[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cip20
Forum Index » Profile for Cip20 » Messages posted by Cip20
La timpul de polimerizare te ajut eu daca vrei asa detaliat... Caut cartile de Tehnolgia Sintezei Polimerilor....

Spre rusinea mea, ca viitor inginer chimist, nici nu stiu daca intarirea siliconului e un proces de polimerizare. .O sa ma interesez si o sa revin.

Oricum in 2 zile se intareste, nu stiu in cat timp e "safe" sa-l umpli.
Bafta!
Poze?
E o lupta constanta intre dorinta mea de a avea un acavriu cat mai mare si locul si timpul de care dispun.
De aceea am lasat si limita superioara, daca gasesc unul care sa imi ramana inima la el mutam prin casa si ii facem loc (ii pun lu' mama canapeaua pe hol )
Am pus aceasta diferenta sa nu speri lumea care vor sa faca oferte. Sincer as prefera ceva mai mic. De cand m-am lasat de acvaristica (acum 1 an) am cam ruginit. Daca reusesc sa cresc unu mic o sa trec iar la "dala mare".

Deci prefer partea inferioara a intervalului sa tin 2 neoni in el sa faca banc .... :-)
Cumpar acavariu intre 30-120 L, prefer din comert, sau daca este facut sa aiba capac care sa arate foarte bine.
Nu doresc alte utilitati la el.

Acvariu cu capac (si lumina daca are) , eventual masa (daca are).

Astept oferte.

Pentru acvaristii care se pricep la confectionat, putem discuta sa fac unul pe comanda.

Am uitat sa specific, zona in care ma intereseaza este Ploiesti sau Bucuresti.
Nu o sa vin pana la Suceava sa il iau. Sorry!

