[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Malawi - 700 litri  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Scenele astea le am tot timpul in acvariu. Din cauza pietrelor si a "curajului" meu de a alerga femelele prin bazin ca sa le scot puii multi din ei ajung ca vedeta lui Pomi. Fireste din 40 cat scoate rezista 2-3 Rezista cei de calitate....da...sa....zicem....dar dupa 1 an de cand adopt politica asta supravietuitorii sunt in 80% din cazuri masculi

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu la elongatus crescuti in bazin, am nimerit din patru supravietuitori doar 1 mascul. I-am dat acum ceva timp, cand aveau cam 4 cm.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am mai tras niste poze, cu batranul meu Canon S3IS.

Cine zicea ca Daktari nu sunt frumosi ?

image

image

image

Acei de la Cristi si-au dublat dimensiunile.

image

image

Masculul de Caeruleus a inceput sa imbatraneasca.

image

image

Dar, vine un fiu de-al lui din urma.

image

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ohhh, daaaa!... super misto pozele!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Super pozele! Ce faini s-au facut Daktarii! Cand am fost eu la tine pareau cam spalaciti
Bine-bine, am inteles ca Caeruleusu sef a imbatranit dar inca mai poate, nu?!

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Problema e ca, orice poze as face, mi se par cam praf. Asta dupa ce am facut cunostinta cu Nikonul lui Pesticu Sentiment normal zic eu, ca si cum ai merge cu Loganu' cativa ani si ti s-ar parea o masina foarte faina, iar apoi sa mergi cu ceva de vreo 200 de cai. Cand te sui iar in Logan, parca nu-ti mai place.

Daktarii inca nu gustasera NLS cand ai fost la mine. Plus ca mai era si Kingsizeiul prin acvariu, care nu ii prea lasa sa se manifeste. Acum "s-au ridicat" 2 masculi Daktari si si-au impartit acvariul in doua, fiecare cu fetitele lui, ambii colorati la maxim.

Caeruleusul mai poate. Si inca multe. Rar vad cate o femela de-a lui fara gusa. Dar acum are o expresie a fetei serioasa, se vede ca nu mai e tinerel.

vidockq
Junior member

IP:

Felicitari,

Ce imi place la tine Pomi ca ai pesti de calitate (fara suparare bucurestiul sta cam prost la acest capitol). Sunt pe forumuri 1 mie de poze de exemplu cu L.Caeruleus care sunt ori patati de numa, ori un galben spalacit sau cu pete albe, tipic reprezentativ a diluarii speciei si imperecheri intre frati si surori.

La tine toti pesti arata sanatosi si frumosi. Am o intrebare legata de Daktari. AM avut si eu 2 iam dat donatie la un coleg, unul a ramas galrben impecabil si altu o nunta de negru pe codita si un contur intreg. Cum poti sa ii diferentiezi ? si de asemenea am citit ca sunt considerati pestele Doctor in lacul Malawi, e vreun comportament anume ? curata ceilalti pesti ? eu la mine nu am observat nimica sa capete aceasta denumire.

Malawi Biotop: http://www.youtube.com/watch?v=2c9d-QbjvF8
[Email] [WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi vido.

Pestii mei sunt din parinti de calitate, neinruditi, probabil de aia au iesit ok.

La Daktari, femelele au o culoare maronie-maslinie, iar masculii sunt cum ii vezi in pozele de mai sus. In legatura cu denumirea de Docto'r cichlid, nu am idee de la ce vine, caci se comporta ca orice mbuna, nu curata nimic.

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa cum unii de pe aici, mai apropiati, stiu ca am reusit sa gasesc Hongi SRT, dar aceasta actiune a avut mici probleme, care merita povestite, sa nu pateasca si altii ca mine.

Pestii au ajuns sambata seara, dupa o lunga calatorie cu trenul. Am comandat 10 bucati, in jur de 2-3 cm bucata. Ridic coletul, ma duc cu pestii acasa si le fac aclimatizarea vreo ora. Initial, planuisem sa ii bag in bazin dupa ce sting lumina, ca asa stiam eu ca e bine.

DAR, la insistentele varului meu, care era nerabdator sa ii vada, am introdus puii cu lumina aprinsa. Dupa cateva secunde, pestii vechi din acvariu au iesit incet, timid sa investigheze nou-venitii. Eh, totul parea ok, pana cand unul mai breaz a decis sa guste un nou venit, fapt care a declansat un atac general asupra bietilor pui. Am stins urgent lumina la acvariu, apoi lumina in camera si ne-am asezat sa vedem un film.

Dupa film, iau lanterna sa examinez pestii si observ cu tristete ca unul dintre Hongi deja era facut ferfelite, "lipit" de gratarul de la turul filtrului. De dimineata ma trezesc si ma duc direct la acvariu. Cu emotii aprind lumina la acvariu sa vad cati Hongi mai am. Ma uit prin bazin si nu vad nici un Hongi, doar inca unul ferfelite, pe gratarul de la o pompa.

Primul gand care mi-a venit in cap, a fost ca s-au dus toti si resemnat, ma duc la bucatarie sa trag o tigara. Ma intorc la acvariu si cu o ultima speranta, mai arunc o privire printre pietre... Ghici ce vad?

Un pui de Elongatus cam de 1cm, alerga de zor un pui de Hongi de 3cm Mai la dreapta, un pui de Caeruleus se ciondanea cu unul de Hongi. Ma tot uit printre pietre si tot aparea cate un Hongi, pana ajung sa numar 8 bucati. Incep sa ma insenisez si arunc niste mancarica in acvariu, sa vad daca au tupeu sa iasa din ascunzatori. Surprinzator, puii de Hongi alrgau dupa granulele de mancare, prindeau una si o zbugheau inapoi in ascunzatoare pestii mari inca repezindu-se la ei, sa ii atace.

Situatia asta a durat pana ieri, dupa care nou venitii au inceput sa fie acceptati de colocatarii lor. Acum cei mici se plimba fara grija printre cei mari, si-au ocupat fiecare un mic teritoriu si mai au mici certuri cu pui de Elongatus si Caeruleus.

Aceasta intamplare mi-a aratat inca o data comportamentul complex al ciclidelor si dificultatile care apar la adaugarea unor pesti noi, mai ales mult mai mici ca cei vechi, intr-un bazin cu un grup bine stabilit si ierarhizat.

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Lasa domnule, ca asa invatam! SI asa invata si altii!
Si sa stii ca daca mai ramaneam in zona sambata, in mod cert uitam de procedura safe de a baga noi ciclide, si participam si eu ca instigator la cele intamplate.
Bine ca totul s-a terminat cu bine, si cred eu, ca acei 2 hongi probabil erau mai slabi. Pana la urma survival of the fittest, nu este o legenda, se aplica la tot pasul.
Sa iti creasca mari si ROSII dom`le, ca sa ne bucure ochiul

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu sper sa creasca mari si rosii, si sa fi nimerit o proportie buna masculi-femele.

Daca am timp in weekend, le trag niste poze, ca sa am de comparatie cand or creste.

vidockq
Junior member

IP:

Imi pare rau Pomi sa aud ca ai avut pierderi.

Asta e, data viitoare cumpara de la crescatorul din Sighisoara care nu da pui sub 5 cm din motive bine cunoscute. De la Relu la 1 cm se intampla chesti de genu.

Bine ca au scapat din ei si speram ca din cei 8, 2 sa fie masculi si 6 femele.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

vidockq wrote:Asta e, data viitoare cumpara de la crescatorul din Sighisoara care nu da pui sub 5 cm din motive bine cunoscute. De la Relu la 1 cm se intampla chesti de genu.

Pasionatii de africani stiu cel mai bine

Ontopic: Dupa cate am observat io cei mai agresivi pesti cu noi veniti sunt caeruleusul. Nu kingsizei, nu no-mbune...ci galbejitii astia Si culmea ...ei de obicei sunt prea slabi sa aiba propriele lor grote....

Spor la crescut!

This message was edited 2 times. Last update was at 15/04/2011 09:57:56

[WWW] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Legat de agresivitatea caeruleusului. Nu ma mira. Poate fi o explicatie relativ simpla. Ei si asa sunt persecutati si abia au locurile lor pe langa bolovani, in cazul in care nu sunt grote suficiente sau sunt alte specii mult mai agresive si mai posesive in bazin (gen kinsizei, elongatus etc).
Venirea noilor intrusi nu face decat sa le sporeasca angoasele si sa-i determine sa-i ia la gioale un pic pe noii veniti, ca asa-i in fotbal

This message was edited 2 times. Last update was at 15/04/2011 10:55:39

orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

bobesku wrote:Venirea noilor intrusi nu face decat sa le sporeasca angoasele si sa-i determine sa-i ia la gioale un pic pe noii veniti, ca asa-i in fotbal

Poate prin baruri si cluburi...nu pe teren

[WWW] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Man, nu le mai am cu fotbalul, le aveam cu barurile, dar eu iti spun ce se intampla pe "teren" sub apa

Pomi, poate ne arunci si niste poze cu puii astia sa vada si ochii nostri.

vidockq
Junior member

IP:

O vina o poarta si Pomi, in placerea lui a unui acvariu cu africani cat mai slab populat, e si normal ca Caeruleusi si alti masculi de prin acvariu sa devina foarte agresivi si sa puna stapanire pe o parte mai mare a acvariului.
De acea cam toti sustin ideea de mai multi e mai bine, mai ales in acvariu mare.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

vidockq wrote:Asta e, data viitoare cumpara de la crescatorul din Sighisoara care nu da pui sub 5 cm din motive bine cunoscute

Pai are Hongi SRT pur? Daca da, as mai lua 10 bucati la 5cm, sa mai umplu acvariul

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Interesant. M-as combina si eu la ceva, parca mai imi trebuie o rasa, eventual cu ceva rosu in ea, la noul bazin
Deci ceva detalii, domnu Paul se poate?

vidockq
Junior member

IP:

Sper sa nu fie considerata reclama, domnul are 6x+ ani si nu are nici un interes sa invete ce e internetul la varsta asta de aceea noi nu am dat de el. Daca vreti va dau nr lui pe PM.
Acuma 1 luna cand am discutat cu el ce are pe stoc lista arata asa:
Afra 6 cm-7 cm
Memble deep 5-6 cm
Elongatus 5-6 cm
Socolofi 5 cm
Ps zebra esthere 5-6 cm
Lombardoi 5 cm
Saulosi 5 ron 5 cm
Maigano 5 cm
Auratus 5 cm
Moori 5 cm
Zebre albastre estere 5cm
Ahli 6 cm +++
Alonocara ob
Socolofi albino
Johani
Caeruleus
Demasoni 5-6 cm

Scuze pentru Typo la mai toate specile, e copy paste scris in graba la telefon.

Pe langa astea mai are multi care ori nu ia inmultit ori nu mi-a zis de ei ca erau sub 5 cm. Iar preturile sunt undeva sub relu la dimensiunile astea.

[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: