[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vidockq
Forum Index » Profile for vidockq » Messages posted by vidockq

-=Acvariul de Mbune=-

Prima incercare, prea putine pietri, am pus inca de 4 ori atatea, se pot vedea in filmuletul de youtube.
image

Capacul (sa va dati seama ce forma are acvariul turnat)
image

Filtru Extern Eheim Clasic 2317 (Superb merge si cu Termo)
image

Sump-Overhead (Practic un mic fltru extern deasupra acvariului facut din sticla mai mica. Intra f mult material filtrant si fiind in contact cu aerul ajuta mult)
image

Aici se poate vedea si vata de perlon pusa deasupra pentru particulele mari si mici
image

Aici se poate vedea instalatia in functiune:

Inainte de a posta acvariul nou vreau sa dau un ultim tribut la rapastul, cu toate defectele lui, eu l-am uibit pe el si pe locuitori lui.

Si acuma acvariul nou de mbune:

Am calculat un 400L efectivi de apa pentru cei 28 de locuitori.

Astept sugesti si pareri si va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat si urarile voastre.

E perfect designul. Ma bucura enorm sa vad si altfel de acvarii, decat sa copiem de la unu si la altu... Biotop oricum nu avem pentru ca ar trebuii si rapitori si alge-eaters acolo si nimeni nu o face din placere.
E de admirat ca acuma cand toti, chiar toti copiem de la unu la altu Acei + Caeruleusi (nu o zis in semn de rau sa nu ma intelegeti gresit) ci doar m-am saturat de acelasi design; e frumos sa vezi ceva nou, o viziune noua asupra unui aquascape.
Pana la urma asta ne face deosebiti in felul nostru, diferentierea, micile sau marile diferente care fac totul. Nu o sa tin minte 10 acvarii la fel dar o sa il tin minte pe acela cu nisip negru cu siguranta.
Iar daca are grija ca pune in el si cum ii combina, respect lui ca a avut o viziune noua si a pus-o in aplicare.

Uitati-va la nemti, ei au o deosebita de mare grija la acvarii si la pesti, dar nici un acvariu nu seamana cu al vecinului, fiecare se exprima in felul lui, de exemplu:

Acvariu foarte frumos de Hap's, bine ingrijit si pesti sanatosi. Desigur nu vei gasi in lac Cryptocoryne Balansae dar efectul e superb si intradevar iti induce o stare de bine.
Hater's will always hate.
99.99% din oameni de aicea to vor dojenii pentru plante

Eu sar la ajutor:

Cryptocoryne Balansae, daca ai noroc si gasesti un manunchi mare e superba. Creste foarte mare si e rezistenta si la PH si la Duritate. Eu din pacate am doar 1 planta buna si tot ce am luat prin posta de pe forum au fost tepe.
Cum esti din Bucuresti gasesti mai usor ca mine un manunchi mare.
Mugurel si Cindy.
Felicitari,

Doar sa nu fi facut o greseala imensa ... ti-am atras atentia sa nu bagi acolo spuma sa il faci flotant. O sa vezi doar necazuri sunt de genu. Doar saptamana trecuta ce am vb cu un tip la care iam dat niste pesti. Acelasi lucru mi la zis ca i sa dezlipit fundalul dupa o vreme.
Forta aceea mare de ridicare iti va forta intotdeauna filiconul si sticla.

Speram sa fie totul ok ca e prea frumos.
Si uite asa dupa 3 zile frumoase petrecute cu MalawiCris in Sibiu toata povestea se schimba radical.

In sfarsit pot sa imi fac visul la acvarii asa cum trebuia de la inceput... MBUNE CU MBUNE si HAP CU HAP.
Astfel va prezint:

Acvariul de Mbune:

Sticla de 12 mm cantuita la 45 grade
3 Intaritoare H
Fund dublu
Intaritoare pe inaltime

150 Lungime x 60-45-50 Latime x 80 Inaltime (Volum total ~660 L, Volum apa 450 L)
Forma speciala a acvariului ma atras instantaneu. Este turnat dintr-o bucata toata fatada.

Cum nu sunt obisnuit cu 80 inaltime a fost destul de dificil de amenajat acvariul. Eu fiind obisnuit cu maxim 50 ca pentru africani, nu discusi

image

Noroc ca am avut o pereche de maini in plus:
image

Adaugarea nisipului:
image

All the way:
image

In el stau exact 29 de mbune si 3 Protomelas Steven Esterin (pentru a se colora masculul)
Partea foarte buna e ca dintre mbune aveam doar 2 Metriaclima sp. “Elongatus chailosi” chitande island care desi ii am de mai bine de 8 luni nu au depus niciodata; pana acuma cand sa vazut masculul cel mai mare de acolo printre toti mititei.

Pozele vorbesc:

image

image

more to come...

Update:

Acvariul e gata ciclat si dat drumu de o buna vreme. Luam in pasi mici si prezint acuma cat mai pot pentru ca in curand va avea inca o modificare majora de locatari.

-=Hardware=-

Filtre Externe:
Eheim 2080 - plin de JBL MicroMec
Fluval FX5 - Plin de siporax

Filtre Interne:
Ferplast BlueModular 3 - trebuie sa zic ca e superb pentru bani dati. ~200 ron dar merita din plin.

Pompe:
Wave Maker de 6000 Litri pe ora, luat de pe e-bay de la chinezi, e incredibil de bun.
http://cgi.ebay.co.uk/12W-6000L-H-Vibration-Pump-Wave-Maker-JVP-201A-Suction-/160373077605?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2556faf665
2 saptamani pana a ajuns dar la un 50 ron cat dai pe el e foarte bun.

Incalzitor:
Eheim Jagger 300W, face fata la cei 240 cm lungime cu brio.

-=Africanii=-

Aici de la lunga mea lista de 100 pesti anteriori, am dat multi dintre ei si am ajuns doar la o mana.

Cyrtocara Moori
8 bucati, am vrut de mult un card deosebit. Imi plac foarte mult acei dar la fel si moorii. Iar cum moori se vor duce mai mult in marime decat acei am optat pentru ei.
Aveam 4 bucati si am reusit sa mai fac rost de 4 bucati mari; foarte interesant comportamentul lor cand au fost toti introdusi la un loc. Masculul dominant de vreo 14 cm, sa inegrit pe spate de-a lungul aripioarei si toti s-au aliniat dupa el si astfel a inceput bancul de pesti Nu bataie, nici vorba de violenta, totul sa masurat ochiometric si sa decis cine conduce.
Intradevar splendid comportamentul acestor pesti frumosi si blanzi.

Labidochromis Perlmutt

13 bucati
Foarte greu gasesc o poza sa le faca dreptate acestor ciclide atat de frumoase. Majoritatea lumii tinde spre Electric Yellow, dar va garantez ca efectul e mult mai placut la un Perlmutt. Are pe el o explozie de culori cu tenta galben-argintiu care foarte greu iese in evidenta in poze.

Masculi se pastreaza fara dungi negre, fiind o culoare cristal pe ei, o culoare a perlei.
Inotatoarele sunt un galben aprins patate cu spoturi albe.
Femelele sunt cu dungi negre pe ele, accentuate fiind foarte usor diferentierea lor.

Multi dintre acvaristi fac multe sacrificii pentru un acvariu mai mare, aparatura mai scumpa si apoi baga in acvariu orice pentru ca bugetul e de mult depasit.

Eu am vrut intotdeauna sa am ceva deosebit iar aceasta cautare ma dus prin mai mult de 55 de specii de africani, astfel formandu-mi parerea la ce e frumos si inedit.

-=Ps. Crabro=-
5 bucati, la prima vedere nu pare a fi un peste frumos, asta e pana ati vazut un mascul matur, negru complet, un negru de catifea si realizezi ca e o culoare rar intalnita la ciclidele de Malawi.
Al doilea motiv pentru care i-am ales e marimea lor, cresc foarte rapid si ajung undeva la 15 cm.

-=Labeotropheus trewavasee=-

5 bucati
Nu ma pot abtine, sunt niste frumoseti de pesti care au un comportament diferit de celelalte mbune de roci. Sunt relativ linistiti si "pasc" mai toata ziua pietrile pline de alge. Botul lor aparte ii face cunoscuti si iubiti de multi acvaristi.

Iodotropheus sprengerae
5 buc
Au tropheus in nume, nuff said.

Iar din vechii locatari, ei de onoare:
2 Firefish
2 Red FIn Borley
3 Protomelas steveni estern (din 3 buc am exact 1 M si 2 F , lucky me ca au si depus)
Niste pesti rari si frumosi:

Cam atat, restu care mai sunt pierduti nu ii mentionez pentru ca vor fi scosi la vanzare.
Poze cu solutia de dat jos silicon.

image

image

-=Acvariu=-

Dimensiunile le-am pastrat aceleasi pentru motivele bine cunoscute (stand, capac, loc)

Lungime: 240 cm
Latime: 70 cm
Inaltime: 55 cm

Fund dublu 10mm+8mm.
Laterale mici 10mm
Laterale mari 12mm

Intarituri longitudinale dintr-o parte in alta complet (prinse si de lateralele mici ) de 8 cm lungime sticla de 10mm in fata normal, in spate dublate.
Intarituri in H, 5 la numar, sticla de 10mm cu 8 cm latime.

Cu urmatoarele modificari (majoritatea pe ramforsarea partei din spate care a cedat ultima data):

image

Linia Rosie reprezinta o intaritura pe inaltime care este prinsa de fund si de intaritoarele ramforsate.

Linia Verde e dublare la lipitura de fundul dublu.

Exemplu:
image

Linia albastra e intaritura longitudinala dublata.

De asemenea am curatat toate lipiturile sa arate mai bine, aici a fost greseala noastra cand l-am lipit nu am folosit lipici sa imi usurez munca.

Foarte frumos arata.

As avea cateva intrebari:

La cat de multi sunt in spatiul care e injumatatit deja de pietri, nu respira greu ? Am vazut ca aerarea o faci doar prin valuire. Ai capac, il lasi deschis sau il e open top ?
Intreb pentru ca am suprapopulat si eu un acvariu de 900L cu 100 de pesti si la un moment dupa ce le dadeam mancare respirau mai greu, de asemenea nu mai erau asa de activi, Acei oboseau dupa 2-3 ture statea linistiti si nu mai inotau mult.

De atunci am renuntat la ideea rea conceputa de a nu avea bule in acvariu si am pus la filtru inters sa bage si aer deasupra peliculei de apa pentru a face un schimb de gaze eficient.
Acuma am mult mai putini doar 40 dar se vede imediat comportament diferit si activitate non stop.

2. Ce va face inedit acvariul tau e faptul ca ai optat pentru 2 specii si in numar mai mare. Bravo !!! Acuma scapa de elongatusi aia de pe acolo si tine doar acei si galbejiorii.

Mult noroc in viitor si e foarte frumos sa vezi cum acei cresc de la o luna la alta.
Sper sa nu fie considerata reclama, domnul are 6x+ ani si nu are nici un interes sa invete ce e internetul la varsta asta de aceea noi nu am dat de el. Daca vreti va dau nr lui pe PM.
Acuma 1 luna cand am discutat cu el ce are pe stoc lista arata asa:
Afra 6 cm-7 cm
Memble deep 5-6 cm
Elongatus 5-6 cm
Socolofi 5 cm
Ps zebra esthere 5-6 cm
Lombardoi 5 cm
Saulosi 5 ron 5 cm
Maigano 5 cm
Auratus 5 cm
Moori 5 cm
Zebre albastre estere 5cm
Ahli 6 cm +++
Alonocara ob
Socolofi albino
Johani
Caeruleus
Demasoni 5-6 cm

Scuze pentru Typo la mai toate specile, e copy paste scris in graba la telefon.

Pe langa astea mai are multi care ori nu ia inmultit ori nu mi-a zis de ei ca erau sub 5 cm. Iar preturile sunt undeva sub relu la dimensiunile astea.
O vina o poarta si Pomi, in placerea lui a unui acvariu cu africani cat mai slab populat, e si normal ca Caeruleusi si alti masculi de prin acvariu sa devina foarte agresivi si sa puna stapanire pe o parte mai mare a acvariului.
De acea cam toti sustin ideea de mai multi e mai bine, mai ales in acvariu mare.
Imi pare rau Pomi sa aud ca ai avut pierderi.

Asta e, data viitoare cumpara de la crescatorul din Sighisoara care nu da pui sub 5 cm din motive bine cunoscute. De la Relu la 1 cm se intampla chesti de genu.

Bine ca au scapat din ei si speram ca din cei 8, 2 sa fie masculi si 6 femele.

-=Acvariu=-

Pentru ca nu am avut buget de sticla de 15 mm (3700 Ron la dimensiunile mele), am decis sa merg pe sticla de 12mm si sa schimb ambele laterale mari.
Am gasit si solutia minune pe care toata lumea o cauta pe forum (Solutie de curatat silicon); da exista si e ieftina (30 Ron flaconul) relativ. (am sa pun poze cu ea)

E un fel de pasta vascoasa care se aplica direct pe silicon pe lipitura.
Se lasa minim 3 ore conform instructiunilor (eu am lasat 12 ca era deja noapte)
Apoi practic tot siliconul va fi ca cel nou scos din tub, moale, foarte usor de curatat cu un simplu servetel de hartie.

Dupa care am curatat cu laveta cu Acetona sa fiu 100% ca distruge orice ramasita de silicon si de silicon remover.
Lasat 12 ore la uscat.

Si apoi partea mai "grea" de a pune lateralele mari la loc.
Da, bine spus si cum roca vulcanica e paroasa si ascutita in cele mai multe cazuri cand pesti incep sa se bata sau se sperie cate unu, o sa ii ai destul de des zgariati.
La 2133 Ron doar pentru fundal ... mult, chiar daca e frumos decorul. Acuma mai bine te-ai axa pe pesti de import, daca tot vrei ceva frumos in ton cu tot amsamblu.
Frumos, dovada vie ca la pesti le merg bine si le plac noile conditii de viata.
Sa iti traiasca!
Felicitari,

Ce imi place la tine Pomi ca ai pesti de calitate (fara suparare bucurestiul sta cam prost la acest capitol). Sunt pe forumuri 1 mie de poze de exemplu cu L.Caeruleus care sunt ori patati de numa, ori un galben spalacit sau cu pete albe, tipic reprezentativ a diluarii speciei si imperecheri intre frati si surori.

La tine toti pesti arata sanatosi si frumosi. Am o intrebare legata de Daktari. AM avut si eu 2 iam dat donatie la un coleg, unul a ramas galrben impecabil si altu o nunta de negru pe codita si un contur intreg. Cum poti sa ii diferentiezi ? si de asemenea am citit ca sunt considerati pestele Doctor in lacul Malawi, e vreun comportament anume ? curata ceilalti pesti ? eu la mine nu am observat nimica sa capete aceasta denumire.
Dupa cum am zis am incercat si invers.
Genul asta :
image

Dar am optat deasupra pentru o ventilatie mai buna. Nu uita ca ajunge inalt acvariu si fiind 70 latime nu prea te uiti in spate.
Vine vara si voi din bucuresti ati trebuii sa stiti mai bine ca oricine ca totul ia foc la voi cand ajunge apa la 30 grade si nu sti cum sa o mai racesti. Eii atuncea o sa iti dai seama ce bine e sa ai ventilatoare care sa scada cele 2 -3 grade cruciale.

Pentru a inchide pori din lemnul taiat am luat un tub de lac si am dat pe toate partile unde am taiat.
De asemenea am dat si pe interior pe margini 360 grade.

Capacul ceea ce se vede din exterior:
image

image

Pentru a tine toate firele sub control am pus in spate o bagheta sa ascunda toate cablaraiele de la neoane si ventilatoare:
image

image

Asa arata final:
image

La ventilatoare am optat sa le pun deasupra, chiar daca le vad pentru ca au un randament mult mai bun. 40% mai bun deasupra decat daca erau pe interior. Nu strica la astept pentru ca arata bine ventilatoarele.
BOBESKU, uite aicea poti vedea un "dop" pentru suruburi. In partea dreapta langa ventilator. Sunt foarte discrete si la nivel cu palul, foarte greu le vezi doar daca sti ca sunt acolo.
image

Am taiat cablurile de la albele si le-am legat la un transformator de 12V. De asemenea mufele cu care au venit au facut un sistem Mama-Copil bun pentru cazul in care vrei sa dai capacul jos fara sa tarai transformatorul cu tine. Izolate bine si au fost gata:
image

image

Mufa:
image

Forum Index » Profile for vidockq » Messages posted by vidockq
Go to: