acvariului vreu sa lipesc cu silicon negru scoarta de copac, iar pe locurile neacopetite sa presar ceva nisip sau pietris cu granulatie mai mica. Scoarta, ma gandesc, sa folosesc una sibtire gen scoarta de fag.
Ideea este sa jupoi un copac (imi pare rau de el, dar acvaristica cere sacrificii ) si sa pun scoarta la uscat pe o suprafata plana si cu ceva pus ca si greutate pe ea, a.i. sa ramana dreapta dupa uscare.
A mai facut cineva asa ceva? Ce credeti, am sanse sa iasa ceva frumos? O sa reziste in timp?
Astept impresii/sfaturi/critici!
Scalarii se pot tine cu neonii fara nici un fel de problema, doar ca trebuie tinut cont de cateva aspecte, si anume:
1. Daca vrei sa bagi scalari maturi, acestia se vor tine numai cu neoni maturi si asta doar daca neonii au fost tinuti in acvariu inaintea scalarilor (scalarii sa fie noii veniti)
2. Ideal este sa iei scalarii de mici si neonii maricei, a.i. sa nu ii poata considera o prada
Legat de numar, e ok daca iei vre-o 8 bucati sa se aleaga 2 perechi mai tarziu
Sa inteleg ca latimea acvariului in care pestii pot inota este de 19 cm? Iti recomand sa scoti backgroundul ala si sa pui ceva folie pe exterior (asta daca ai si alti pesti mai maricei decat neonii).
Legat de iluminat se merge pe varianta 1 W/Litru dar asta depinde si de plantele care vrei sa le cresti.
Da mai multe detalii despre pestii si plantele care le ai sau urmeaza sa le ai in acvariu.
merg pe acceasi idee cu andrei, pune pietrele intr-un lighean si pune apa la clocotit in 4 oale mari simultan, dupa care le torni peste pietre si le lasi in apa fiarta cateva minute. Daca vrei sa pui si ceva dezinfectant gen albastru de metilen sau verde de malachit e cu atat mai bine, dar vezi ca o concentratie foarte mare o sa iti coloreze si pietrele
alevinii (ce specie or fi ei) ii poti scoate cu un furtun atasat la o siringa si ii aspiri unul cate unul, dupa care ii pui in alt acvariu fara substrat si cu filtru de burete.
daca tin bine minte, userul bilti are un fundal cum vrei tu sa iti faci si are si culoare inchisa (cauta cu searchu ca e prezentat pe etape cum e facut)
bitanu wrote:Asa este, avem acvarii, nu doar frumoase, ci foarte frumoase. Dar, i-a pune un incepator, ba chiar si unul de nivel mediu sa caute prin paginile forumului, sa vezi ce-ti raspunde. ,, M-am informat destul de mult, si am vazut destule! ,, Sii, iar o luati de la capat cu lamurirea.
off: stai ca nu ma dumiresc, ce are searchu pe forum cu filmuletul postat de mine?
Cum au spus si colegii, pentru problema ta, poti alege sa ii scoti cu mana, sa distrugi ouale, sa iti iei melci "criminali" sau sa iti iei un botia care sa ii pape.
annddyy wrote:Pentru pestii pe care ii doresti e ok apa de la robinet; las-o in bidoane 24 ore (fara dop si preferabil ca suprafata apei sa fie cat mai mare pentru a elimina clorul) si apoi o pui in acvariu.
Apa lui de la robinet provine dintr-un put forat ( nu are clor ) ;
@tizzle vezi ca apa sa fie potabila, daca este, cu duritatea si cu aciditatea te mai poti juca si dupa ce umplii acvariul, iar faptul ca e tulbure se rezolva cu filtrarea. Pentru apa plata depinde si de volunul acvariului pentru ca la un acvariu de 400 L umplut cu apa plata se cam simte la buzunar.
Ihtioftirioza (gris) este o boala parazitara care se manifesta prin apariatia unor puncte albe, de dimensiunea unei gamalii, pe suprafata corpului pestilor. Asa ca nu are cum sa fie "gris".
Pune ceva poze cu pestii bolnavi.
Pleco face ceva si hoplo face altceva....
Ce anume vrei de la viitorii sanitari? sa manance mancarea care ajunge pe fundul acvariului sau sa pape algele?
Pentru alge ia ancistrusi (pleco creste cam maricel)
Pentru resturile de mancare cumpara corydorasi ( hoplo se face destul de mare si s-ar putea sa dispara din pesti )