[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bsilviu2000
Forum Index » Profile for bsilviu2000 » Messages posted by bsilviu2000
Nu stiu exact ce tip de cablu este-se poate sa fie UTP.

Am fost in Dedeman si am intrebat un vanzator de la raion, explicandu-i despre ce este vorba si pentru ce doresc sa il uitilizez. In plus am fost sfatuit si de Marian, pe care il rog sa intervina daca vede postarile.

Este vorba de un cablu cu protectie, care are in interior 4 manunchiuri a cate 2 cabluri fiecare (in total 8 cabluri subtiri). Nu stiu cum se numeste cablul, desi aveam notat undeva.

Oricum, daca cineva doreste, pot reveni cu poze mai detaliate.
Pentru putin!

Cat despre aceasta solutie, nu stiu daca este singura, poate mai exista si altele. Doar ca atunci cand am pus eu intrebarea, se parea ca trebuie sa umblu la capac. Pana la urma am improvizat si a iesit ce se vede.
Nu ai pentru ce! Ma bucur ca te ajuta, mai ales ca si eu eram cat pe ce sa umblu la capacul acvariului, nevazand nici o alta posibilitate initial...

Sa ne tii la curent cu evolutia proiectului!

Succes!

Silviu
Pentru a nu devia de la subiectul topic-ului,

detalii si poze despre modificarile aduse sistemului de iluminat le gasisti aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22140.page (nu stiu cum sa inserez link-ul altfel).

Multumesc,
Silviu
Mai jos cateva detalii despre modificarile aduse sistemului de ilumint. Asa cum am mai spus, acvariul a venit dotat cu doua neoane:

1x28W Juwel Day
1x28W Juwel Nature

La acestea am adaugat doua neoane de 24W Osram (830 Warm White si Osram 865 Day Light), pentru care am folosit un droser Osram QTP5 2x24W si socluri rezistente la apa. Droserul l-am montat in afara capacului (l-am prins undeva sub masa acvariului).

Cele doua neoane noi au fost prinse de cele deja existente cu ajutorul unor "soricei" - vezi foto. Caburile care se vad vor fi prinse cu silicon de capac.

Vreau sa mentionez ca un aport substantial la aceste modificari (in special pe partea tehnica) l-a avut colegul nostru Marian.

Iata si cateva poze:

Radem noi, dar sunt o gramada de incepatori care nu se documenteaza inainte de a cumpara plantele si apoi se intreaba de ce mor la cateva zile de la achizitie. Ba unii dintre ei mai incep cumpere tot felul de solutii la "recomandarile" vanzatorilor atotstiutori...

PS: recunosc ca fac parte dintre cei care au achizitionat o astfel de planta fara a ma documenta in prealabil....
Salutare!

de curand am achizitionat hranitorul descris in titlu. Motivul pentru care am ales acest model il reprezinta faptul ca are doua compartimente de depozitare si in plus pot fi programate sa elibereze hrana independent de pana la 5 ori pe zi.

Observ insa ca doza (cantitatea) de mancare eliberata o data este foarte mica . De asemenea, exista variatii destul de mari de la o dozare la alta, iar uneori nu elibereaza hrana mai deloc. Mentionez ca am facut testul cu fulgi uscati.

De aceea ii rog pe cei care poseda un astfel de hranitor sa imi spuna daca au intampinat astfel de probleme. Deja ma gandesc sa achizitionez un alt model si ass vrea sa fiu ma documentez in prealabil, pentru a nu repeta experienta

Multumesc,
Silviu
Astazi voi face cateva fotografii si voi adauga si cateva detalii tehnice
In cursul acestei zile voi reveni cu detalii tehnice si cateva poze.
Probabil. Dar cred ca si din nestiinta...
Salutare!

revin cu informatii despre sistemul de iluminare: am reusit sa modific sistemul cu care acvariul a venit dotat si sa adaug inca 2 neoane astfel incat acum sistemul este compus din:

1x28W Juwel Day
1x28W Juwel Nature
1x24W Osram 830 Warm White
1x24W Osram 865 Day Light

Cele doua neoane le-am adaugat fara a face modificari capacului. Mentionez ca am fost ajutat (in proportie de 80% ) de catre colegul nostru Marian, caruia ii multumesc inca o data pe aceasta cale.

Acum ma gandesc la posibilitatea adaugarii unui filtru extern, fara a efectua modificari majore capacului. Sper ca si de data aceasta sa gasesc o solutie
In ceea ce priveste filtrul, eu am unul similar pe un Juwel de 190L(trigon). Pana in acest moment pot spune ca si-a facut treaba cu brio. Acvariul este bine plantat si o "populatie" destul de numeroasa.

Cat despre lumina, aici am adaugat inca 2 neoane astfel incat acum sistemul este compus din:

1x28W Juwel Day + 1x28W Juwel Nature - cu care a venit acvariul

1x24W Osram 830 Warm White + 1x24W Osram 865 Day Light - adaugate de mine

Cele doua neoane le-am adaugat fara a face modificari capacului. In cazul in care voi adauga si un filtru extern, trebuie sa umblu si la capac, lucru pe care banuiesc ca il vei face si tu.

Asteptam cu interes vesti despre proiect.

Cred ca esti optimist in privinta duratei de viata...Oricum, nu inteleg de ce plante de acest gen se vand drept plante de acvariu...
ASe poate trimite si in Bucuresti microsorum pteropus?
Multumesc
Salutare!

Astazi am primit cadou o frumasa planta destinata acvariului. denumirea acesteia este "Spathyphyllum Wallisi" (conform "indicatorului" din ghiveci). Planta este deosebita, doar ca, din cate stiu, nu este o planta de acvariu. Am cautat si pe net si banuielile mi s-au confirmat. Planta a fost cumparata din Hornbach - unde am vazut ca se practica vanzarea unor plante terestre drept plante acvatice, din pacate -
Intrebarea este daca este cineva care detine/a detinut o astfel de planta si daca aceasta a reusit sa o mentina in acvariu. Mai jos cateva poze cu planta respectiva.

Seara buna si ape limpezi!
Super fain! Felicitari!
Vad ca foarte multi colegi recomanda popularea bazinelor afectate cu SAE. Intrebarea este care este numarul optim, tinand cont de volumul acavriului, numarul de pesti, nivelul de dezvoltare al BBA-ului, etc.?

De exemplu, eu am un acvariu de 190L, plantat peste mediu (zic eu ) - a se vedea poza-, in care am introdus printre altele 2 SAE. Este evident ca nu pot face fata dezvoltarii algelor, chiar daca acestea se afla intr-un mediu incipient. De aceea consider ca o interventie aditionala SAE este binevenita.
Si eu ma lupt cu aceasta alga. Am inceput tratamentu cu easy carbo si am redus numarul orelor de iluminare.
Acum astept sa vad ce se va intampla
Pana atunci mai pun o intrebare: tinand cont de plantele pe care le am in acvariu, respectiv:
-echinodorus ozelot
-echinodorus epica
-echinodorus uruguaensi
-cryptocoryne wendtii
-hemigraphis colorata
-hemiantus cuba
-cabomba aquatica

ar fi indicat sa le tai frunzele pentru a lasa loc unor frunze tinere?

De asemenea voi incerca sa replantez cateva Acorus gramineus pusillus, imi plac foarte mult, nu stiu ce s-a intamplat cu prima planta de nu s-a prins. Iar la radacinile echinodorusi-lor voi pune cate o bila de JBL Kugeln balls.

Seara buna!
Voi incepe un tratatment cu easy carbo. In aceelasi timp voi introduce si cateva bile de argila la radacinile Cryptocorinele-lor si Echinodorusi-lor.

Cat despre programul de iluminare, voi aprinde simultan cele 4 neoane in cate trei reprize zilnic, dar nu mai mult de 8 ore.

Forum Index » Profile for bsilviu2000 » Messages posted by bsilviu2000
Go to: