[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul meu acvariu 50 x 25 x 30  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vampirex
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
Asa cum zice si subiectul topicului, vreau sa-mi construiesc primul meu acvariu.
Pentru dimensiuni m-am gandit la 50 x 25 x 30 (Lxlxh). Deocamdata in stadiul acesta sunt, de proiect. inca nu am cumparat sticla asa ca nu-s batute in cuie dimensiunile.
As vrea sa va cer sfatul despre acesoriile pentru acvariu, filtru, pompa, iluminat ... ce imi recomandati ?
Deasemenea poate ma ajutati si cu sfaturi pentru constructie, tip de silicon, metoda de lipire, timp de polimerizare etc. si orice alte sfaturi sunt binevenite
Va multumesc
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dimensiunile ma duc cu gindu' ca vrei sa ai plante covor . Sint pretentioase la cantitatea si calitatea luminii, o sa ai nevoie de tuburi fluorescente de 15 W si 43 cm, destul de greu de gasit. Poti sa-l faci lung de 65 cm? O sa gasesti mai usor tuburile dorite .

Poze: smilie ... Poze cu plante
vampirex
Member
[Avatar]

IP:

multumesc pentru raspuns ... astea sunt exact genul de informatii pe care le doream, lucruri de care eu nu prea am de unde sa stiu. astept in continuare si alte sfaturi
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Restu' informatiilor le poti primi dupa ce ne spui dimensiunile definitive ale acvariului si ceea ce vrei sa cresti in el. Dotarile acvariului depind de asta. Spune-ne pe ce vrei sa te bazezi: plante sau pesti?

vampirex
Member
[Avatar]

IP:

asa cum am citit undeva ... as vrea sa creez un biotop, adica un mix de plante si pesti. Am totusi 3-4 specii de pesti preferate (ca la plante nu ma pricep) Imi plac mult guppy, neoni, xipho si ... normal betta, stiu ca nu o sa pot sa-i tin pe toti in acvariu dar o sa ma gandesc serios .... ori fac un acvariu axat pe guppy si neoni cu plante mai putine, (nu ma intelegeti gresit, stiu ca si lor le plac plantele, dar din lipsa de spatiu...) ori o sa ii creez un habitat "de vis" unui betta "norocos" adica plante din abundenta ... inca nu-s hotarat.... intelegeti, sunt incepator
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut, in cei 37.5 l brut pe care ii va avea acvariul tau ( sau 48,75 l daca il faci de 65 lungime) nu prea va fi loc pentru multi neoni si gupi. Ca idee plante la greu, inclusiv covor daca nu vei avea o coloana prea mare de apa si un card de neoni. Sau (planul meu pentru anul acesta) cativa Microrasbora Galaxy. O "dulceata" de pesti.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

La timpul de polimerizare te ajut eu daca vrei asa detaliat... Caut cartile de Tehnolgia Sintezei Polimerilor....

Spre rusinea mea, ca viitor inginer chimist, nici nu stiu daca intarirea siliconului e un proces de polimerizare. .O sa ma interesez si o sa revin.

Oricum in 2 zile se intareste, nu stiu in cat timp e "safe" sa-l umpli.
Bafta!

Cip
[Email] [Yahoo!]
vampirex
Member
[Avatar]

IP:

nu o sa va vina sa credeti !!! azi m-am dus la geamgiu (care by the way este peste drum de mine) si de cum am intrat acolo am fost izbit de 2 acvarii imense, pregatite de expediere. Am intrebat eu care e pretul la sticla si cam cat m-ar costa ce vreau eu si SURPRIZA !!!! tipii de la atelierul de geamuri FAC ACVARII PE COMANDA !!! si nu orice tip de acvarii ... credeti-ma ca le-am vazut sunt superbe !!! chiar avea unu de vre-o 1.50 m pregatit de expediere la Ploiesti, iar pe perete unu de 2 m plin cu pesti !!! ghinionul meu ca oamenii care se ocupa direct de ele nu erau acolo, erau plecati la o instalare de acvariu la ceva firma, asa ca abia maine o sa aflu mai multe despre preturi si cam ce imi pot oferii ... din cate am inteles de la doamna care era acolo ei taxeaza undeva la 2 lei pe litru la acvariile mari, ce am vazut acolo erau cu capac si cu pietris, chiar cu ceva stanci in ele ... intrebarea mea !!! la al meu pitic de 35-40 de litrii cam cat ar putea sa-mi ceara ? stiiti ceva preturi ?
[Email] [Yahoo!]
Cip20
Junior member
[Avatar]

IP:

De la Timisoara la Ploiesti.... WOW, nice, daca cineva a decis ca merita transportul pana in Ploiesti inseamna ca oamenii fac treaba...
Daca afli preturi posteaza-le te rog. Asteptam cu nerabdare si poze.
Bafta!

Cip
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cip20 wrote:nu stiu daca intarirea siliconului e un proces de polimerizare.
Pe oarece tub de silicon scrie ca se face reactie cu vaporii de apa din atmosfera. E bine sa-l stropesti cu apa dupa ce-ai terminat munca, se intareste mai repede.

Din experienta iti spun ca face o pelicula de silicon uscat la suprafata care nu-l lasa sa se intareasca la mijloc. Io n-as considera intarit un acavriu din geam de 10 mm mai repede de trei saptamini.

vampirex
Member
[Avatar]

IP:

OK !! sa va spun la ce concluzie am ajuns .... vreau BETTA !! asa ca o sa imi fac, pentru inceput, un acvariu mai mititel de 40x20x25, cat sa ii ajunga unui betta.
Azi am vorbit si cu baietii de care va spuneam, se pare ca ei au si un site http://glass-art.uv.ro/ si preturile care mi le-au spus au fost: 50 - 60 de lei pentru un acvariu de dimensiunile de mai sus, cu capac si instalatie de iluminat incluse, iar pentru un acvariu simplu, adica doar sticla si lipirea 30 de lei.
Luni o sa merg sa imi fac acvariul !!! abia astept ... deja m-am gandit ce sa-mi cumpar ... vreau Filtru Aquael FAN Mikro Plus si incalzitor tot de la Aquael de 25 de W, cred ca o sa imi iau si o pompa mai ieftina de aer cu un burete "bolborositor" si cred ca o sa pun si ceva pietris negru de la Animax si mai mult ca sigur 2-3 plante de decor ... abia astept saptamana viitoare .... acum trebuie sa incep sa-mi caut un betta demn de acvariul meu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: