Sa stiti, ca daca ai banii ..gen 1.000.000 euro tot nu te face mare aquascaper, daca nu ai simtul artistic al aranjarii plantelor in acvariu
Numa" daca nu-l chemi pe ascuns pe Knott sau Oliveira ,Amano sa-ti seteze acvariul
Si sa zici ca este setat de tine Eu, sincer, recunosc ca nu am simt artistic al aranjarii plantelor in acvariu cu scop de al prezenta in expozitii
Dar ma intereseaza mult biologia plantei si dezvoltarea ei optima
Asa ca ma limitez la ce pot
Absolut corect, si pina la urma, daca ai plante si pesti care se dezvolta armonios poti fi satisfacut. Oricum eu cred ca aranjamentul
plantelor este in sine o arta (Aquascaping) dar cred ca mai important este sa imi placa mie si sa am pesti sanatosi si plante sanatoase.
Restul este subiectiv, dar in acelasi timp ce e frumos si lui Dumnezeu ii place.
Da? Eu de cand am descoperit internetul parca nu sunt pe deplin multumit de starea acvariului meu. Ce este mai interesant, este faptul ca inainte ma lungeam cu un setup doi sau chiar trei ani, si acum cand ,,am deschis ochii,, si portofelul, doua setup-uri pe an au devenit normalitate. Off, forumurile astea!!!
Asta cu banii si lipsa simtului artistic e cu dute-vino. Unul care e dispus sa bage 100.000 de euro intr-un acvariu e dispus sa plateasca pe cineva sa ii faca un acvariu de 2000L si il aduce si pe Amano personal sa il amenajeze, iar proprietarul sa fie multumit ca are un colt de natura in vila lui de 2000k de euro si ca poate tunde din plante din cand in cand.
Alta chestie legata de bani... parca scificuss spunea ca ai ceva lemne culese de la balta din singura ta iesire pe an pe care ti-o permiti e una SI ca dau 1000 ron pe o buturuga de la eu stiu ce drac de firmaa care are 1,5 m si o forma deosebita e alta (marimea acvariului si a buturugii era doar un exemplu). In general gusturile nu se discuta si cel mai bun exemplu ar fi cel cu castele si masinute si papusi barbie si eu stiu ce alte chestii prin acvariu care mie personal mi se par de prost gust, dar poate pe altu il incanta si i se pare ca acvariul lui cu castel e cel mai reusit. Inca ceva, astia din strainatate care pe langa faptul ca au salarii fffffff mari au si o gramada de specii de plante prin magazine si au de unde alege cu ce vor sa se joace prin noile acvarii, fara sa se planga de faptul ca specia X nu se prea gaseste la noi sau ca inca nu a fost adusa in tara.
Acum o sa imi spuneti ca discutia era despre simtul artistic al celui care face acvariul, pentru a fi apreciat si de altii, nu doar de el si sunt perfect de acord cu asta, dar totusi, si ceea ce am scris mai sus este la fel de adevarat.
Un pic fortata nota la aranjament dar simpu, frumos si recreativ.
Cu putin efort gasesti si lemen asa in natura, dar cred ca acele plante tin doar de grosimea portofelului ca nu sunt asa de ieftine si nici nu cred ca mai sunt in vremurile astea destui cu rabdare sa le creasca atatea dintr-un singur fir, mai ales fiind vorba de acea planta.
Avem exemple de acvarii frumoase si aici pe forum, care, in opinia mea, sunt la fel de bune ca si acestea.Daca stau un pic sa caut sigur gasesc destul de multe.
Asa este, avem acvarii, nu doar frumoase, ci foarte frumoase. Dar, i-a pune un incepator, ba chiar si unul de nivel mediu sa caute prin paginile forumului, sa vezi ce-ti raspunde. ,, M-am informat destul de mult, si am vazut destule! ,, Sii, iar o luati de la capat cu lamurirea.
bitanu wrote:Asa este, avem acvarii, nu doar frumoase, ci foarte frumoase. Dar, i-a pune un incepator, ba chiar si unul de nivel mediu sa caute prin paginile forumului, sa vezi ce-ti raspunde. ,, M-am informat destul de mult, si am vazut destule! ,, Sii, iar o luati de la capat cu lamurirea.
off: stai ca nu ma dumiresc, ce are searchu pe forum cu filmuletul postat de mine?
Nu are nici o legatura cu tine. Am deschis topicul acesta pentru a ne fi mai usor sa ne inspiram si din alte parti, nu numai din acvariile noastre, ale acvaristilor de pe forum. Este bine ca avem de unde sa tragem macar cu ochiul, daca unii dintre noi nu au posibilitati materiale, vizionale si in unele cazuri lipsa de vointa.