[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tarca.paul
Forum Index » Profile for tarca.paul » Messages posted by tarca.paul
@ Petroots...eu am vrut sa o iau gradual...cu unul de pe plaiurile noastre, daca nu il convingeam sa apelez la Bubbles, era asul meu din maneca. Mi-ai stricat planul ! Frumoase bazine, dumnezeule!

L.E cititi sectiunea de filter media...eu am avut o mare surpriza cu ceva timp in urma cand am ajuns la acele randuri
Parerea mea este ca ar trebui sa te ajute cineva care a mai lipit cel putin 4-5 bazine si are habar. Nu e mare filozofie, dar trebuie sa ai putina indemanare, atentie la detaliu, sa lucrezi curat, siliconul se da jos greu daca il murdaresti...ceea ce ai postat tu mai sus nu imi inspira incredere, crezi ca ai putea sa-l scoti singur la capat sincer?!
NU SUSTIN CA TREBUIE SA FACI ASA, dar un coleg de pe un alt forum pe care destul de multa lume il cunoaste, a fost si premiat la nivel national daca nu ma insel, a primit felicitari de la Oliveira, rezumand totul, stie cu ce se mananca acvaristica...are bazin de 120x50x50 sticla de 8mm fara absolut nici un fel de intaritura, da bazinul face burta, siliconul este "tras" de nu se vede ca este lipita sticla...atat timp cat nu este supus la socuri nu prezinta risc. As avea curaj lejer sa dorm sub el, insa sa fie facuta lipitura ca la carte.
Eu unul sustin punctul de vedere al lui Daniel, pana la urma asta e scopul lui, sa ajunga fertilizantii micro/macro chiar si la radacina plantei si bine ar fi ca apa sa fie impinsa prin substrat, pentru a nu il colmata si pentru a nu introduce co2-ul dizolvat de eventualul reactor extern direct prin substrat...punctul slab il stiti voi. Daca doresti Lazarginel eu postez un link cu un bazin de pe alt forum, care functioneaza cu UGF, e la inceput de drum dar ti-ai putea da seama ca merge bine!
Daca esti la inceput de drum, nu iti recomand incalzitorul de substrat, plus de asta e destul de costisitor...nu cunosc instalatie sub 60-70EUR.
Manado dupa cum zice Pushkatu'..este un substrat excelent, trebuie sa sti insa ca este foarte usor, se niveleaza singur, deci poti sa uiti de carari si alte cele. Este net superior fata de cuart sau alte variante inerte. Cuart 100% nu ai unde sa gasesti, te asigur. Daca o sa fertilizezi cu co2, micro, macro, lumina de calitate/cantitate ..poti creste plante sanatoase fara substrat nutritiv, insa acesta te poate salva de anumite carente.
Porcu', eu am fost sa-ti vad bazinul anul trecut in noiembrie, daca nu ma insel, cand mi-ai spus sa merg pe la Peti ca nu voi regreta, asa a si fost! Si acum tinem legatura si colaboram. De atunci ai mai facut schimbari la sarcofag?
De 2-3 ori/zi e suficient...dar parerea mea e sa fii zgarcit! Pe ambalajele produselor de specialitate scrie clar, a se administra cat pot consuma pestii in maxim 2 minute. Ei bine personal mi se pare cam mult...
hai ca e tare faza...oare cum te-ai gandit sa-l masori gol?
Siliconul se intareste 1,5mm/24 ore...cu aproximatie bineinteles, inplicand mai multi factori. cu cat e lasat mai mult, cu atat mai bine...

@Stefan: Oare cum se cicleaza corect un bazin, cu sau fara pesti?...ma refer la o ciclare "clasica" nu ceva de genul cum a facut mentorul tau, acolo de altceva e vorba.
Perfect drepte la lungime de 80 si inaltime de 45cm cu sticla de 6mm...sincer mi-e greu sa cred, sper sa fie asa!
Masoara cu o ruleta latimile bazinului la capete si pe urma, masoara jumatatea lungimii laturii lungi. Asa poate iti dai seama de cum sta treaba. Eu zic ca nu ai nevoie de intarituri, cat timp lipitura e facuta cum trebuie si silicon de calitate. Daca vrei sa fie SAFE 100%, sau ai copii mici...pune-i.
Salut Alex, depinde ce vrei sa faci cu ea...nimeni de aici nu ar putea sa-ti recomande o perdea de aer atasata la pompa respectiva, e inutila daca o folosesti asa. Am inteles ca ai filtru intern...poti sa-l ajuti cu aceasta pompa atasata la un burete sau sisteme de filtrare care functioneaza cu ajutorul ei. Depinde de fauna...de schimburile de apa...bla bla.
Daniel, se sifoneaza si daca ai plante tip gazon...asta nu inseamna ca nu trebuie sifonat, tocmai, daca ai substrat usor gen Manado, plantele gazon iti usureaza mult de tot munca! ;)
Povestea cu filtrul de substrat e foarte complexa. Daniel, felicitari, esti printre putinii care stiu cum functioneaza, inafara de cei batrani si obositi . Ganditi-va pur si simplu ce cantitate importanta de material filtrant (substratul) avem in bazine si nu este folosita la capacitatea maxima a acestuia.
Arata foarte bine Maryo! Felicitari...
Are un amic unul...e perfect, isi face treaba bine. Nu face zgomot, trebuie sa te chinui sa-l auzi... daca nu ramane aer in mini-canistra externa. Il recomand.
Sergiu, vad ca ai o specie in bazin pe care nu o cunosc, e vorba de ciudatenita din coltul stanga jos(prima poza, de cel cu branhii este vorba). Un amic are asa ceva si mi se pare interesant, ma poti ajuta cu o denumire? In rest, despre bazin nu are rost sa te laud...doar le dau dreptate tuturor posturilor , foarte de efect leusteanul...pozele iarasi, pe masura setup-ului. O zi faina!
Eu unul ma bucur ca ai intrebat ;)!
Nu te juca cu asa ceva..e vorba de cat de linistit si in siguranta vei dormi! Presiunea la care lucreaza in conditii normale o butelie co2 este de 50bar, ceea ce e mult! Rezista chiar la 250bar ...aici ramane sa-ti dai singur seama daca merita riscul. Daca nu e cel putin o butelie de O2...nu merita sa o transformi, costul plus riscul sunt prea mari!
Nu urmeaza nimic . O ingropam aici, la fel voua Sarbatori fericite si mi-a facut placere de discutie.
Cea mai sanatoasa decizie, asta cu jurnalul
Fertilizare micro ai si e chiar ok se pot face bazine frumoase, insa trebuie si macro, chiar DIY, nu conteaza dar sa fie. Ne auzim "dincolo" spor!

Forum Index » Profile for tarca.paul » Messages posted by tarca.paul
Go to: