[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
GSA , de aia scapi repede si usor, dar mi se pare ca ai si bba. Parerea mea este ca ti-ar trebui plante cu creste rapida, easy, care sa consume excesul de nutrienti din apa. Valorile no2 si no3 arata ca filtrarea nu este suficienta, no2 ar trebui sa fi 0. Ai plante putine, ar fi bine pana se inmultesc sa nu maresti aditia de macro. Cata lumina le dai, cate ore? Cred ca ti-am mai zis, parerea mea este ca nici tipul de neoane nu este ales bine, dar fiecare cum vrea.

Ca sa scapi de gsa, pui direct pe planta cu seringa easycarbo, unde ai gsa. Poti renunta momentan la un neon, si micsoreaza perioada de iluminat. Cat despre bba, nu stiu cum si daca o sa scapi(daca este prezent).
Se pare ca ar fi o lipsa de calciu. Cred ca stii ca daca li se gaureste cochilia in zona aceea , melcul moare. Am citit pe undeva pe forum ca s-ar repara cochilia manual, cauta si cu siguranta vei gasi ce si cum.
Dupa cum a spus colegul mai sus, nu te desuraja, nu ai de ce. Daca vrei sa te inspiri, pe pagina de acasa a acestui forum sunt prezentate cateva acvarii de la concursul AGA2010.
Se poate incropi un dop din pluta sau altceva, un cauciuc. Nu imi dau seama daca poti face curat pe langa acele pietre, mi se par totusi cam multe si ocupa prea mult spatiu din acvariu; mie mi se pare si o simetrie in cele 4 colturi, 4 pietre in picioare si la jumatate cea mare, ca o masa. Cred ca daca le-ai rearanja ar iesi mai frumos, pe viitor vrei sa le acoperi cu moss? Treci si pe la rubrica "despre noi" pentru o scurta prezentare.
Multa lume foloseste aquabasis, este un substrat ok, insa trebuie sa ai grija sa fie bine acoperit de un strat consistent de altceva, iar scoaterea plantelor se va face cu grija, se vor taia radacinile lungi pentru a se evita ceea ce ai patit tu. Taierea radacinilor se poate face cu un cutter sau cu o foarfeca, depinde de situatie.
Sunt si alte tipuri de substart fertil care nu necesita sa fie acoperite, dar sunt ceva mai scumpe.
Ti-am raspuns dincolo, la coltul incepatorului. Pe viitor, ca sa ne fie mai usor, un singur topic ar fi indicat la rubrica incepatori, o sa-ti raspundem acolo la toate intrebarile.
@Creative Daca asta este bine pentru tine, ok, insa te-as ruga sa nu mai dai sfaturi de genul asta, s-ar putea interpreta ca substratul fertil nu isi are rostul. In timp vei vedea despre ce este vorba.Sunt destule topicuri de unde sa te informezi, foloseste cu incredere functia search.
@paltin Incearca acelasi lucru si tu, sus in partea stanga exista functia search, foloseste-o cu incredere. Daca ai ceva nelamuriri, te vom ajuta cu drag in limita cunostintelor noastre, dar vino si tu ca la scoala cu lectiile facute.
Salut. Manado jbl nu este substrat fertil, se pune peste substratul fertil, iar daca vrei asa ceva gandeste-te zic eu la o singura firma, poti pune aquabasis +un strat de cel putin 3 cm de manado peste el.
Feropol+feropol24+easycarbo sau sera florena+easycarbo
Salut si bine ai venit. Nu vreau sa te dezamagesc, dar cei 30cm latime vor fi foarte putin pentru un plantat. Cat despre lumina mai da ceva detalii, ce plante ai, ce vrei pe viitor, ai substrat, daca da, de care. Ce volum mai ai in acvariu dupa ce ai pus substratul.
Foarte fromoasa, sper sa te bucuri de un intreg buchet de sarbatori. Poate mai faci o poza cu tot bazinul in stadiul actual.
Bine ai venit si sarbatori fericite.
Testele sunt dedicate sau din cele 5in1, 6 in1? Ar fi bine de vazut si care este valoarea nh3/nh4. Nu este ok acea valoare nici la 6 zile, nu ai foarte multi pesti. Eu banuiesc altceva, o calitate nu prea buna a apei, din oarece motive, cel mai important zic eu ar fi curatenia prin acel pietris de granulatie mare. Parerea mea, poate ma insel. Ar fi bine ca sa nu mai bajbaim sa dai detaliile complete ale acvariului cand intampini probleme de genul asta.
Foarte frumos, se vede ca pui suflet. Cu siguranta creste inima in tine cand vine in vizita "mama soacra" si vede ce ai realizat .
Salut. Ceva nu este bine pe acolo, ce valori au testele si ce teste folosesti?
@daniel Parca am cazut de acord ca tu nu reusesti sa intelegi vreau eu sa zic, nu inteleg de ce incerci in continuare. Nu a zis nimeni nimic de feropol, iar despre profito-am facut referire la gama easilife fara exceptie, am intrebat clar zic eu de ce dozeaza astfel, fara subintelesuri sau alte chestii pe care le crezi tu. O zi buna.
@georeo. Salut. Aceeasi gama de fertilizanti de la easylife folosesc si eu. Sunt curios de ce folosesti doze asa de mari, mi-au sarit in ochi cateva din ele, profito recomandat 10ml/100lirii apa pe saptamana, la bazinul tau ar fi cam 30ml, pe care tu ii bagi in 2 zile, restul surplus; easycarbo doza recomandata este de max 2ml maxim la 50l apa zilnic, asta in acvariile foarte bine plantate, in mod normal cred ca ti-ar ajunge 12, 13 ml maxim, la ce bagi tu zilnic il folosesti ca algizit, insa intr-o cantitate destul de mare; cand faci aditiile de no3 le faci pe baza testelor sau cum, 10ml de no3 adaugat la un bazin de 500litrii creste nivelul cu 2 ppm, spre ce nivel al no3 vrei tu sa ajungi; aditia de fier cate 30ml de 2 pe saptamana-la ce valoare tii fierul in bazin?

LE Ar fi bine daca ai putea sa ne dai si cateva din restul de valori ale apei din acvariu; cam ce valoare are co2?
Salut si bine ai venit. Daniel a punctat bine, insa eu as mai face cateva remarci. Si eu am acelasi un nr de pesti ca al tau in 60litri apa net, dar al meu este stabil, are filtrare adecvata. Fa schimburi de apa dese pana se stabilizeaza acvariul, astfel eviti cresteri mari ale nh3/nh4, no2 si no3. Dupa ciclare, nu mai este nevoie de schimburi dese, o data pe saptamana va fi de ajuns. Despre restul, deschide un topic la sectiunea coltul incepatorului si vom dezbate acolo pe indelete tot ce te intereseaza.
Buna. O sa incerc sa te lamuresc eu. Calitatea proasta a apei duce la imbolnavirea pestilor tai, acvariul este exrem de mic, nu ar avea loc decat cel mult 2, 3 gupi. Cauta u bazin mai mare daca vrei sa cresti pesti mai multi sau da dine ei daca nu poti, asta ar trebui sa o faci acum. In rest, daca tot ai ajuns pe forum, poti sa incepi sa citesti daca esti interesata, noi vom incerca sa te ajutam acolo unde nu intelegi, dar trebuie sa arati si tu ca vrei. Banuiesc ca nici de ciclare nu ai auzit, asa ca studiu. Ca sa salvezi pestii, fa schimb de apa cu apa declorinata, cam 10litrii primul, apoi continua cu schimburi mai mici, de circa 2, 3 litrii pe zi cam o saptamana. Poti sa te apuci sa le faci si tratament, pentru finrot banuiesc sau columnaris, pe jbl hospital poti incerca sa identifici ce au. Fa curatenie in bazin ca la spital, poate au si ei o sansa.
Sincer, fara suparare, parerea mea doar, este ca iti pierzi timpul si s-ar putea sa fii dezamagit la final, din mai multe puncte de vedere. Dar daca vrei cu tot dinadinsul bba, pentru a grabi procesul roaga-l de daniel sa-ti dea ceva plante cu aceasta alga. Insa ai grija la pesti, daca vrei sa faci experimente de genul asta, nu-i chinui.
BBA apare si in lipsa co2 presutizat, deci poti sa tai si aditia de co2, astfel le va fi mai greu la plante si mai usor la alge, faci si economie de bule. Insa totusi nu vad cu ce te-ar ajuta un astfel de experiment pe viitor, dar este optiunea ta

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: