[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Nu folosesc asa ceva dar iti pot spune ca nu se foloseste permanent in acvariile plantate si nu elimina gsa. In concluzie, dai banii degeaba.
Cozi franjurate si aparitia unui fungus ma duce cu gandul la boala finrot. Cam micut acvariul tau pentru atatia pesti, iti trebuie o filtrare foarte buna si o curatenie la fel. Mergi si la rubrica "despre noi" sa te prezinti.

Este bine ca ai pus sare, poate sa-l ajute, insa s-ar putea sa nu fie suficient. Poti incerca cu un medicament, depinde ce gasesti la petshop pentru aceasta boala. Fa tratamentul ca la carte, nu combina mai multe tratamente. Posibil sa le apara si la ceilalti pesti, urmareste-i cu atentie.
Salut. Foarte bine ca ai incercat, macar esti impacat ca este pe gustul tau ceea ce ai si nu trebuie sa-l schimbi. Sincer nici mie nu mi-a placut cine stie ce cand l-am pus, dar acum nu l-as da jos sub nici o forma. Sunt curios cat vei mai tine valisneria, in loc de breton ai putea incerca altceva
Cele de saratura nu pot fi folosite la plantat.
Sub manado mai ai ceva?
Nu am nimic impotriva,este parerea ta si gata, doar nu mai invata si pe altii, s-ar putea sa ia de bun ce zici tu acolo. Stiu ca se pot tine pesti si in conditii improprii, nu trebuie sa ne detaliezi cum. Nu inteleg daca omul are 20 litrii de apa si tu zici ca zebrele merg la 1buc/litru, de ce sa nu puna 20 de zebre, sa stie omul ca are pesti. Dar de curiozitate, unde inoata bietele zebre? Zici ca populatia lui este ok, unde o sa bage apa cand or sa creasca xipo, chiar daca nu se vor dezvolta cum trebuie, plus ceilalti 6 gupi, sanitarii si daca mai scapa din moly cei bolnavi, toate astea in 20 de litrii amarati.

Stiu ca prin petshopuri si prin alte locuri se cresc pestii la inghesuiala, dar acesta nu este un motiv sa-l luam de bun. Stiu de asemenea ca pestii rezista si in conditii mai grele, se adapteaa si ei cat pot, dar daca rezista nu inseamna ca asa este bine.

Despre schimburile de apa poti cauta cu incredere, vei fi lamurit zic eu, nu e cine stie ce, insa cu suprapopularea ...
Schimburile mari de apa NU duc la deciclarea acvariului, spalarea filtrului poate duce la deciclare. Acvariul colegului este SUPRAPOPULAT, are pesti care nu au ce cauta in 20 litrii nici macar singuri, daramite mai multi. Posibil sa-i deranjeze si curentii puternici sau alte cele, insa cauza principala a imbolnavirii este legata de spatiul insuficient si calitatea proasta a apei.
Salut. Acvariul foarte mic, pesti foarte multi. Chiar daca vei reusi sa tratezi pestii, daca nu le oferi conditii optime, nu au nici o sansa. Sfatul meu este sa citesti despre pestii pe care ii ai, despre ciclare , despre ce necesitati au. Primul lucru asigura-le o apa cat mai buna, fara a destabiliza ph'ul, asta inseamna schimburi de apa cam pana pe la 50-60% primul schimb, apoi zilnic schimb 10-15%. Nici unul din pestii care ii ai tu nu cred ca vor supravietui mult timp in 20 litrii, spatiul foarte mic, stres mare. Mai sunt detalii legate de spalarea filtrului, curatenie.etc. Nu sacrifica sanitarii, nu au gresit cu nimic.

In concluzie, cumpara un acvariu mai mare, cicleaza-l, pune cati pesti este normal, nu-l suprapopula sau pastreaza-l pe cel actual dar renunta la vivipari, pune un beta sau alti pesti care se preteaza la un astfel de bazin.
Salut si bine ai venit.
Salut. Ce substrat folosesti, ce cantitate ai pus initial si de cand este startat bazinul? Dupa culoare celorlalte se pare ca nu ar fi o carenta asa mare de fier, plantele consuma ce le dai tu. Eu as incerca niste stikuri la baza tufelor sau ceva bile fertilizatoare.
Salut. Albastru de metil si verdele de malachit nu sunt antibiotice,ai mai pus si altceva? La filtrarea biologica stai bine, insa nu stim destule detalii. Colegul geo a punctat foarte bine, ceva teste de apa?
Pentru plantate trebuie sa faci totul ca la carte, am inteles ca esti perfectionist, vrei ce este mai bun. Trebuie sa iei in calcul mai multe, lumina si calitatea ei, gama completa de co2 cu controler de ph, substrat fertil, teste la picatura si mult studiu, sa nu te trezesti cu un bazin plin de alge. Insa la un acvariu plantat la greu este greu sa faci curatenie, aspirat substrat, de aceea se tin pesti mai mici si mai putini.

Poate te incanta un biotop, cu diversi pesti, unii mai fascinanti decat altii, citeste pe forum, ai de unde alege.
Salut. Nu imi dau seama din poze, dar dupa ce spui tu este finrot. Sunt mai multe metode de tratament, rasfoieste putin forumul, foloseste functia "search" cu incredere. Da mai multe detalii,ce bazin ai, filtrare, lumina, populatie de pesti, mentenanta; treci si pe la rubrica "despre noi" sa ne cunoastem . Calitatea proasta a apei duce la acea boala si stresul.
Pentru plantat va trebui cu siguranta sa modifici sistemul de iluminat, pentru ciclide nu. Orice ai alege, sa nu crezi ca trebuie sa stai toata ziua langa el sa-l pazesti, are nevoie de foarte putina intretinere zilnica, o data pe saptamana la schimbul de apa poate sa dureze mai mult, dar nu este o corvoada. Fiecare are punctele sale forte, cu necesitati diferite. Alegerea iti apartine in totalitate, ai timp destul sa studiezi si sa vezi cam ce ti-ar placea. Mai este si partea materiala(banisorii), dar banuiesc ca nu este o problema, la plante le trebuiesc mai multe.
Bine ai venit. In prezent ai unul mai mare sau ai renuntat?
Daca vei combina cele 2 metode, nu vei avea nevoie de bioballs sau altceva, folosesti doar un burete de porozitate mare si gata Ca sa fiu mai explicit, in capacul de la reactor, dupa robinet, pe partea interioara montezi un difuzor de co2, sau mai simplu(am vazut ca se practica) o bucata de lemn de tei, astfel in reactor vor intra doar bule mici care vor fi dizolvate de fluxul de apa. Simplu si eficace.
Salut. Frumos bazinul. Vin cu o intrebare legata de fertilizare, stiu ca folosesti o cantitate mare de fier de la easylife, sunt curios daca ai incercat si cu ferotabs de la jbl, pare ca s-ar completa destul de bine cu feropol si ferolpol 24, pe langa fier mai contine si potasiu, dar si alte minerale si microelemente
Nu poti folosi direct reductorul, iti trebuie obligatoriu acel robinet cu supapa.
Salut. Algele nu apar in general la acvariile nou startate, decat in anumite conditii. Ce ai tu acolo, din punctul meu de vedere, scuza-ma ca iti spun, nu este deloc ok. Ai plecat la drum cu un acvariu plin cu alge, plantele bagate acolo cu alge, alea nu le-au facut plantele in 5, 6 zile. Nu stiu ce iti doresti tu sa realizezi, poate vreun experiment? Daca nu, fa in asa fel incat la startare macar plantele sa fie sanatoase, daca vor aparea diatome va fi normal, dar cam atat.
Daca ma intrebi pe mine, eu personal as pune 3 neoane dedicate pentru plante, unul daylight. In consecinta as elimina warm si un daylight. Le-as pune cele pentru plante in partea spate a acvariului, cel cu lumina de zi in fata. Inca o data, asa as face eu.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: