[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect filtru extern  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Am un filtru folosit la swimming pool, vreau sa-l modific si sa fac un filtru extern pentru acvariu. Datele problemei sunt urmatoarele:
Dimensiune filtru : D = 210cm, h = 50cm, V = 17.3 L
Doresc la iesirea lui un debit de 3000l/h.
Ma intereseaza urmatoarele date:
Daca pentru a obtine 3000L/h la iesire trebuie sa supradimensionez pompa.
Daca furtunele de 16mm sunt suficient de groase.
Cate medii filtrante pot pune la dimensiunea filtrului.
Volumul mediilor filtrante (cati litri) .
Daca este necesar sa las un canal de fuga a apei pentru a nu suprasolicita pompa.
In stadiul de fata filtrul arata asa:

image
[Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

Dimensiune filtru : D = 210cm, h = 50cm, V = 17.3 L
presupun ca cei 210 sunt mm??...
Doresc la iesirea lui un debit de 3000l/h.

3000l/h sunt prea multi pentru acvariul tau, daca nu gresesc este pe undeva la 350l ...cred, nu ma apuc acum sa caut , deci cei 3000 l/h o sa-ti transforme acvariul in masina de spalat
Daca pentru a obtine 3000L/h la iesire trebuie sa supradimensionez pompa
pompa originala de cit este? ce scrie pe ea??
Daca furtunele de 16mm sunt suficient de groase
a-r trebui sa fie, eventual pui unul mai mic la retur...
Cate medii filtrante pot pune la dimensiunea filtrului
cite incap atentie insa sa nu fie prea fine si sa colmatezi/obturezi filtrul in timp prea scurt...
Daca este necesar sa las un canal de fuga a apei pentru a nu suprasolicita pompa.

eu nu am lasat, sa nu-mi ajunga la rotorul pompei frunze sau mai stiu eu ce ..., insa nu stiu daca in general filtrele externe au ..

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

sorry,de milimetri era vorba...deh,oboseala,viteza, nevasta si alti factori perturbatori :-) Pompa originala e un ditamai motorul care inca e la piscina omului Filtrul asta e dezafectat de la piscina unui prieten si cum am ochiul format deja la chestii din care as putea sa fac bici i l-am cerut
Voi pune o un Power head de la Eheim, am vazut ca au ceva cu debit variabil intre 2000 si 5000L.
[Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

Voi pune o un Power head de la Eheim, am vazut ca au ceva cu debit variabil intre 2000 si 5000L.
chiar si 2000 este prea mult pentru un acvariu, o sa ai o tornada acolo, cauta ceva mai mic, pe la 1000l/h , in rest cred ca o sa iasa un filtru excelent, doar a fost conceput in acest scop

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Pun tot aici despre background ca sa nu mai deranjez topikul lui Minnardy.
Am vazut ca unii folosesc spuma poliuretanica (din aceea folosita la etansarea ramelot de la geamuri) , sigur nu e toxica sau sa iau o inghititura inainte de a o folosi sa ma conving singur? :-)
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Fa-ti din polistiren expandat....spuma aia, turnata, are o mare problema...in timp se contracta si ramai pe lateralele acvariului cu un spatiu gol care ti se va mari continuu.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam sa fac formele de baza sin polistiren iar la chestii de gen ascunzatori sa folosesc spuma, dar daca exista riscul de a se contracta si sa raman cu goluri sub stratul de rasina, muncesc mai mult la formele din polistiren si gata. asta-i primul pas, acum o sa ma documentez despre straturile de ciment si acoperirea cu rasina. Cu Minnardy langa mine, am prins curaj :-)
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

ciment, strat 1...lapte de ciment, 3 parti ciment, o parte nisip, aplicat cu pensula, si ceva Johnson Baby oil adaugat...la ochi
stratul 2, pasta aplicata cu spaclu, 2 parti ciment, o parte nisip, strat mai gros....5-10 mm
stratul 3, lapte de ciment, aplicat cu pensula, 3 parti ciment, o parte nisip, plus coloranti...oxid negru de ...nu stiu ce, oxid alb de titan, galben, verde, cum vrei tu...dupa ochi
stratul 4....optional, ca mai sus, cu coloranti

rasina...ceva alimentar...nestrapol de la Policolor parca.

[Email]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

aha,am bagat la cap. Pot folosi ceva substrat de granulatie 3-4mm ca sa nu fie suprafetele prea netede?...Raman fixate acolo?
Ce grosime finala va avea stratul de ciment si rasina, ca sa-mi fac o idee cum sa modelez polistirenul?
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Nu te complica cu nisip mai grosier ca nu-l vei putea aplica bine...eu am folosit nisip foarte fin. Pai, ajunge cam la 1 cm in anumite zone, in altele circa 5-8 mm, depinde de tine. Oricum, face pe polistiren o pojghita foarte tare si rezistenta la apa. Am decor care sta in apa de 3 ani si nu are nimic.

[Email]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

Dupamiaza ma apuc de cautat materiale, in week-endul asta ma pun pe treaba, iar domniile voastre pentru ca mi-ati bagat mortu'n casa va trebui sa ma suportati cu intrebarile mele,pana termin tot Sa folosesc polistiren de 10 sau 2 de 5?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:...spuma aia, turnata, are o mare problema...in timp se contracta si ramai pe lateralele acvariului cu un spatiu gol care ti se va mari continuu.
Exact asa se intimpla cu spuma Tytan, se contracta al naibii de mult . Spuma Bison nu se contracta , am folosit-o la cel putin 3 acvarii. Nu stiu nimic de alte spume.

Poze: smilie ... Poze cu plante
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Cu spuma Bison e facut backgroundul meu si cam intr-un an si-a micsorat dimensiunile cu ~20% smilie . La ce bun ca poti face un background traznet daca in timp "intra la apa" . Nu mai folosesc in veci asa ceva . Traiasca polistirenul
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

snakefishmike wrote:Cu spuma Bison e facut backgroundul meu si cam intr-un an si-a micsorat dimensiunile cu ~20% smilie .
Ciudat :nutz: , naiba stie de ce la mine a fost cuminte .

snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Parol . Colegul @minnardy l-a vazut cu ochii lui .
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pai nu ma indoiam de micsorarea spumei tale :p , ma miram ca nu se comporta la fel ....... acuma ma enerveaza ca poate o sa am chef sa fac un decor din spuma si nu-mi doresc sa intre la apa .......

wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

image

Cam cum ar da bolovanii aia in peisaj? Sa las oare distanta mai mica intre ei?
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Tine cont de "incarcatura" de ciment cu nisip, atunci cand lasi spatiile intre bolovani. Minnardy spunea ceva de 5-10 mm, in functie de "mana" mesterului.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
wizzard_6
Member
[Avatar]

IP:

asta o ma pot ajusta cand incepe sa capete forma. Acum vad chestia aceea din partea dreapta...e cam fortata,nu? Nu pare prea natural.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In dreapta jos? Piatra ovala ce se sprijina pe alte doua mai mici?
Da, acolo mi se pare ceva nelalocul lui. Cu toate ca acolo s-ar putea crea un adapost pentru cine are nevoie . Dar nu te pripi, mai asteapta si pareri mai avizate, ale colegilor experimentati

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: