[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dragos_georg
Forum Index » Profile for dragos_georg » Messages posted by dragos_georg
Mersi @Arhitectul pentru bunele intentii, stiu ca esti si tu incepator deoarece ti-am urmarit cele doua topic-uri.

Si eu am observat ca cei mai experimentati nu s-au inghesuit sa-mi raspunda, a dat caldura si poate au iesit la un pescuit pe lacul Malawi si pe noi incepatorii au uitat sa ne invite

Cu parere de rau trebuie sa te contrazic, nici unul nu este Melanochromis Auratus juvenili si nici Pseudotropheus Barlowi.

Pestii i-am luat la 2-3 cm si nu imi mai amintesc ca si ce specie mi-au fost vanduti.

Primele doua poze nu stiu, sub nici o forma, ce specie ar putea fi, Auratus in nici un caz deoarece aceia au dungile orizontale.

In primele 2 poze din post-ul #2 si in pozele dein postul #3 eu cred ca este femala de Pseudotropheus Johanni, dar nu sunt 100% sigur, motiv pt care am rugat colegii forumisti sa-si spuna parerea.

In poza 3 post-ul #1 si poza 3 post-ul #2 posibil sa fie Metriaclima Estherae Red, dar nu sunt sigur.

O zi buna,
Am pus mai multe poze pt a putea sa va dati seama mai bine, poate pozele nu sunt de cea mai buna calitate.
Va multumesc.
Mai sunt acestia
Va rog sa ma ajutati in identificarea speciei urmatorilor pesti:
Salut si succes in noul proiect.

De ce nu pui polistiren pe tot fundul bazinului si si intre fund si stand?
Ma gandesc ca ar fi ma practic deoarece in cazul in care te hotarasti sa bagi un bolovan mai mare sau sa schimbi pozitia celor pe care ii ai nu mai trebuie sa decupezi alte bucatele si sa le introduci sub nisip
Eu cred ca sunt suficiente si 2 neoane, ca si recomandare din topicurile citite de mine si ce folosesc si eu si ma declar multumit ar fi un aqua glo si un marine glo.

O seara buna,
Arhitectul wrote: Bumbac si carbune activ - momentan il cuplez intre doua furtune cu mufe rapide si incarc bidoanele de plastic de 25 l. Dupa 2 zile schimb apa ...

Koala wrote:- Asa am avut si eu, exact aceeasi combinatie de baterii de filtrare (uite aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/11796.page) ... e in regula!

Intrebare: Daca este in regula sistemul de filtrare pe care il are @arhitectul mai este necesar sa incarce bidoanele de apa si sa faca schimbul doar dupa 2 zile?

O zi buna,
Update

@Lofty
Am luat in serios sfatul tau si am achizitionat 10 demasoni si inca 4 caeruleus, dar avand in vedere ca deja acvariul de 300l era populat, ce crezi ca am facut?

Am mai cumparat un acvariu de 150X37X55(bucuria nevestei mele ). Pe langa el am mai achizitionat 2 buc Eheim 2224 si o buc. Eheim 2076. Pana sa-mi soseasca acvariul, am pus in functiune cele 2 Eheim 2224 in acvariul de 300l, deoarece sunt second si erau deja populate cu bacterii, si minune, in 3 ore apa era limpede. Astfel, am dedus ca apa verde provenea din o greseala la realizarea filtrului DIY, cu toate ca in el aveam material filtrant mai mult decat este in cele 3 Eheim-uri la un loc.

In momentul de fata la acvariul de 300l functioneaza Eheim 2076 si un Eheim 2224. Mentionez ca in eheim-ul 2076 am umplut sertarele, de jos in sus, dupa cum urmeaza:
1. Eheim Mech
2. Matrix
3. Eheim substrat pro

Va rog sa-mi spuneti daca este bine si daca nu cum si cu ce sa umplu sertarele.

