[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Nu poti tine femela cu masculul de Betta deoarece o poate omori (o bate). Cory poti tine.
Pune un burete pe sorb si nu o sa mai ai mal in filtru. Eu am aceeasi garnitura la JBL de peste 5 ani (cea cu care a venit filtrul) si nu are absolut nici o problema. Filtrul a curs o singura data dupa ce l-am desfacut deoarece nu aranjasem bine inelele ceramice in sertar si nu se mai suprapuneau cum trebuie sertarele. Filtrul il desfac sa-l curat cam o data pe an si cand il desfac este aproape curat inauntru - toata mizeria se strange in buretele de pe sorb, pe care il spal saptamanal. Si filtrul merge la un acvariu de 240l plin cu discusi maturi, deci... aia fac mizerie, nu gluma!
La o comanda de 50-99 lei (constand in plante) veti primi bonus plante in valoare de 20 lei
La o comanda de 100-149 lei (constand in plante) veti primi bonus plante in valoare de 40 lei
Si tot asa.

Bonusurile se acorda din speciile de plante din care am cele mai multe fire/poturi in acea saptamana, sau va puteti alege bonusul in limita firelor/poturilor inca existente la data comenzii. NU pot acorda bonusuri in gazon. Va multumesc pentru intelegere.

Gazon - Elatine triandra - 2-3 poturi disponibile - 10 lei potul
Heteranthera zosterifolia - 1 leu firul
Microsorum pteropus - 2-3 poturi disponibile - 10 lei potul
Cabomba caroliniana (green) - 3-4 fire disponibile - 2 lei firul
Mayaca fluviatilis - 5-6 fire disponibile - 1 leu firul
Micranthemum Umbrosum - cateva fire disponibile - 1 leu firul
Vallisneria NANA (frunza cu latimea de 3-4 mm, crestere mult mai lenta decat a Vallisneriei Americana sau Gigantea) - 1 leu firul
Limnophila aromatica - 2 lei firul
Myriophyllum elatinoides (green) - 2 lei firul
Ceratopteris thalictroides - 2-3 plante disponibile - 3 lei planta
Cabomba piauhyensis (furcata) red - 2 lei firul
Echinodorus magdalenensis - 1 planta disponibila - 20 lei
Echinodorus schlueteri "leopard" - 2 plantute disponibile - 10 lei bucata
Tonina "Belem" - 2-3 fire disponibile - 3 lei firul
Najas guadalupensis - 0,5 lei firul
Rotala wallichii - 2-3 fire disponibile - 2 lei firul
Planta plutitoare - Pistia - 0,5 lei planta
Planta plutitoare - Eichhornia Crassipes (Zambila de apa) - 1 leu planta
Rotala rotundifolia "red" - 1 leu firul
Hydrocotyle Leucocephala - 1 leu firul
Bolbitis heudelotii - 2-3 plante disp- 20 lei planta

Se pot executa la comanda acvarii de orice dimensiune, la fel si capace (din sticla, colantate, estetice), reactoare interne pentru CO2, etc. Preturile difera in functie de ceea ce doriti, asa ca va rog sa intrebati pe privat exact ce va intereseaza!

ATENTIE! Acvariile prefer sa le ridicati personal din Baia Mare, iar capacele din sticla se pot face doar direct pe acvariu.

Comanda MINIMA pentru Baia Mare (ridicare personala): 10 lei;
comanda minima pentru restul tarii: 20 lei (fara transport)

Costul TRANSPORTULUI:

- prin POSTA costa 11 lei daca platiti ramburs (la ridicarea coletului de la posta) si 4 lei daca doriti sa imi puneti banii in avans pe card. ATENTIE! Daca trimiteti banii de la ghiseul unei banci se vor pierde cam 7 lei din suma trimisa (comisionul bancii, pe care il retrage imediat ce intra banii in cont), asa ca in acest caz nu prea se merita. Ideal este sa aveti card ING sau BCR. Daca nu aveti, tot mai bine este cu ramburs. Prin posta plantele ajung cam in 2-3 zile.

- prin CURIER (PrioriPost - curierul rapid al Postei) costa cam 20 lei daca platiti ramburs (cand va livreaza coletul) si cam 15 lei daca doriti sa imi puneti banii in avans pe card. ATENTIE! Daca trimiteti banii de la ghiseul bancii se vor pierde cam 7 lei din suma trimisa (comisionul bancii, pe care il retrage imediat ce intra banii in cont), asa ca in acest caz nu prea merita. Ideal este sa aveti card ING sau BCR. Prin curier coletul ajunge a doua zi, exceptie facand situatiile neprevazute. Va rog mult nu imi solicitati livrarea comenzilor sambata prin curier, mai ales daca sunteti din Bucuresti si daca dati comanda abia vineri, deoarece a fost un caz in care nu au reusit sa livreze sambata ci abia luni. Preferabil este sa dati comanda cel tarziu miercuri(sau joi), ca sa o pot trimite joi si sa fie livrata vineri.
Las-o sa pluteasca - ii place mai mult la suprafata, ii vor creste radacini, planta asta se inmulteste si din frunze desprinse sau din bucati de frunza pe care cresc pui. Bineinteles, daca ii plac si conditiile din acvariu (este o planta nepretentioasa). Dupa ce ii cresc radacini o poti planta si in substrat daca doresti.
Costul transportului din Germania nu il adaugi?
Nu este o planta de acvariu, e terestra Am avut-o multi ani pe balcon, daca ii gasesc denumirea o sa revin si o postez. Sau poate ti-o va scrie altcineva.

LE Am gasit cum se numeste: Pilea cadierei Este o planta foarte frumoasa, decorativa... daca dorsti o poti planta intr-un ghiveci cu pamant pentru flori.

http://gradina.acasa.ro/plante-de-apartament-112/cum-cresti-si-ingrijesti-pilea-cadierei-168312.html

http://atlasbotanic.florisicadouri.ro/detalii_planta.php?id_prod=279
Imi pare rau ca treci prin asa ceva, am patit si eu de cateva ori de-a lungul anilor sa mi se intoarca inapoi coletele fara sa fie ridicate... cu diferenta ca plantele vii trimise de mine s-au intors moarte, nu am mai recuperat produsul trimis. Deci se poate si mai rau. Am platit si eu taxele acelea de la posta, pentru returul coletului si pt timpul cat a fost tinut la posta, asa ca iti inteleg nervii si frustrarea. Pacat si de timpul pierdut...
Pune tufe dese de plante neptetentioase in spatele acvariului si acolo se vor ascunde puii de Guppy, Molly, etc. .... Deci nu trebuie sa chinui pestii in maternitati. Oricum viviparii fac pui in fiecare luna si probabil te vei umple rapid de pui daca ai acvariul destul de bine plantat. Mai poti pune si cateva plante de suprafata.
Filtrul extern il mai poti pune si jos langa standul pe care sta acvariul (in stanga, dreapta sau in spatele lui)... daca nu il poti pune inauntru.
Eu sunt foarte multumita de Ph Controllerele de la JBL, imi merg foarte bine de multi ani ... la fel si sondele de la JBL si Sera, au tinut macar 2-3 ani fiecare.
Poti folosi autocolantul pentru mobila, iar daca nu vrei sa il lipesti direct pe acvariu il poti lipi pe o bucata de sticla si acea sticla sa o pui in spatele acvariului. Sau pe o bucata de pal, etc.
Poti folosi fara probleme Aquabasis (sau Florapol) si pietris inert .
Cat timp este frig cutiile in care trimit plantele sunt izolate cu polistiren.

La o comanda de 50-99 lei (constand in plante) veti primi bonus plante in valoare de 20 lei
La o comanda de 100-149 lei (constand in plante) veti primi bonus plante in valoare de 40 lei
Si tot asa.

Pretul la radacini, pesti, etc. nu se ia in calcul la acordarea bonusurilor. De asemnea bonusurile se acorda din speciile de plante din care am cele mai multe fire/poturi in acea saptamana, sau va puteti alege bonusul in limita firelor/poturilor inca existente la data comenzii. NU pot acorda bonusuri in gazon. Va multumesc pentru intelegere.

Gazon - Elatine triandra - 2-3 poturi disponibile - 10 lei potul
Heteranthera zosterifolia - 1 leu firul
Microsorum pteropus - 2-3 poturi disponibile - 10 lei potul
Cabomba caroliniana (green) - 3-4 fire disponibile - 2 lei firul
Mayaca fluviatilis - 5-6 fire disponibile - 1 leu firul
Micranthemum Umbrosum - cateva fire disponibile - 1 leu firul
Vallisneria NANA (frunza cu latimea de 3-4 mm, crestere mult mai lenta decat a Vallisneriei Americana sau Gigantea) - 1 leu firul
Limnophila aromatica - 2 lei firul
Myriophyllum elatinoides (green) - 2 lei firul
Ceratopteris thalictroides - 1 planta disponibila - 3 lei
Cabomba piauhyensis (furcata) red - 2 lei firul
Echinodorus magdalenensis - 1 planta disponibila - 20 lei
Echinodorus schlueteri "leopard" - 2 plantute disponibile - 10 lei bucata
Tonina "Belem" - 1 fir disponibil - 3 lei
Tonina "Manaus" - 7-8 fire disponibile - 2 lei firul
Najas guadalupensis - 0,5 lei firul
Rotala wallichii - 1 fir disponibil - 2 lei
Planta plutitoare - Pistia - 0,5 lei planta
Planta plutitoare - Eichhornia Crassipes (Zambila de apa) - 1 leu planta
Rotala rotundifolia "red" - cateva fire disponibile - 1 leu firul
Ceratopteris cornuta - 1 plantuta disponibila - 3 lei
Hydrocotyle Leucocephala - 1 leu firul

Se pot executa la comanda acvarii de orice dimensiune, la fel si capace (din sticla, colantate, estetice), reactoare interne pentru CO2, etc. Preturile difera in functie de ceea ce doriti, asa ca va rog sa intrebati pe privat exact ce va intereseaza!

ATENTIE! Acvariile prefer sa le ridicati personal din Baia Mare, iar capacele din sticla se pot face doar direct pe acvariu.

Comanda MINIMA : 20 lei (FARA transport).

Costul TRANSPORTULUI:

- prin POSTA costa 11 lei daca platiti ramburs (la ridicarea coletului de la posta) si 4 lei daca doriti sa imi puneti banii in avans pe card. ATENTIE! Daca trimiteti banii de la ghiseul unei banci se vor pierde cam 7 lei din suma trimisa (comisionul bancii, pe care il retrage imediat ce intra banii in cont), asa ca in acest caz nu prea se merita. Ideal este sa aveti card ING sau BCR. Daca nu aveti, tot mai bine este cu ramburs. Prin posta plantele ajung cam in 2-3 zile.

- prin CURIER costa cam 30-40 lei daca platiti ramburs (cand va livreaza coletul) si cam 21-30 lei daca doriti sa imi puneti banii in avans pe card. Pe site-urile firmelor de curierat (eu prefer sa trimit cu Nemo Express, au sediul f aproape de blocul unde stau) este un calculator de tarife si daca introduceti corect toate datele acolo veti afla exact cat costa transportul. ATENTIE! Daca trimiteti banii de la ghiseu se vor pierde cam 7 lei din suma trimisa (comisionul bancii, pe care il retrage imediat ce intra banii in cont), asa ca in acest caz nu prea se merita. Ideal este sa aveti card ING sau BCR. Prin curier coletul ajunge a doua zi, exceptie facand situatiile neprevazute. Va rog mult nu imi solicitati livrarea comenzilor sambata prin curier, mai ales daca sunteti din Bucuresti si daca dati comanda abia vineri, deoarece a fost un caz in care nu au reusit sa livreze sambata ci abia luni. Preferabil este sa dati comanda cel tarziu miercuri, ca sa o pot trimite joi si sa fie livrata vineri.
Superbe plantele! Mi se pare foarte interesanta acea Cryptocorine flamingo
Este cat se poate de nepretentios. Daca stii engleza poti citi aici: http://www.aquamoss.net/Stringy-Moss/Stringy-Moss.htm
Planteaza bine acvariul cu plante naturale si puii se vor ascunde singuri printre plante. In maternitate e stresata femela si isi poate manca foarte usor puii dupa ce ii naste (in functie de tipul maternitatii - oricum nu recomand aceasta metoda).
Ia-le mancare de calitate de la firme cunoscute: Dennerle, JBL, Ocean Nutrition, Sera, Tetra, etc.
Da, are si pesti.
Bine ai venit, insa daca nu ai scris nimic despre tine... cum am putea sa te cunoastem?
In rest ... ne face placere sa facem cunostinta cu acvariul, aparatura, pestii si plantele tale
Cu placere.
Da, stau destul de prost pt. ca nici cerere nu este pentru o gama variata de produse. Aduc si cei de la petshopuri ceea ce se cere mai des. Incearca la Galapagos, pe str. N. Iorga nr. 5 (undeva pe langa policlinica Sfanta Maria) pt. ca eu am vazut o punga de AquaBasis acolo ultima data cand am fost. Acolo poti primi si sfaturi bune legate de acvaristica deoarece persoana care are magazinul chiar se pricepe.
Cand vei dori plante imi poti da un pm si o sa te ajut sa alegi specii de plante mai nepretentioase pentru inceput.
Oricum, cand mergi la cumparaturi (si nu este valabil doar legat de acvaristica, ci in general) e bine sa fii documentat deja si sa stii exact ce produs doresti sa cumperi, deoarece daca te bazezi pe recomandarile angajatilor sunt destule sanse sa te alegi cu ceva nepotrivit, nefolositor, etc.

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: