[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cip20
Forum Index » Profile for Cip20 » Messages posted by Cip20
Eu am fost in Hornbach, zoomania, animax si am vizitat o gramada de site-uri si nu am vazut... poate oi fi chior...

E simplu si aproape de casa se pare...
A plecat....
Userul care l-a scris a plecat si a sters si articolele cand si-a sters contul.
Tot varianta cu valuri votez si eu. Ridica filtrul pana aproape de suprafata sa faca valuri, sau adapteaza vre-un furtunas care sa devieze curentul de apa in sus.

Spor!
Din cate imi dau seama o sa iasa un trunchi de piramida triunghiulara cu bazele egale. Cauta printr-o carte de mate volumul trunchiului de piramida , o sa gasesti singurica raspunsul. Clasa a 9, cand eram eu....

Solutie de lipit ar fi silicon de acvariu, dar datorita unghiurilor interioare foarte mici s-ar putea sa ai probleme.

In comert nu am vazut, am colindat magazinele de curand si nimic de genu...

Poate la geamgiu sa faci pe comanda.

Spor la treaba !

PS : NU MAI SCRIE CU MAJUSCULE CA E FOARTE GREU DE CITIT.
Cum spuneam. citeste ciclul azotului. Ciclarea acvariului dureaza 1 luna. Cum speri tu in 2 sapt sa ai si pesti?
Nu-i nimic. Iau un filtru cu putere mare. Peste marimea acvariului daca e cazul.

Trec de la low cost la medium cost, nu-i nimic ca il fac asa usor usor...

La ce te referi cand zici multa curatenie? Crezi ca se poate face 1 data pe sapt? Cu echipamente adecavte...

Merci!
Am fost la hornbach. Mi-am facut o idee de preturi si cam ce gasesc. Sincer ma asteptam la mai multe de la ei dar oricum sunt super ok fata de ce mai avem noi.

"Mam mai gandit" , nu ar fi mai bine unu cu africani? Am vazut unul frumos expus. 2 neoane aquaglow, 1 filtru, incalzitor, 3 bolovani si gata acvariu.

Fara fertilizare, fara co2, fara 7 neaone, fara sa ai grija de plante ... intelegeti ideea.
Personal prefer acvariile plantate dar trebuie sa recunosc ca acela arata super.

Cred ca as putea sa imi iau unu de 200 L, ca era 2 mil. Capac home-made si nu o sa ma ruinez.

Voi ce ziceti? Cam cat de multa grija trebuie sa ai de un "acavariu african"?
Acavariul e ok. L-am vazut intr-un pet shop din Ploiesti, era 8 milioane si ceva , cu tot cu masa.

Ai grija sa citesti ciclul azotului, daca nu ai facut-o inca si sa mai rasfoiesti forumul. (citeste si ghidul incepatorului sa nu faci greseli la ciclarea acvariului)

Daca il vei planta vei avea nevoie de mai multa lumina si de alte echipamente ( co2, etc)

Iti atasez un tool care calculeaza numarul de pesti la volumul acvariului.
http://rapidshare.com/files/202955358/calcul_nr_pesti___volum_acvariu.xls.html

Asteptam si poze imediat ce pui apa in el. Bafta!
@clauss : imi place mult acavariul tau. Ala e pleco sau ancistru?
Se pare ca fara sa iti dai seama, probabil, ai avut dreptate dupa cate spune alber. Oricum am vazut si eu ca beta sunt temperamentali si nu rezista prea mult cu alti pesti, fie ca ii mananca fie ca e mancat.

Stie cineva pe unde are statie 137 pe langa leu sau unde e statia din eroilor? Am tot cautat pe harta si ma depaseste.
Am gasit! era adresa si pe site dar cam greu de descoperit. Ala din militari e pe autostrada. Nu stiu daca am cum sa ajung fara masina. Hmm
Cred ca il vizitez pe ala din Berceni daca nu e nici un autobuz care sa mearga pana acolo.

Merci mult!
M-ati convins. O sa iau neoni sau tetrazona. 10 neoni cred ca sunt perfecti pentru acvariul asta. Sper sa stea si in banc, ca sunt cam putini.

Eu stau in Grozavesti, am auzit ca sunt 2 magazine Hornbach, pe sie eu vad adresa decat la unu. Care e mai apropiat de mine ? Si unde e al 2-lea?

Multumesc de raspunsuri.
@clauss - am spus un mascul, 2 femele. Bataie intre cine?

Cabinetul este veterinar... - imi plac neonii, sunt printre preferatii mei.

O sa verific sa vad cati pot indesa acolo astefel sa imi ramana un pic sub-populat.

Ma duc la hornbach sa vedem ce au pe acolo, capacul cred ca mi-l fac singur.
Saluatare. Am de gand sa fac un acvariu pentru cabinetul mamei mele.
Problema e ca pot ajunge cam 1 data pe saptamana la el, in week-end sa am grija de el.
In rest mama se pricepe la hranit si cam atat.

Sa aiba cam 50-60 L. Ma gandeam la 3 betta (2 femel si un mascul). Si cateva plante nepretentioase.

Problema e ca trebuie sa fie si low cost cu criza asta financiara.
Arata super. Adevarati maestrii. Abaia asteptam sa il vedem populat.

Bafta!
Cat a costat acvariul?

Off-topic.
Ai grija nu pui woofer-ul de la sistem sub acvariu sa simta pestii VIBE -ul.
Adevar vorbesti ... scuze de incurcatura
De obicei ma pricep la engleza, 3 luni in the USA a avut grija de asta, cu scrisul stau mai prost...
Te-ai apucat de capac? Vad ca e cam vechi postul si vreau sa vad ce a iesit. Ce iti pot zice eu legat de ventilatoare, poti folosi fan-uri de calculator, sunt unele " PCI " , foarte subtiri care dezvolta si un debit mare de aer si sunt silentioase.
Eu m-am jucat cu un senzor de temperatura de pe bateria unui laptop, el intrerupea incarcarea baterie cand se incalzea prea rau.
Este doar un fir legat de mica placuta. Poate poti adapta ceva la acvariu, banuiesc ca sunt pe temperaturi.
De apa nu te ingrijora, la 5/12V nu au nimic daca se stropesc un pic.
Mai complicat e cu ce sa le alimentezi... Eu ma gandeam la o sursa tot de la un calculator, e mai complicat dar o poti folosi la diverse altele gen moonlight.

Sa ii faci niste poze sa vad ce a iesit .
Spor!
Filtrul ala cu burete este "primitiv" , desi destul de eficient si trebuie tinut in priza constant, face zgomot si filtrarea mecanica e aproape absenta.
Eu am avut neplaceri cu ele in sesul ca il opream cand dadeam mancare si nu stiu prin ce minune imi tragea apa din acvariu afara.
Minune nu e.... principul vaselor comunicante, minunea e ca nenorocirea nu avea o valva unidirectionala.
Am patit-o de 2 ori sa gasesc acvariu jumate gol si balta pe jos.
Itit recomand un filtru "hand-on" sau unul intern. Cele "hand-on" mie mi-au placut in mod deosibit ca nu ocupa loc in acvariu, fac o mica cascada care aereaza apa si au si multe medii filtrante.
De la Timisoara la Ploiesti.... WOW, nice, daca cineva a decis ca merita transportul pana in Ploiesti inseamna ca oamenii fac treaba...
Daca afli preturi posteaza-le te rog. Asteptam cu nerabdare si poze.
Bafta!

Forum Index » Profile for Cip20 » Messages posted by Cip20
Go to: