[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tarca.paul
Forum Index » Profile for tarca.paul » Messages posted by tarca.paul
Nu vreau sa supar pe nimeni si cred ca o voi face dupa afirmatia, "e cel mai frumos acvariu care l-am vazut pe acest forum"
Mai are de crescut, Staurogynele sa acapareze teren...dar se contureaza ceva fenomenal, dupa gustul meu! Pacat ca nu mai sunt in tara, veneam clar la o poveste pana la tine intro dupamasa .
Felicitari pentru acvariu, arata chiar foarte bine! Ia spune-ne pe ce anumeai fixat moss-ul? Se vede o bucatica de lemn, dar tot mossul are la baza aceeasi treaba? Chiar e frumos!
Scrie ca... "nu sunt produse pentru aceasta categorie".
Antoniot, ce numesti "moss" autohton? nu imi pot da seama despre ce e vorba... . In rest imi place, exista ordine controlata in toata dezordinea
Pentru Dennerle votez si eu, nu ca tropica ar fi undeva departe, nici vorba, fertilizarea dupa cum a zis si Donpisote, se face foarte usor, defapt iti zice produsul, S7, E15, V30, adica unul odata pe saptamana, unul odata la doua saptamani si ultimul odata pe luna. Poti alege S7(saptamanal) sau A1 Daily(care vine administrat zilnic), nu sunt necesare ambele. Pentru un start bun in dezvoltarea bacteriilor un FB1 in substrat si voie buna .
Cosmin...HumanFace zicea ca se va inchide la culoare! Deci e ceea ce cauti...
Pana la urma se incropeste o intreaga familie de grohaitori! bun venit!
Intotdeauna e mai bine sa ai un incalzitor usor supradimensionat, doar are termostat. 2 la mana, nu se chinuie nici el ! Numai bine!
Deci ai nevoie de ajutor pentru punctele b,c,d...
b) jbl...
c) daca iarna ai diferenta mare de temperatura dintre apa bazinului si camera, ia cel de 100W, e ceva de genul "can't go wrong", eu l-as alege din prima...
d) iluminarea e suficienta chiar si pentru plante care "se lasa greu crescute". Aqua Medic Aqualine Reef White T5 24, daca e cel de 10.000K e ok, daca e cel de 15.000k eu unul zic ca e cam rece pt acvariu plantat.
Dar totodata s-ar putea "elimina" reciproc cu celelalte 2 pentru ca acestea sunt intradevar mai roz...aici fiind vorba strict de impactul vizual...
Pleco de 15cm...thoracatum de 17cm...pestele cutit plus alti vivipari...pare o reteta gastronomica, nu o lua in nume de rau! pentru bazinul tau sunt mult prea mari deja, ce sa mai spunem de RCS, o sa fie in permanent stress, pana dispar toti. De aceea firmele dedicate au inceput sa dezvolte cuburi (nano shrimp tank-uri) pentru asa ceva. Dar vad ca nu s-au facut intelesi .
Subscriu la cele spuse de aLLLx si lazarginel...droserul aprinde doar un anumit numar de tuburi, respectiv "w", fie electromagnetic sau electronic.
Din start greseala, trebuie citit ciclul azotului, nu poti dupa 2 zile sa introduci pesti in acvariu...daca vrei plante in acvariu, trebuie iluminare...citeste asta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page si pe urma mai vedem ce si cum ;).
Daca nu faci un bors de peste cu mult patrunjel verde si pe urma incepem prim a cere sfaturi, sigur nu o sa fie probleme...nu e usoara cararea aleasa de tine, dar citeste si iarasi citeste. O sa gasesti oameni mai mult decat dispusi sa te ajute! Salutari si la cat mai mare!
Levi, la 77 de cm lumgime si 40 latime, daca mai adaugi o inaltime de 40 iese undeva pe la 120L...cu sticla de 5mm trebuie sa ai si grija pe urma, esti undeva la limita inferioara din punct de vedere al sigurantei, se poate face fara probleme, insa grija mare, pentru ca imi dau seama ca vrei sa il lipesti tu, nu e chiar asa usor precum pare, daca esti la primul bazin...
Are o scula buna Mogo oricum...se vede pe poze, ne dezlegi misterul?
Super acvariu...super poza! Sincere felicitari!
Salutare, nu imi pot inchipui cum curge daca ai adaugat silicon si pe interior, trebuie sa il invarti pe toale laturile si sa te convingi ca nu sunt bule de aer intre sticle, nu e neaparat sa se umezeasca din cauza fundului...daca intre sticle exista silicon si nu bule de aer (se vede clar unde nu e lipit bine) nu are cum sa curga.
Am inteles...multumesc de raspunsuri, dragi colegi! O sa vad putin ce si cum.
Scificuss, ideea era ca eu m-am stabilit in IT si am zis ca mini concediul de 2 sapt sa fac tot ce pot pentru a fructifica fiecare zi. Bazinul despre care era vb nu l-am folosit de peste 4 ani si tineam minte ca e inca utilizabil, dar se pare ca nu merita sa duc cu mine un bazin uzat...banuiesc ca pentru asta exista forumul. Daca nu, v-ati mai pus si voi mintea la contributie , glumesc. Imi cer scuze celor care si-au pierdut timpul cu posturi pt acest subiect . Salutari!
'Mnaseara tuturor! Am o nebuloasa mare de tot si cu ajutorul vostru (utilizatorii de codoi ) vreau sa transmit informatia mai departe, pentru ca cineva imi va cumpara un reductor de presiune si tre sa stiu exact ce sa-i cer...treaba "imputita" e ca nu stiu dimensiunile de la conectori, care ar fi ok pt utilizarea in acvaristica...daca nu e mare bataia de cap, sa postati o poza, orice mi-ar fi de folos. Acasa am asa ceva, dar e de la un T.E.C vechi, si sunt 3 cadrane, multe iesiri, nu pot sa-l folosesc... intrun cuvant, orice date tehnice mi-ar fi de folos, numai sa-l lamuresc pe om exact ce vreau. Care e dimensiunea pt a se potrivi pe butelie, daca exista acei conectori pt reductie, ca la instalatiile de apa, de la 3/4 la 1/2...ma rog. Multumesc anticipat!

L.E O sa-l folosesc in mare masura pe o butelie standard de co2, sa zicem dennerle de 500gr...

Forum Index » Profile for tarca.paul » Messages posted by tarca.paul
Go to: