| Message |
|
|
Dragos ce fel de pompa tre sa comand ?Ai vreun link asa mura-n gura?
Saptamana asta sunt in garnizoana asa ca te astept cand ai timp.
|
 |
|
|
|
Ceva analize la saramura aia sunt in plan?Trage-i macar un nitrat sa vedem daca a inceput nitrificarea.
Stiu ca doare la estetic dar eu as reduce la minim lumina in perioada asta.Scapi mai usor de fazele specifice unui acvariu crud.
|
 |
|
|
"Reef nu stiu cum " mai am eu daca ti este de trebuinta.
Denumirea latineasca e Reef Bond.
|
 |
|
|
|
Pana ieri cand am cumparat de la Cosmin un test nou de NO3 aveam nitratii peste 25,PO4-0,034 si umpleam acvariul cu NOPOX.In realitate testul era busit.Cu testul nou am undeva intre 2 si 5.
Atentie la ce teste folositi.
|
 |
|
|
kirucd wrote:@angelfish da, esti primul la noul set
Fara cuvinte.Multumim frumos.
|
 |
|
|
Gabriel wrote:
kirucd wrote:@gabriel doar covor rosu?!
Cealalta optiune are fi de fapt... doua  Un Maker's Mark sau un Jim Beam Black Label
Daca e vorba de week end sambata sunt si eu in Constanta,poate cine stie  o punem de-un Sabroso.
|
 |
|
|
Ma incadrez in primii 20????
|
 |
|
|
kirucd wrote:
Daca le folosesti cu buretele din dotare nu sint puternice. Eu le folosesc de 2 ani fara burete
si puterea variaza in 24 de ore de la 30% la 75%.
Sa inteleg ca i-ai scos padul dintre motor si geam?
|
 |
|
|
|
TDS=total dissolved solids-inseamna cantitatea totala de saruri si minerale dizolvate in apa ta.Daca masori EC -ul solutiei (conductibilitatea electrica) o sa vezi ca nu e 0.
Continutul de solide organice (zahar de exemplu) sau nitriti,nitrati ,fosfati etc nu afecteaza conductibilitatea elctrica, ca atare nu are influenta asupra TDS.Sigur ca o instalatie de osmoza inversa in ansamblul ei elimina si acesti compusi chimici.
Valoarea ta de 35 ppm este jumatate din cat indica TDS metru pentru apa plata ,care se stie ca, contine diverse minerale dizolvate in ea .In general filtrul cu rasini se pune dupa cel de osmoza inversa pentru a retine mirosuri sau pigmenti.
In functie de cat de mizerabila este apa pe care o ''speli'' cat si ce baterie filtranta grosiera ai in fata osmozorului depinde durata de viata a acestuia.Am vazut situatii in care a fost schimbat dupa 3 luni,nu e o regula,din aceasta cauza se masoara cu TDS metru.
O zi buna
Cristi
|
 |
|
|
|
Valoarea de 35 nu are legatura cu filtru de rasini .Schimba filtrul de osmoza.
|
 |
|
|
|
Fa-ti un calcul si s-ar putea sa fie mai ieftin sa-ti faci un sistem nou decat sa-l modifici pe asta.Nu vad ca solutie modificarea la un Boyu.Uite te pe forumuri ca exista sisteme gata facute la vanzare ,unele au preturi chiar bune.
|
 |
|
|
koala wrote:No chance, Jose!
Stiti "boala mea"... ciortanii... multi si mari, veseli si grasi
- am skimmer performant,
- am reactor de biopellete,
- am suficient matrix,
Ca sa zic ashea, ar fi ceva conditii pentru "cherhana"... cu stele de mare hraparete (gen Suri), cu crabi si hermiti... cu tot felul de "nebunii".
Sper ca de data asta carantinate nu?
|
 |
|
|
Mersi Gabriel.Am o ceata in bazin de zici ca a venit toamna.Iar ZeoBak ul ala pute ca dracu a varza stricata
|
 |
|
|
|
Intrebare intrebatoare: si Coral Snow se tine la frigider?? ca nici pe celalalt nu scrie sau is eu chior
|
 |
|
|
Sebastian Costin wrote:A ajuns azi dimineata la 9.00
Era imposibil sa ajunga in viata in 24 h.Trebuia umpluta punga cu oxigen nu cu aer atmosferic;nu-i suficient.Din pacate nu posed asa instalatie
|
 |
|
|
|
In general asa vin si de afara ,cu raport mai mare de aer/apa.
Asta e, pacat de ea ,eu de asta ma feresc de drumuri asa lungi.
|
 |
|
|
|
Imi pare rau .Ce s-a intamplat?
Probabil s-a terminat oxigenul.Cand a ajuns?
|
 |
|
|
Din cauza ca sfatul lui Gabriel a dat rezultate 100% si anume:
Gabriel wrote:Cristi,
Cel mai bun stimulent pentru corali pe care ti-l recomand este combinatia CO2 Scrubber + kH ~8 + Ca 420-440 + PO4 cat mai jos.
Coralii mei au intrat in modul overdrive la doua saptamani dupa ce ph-ul nu a mai coborat noaptea sub 7.90.
Cyano a disparut ca prin minune ,am disponibil 2 flacoane sigilate -Coral snow +Zeobak .Le dau la pretul cerut de neamt fara sa mai pun la socoteala transportul.
|
 |
|
|
|
Salut Cosmin
Baga si la mine :
Montipora digitata (verde )
Seriatopora caliendrum (verde si violet)
Seriatopoa histrix (violet)
Pocilopora (rosu-maroniu)
Sa fie mai maricele
Multumesc Cristi
|
 |
|
|
|
A plecat soda si pestisorul catre Sebi la Oradea
|
 |