Numai bine!
Fratele meu am ras cu lacrimi cand am citit mesajul tau... Ar trebui sa scoti o carte ceva...
Cred ca am ajuns la un compromis cu mama, si daca nu ii mai "uratesc" sufrageria cu balta mea, imi face ea o mobila pe comanda in fostul meu dormitor in care sa imi pun un acvariu marisor. Deci l-as putea face si de 100 x 50 x 50, dar o sa mai dureze ceva. Banuiesc ca ar incapea 4 neoane acolo, sa vedem din ce il voi face.
Cred ca aveti dreptate, capacele de firma sunt in primul rand cam inguste as zice eu. Adica pentru un acavariu "jungla" am nevoie de mult loc de neoane, si acolo pur si simplu nu este.
In schimb exista alternative. Pot cumpara un kit de iluminare, 2 mai exact si sa le pun unul langa altul, intr-un capac facut pe comanda.Asa as rezolva problema cu droserele si izolatia.
Frica mea este umezeala. Credeti ca un ventilator ar rezolva problema condensului? Capacele facute din pal, parchet, panel etc. nu vor ceda in 1 an?
Si de ce sunt mai greu de crescut plantele decat pestii? Plantele sunt mai costisitoare, dar si mult mai frumoase. Dar macar nu trebuie sa le dau mancare, si nici nu murdaresc apa, instalatiile isi fac singure treaba.Parerea mea: frumusetea acvariului este in plantele lui. De aceea il vreau plantat.
Bine inteles ca exista si hranitoare de pesti, cu siguranta imi voi lua si eu unul daca nu o sa mai aiba cine sa le dea mancare.
Multumesc de raspunsuri.
Am gasit la Profipet o oferta super, capac de acvariu Juwel Duolux de 80x30 cm la 170 ron. E negru si include 2 neoane, unul special pentru flori si unul pentru pesti ( probail ca se referea la culorile pestilor vanzatorul ...) Cand am cerut detalii mi-a zis : nu stiu.. sunt facute de Juwel si sunt bine calibrate.
Oricum mi se pare super un capac la banii astia si de firma, am inteles ca s-au ieftenit super mult produsele de la Juwel, probabil cu integrarea.
Acvariu il fac bazat pe flori pentru ca nu prea are cine sa aiba grija de pesti, mama le da mancare cat sunt eu la facultate.
Din pacate nu pot pune mai multe tuburi (din motive economice - adik acvariul va sta tot la parintii mei si tata se va criza rau sa vada atatea neoane; eu nu am loc inca sa il iau la mine acasa), asa ca voi folosi CO2 si nu il voi planta foarte mult.
In legatura cu panelul , este un material "descoperit" tot de un acvarist de-al nostru, am citit un post despre construirea unu capac. Initial vroia sa il faca din pal, si i-au recomandat panel munctorii respectivi, s-ar parea ca nu se umfla.
Sticla fumurie e o inventie de-a mea, am fost la pet shop si efectul acela de fumuriu e dat de lumini si de cum e asezat acavariul.
Cred ca o sa merg pe varianta Juwel cu acvariu facut pe comanda cu geam de 8 sau 10 (sa vad diferenta de pret).
In legatura cu nisipul....eu cred ca ar trebuie cam asa : strat de turba, nisip mai grosier si apoi nisip fin, daca vei pune numai fin si un start de grosier deasupra vei omora plantele prin sufocarea radacinilor, din cate stiu eu. Poate cineva cu mai multa experienta ne va ajuta.
Trebuie sa ma hotarasc cu capacul, sa il cumpar sau sa il fac...?
Multumesc de raspunsuri, voi reveni cu poze si cu detalii pe masura ce le cumpar.
Salutare, m-am hotarat sa imi construiesc un acvariu nou si am tot citit prin articole, unlele chestii sunt foarte clare, altele nu prea.
Mentionez ca in acvariu vor traii multe plante si putini pesti (1 banc de neoni si probabil cativa mai marisori ,vreo 2-3)
Incepem cu capacul, spatiul dintre fotolii care il am eu este 85 cm, acolo va trebui sa incapa noul acvariu. Eu ma gandeam la o lungime de 80cm, latimea si inaltimea le vroiam de 40 cm(am citit eu pe undeva ca e bine sa fie egale), credeti ca sunt prea mari,..... prea mici?
Acvariul ar avea 80x40x40, capacul ar depsi un pic lungimea, deci ar incapea perfect.
Capac facut din panel de o firma care face mobila din spatele blocului, ce norocos sunt eu...
Lumina 2 x18 w FloraGlow, sau orice pt plante, sau o combinatie de FloraGlow spre spate cu SunGlow spre fata acvariului.
Acum vin intrebarile :
1. E buna dimensiunea acvariului?
2. Cat de gros sa fie geamul? Si ce fel de geam ? Cum e cu geamul ala float? Acvariul va fi construit de firma de Geamuri si Oglinzi, au un muncitor care se ocupa de acvarii.
3. Sa il fac din geam usor fumuriu, cum sunt cele de la pet shop?
4. Cat de inalt sa fie capacul? Adica sa incapa neonele, si ce mai trebuie. (droserele le pun afara, adica in mobila de sub acvariu). O sa pun un ventilator de calculator care se pune sub placa video si care se monteaza ca o unitate PCI si e foarte subtire.
Problema cu capacul este ca nu imi plac capacele foarte inalte, am vazut poze cu capace foarte inalte, nu imi plac. Din punctul meu de vedere, cu cat e mai micut cu atat mai bine.
Deci care este o inaltime optima (aspect / functionalitate)? Exista vreo limita de care sa tin cont?
5. La dimesiunea 80x40x40 o sa am cam 128L apa, care va cantarii cam 200kg , din cate stiu eu. Ar trebui sa imi construiesc o masa intarita? Masa va fi construita de aceesi firma care va face si capacul.
Multumesc anticipat.
Eu am un filtru Shark adv, care nu are iesire tip tub, ci dispersata, are un unghi de deschidere ce cca. 140 grade, eu nu am bani de un reactor din magazin, asa ca o sa folosesc tot unul home-made, cum pot folosi si eu eficient filtrul?
Daca va ingrijorati atat de geamul acvariului de ce nu il faceti din tipul ala din care se face parbrizul masinilor ( duplex sau ceva de genu' ) . Ala nu inunda casa nici daca dai cu ciocanul in el. Se crapa da nu se sparge.
Si geamul ala temperat e mai tare decat cel normal. Testat de manuta mea dintr-o prostie. Adica am lovit un geam normal si s-a spart imediat. Am lovit si geamul masini lu' mama si a rezistat, tot din greseala . Mentionez ca masina era dacie , nu masina blindata si geamurile aveau aceasi grosime.
Oricum se pare ca geamul asta temperat tocmai pentru ai conferi o rezistenta mai mare, dar nu cred ca e de 5 pana la 10 ori mia rezistent ; totusi...
rezolvat
Exista produse pe piata care cica reduc ciclarea la 2 zile... eu nu prea cred asta da ma rog... se chiama AquaSafe sau ceva de genu, asta e de la Tetra; fiecare firma are varinta ei, au si Sera unu parca. Poti intreba vanzatorii de la pet shopuri.
Eu, daca as fi in locul tau as lua filtrul de la acvariul cel vechi, gata ciclat si l-as baga in acvariul cel nou. Eventual as pune filtrul cel nou la acvariul cel vechi, asta daca acvariile au cam acelasi volum de apa si poti pune filtrul. De obicei lumea isi face acvarii mai mari, deci nu pot pune filtre mari pe acvarii mici. Te intereseaza buretul filtrului, el contine algele benefice, ca sa le zic asa.
Daca vrei neaparat sa cumperi un produs, cauta la Animax sau Profipet. Au garantat. Eu unu nu as da banii pe produsele lor "minune" , dar sincer nici nu le-am testat, asa ca nu iti pot spune daca ajuta sau nu.
Spor la treaba!

Annotated by betta: AquaSqfe de la Tetra are cu totul alta menire:
Tetra AquaSafe Water Conditioner for fresh and salt water aquariums makes tap water safe for your fish by neutralizing chlorine and heavy metals present in municipal water supplies. AquaSafe also neutralizes chloramines by breaking down the bond between chlorine and ammonia while reducing both fish-toxic chlorine and ammonia components. In addition, it enhances the natural protective slime coating of fish to help wounds heal and protect fish from abrasions.
Fratilor eu am vazut ceva care m-am lasat mut... Din cate am citi eu prin forum despre iluminare e nevoie de minim 0.5 W / L. Ma duc la ZooMania (Profipet Ploiesti) si vad un acvariu marisor ( cam 150-200 L) unde tineau numai plante, acvariul era hiper-plantat si aveau 2 neoane , unu alb si unu violet asa...cred ca era cu UV. Si eu l-am intrebat pe un angajat daca e destula lumina. Si mi-a zis ca e destula lumina si ca ei pun doar PlantaMin si e destul...Explicatie cineva?
Ma intereseaza pretul capacului Juwel, al acvariului de 200 L. Ti-am trimis vre-o 2 PM-uri dar nu mi-ai raspuns, am trimis si mail, nimic... Poate asa vezi mesajul.
Si niste detalii despre el...Este nou? Cate neoane are...
Nu stiu de ce nu intelegi ca trebuie sa ai o cantitate mare de apa pentru pestii astia !!! . Nu iti vrea nimeni raul ... Daca totusi insisti sa chinui saracii pesti, hrana iti murdareste apa ca e de proasta calitate si probabil le dai in cantitati industriale. Parerea mea, scapa de ce pesti poti, cicleaza acvariul ca lumea, lasa bacteriile si alte minunatii, cumpara plante, citeste "Ciclul azotului" (il gasesti pe site, da-i "Cautare") , daca nu ai facut-o pana acum, si cumpara mancare de calitate : Tetra, Sera, etc. Eu prefer fulgisorii de la Tetra, nu imi murdaresc apa si am observar ca e preferata pestilor.
Banuiesc ca filtru si restul necesitatilor le ai deja, daca nu, cumparati. Acvaristica e cel mai scump hobby pe care mi-l pot permite eu... Nu e chiar ieftin sa ai un acvariu frumos in casa, pentru finantele mele cel putin.
PS : ai grija ce si cum scri pe forum, citeste si tu regulamentul, sa nu incepi cu un avertisment.
Sandu wrote:Eu stau in Bucuresti....neica...
Mi se pare mie sau te-ai inflamat asa cam repejor ...acuma ai vazut ca defapt vroiam sa te ajut. Dupa cum ti-a spus si hans situatia e simpla si are o rezolvare pe ruta Bucuresti-Ploiesti...

Chiar nu m-am inflamat...Scuze daca m-ai inteles gresit. Era doar o clarificare, ca sa ii zic asa, nu am vrut decat sa explic situatia, folosind vorba ta..."neica" :-) . Apreciez ajutorul, serios, stiu ca nu e nimeni obligat sa ajute, si ca tot ce facem noi, eu mai putin ca nu prea ma pricep, e voluntar. Nici nu stiam de aceste intalniri de duminica...Unde se tin? Iar in privinta preturilor plantelor, am vazut ce inseamna plante si cam ce preturi au, da aia imi dadeau 3 fire de bradis dala ,care la Animax e 1 Leu firul, intr-un mic ghiveci si imi cereau 19 Lei pe ele. Asta numesc eu exagerat...Astept un PM cu locul "intalnirilor de duminica" ca am deviat rau de la subiect si o sa imi iau un avertisment sau chiar :ycard: .
Merci mult inca o data tutror care isi bat capul cu necunoscatori ca mine.
Serios? Chiar nu are nimik? Pei eu ma duc vinerea pacasa, mai mereu, mai astept putin sa vad daca are cineva vreo oferta din Ploiesti, daca nu... o sa le iau din Buc si le duc eu personal acasa.
Merci mult de tot.
Eu stau in Bucuresti....neica...dar din pacate nu am acvariul aici, e la ai mei in Ploiesti. Problema e ca nu am masina proprie si nici nu ii pot trimite pe ai mei cu autobuzul sa imi cumpar eu plante... Le-as cumpara cu draga inima din Bucuresti, dar cum le duc la acvariu? Unde le tin pana vineri, cand ma duc eu prin Ploiesti? Si cum le car? Cu trenu?Daca are cineva vreo idee sa ma anunte si pe mine... Vroiam sa le iau de la un acvarist pentru ca sunt mai iefine, sper.... M-am dus la ZooMania in Ploiesti si mi-au aratat o buruiana nenorocita, ce-a mai ieftina planta a lor... care era 19 lei. Mi se pare exagerat, nu dau atatia bani pe o planta.Plus ca nu imi trebuie doar una. Daca nu gasesc mai ieftin nu imi iau si gata...
Chiar nu vinde nimen din Ploiesti plante?Am auzit ceva de intalnirea acvaristilor din Ploiesti...Unde sunt acvaristii din Ploiesti?

Forum Index » Profile for Cip20 » Messages posted by Cip20
Go to: