[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alef0
Forum Index » Profile for alef0 » Messages posted by alef0
Online Hospital Multilingv, interesant si la indemina oricui.

P.S. Daca informatia a mai aparut prin alte posturi se poate stege.
S-au dat si cele doua titluri (arvunite) de care vorbeam in postul anterior.
Primele 6 titluri din postul anterior s-au dat.
Ultimele doua titluri din a doua parte a postului sunt arvunite.
Iti pot oferi:
- Cresterea pestilor de acvariu; Marcel Stanciu; editia.III, CMSN-Constanta; pret: 15 lei;
- Acvaristica practica; V. Voican si I. Radulescu; Ed. Ceres, 1979; pret: 10 lei;
- Acvaristica practica; M. Oprea si altii; Ed. Vocea Romaniei; pret: 15 lei;
- Acvaristica - piscicultura ornamentala: Ioan Bud; Ed. AcademicPres, 2002; pret: 10 lei;
- Pesti exotici sau "Incursiune in acvaristica"; colectiv; Ed. Alex-Alex, 2001; pret: 10 lei;
- Pasiunea mea acvaristica; Neculai Barabas; Ed. Ceres, 1983; pret: 5 lei;

Pentru cei interesati mai am :
- Bolile pestilor de acvariu si ale altor animale acvatice; Ion Radulescu si altii; Ed. Ceres, 1983; pret: 10 lei:
- Pestii apelor noastre (2 volume trase la xerox si legate); George D. Vasiliu; Ed. Stiintifica, 1959; pret 30 lei;
- Crestera broastelor testoase si a serpilor; Ioan But; Ed. Ceres, 2000; pret 10 lei;
- Ghidul naturalistului in lumea apelor dulci (Romania - determinator); E. Chiriac si M. Udrescu; Ed. Stiintifica, 1965; pret 20 lei;
- Toxicologie acvatica; Mircea Diudea si altii; Ed. Dacia, 1986; pret 15 lei
- Indreptar pentru protectia apelor piscicole; Ion Radulescu si altii; Ed. Ceres, 1984; pret 10 lei;
- Animale de apa dulce si raspindirea lor; G. D. Vasiliu si P. Banarescu; Ed. Stiintifica, 1960; pret: 10 lei;
- Viata in Marea Neagra; D. Manoleli si T. Nalbant; Ed. Stiintifica si enciclopedica, 1976; pret 15 lei;

Detalii pe PM.
Gobidae wrote:Am o jucarie de acvariu de 20 de litri [mai exact 21,4l], pe care l-am facut de gura prietenei mele, care ma tot batea la cap sa-i instalez un acvariu in casa, ca e Feng-Shui si de bun augur.

Nu te descuraja mane !!! Astia de p' aici, dupa ce sunt habarnamisti, mai sunt si... vorba gurului... invidiosi si pe tine, pe prietena ta si pe "acvariul" tau.
Cit despre "ce este Feng-Shui-ul si ce vrea el" am citit ceva mai demult citeva consideratii tot pe acest forum. Era cineva pasionat dar nu mai stiu pe unde este topicul.
Asa ca asculta sfatul unui meserias adevarat:
Nu te lasa intimidat. Ai un ocean acolo si daca prietena ta mai vrea... baga frate ca e loc... garla.
oly88 wrote:Dimensiunile: 120x35x40. La umplere se distanteaza cca 1-2 mm.

Asta n-o mai cred sau nu inteleg eu bine ce inseamna "se distanteaza cca 1-2 mm". Am avut eu un bazin de 80x35x30 cu geam de 6mm si sageata (burta) facuta de geamul frontal era cam de 4 mm.
oly88 wrote:Precizez ca nici acum nu are nimic.

Da, dar nici n-ai tusit pe linga el.
Cauta informatii despre Audouinella.
Latimea de 10cm este mult prea mica. Acvariul arata naspa din lipsa de profunzime, nu se poate amenaja, etc.
Inaltimea de 80cm este prea mare. In acvariu se mai si umbla si este dificil la o asa inaltime. Coroborat cu latimea infima devine aproape imposibil de umblat in acvariu.
Ca pesti poate niste neoni sau zebre. Oricum, pesti care sa nu fie nevoiti sa "intoarca din 3 miscari".
De putut se poate dar arata kitsh-os. smilie
Draciile alea par nimfele unor insecte acvatice. Daca o fii asa te asigur ca sunt deosebit de vorace.
De acord cu Sandu ca este o broschuta tare chinuita pe la noi.
S-a interzis mai curind importul, fiind considerata o specie invaziva. S-au cel putin asa cred. Stiu ca exista cu ceva timp in urma o discutie prin Franta.
Nu va faceti mari sperante. Baietii s-au repliat si importa o alta subspecie a genului Chrysemys, mai nou Trachemys - Trachemys scripta scripta. Asa ca...
Probabil Chrysemys scripta elegans.
incepator0 wrote:Problema e ca ei chiar stau, nu se misca. De cand i-am luat 3 zile au zburdat incontinu si acum nu fac nimic.

Offf... E normal prietene. Cind i-ai luat erau stresati, isi cautau si ei locul. Acu' s-au obisnuit.
Gata, ca se transforma forumul in chat.
incepator0 wrote: Azi dimineata amandoi stateau pe pietris.
Imi puteti spune ce ar putea avea, sau ce as putea sa le fac?

PS.Neonii si guppyi mici nu au nimic

Pai si astia ce au? Unde ai vrea sa stea ??? Sunt pesti de fund si acolo este locul lor. Mai urca ei din cind in cind sa ia cite o gura de aer, apoi trec la cercetat substratul.
Lasa mane pestanii sa-si vada de treaba. N-au nimic si nici nu trebuie sa faci nimic.
Ba da... Acum mi-am amintit... Sa citesti cite ceva despre comportamentul pestilor pe care-i ai in acvariu. De preferat inainte de a-i cumpara, dar merge si acum.
Bafta !!!
cristi_Cta wrote:vad ca nimeni pe aici ,cred ca ar trebui sa imi raspund singur! multumesc mult

Amice, aici lumea intra cind are timp si raspunde daca stie. Nu este nimeni platit pentru asta. Asa ca te superi degeaba.
Revenind la subiect poate fi o infestare cu Columnaris sau o boala de carenta. Din poza aia nu-si poate da nimeni seama despre ce e vorba.
Kuhli wrote:Am pierdut prospectul la sera baktopur si am gasit pe net niste dozaje dar cand am pus cat zicea acolo adica 30 de picaturi la 20 l s-a colorat apa destul de tare in verde. Puteti sa-mi confirmati daca dozajul e corect ?

22 de picaturi la 20 litri de apa, sau 1ml la 20 litri asa cum zicea si maritul Porc. Tratamentul se repeta dupa 3 zile.
Dupa tratament se face un schimb partial de apa (50%). Este indicata si filtrarea prin carbune activ 48 de ore.

Pentru cei interesati iata si compozitia pentru 100 ml:
Butylglycol : 8,1 g
Acriflavine : 209,7 mg
Albastru de metilen : 4,95 mg
Apa purificata : pina la 100 ml
De ce nu.
Mai bine, substratul de firma se pune catre spatele acvariului (sau acolo unde va fi plantat) si apoi acoperit cu pietrisul (nisipul) "ordinar".
Val wrote:
scarabeul1984 wrote:Eu cred ca daca ai avut Dafnii vi, inca le mai ai si poti sa te uiti prin substrat pe la suprafata sa vezi daca le observi.
Eu am avut asa ceva si inca mai am.
Poza
Pestii le tin sub control dar ele inca exista.

Nu ma bag in polemica, mai ales ca sunt si eu alergic la diverse chestii, dar ala din poza NU e Daphnia. E un crevet de apa dulce. Daca nu ma inseala ochiul, si judecand dupa marimea celorlalte obiecte din cadru, e un pui de Red Cherry.

Spor!

Eu nu cred ca omul se referea la crevetele ala de la marginea geamului ci la "zgaibele" alea de pe geam. Dar nici alea nu par a fi dafnii.
bakero wrote:Da...era mijto.Un maro inchis combinat cu pietrisul natural deschis la culoare,cu plantele,iesea mijto....hmmm...ma mai gandesc,da' cred k o s-o decojesc.

Frate, faci cum crezi. Eu ti-am zis s-o decojesti, altul, mai vechi p' aici ti-a zis sa renunti la ia si sa treci pe mopani. Trebuie totusi sa-ti spun ca sunt o multime de acvaristi care prefera radacinile aduse din natura. In general de pe malul apelor curgatoare (salcie, arin) si intradevar pentru bazine mari.
Cit despre "rechinul" ala pe care-l ai in acvariu... ce sa zic. Iti zic numai ca la maturitate si la mama lui acasa se face si de peste 40Kg. In aceste conditii numai peste de acvariu (domestic ) nu poate fi numit. Vina o aveti voi cei care cumparati aiurea dar si excrocii care comercializeaza asa ceva stiind sigur ca vor ajunge in acvarile unor neofiti.

Iti recomand totusi Pangasius sub forma de fileuri. Se gasesc in magazine si sunt tare bune pane cu muuulta lamaie.
bakero wrote:Mmmdaaa....seamana.Cum ce cauta in acvariul meu?L-am luat de la pet-shop!
Deci pana la urma....cu buturuga aia,sa-i scot coaja ,s-o fierb ce ...sa -i fac ...s-o arunc.. :-)

Eu zic s-o decojesti, ii mai tragi un fiert si o pui linistit in acvariu.
O fi ea mai smechera cu coaja (scoarta) dar buturugile astea se pun fara.

Forum Index » Profile for alef0 » Messages posted by alef0
Go to: