[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
substrat fertil  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
paltin
Junior member

IP:

Ce substrat ar fi cel mai indicat:
1) manado de la jbl
2) aquabasis tot de la jbl
3) complete substrate de la tetra???

PS: daca mai trebuie sa mai dau alte informatii cu privire la plante sau altceva sa imi spuneti!
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Manado jbl nu este substrat fertil, se pune peste substratul fertil, iar daca vrei asa ceva gandeste-te zic eu la o singura firma, poti pune aquabasis +un strat de cel putin 3 cm de manado peste el.
[ICQ]
Cristi25
Member
[Avatar]

IP:

Eu de exemplu am avut aquabasis iar peste am pus 3 cm de quartz si de cate ori umblam la substrat,
sa plantez ceva sa asez o piatra/buturuga ma enerva ca se tulbura apa de la aquabasis fiind practic
un pamant. Astfel m-am enervat si la-am scos din acvariu iar acum am quartz din baumax la care
fertilizez micro+macro si se vad rezultate ff bune la plante !!

<-//-> Jurnal Discus 240 litri <-//->
<-//-> Jurnal Nano Shrimp Paradise <-//->
paltin
Junior member

IP:

deci sa inteleg ca cel mai bun ar fi tetra complete?
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@Creative Daca asta este bine pentru tine, ok, insa te-as ruga sa nu mai dai sfaturi de genul asta, s-ar putea interpreta ca substratul fertil nu isi are rostul. In timp vei vedea despre ce este vorba.Sunt destule topicuri de unde sa te informezi, foloseste cu incredere functia search.
@paltin Incearca acelasi lucru si tu, sus in partea stanga exista functia search, foloseste-o cu incredere. Daca ai ceva nelamuriri, te vom ajuta cu drag in limita cunostintelor noastre, dar vino si tu ca la scoala cu lectiile facute.
[ICQ]
Cristi25
Member
[Avatar]

IP:

@narcis: eu mi-am expus punctul meu de vedere si am incercat sa ii spun ce am patit si eu
ca sa stie si el inainte de a se apuca.

@paltin: nu cumpara tetra ia JBL daca vrei.

<-//-> Jurnal Discus 240 litri <-//->
<-//-> Jurnal Nano Shrimp Paradise <-//->
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Multa lume foloseste aquabasis, este un substrat ok, insa trebuie sa ai grija sa fie bine acoperit de un strat consistent de altceva, iar scoaterea plantelor se va face cu grija, se vor taia radacinile lungi pentru a se evita ceea ce ai patit tu. Taierea radacinilor se poate face cu un cutter sau cu o foarfeca, depinde de situatie.
Sunt si alte tipuri de substart fertil care nu necesita sa fie acoperite, dar sunt ceva mai scumpe.
[ICQ]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: