Update:
Acvariul e gata ciclat si dat drumu de o buna vreme. Luam in pasi mici si prezint acuma cat mai pot pentru ca in curand va avea inca o modificare majora de locatari.
-=Hardware=-
Filtre Externe:
Eheim 2080 - plin de JBL MicroMec
Fluval FX5 - Plin de siporax
Filtre Interne:
Ferplast BlueModular 3 - trebuie sa zic ca e superb pentru bani dati. ~200 ron dar merita din plin.
Pompe:
Wave Maker de 6000 Litri pe ora, luat de pe e-bay de la chinezi, e incredibil de bun.
http://cgi.ebay.co.uk/12W-6000L-H-Vibration-Pump-Wave-Maker-JVP-201A-Suction-/160373077605?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2556faf665
2 saptamani pana a ajuns dar la un 50 ron cat dai pe el e foarte bun.
Incalzitor:
Eheim Jagger 300W, face fata la cei 240 cm lungime cu brio.
-=Africanii=-
Aici de la lunga mea lista de 100 pesti anteriori, am dat multi dintre ei si am ajuns doar la o mana.
Cyrtocara Moori
8 bucati, am vrut de mult un card deosebit. Imi plac foarte mult acei dar la fel si moorii. Iar cum moori se vor duce mai mult in marime decat acei am optat pentru ei.
Aveam 4 bucati si am reusit sa mai fac rost de 4 bucati mari; foarte interesant comportamentul lor cand au fost toti introdusi la un loc. Masculul dominant de vreo 14 cm, sa inegrit pe spate de-a lungul aripioarei si toti s-au aliniat dupa el si astfel a inceput bancul de pesti

Nu bataie, nici vorba de violenta, totul sa masurat ochiometric si sa decis cine conduce.
Intradevar splendid comportamentul acestor pesti frumosi si blanzi.
Labidochromis Perlmutt
13 bucati
Foarte greu gasesc o poza sa le faca dreptate acestor ciclide atat de frumoase. Majoritatea lumii tinde spre Electric Yellow, dar va garantez ca efectul e mult mai placut la un Perlmutt. Are pe el o explozie de culori cu tenta galben-argintiu care foarte greu iese in evidenta in poze.
Masculi se pastreaza fara dungi negre, fiind o culoare cristal pe ei, o culoare a perlei.
Inotatoarele sunt un galben aprins patate cu spoturi albe.
Femelele sunt cu dungi negre pe ele, accentuate fiind foarte usor diferentierea lor.
Multi dintre acvaristi fac multe sacrificii pentru un acvariu mai mare, aparatura mai scumpa si apoi baga in acvariu orice pentru ca bugetul e de mult depasit.
Eu am vrut intotdeauna sa am ceva deosebit iar aceasta cautare ma dus prin mai mult de 55 de specii de africani, astfel formandu-mi parerea la ce e frumos si inedit.
-=Ps. Crabro=-
5 bucati, la prima vedere nu pare a fi un peste frumos, asta e pana ati vazut un mascul matur, negru complet, un negru de catifea si realizezi ca e o culoare rar intalnita la ciclidele de Malawi.
Al doilea motiv pentru care i-am ales e marimea lor, cresc foarte rapid si ajung undeva la 15 cm.
-=Labeotropheus trewavasee=-
5 bucati
Nu ma pot abtine, sunt niste frumoseti de pesti care au un comportament diferit de celelalte mbune de roci. Sunt relativ linistiti si "pasc" mai toata ziua pietrile pline de alge. Botul lor aparte ii face cunoscuti si iubiti de multi acvaristi.
Iodotropheus sprengerae
5 buc
Au tropheus in nume, nuff said.
Iar din vechii locatari, ei de onoare:
2 Firefish
2 Red FIn Borley
3 Protomelas steveni estern (din 3 buc am exact 1 M si 2 F , lucky me ca au si depus)
Niste pesti rari si frumosi:
Cam atat, restu care mai sunt pierduti nu ii mentionez pentru ca vor fi scosi la vanzare.