[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Surse de apa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

Deoarece la robinetul meu curge apa dintr'un put proaspat forat , apa care cateodata este foarte tulbure, maronie uneori, nici nu ma gandesc sa o testez, pentru a va putea furniza cateva date concrete.

Ce alte surse de apa pot folosi? Apa plata imbuteliata e ok?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/08/2011 22:59:14

[Email] [Yahoo!]
annddyy
Junior member

IP:

depinde de ce pesti vrei sa pui in acvariu.
De obicei apa imbuteliata se invarte pe la un ph de 7.8, ph favorabil ciclidelor.
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

poi m'am gandit sa urmez sfatul pentru incepatori si sa incep cu vivipari ( molli , xifo, si mai vad eu cv).
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Decat apa plata, mai bine folosesti apa de la robinet, dar lasa cateva zile la limpezit.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
annddyy
Junior member

IP:

Pentru pestii pe care ii doresti e ok apa de la robinet; las-o in bidoane 24 ore (fara dop si preferabil ca suprafata apei sa fie cat mai mare pentru a elimina clorul) si apoi o pui in acvariu.

Dupa ce pui apa, acavariul trebuie neaparat ciclat inainte de a pune pestii; gasesti pe forum mai multe informatii depre acest fenomen.

Daca nu ai posibilitate sa pui apa de la robinet (desi te ajuta enorm), cumpara un tester de apa (gen 5 in 1) care iti va da valorile apei. In functie de aceste valori, le poti posta aici si fii sigur ca iti vom raspunde ce trebuie sa faci pentru a obtine valorile dorite.

Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

annddyy wrote:Pentru pestii pe care ii doresti e ok apa de la robinet; las-o in bidoane 24 ore (fara dop si preferabil ca suprafata apei sa fie cat mai mare pentru a elimina clorul) si apoi o pui in acvariu.

Apa lui de la robinet provine dintr-un put forat ( nu are clor ) ;

@tizzle vezi ca apa sa fie potabila, daca este, cu duritatea si cu aciditatea te mai poti juca si dupa ce umplii acvariul, iar faptul ca e tulbure se rezolva cu filtrarea. Pentru apa plata depinde si de volunul acvariului pentru ca la un acvariu de 400 L umplut cu apa plata se cam simte la buzunar.

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
annddyy
Junior member

IP:

Virj wrote:

Apa lui de la robinet provine dintr-un put forat ( nu are clor ) ;

Eu m-am referit la apa de la robinet de la bloc ca are clor (furnizor gen ApaNova); apa lui de la put nu are clor dar contine fff multe microorganisme posibil periculoase si de aceea nu e recomandat. Nici apa din rau de munte nu e ok tot din aceasta cauza.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/08/2011 12:18:56

tizzle
Member
[Avatar]

IP:

apa din put are un gust ciudat, nu e potabila. De aceea nici nu m'am gandit sa ii fac teste, dupa cum am scris si in primul post.
De ciclat maine incep deoarece pana acum am asteptat sa se usuce siliconul, Acvariul are 70 litri iar 20-25% ar insemna undeva pe la 15 litri ( 3x bidoane 5l, nu costa prea mult )

@virj "cu duritatea si cu aciditatea te mai poti juca"
Cum? am citit undeva ca duritatea poate fi crescuta cu ajutorul unor pietricele de marmura. dar la cat pamant aduce apa cu ea nu cred ca ar trebui crescuta ci din contra, scazuta.

Legat de decantare, intradevar se limpezeste dar in continuare consider ca are un kh foarte ridicat + prezenta unor microorganisme.

Deci apa plata imbuteliata sau nu?
Alte surse?

This message was edited 2 times. Last update was at 22/08/2011 15:00:41

[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Adu apa de la un vecin, care o are potabila sau aduna apa de ploaie.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

Am sa incerc sa adun apa de ploaie dar nu pot astepta pana vrea Cel de sus sa ma ajute un pic, maine ar trebui sa incep sa'mi ciclez acvariul.

deoarece vad ca nimeni nu mi'a recomandat apa imbuteliata, macar spuneti'mi dc nu?
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Pentru aflarea raspunsului poti sa folosesti cu incredere butonul "search". Uite ce rezultate iti da: [click aici]

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

ok, am gasit o solutie, ms de info
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: