| Message |
|
|
tznetbrolly wrote:am 2 beta care banuiesc ca sunt bolnavi, de cateva zile nu mai mananca, stau retrasi intr-un colt sus la suprafata fara sa se miste cateodata ii gasesc nemiscati inclinati intr-o parte sau cu capul in jos parca ar fi morti, am observat astazi ca au pe buze o chesti alba, ca si cum li sau albit buzele. temepratura e 27-28 grade, acvariu 63l, schimb apa de 2 ori pe saptamana cate 15% si mancare le dau tetra frunzulite de 2 ori pe zi
credeti ca sunt bolnvi? ce ar trebui sa fac ?
multumesc.
Din pacate nu cred ca-i mai poti salva acum. Sunt aproape convins ca este vorba de Columnaris.
Daca au probleme de inot (echilibru, pozitii nefiresti) nu-i mai ajuta nici medicatia specifica, gen Baktopur Direct.
Imi pare rau.
|
 |
|
|
|
Radacinile naturale aflate in comert nu sunt tratate nicum.
|
 |
|
|
tgc wrote:
Problema mea e ca in acvariu (Rekord 60) intre filtru si geam, a aparut o vietate ciudata, cam de 1 cm cand e linistita, pentru ca se intinde si se strange :-) ca un vierme.
Daca cineva a mai vazut asa ceva, sa ma lumineze si pe mine.
Ai dreptate. Este un "vierme", dar, nu o planarie. Este un "inelat" ( Annelida), probabil vreo specie (varietate) a genului Helobdella. 
|
 |
|
|
Incercati cu vaselina siliconica. 
|
 |
|
|
Hi, hi...
E tare...
Mai lipsesc "mioarele" si un ciobanas cu un fluier. Mie asa mi-a lasat inpresia. 
|
 |
|
|
Pe mine, dupa descriere, ma duce gindul la un protozoar ciliat de dimensiune mai mare.
Cam singurul cu dimensiunea de 1mm, care se potriveste descrierii si are obiceiul sa fie si fixat de diferite substraturi (cu toate ca inoata destul de bine) ar fi Stentor.
Forma este mai degraba de cornet, dar, se poate spune si de cui.
|
 |
|
|
Nici macar Microsorium...
Are dreptate sotia.
Cit despre noile "crengute" aparute... fara bioderma, fara alge... parca sunt din alt film, cel putin acum.
Imi placea mai mult cum arata in august cu exceptia vallisneriei care era behaita de atunci. 
|
 |
|
|
lazarginel wrote:Gresit ,ReBella
Ba,la plante le doare in basca ce fel de becuri pui tu (neoane ,leduri,MH, luminari,lanterne felinare etc)
Pe ele le intereseaza spectrul luminii
Daca este ce vor ele e best pentru ele daca nu
NU cresc bine
lazarginel wrote:Si sa stiti ca palntele nu sunt asa de pretentioase la spectre
Afirmatiile de mai sus nu se contrazic ?

|
 |
|
|
|
Poate te ajuta citatul de mai jos:
"Maturitatea sexuala este atinsa cind pestii au aprox. 7cm lungime. Imperecherea se face foarte interesant, la suprafata apei, in locuri mici, putin luminate, printre radacini de plante plutitoare, Ricia, sau printre virfurile de Myrophyllum. Jocul nuptial este destul de dinamic, auzindu-se numeroase plescaituri, si poate sa dureze pina la 2-3 zile. Icrele sunt de culoare verde deschis, foarte lipicioase aderind imediat. Substratul cu icrele poate fi scos si mutat intr-un bazin special care sa aiba pe fund turba fiarta in prealabil. Puii sunt mici, fricosi, ascunzindu-se de lumina. Hranirea se va face in primele zile cu hrana sub forma de praf foarte fin. Nu vor fi hraniti cu infuzori. Schimbarea apei se va face o data la doua zile, cu apa filtrata prin turba.
Din pacate de cele mai multe ori pestii nu depun liber si de aceea trebuie injectati cu hormoni gonadotropici."
|
 |
|
|
Hi, hi... Ce mecla are !!!
Dupa culoare are ceva comun cu ursuletii aia dddaaa se hranesc cu frunze de eucalipt. 
|
 |
|
|
|
Eu sunt curios cum arata motanul. :-)
|
 |
|
|
catos wrote:
Puteti sa-mi recomandati cel mai silentios filtru de apa care exista intern sau extern (eventual unde gasesc in Bucuresti sau in ro). Banuiesc ca cele externe ar trebui sa fie mai silentioase, + ca as putea sa-l pun ceva mai departe si poate ca nu o sa-l mai aud
Toate fac zgomot mai mult sau mai putin.
Daca te deranjaza noaptea, foloseste "dopuri pentru urechii". Se gasesc la farmacie, nu sunt scumpe si sunt foarte eficiente. 
|
 |
|
|
bogdan.s wrote:
Acvariul meu s-a "pricopsit" peste noapte cu o multitudine de formatiuni gelatinoase... transparente. Nu pot spune ca sunt albe, mai degraba incolore... o chestie gelatinoasa foarte ciudata.
Ce e asta?
Ai melci in acvariu? Si daca da, de care?
|
 |
|
|
dreammer wrote:Nimic, nici o idee ?
Adresele alea nu se deschid.  Asa ca... nu e de mirare. 
|
 |
|
|
clauss wrote:cum este frate un acvariu sunsun  ???
Ca astea de aici... banuiesc... 
|
 |
|
|
|
Hi, hi...
Stai linistit. Ce ai vazut tu este un banal "rotifer".
Cred ca o Philodina. Da o cautare pe Google si sa-mi spui daca seamana.
|
 |
|
|
canadezu wrote:George este un user al acestui forum? G.G. poate?
Nu, "poate"... ci sigur !!! 
|
 |
|
|
Amnesia wrote:Varianta printata sau macar gen PDF nu gasim oare? 
Ai jos in stinga o iconita "Print page". Apesi pe ea, selectezi pagina pe care vrei s-o printezi si apare in format PDF. Simplu. 
|
 |
|
|
fipilica wrote:Ps. nu te astepta sa fie un panaceu universal pentru alge.
Oare? 
|
 |
|
|
Acum chiar ca se poate sterge. Aceeasi informatie a aparut AICI. 
|
 |
|
|