[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Curatare temeinica pietre pt acvariu cu ciclide  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Salut! Am strans in week-end-ul trecut cateva pietre perfecte pentru acvariul meu cu ciclide. Din pacate nu au fost luate chiar din albia raului ci dintr-o zona apropiata acestuia (mai maloasa). Dupa ce le-am curatat temeinic cu o perie de plastic si le-am spalat in mai multe ape inca mai aveau un usor miros de namol. Stiu ca in mod normal ar trebui sa le fieb bine ca se le curtat de eventualii microbi...dar acum iar apare acel "din pacate" pentru ca acele pietre sunt putin cam mari pentru oalele din bucataria mea iar greutatea lor cred ca ar cam trimite la fier vechi bietul aragaz din dotare . Am citit pe forum ca unele plante pot fi spalate in solutie diluata de clor pentru a "scapa" de unele alge iar apoi reintroduse in acvariu. Va rog mult sa-mi spuneti daca o pulverizare cu clor a acestor pietre urmata de o clatire serioasa ar putea dauna cumva pestilor.
Daca aveti alte sugestii pentru dezinfectarea pietrelor cu atat mai bine
[MSN]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Eu unul daca ar fi prea mari pentru aragaz as cauta un ceaun mare ceva si as face focul afara , sau daca nu in cel mai rau caz le-as baga intr-un ligean ceva si as turna apa clocotita cu sare peste ele, nu are acelasi efect ca atunci cand le fierbi dar cred ca de omorat ceva bacterii tot merge

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

merg pe acceasi idee cu andrei, pune pietrele intr-un lighean si pune apa la clocotit in 4 oale mari simultan, dupa care le torni peste pietre si le lasi in apa fiarta cateva minute. Daca vrei sa pui si ceva dezinfectant gen albastru de metilen sau verde de malachit e cu atat mai bine, dar vezi ca o concentratie foarte mare o sa iti coloreze si pietrele

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: