| Message |
|
|
|
Dada, Siporaxul l-am folosit, e excelent, am scris "bioballs..." ca nu am avut pana acum, dar se pare ca nici nu voi avea, merci de raspuns!
|
 |
|
|
Eu le-as inlocui cu Siporax...bio balls...
|
 |
|
|
Ei vezi tu, cand ajungi inspre final si nu mai ai ata de "desirat"...poate sa te duca lumea si in Bora-Bora, ca nu mai e cale de intoarcere  . Dupa parerea mea, asta sa intamplat!
|
 |
|
|
Schimburi de apa de 2-3 ori pe sapt? Foarte bine!  nu face decat sa te ajute si asta e unul din motivele pentru care, dupa spusele tale, plantele cresc bine. Ma bucur, da-i inainte si nu te impacienta, nu creste frunza de anubias la 40 de cm nici in cele mai frumoase visuri, dupa cum vezi, anubiasul se inmulteste prin rizom, daca se inalta(ca nu are prea multa lumina) incearca sa imparti rizomul in doua printr-o sectionare cu foarfeca si "voila" ai 2 plante, la mine in acvariul vechi, in fiecare luna o taiam, ceea ce o stimuleaza sa creasca....ceva incredibil, am ajuns dintr-un cosulet de anubias cu 5-6 frunze, intr-un an, sa am 2 galeti pline si 2 plante cu inflorescenta, numai sa fi atent sa nu fie planta prea tanara, caci prin sectionare, s-ar putea sa o opresti de tot, pentru ca nu mai e capabila sa se hranesca optim...daca ai dupa sectionare 5-6 frunze "de caciula" dupa parerea mea, e ok! E o planta total nepretentioasa si "coafata" bine e de efect!
|
 |
|
|
|
Era foarte bine sa fi postat intrun singur loc. Imi aduc aminte bine ce ai zis: ca ai spalat bine buretii la jet de apa? Acvariul e ciclat sau nu?
|
 |
|
|
|
E ceva normal ca dupa stingerea luminii sa devina mai letargici, sa se decoloreze putin, dar daca zici sa sunt depigmentati complet si au dificultati de inot(nu imi dau seama exact ce insemna asta) nu poate fi ceva normal...opresti cumva filtrul pe timp de noapte?
|
 |
|
|
Salutare. Pt inceput, 19 neoni in 60 de litri...e putin cam mult, dupa parerea mea, eu in 140L aveam 2 carduri a cate 10 pesti, neon si rasbora, 2 SAE si cam atat. Sa zicem ca faci schimburile de apa atat de necesare si o sa fie bine. Plantele care tu crezi ca se vor materializa intrun covor, imi pare rau sa te dezamagesc, dar sunt cryptocoryne, se hranesc in principal prin radacina, deci ai zis ca ai 7balls(atentie, nu tu!  ), le poti ajuta cu asa ceva  cea din dreapta, e un Anubias. Nu in ultimul rand, lumina...15W e putin, dar avand in vedere ca totusi e un acvariu low-tech toate o sa traiasca dar nu o sa se dezvolte dupa asteptarile tale. Numai bine!
|
 |
|
|
|
Merge din lemn, cum a zis si Aco...linistit, am vazut si studiat un stand cam de aceleasi dimensiuni la un amic acasa...dupa care l-a imbracat in pal...e perfect. Din cate mai tin minte, la 150 de cm cu aproximatie, pentru ca nu mai tin minte dimensiunile exacte, are 8 picioare facute din rigle de lemn de 10x10cm...deci distanta dintre fiecare baza de sustinere nu depaseste 30-35cm, totul se bazeaza pana la urma pe multe coltare, care le gasesti in magazinele de specialitate, suruburi, nu cuie si nu in ultimul rand contrafise! Sunt convins ca sunt acvaristi pe forum cu asa ceva acasa...daca nu e foarte tarziu, in 2 saptamani si eu fac un salt pana acasa si dau o fuga pan' la el sa-i fac 2-3 poze! Noroc!
|
 |
|
|
Linistit poti sa ii cresti impreuna! Betta este pana la urma "pestele luptator"...dar comportamentul cu adevarat agresiv, este scos in evidenta cu semenii sai...sunt o gramada de cuburi si la magazinele care le frecventez eu, combinatii de Betta cu neoni, rasbore, am vazut si cu guppy...in genere este un peste foarte lenes, daca face 3 latimi de acvariu in graba e gata...nu poate tine piept cu un neon.
|
 |
|
|
|
Ai dreptate scificuss! Am gandit ceva si am scris altceva...ma gandeam la tur si retur, dar am scris debit...my bad! Buna idea in ceea ce priveste furtunele! O sa o iau in considerare!
|
 |
|
|
|
De indata ce ajung acasa o sa iau cartea tehnica sa vad putin, asa mi se pare si mie normal, daca nu, chiar ambele robinete, dar in nici un caz cel de debit, pentru a nu ramane filtrul fara apa in interior. Multumesc de sfat! Iar cand va veni vremea, voi astepta sfaturi chiar si in privinta "faunei" si "florei". Numai bine!
|
 |
|
|
Nu, inca nu m-am gandit, de inceput oricum o sa introduc cativa "vegetarieni inraiti"  sa mai eliminam din sansele de crestere ale algelor. Pe parcurs o sa vad, ceva Galaxy...oricum cat mai minimalist!
|
 |
|
|
Dupa un Dennerle m-am inspirat  , linia de fertilizare Dennerle va fi...mi se pare foarte convenabila si eu zic si capabila pt un cub!
|
 |
|
|
|
Salut Aco. Dada, in ultima instanta asta era si decizia mea...un filtru extern, un hang-on. Doar ca nu vroiam sa investesc in ceva ce detin...plus sa volumul de filtrare nu se compara...clar, pentu 25 de litrii de apa e ok si varianta ta...multumesc si mai astept pareri!
|
 |
|
|
|
Salutare! Am un gand de a-mi incropi un cub de 30x30x35 home made, dupa ce trece perioada concediilor, deci undeva la 32L brut, de la acvariile precedente, am ramas cu un Sera SeraFil 900, vreau o parere de la cei care au cuburi si filtre externe asemanatoare, o sa fie prea mare pt ceea ce am eu in minte? O sa-l pot folosi? Din cate imi dau eu seama, la cum mergea in celalalt bazin (care era 35latime si 55 inaltime) o sa faca prapad intrun cub. Da, se poate ajusta fluxul de apa din robineti, dar nu stiu daca e indicata aceasta "gatuire"...ce zice-ti?
|
 |
|
|
HEHE, Dl. Pushkatu...si eu sunt bistritean...poate ne si cunoastem  . Numai bine!!!
|
 |
|
|
|
Multam! Sa ne auzim cu bine!
|
 |
|
|
Salutari din partea unui iubitor de natura! Ma numesc Paul si de doua luni am plecat din tara...mi-am desfiintat acvariul din patria mama, dar nu cred ca o sa mai rezist mult pana imi fac unul si aici...in Italia  .Sper sa va pot incanta cat de repede cu un cub de vreo 30l....de indata ce se sfarseste concediul...ne auzim si incantat sa va cunosc!
|
 |
|
|