| Message |
|
|
andrei.a wrote:... am sa incerc sa cer o parere si de pe la acvaristii mai experimentati din zona mea, sa vada si ochiul lor :
Ia cere-le parerea si zi aici ce si cum. Dar numai daca ai convingerea ca sunt cunoscatori mane... ca de "aburici"... sunt satul.
Eu ma mentin la aceeasi parere, si chiar nu vad de ce femelele din ultimile poze nu ar fi ok.
Asa arata femelele gestante, gata de depunere. Le-a smotocit masculul pe care-l ai. De aceea au abdomenul albicios, chiar fara solzi (hi, hi, ce mai sar solzii din femele cind sunt fugarite si "lovite" de mascul cind depunerea se face "la bataie" sau "la gelozie" - cum se mai spune  ), cu inotatoarele ceva mai franjurate..., etc.
Da' nu vreau sa intru in polemnici cu ... nimeni.
|
 |
|
|
andrei.a wrote:
Plus ca eu stiam ca la conconius e ok 2 femele/1 mascul... nu as mai lua inca 1 sau 2 masculi...
Nu stiu de unde ai informatia asta  , dar, crede-ma, e gresita.
Tipul asta de depunere, 2-3 femele la 4-5 masculi intr-un acvariu special amenajat cu plasa de fund, oarece plante bla, bla, are si o denumire speciala: "la bataie" ultra utilizata de crescatori.
Parol. 
|
 |
|
|
|
Hmmm, dupa ultimele poze mie nu mi se pare nimic grav.
Eu, cind am zis ce am zis, m-am referit la prima poza.
Cert este ca femela aia e plina de icre si ar trebui sa depuna. Si papila genitala imi spune acelasi lucru. Pata aia alba sunt convins ca este din aceasta cauza si nu este altceva decit o dilatare a abdomenului.
Cel mai bine separ-o intr-un bazin mai mic cu 2-3 masculi pentru a o forta sa depuna, chiar daca nu vrei sa eclozezi icrele, cresti puii, bla, bla.
|
 |
|
|
|
Pare sa fie o infestare cu Columnaris.
Slabe sanse de vindecare, dar, se poate incerca cu diverse produse gen Sera baktopur, Sera baktopur direct.
|
 |
|
|
andrei.a wrote:o denumire pls sa putem si noi astia mai necunoscatori sa ne interesam despre ei...
Procambarus sp.
Dupa cum arata mi se pare Procambarus milleri dar pot fi si Procambarus clarkii .
|
 |
|
|
Am citit si io, asa, la repezeala.
Sigur ca spatiul este foarte mic.
Asa ca, Phantom1 draga, scoate-l pe ala mai pampalau. 
|
 |
|
|
Hi, hi,...
Se da si el mai jmecher.  Adica vrea sa devina masculul alfa (dominant)  .
Femelele o sa fie moarte dupa el.
Un comportament normal.
Remediu:
Daca ai spatiu mai baga masculi dar si femele.... Harem mare, nasule, asta e remediul.
Daca nu, lasa-l singur sa se sature. 
|
 |
|
|
Hmm,  sa ma risc ... ???
Mie mi se par niste Anelide, mai exact, Clasa Hirudinea, pe intelesul tuturor, lipitori.
M-as risca si la Familie... Piscicolidae.
Dupa pozele prezentate... cam atit. 
|
 |
|
|
mvtb25 wrote:unele tabele spun,ca pt un acvariu de 200 de litri plantat,ai nevoie de 140 de watts-pana aici treaba este limpede.
dar am o nelamurire si poate nu sunt singurul:eu folosesc tuburi osram 865 de 36w- 3250 de lumeni si osram fluora tot de 36w doar ca asta are 1400 de lumeni in total 11150 lm care daca ii impartim la 200 de litri(care de fapt sunt doar 170)=>55.75lumeni/litru.Nu stiu cati lumeni au neoanele speciale(sera,sun-glo etc.),dar totusi care este numarul optim de lumeni,pe care trebuie sa-l insumeze numarul de watts?
Poate am scris o prostie,iar lumeni nu au importanta.
In orice caz,cand eram in anul 3 la facultate ,ne-au invatat astfel:GRADUL DE ILUMINARE ARTIFICIALA se exprima in lucsi sau W/m2(mentionez ca am facut determinari cu ajutorul luxmetrului DOAR IN ADAPOSTURI de vaci si porci  )
Baga un ochi AICI si cred ca te lamuresti.
Mai era si un articol pe vechiul site dar nu-l mai gasesc. 
|
 |
|
|
costa321 wrote:nu stie nimeni ce sunt si de ce au aparut?
au ~3mm lungime, subtiri, albi si multi.
Pai nu ti-am zis cu doua posturi mai sus  ???
Daca nu vrei sa ma crezi pe cuvint ca sunt niste nematozi, treaba ta.
Apar in general in bazine cu multa materie organica in descompunere. Iti ziceam si ca regreseaza de la sine in functie de conditiile din acvariu. Poti sa scapi mai repede de ei folosind (cu mare grija) substante pentru combaterea nevertebratelor.
Hasta la vista !!! 
|
 |
|
|
clauss wrote:si inca ceva ciudat...chiar si acum , cind sunt logat nu-ni vad numele in prima pagina a forumului, acolo in josul pagini unde arata userii logati in acest moment...  ce sa-i fac??
Probabil esti "hidden" in "My Profile".
Bifeaza "no" la rubrica "Hide my online status".
|
 |
|
|
Nu sunt asa de convins ca ar fi planarii.
Pot fi niste nematozi care vor regresa cu timpul.
Se intimpla des.
|
 |
|
|
snakefishmike wrote:
Wiki zice ca ar fi peste 47 specii 
La ora actuala sunt validati 52 de taxoni ai genului Hippocampus .
In validarile internationale (recunoscute) ale denumirilor taxonilor nu sunt incluse si subspeciile.
Spre exemplu, este valid Hippocampus guttulatus dar nu si Hippocampus guttulatus (ssp. microstephanus) existent in Marea Neagra.
P.S. Vaz ca unii de p'aici devin nervosi cind aud de legi de protectie si tot felul de lucruri pe care ei le considera aiureli. Naspa... ce sa zic...
|
 |
|
|
unsacal wrote:
O rugaminte la voi daca stiti de unde pot achizitiona o sonda de ph la un pret de student va raman dator.
Sonde pH de uz acvaristic gasesti la AR Elektronik SRL - Cluj-Napoca.
Pretul pentru o sonda cam 45 euro.
|
 |
|
|
hegedusalin wrote:Zvarluga nu este un peste protejat din cate stiu eu.
Ba este o specie cit se poate de protejata fiind inclusa in Anexa III a Conventiei de la Berna.
Daca nu-l crezi pe clauss sau pe mine citeste Legea 13/1993 din România inclusiv anexele si te vei convinge.
Ca sunt folosite ca momeala vie este adevarat, ca doar traim in Romania. 
|
 |
|
|
mosu wrote:Multumesc Batrane! Microscopul e OK, acum sper sa ma tin de treaba  )
Am reusit sa vad carcalacii (Barchionus sp) , dar din aia uscati  Macar stiu cum trebuie sa atrate. Culturile mele s-au dus dracu, pun una noua la facut 
Ai vazut tu cum arata B archionus sp....  Poate B rachionus...
Glumesc Mos. Fa-ti treaba cu microscopul si sa ne spui cind apar si carcalaci vii.
Cultura bogata si cercetare placuta !!! 
|
 |
|
|
mosu wrote:N-are nimeni in bucale un microscop?
Acum am vazut.  Contacteaza-ma pe mess. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|