Ehem-urile 2224 functioneaza cu materialul filtrant cu care au fost cumparate, nu le-am desfacut inca de teama sa nu omor coloniile de bacterii. Cand o sa le desfac o sa completez sau schimb ceva cu matrix, substrat pro sau siporax ca mai mi-au ramas o gramada din filtrul DIY desfiintat.

Vreau ca, peste o saptamana sau doua, sa las la acvariul de 300l doar eheim-ul 2076 si la celalalt acvariu sa pun ambele eheim-uri 2224.

Va rog sa-mi spuneti daca ar fi ok asa sau daca nu cum sa le combin?

O zi buna,

Noua achizitie . Pozele sunt facute cu telefonul, urmeaza sa fac altele mai de calitate.

Salut,
nu ma pricep la bolile pestilor, dar din experientele traite ca incepator in acvaristica pot sa-ti spun ca ar trebui sa nu te grabesti in a folosi medicamente. Daca pestii ar fi bolnavi ar trebui sa prezinte si alte simptome.
Chiar daca sunt o corcitura, cum spune @pomi, Maylandia Estherae au o roseata mai accentuata in zona branhiilor.
Iti atasez o poza cu un Estherae, din al meu acvariu, si pot sa-ti spun ca nu suferea de nimic. Pe langa el mai aveam acei, caeruleus, demasoni, albino, moori care nu prezentau acea roseata.
Tot din experientele dureroase traite ca incepator (aveam apa verde in acvariu, mi-am comandat un sterilizator uv dar nu am mai avut rabdare trei zile pana sa il primesc si am facut un schimb total de apa fapt ce a dus la decesul a 39 de pesti ) te sfatuiesc sa incerci sa nu te grabesti in nimic ce tine de acvaristica. Eu nu reusesc si ma grabesc in continuare, as vrea ca pestii sa creasca de pe o zi pe alta, as vrea sa am toate speciile de ciclide in acvariu de 300l, as vrea sa nu existe ciclul azotului si as vrea ca apa sa ramana limpede chiar daca suprapopulez acvariul si filtrarea este insuficienta. Asa ca nu te panica, intreaba, o sa fie probleme la care o sa primesti solutii diferite, si daca ai si un pic de ghinion, o sa o alegi pe cea mai proasta pt acvariul tau , dar trebuie sa mergi inainte. Cum ar spune un bun prieten Keep walking. .
M-am lungit un pic, dar in concluzie, daca nu prezinta si alte simptome(respiratie la suprafata apei, refuzul mancarii) lasa pestii in pace.

O zi buna,
Salut,
daca nu ai filtrare pe coloana de apa rece cum are @koala, eu folosesc, in recipientul de 35l, un filtru intern ieftin plin cu carbune activ, ca cel din poza, pe care il las sa mearga 24h, timp in care se mai ridica si temperatura apei. Avand in vedere ca schimbul de apa saptamanal reprezinta aprox. 15% din volumul bazinului temperatura apei in bazin imi scade cu maxim un grad, ceea ce eu cred si sper ca nu reprezinta o problema.

O zi buna,
Salut, in primul rand felicitari, foarte frumos acvariul.
Referitor la
@ Arhitectul wrote: "Nu are Elongatus" vezi anuntul acesta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23364.page.
Eu am cumparat de la el elongatus in toamna si poti sa-i vezi la mine in acvariu aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/22054.page

Sper sa nu se considere reclama, daca da rog un moderator sa stearga postul.

O zi buna
Pentru a afla mai multe despre identificarea sexului la ciclide poti citi un post foarte bine argumentat a lui calin_gherman.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21731.page

O zi buna,
Stiu ca nu am procedat corect. Articolul acela si alte topicuri legate de ciclare am citit de mi-a venit acru. Teoretic stiu cum ar fi trebuit sa procedez, dar practica ma omoara. Nu am avut si nici nu cred ca o sa am rabdarea necesara de a astepta atat timp fara pesti in acvariu. Stiam riscurile la care ma expun, dar am crezut ca a doua oara, dat fiind faptul ca nu am spalat materialele filtrante si am si adaugat substante de start cu colonii de bacterii, ciclarea sa dureze mai putin. Apa a fost curata, apoi albicioasa si verde de nu mai vedeam pestii. Acum a inceput sa dea semne de limpezire. Dupa-amiaza o sa postez si o poza sa vezi cum se prezinta acum.
Lampa UV am rezervat-o , imi va ajunge peste 2 saptamani(lipsa fonduri momentan).
Pana la urma acolo o sa ajung, la 6 Caeruleus+12 Demasoni, dar intai trebuie sa-mi fac curaj sa-i prind pe ceilalti. Cand am scos cei 6 elongatus mi-a luat vreo 3 ore sa-i prind. Apropo, ei sunt singurii care au scapat din macel deoarece i-am instrainat cu cateva zile inainte fiindca erau prea agresivi.

As mai avea in plan sa inlocuiesc inelele ceramice cu Matrix, dar nu stiu daca sa o fac acuma sau dupa ce voi fi sigur ca imi este stabil acvariul?

O zi buna,
Salut, mersi de sfaturi.
Acuma legat de intrebarile si observatiile tale, in special cele legate de populare, o sa incep prin a-ti spune ca am renuntat obligat la toti cei care imi populau acvariu. M-a mancat, nu mai zic unde, si am facut un schimb total de apa. Lucrurile au decurs in felul urmator: am scos apa din acvariu de 300l si am umplut cu ea un acvariu de 120l, am mutat incalzitorul dupa care am mutat pestii in noul acvariu. Toate bune si frumoase dar, pana am golit acvariu de 300l, am spalat nisipul si l-am umplut la loc, a durat aprox 3 ore timp in care filtrul a fost oprit. Aveam de gand sa las pestii in acvariul de 120l cu schimburi dese de apa cel putin o zi, si in acelasi timp sa las filtrul sa mearga in cel de 300l. Dar surpriza, cand am terminat de umplut acvariul de 300l, am observat ca pestii erau apatici si vreo 2 dintre ei isi dadeau ultima suflare. Si ce crezi ca am facut in acel decat o alta prostie si mai mare? Am luat pestii si i-am mutat degraba in acvariul de 300l, dupa care a inceput cosmarul. Nu a durat mai mult de 10-15 min. pana cand i-am scos pe toti fara suflare. Nu mai vreau sa zic ca urlam singur prin casa si imi venea sa-mi arunc acvariul in curte, dar amintindu-mi cata munca de lamurire am dus cu sotia si ca a trebuit sa modific pereti si mobila ca sa pot sa-l amenajez, am strans din dinti si am continuat.
Urmatorul pas, am lasat acvariul nepopulat doua saptamani, cu filtrul functionand si lumina doar de la neonul AquaGlo aprox. 6-8 ore pe zi. Apoi am achizitionat urmatorii pesti:
1.Hemichromis lifalili - 8 buc
2.Pseudotropheus socolofi albino - 4 buc. (aia albi cu ochii rosii )
3.Pseudotropheus maingano - 6 buc.
4.Pseudotropheus estherae - 6 buc.
5.Labidochromis caeruleus - 6 buc.

Stiu ca Hemichromis lifalili nu sunt din Malawi, dar imi doream ceva rosu in acvariu si nu am gasit FireFish. La aia albi cu ochii rosii probabil ca o sa renunt, dar am un atasament fata de ei si nu stiu de ce. Nu sunt foarte incantat nici de estherae.
Mai stiu ca sunt multi, dar au cam 3-4 cm, motiv pt care nu am cum sa aleg acuma 1m si 2-3f.
Cyrtocara moori mi doresc f. mult si m-as multumi si cu 1 m si 2f.
Demasonii sunt preferatii mei, chiar daca sunt mai agresivi si bazinul nu este suficient de lung, m-am indragostit de comportamentul si culorile lor. . Nu mai spun ca in momentul schimbarii totale de apa o femela de demason a depus si bineinteles ca nu au supravietuit. Momentul cand adunam puii a fost cel mai crunt, poate de aceea si imi doresc din nou demasoni.
Iarasi mi-a placut albastrul si comportamentul de cird al acei Msuli yellow tail, care iarasi stiu ca la maturitate sunt prea mari pt bazinul meu.
Asta este, nu putem sa le avem pe toate, dar putem incerca, de aceea am in proiect pt sfarsitul anului inca un bazin cu lungimea de 2m.

La ora actuala schimb cate 35-40l de apa la 2-3 zile.
Materialele filtrante nu le spal, doar buretele de deasupra, in apa care o scot, o data la 2 saptamani.
Lumina merge aprox. 10 ore pe zi (nu imi mai merge priza programabila si nu am ajuns sa iau alta). Folosesc doar neonul AquaGlo din decembrie, MarinDay-ul nu l-am mai folosit deloc.
O lampa UV de la JBL de 9w crezi ca este suficienta?
Te mai rog sa-mi spui cum as putea popula acvariul, dupa parerea ta, dar sa nu lipseasca demasonii(am eu un pitic). O sa renunt eventual la toti cei care ii am acum, pastrand doar caeruleus( mi-a placut prea mult povestea lui malawi_crys legata de aceasta specie).

Mersi
O zi buna
Salutare, o sa icerc sa-ti raspund pe rand la toate problemele ridicate:

1. "Colegul forumist" activeaza pe alt forum si mi-a sugerat sa fac o prezentarea a produselor deoarece el a citit anuntul din curiozitate, fara sa mai fi auzit de NLS, si mi-a spus ca a fost nevoit sa caute pe net caracteristicile mancarii cand, i-ar fi fost mult mai simplu, sa le citeasca in anunt. Acesta este motivul si daca cineva doreste o informare mai ampla nu are decat sa se documenteze. In alta ordine de idei am incercat sa ofer cat mai multe detalii despre produsele oferite conform regulamentului.

2. Da, anuntul meu initial a fost acela. Citind topicul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14104.page am zis sa incerc si eu aceasta mancare, dar culmea nu se gaseste in Romania decat pe 2 site-uri iar la disponibilitate scrie "nu sunt in stoc" sau "in curand". Contactati telefonic mi-au raspuns ca nu stiu cand au sa mai primeasca. Si iarasi da, comanda care am facut-o in SUA contine mai multe produse decat imi sunt necesare, urmand sa vand surplusul pentru a-mi diminua costurile cu transportul.
3. Da, in cazul in care va deveni o vanzare neocazionala o sa-i cer aprobarea lui mosu cu speranta ca nu este unul din reprezentantii site-ului care este si sponsorul forumului.
4. Neaprobandu-mi-se primul anunt, am publicat ulterior ce am comandat deja.
5. Preferintele mele au ramas aceleasi, respectiv NLS Thera A si Chiclid Formula. "Stocul" s-a modificat ca urmare a necesitatii incadrarii unui anumit buget si la o anumita cantitate.
6. Daca a fost considerat up imi cer scuze si voi fi mai atent pe viitor. Nu aceasta a fost intentia mea.
7. Lamurirea daca sunt vanzator ocazional sau nu o sa o aduc chiar eu daca o sa ma hotarasc sa vand constant aceste produse moment in care o sa cer aprobarea lui mosu pentru a posta anuntul. Deocamdata nu este cazul.
8. Daca chiar ti-ai fi dorit produsul NLS Cichlid 300gr. si nu ai fi dorit doar sa faci reclama la site-ul din link, ai fi observat ca pe acel site la disponibilitate scrie "in curand" si ai fi comandat NLS Cichlid 600gr. care ar avea acelasi pret/300gr ca si cel de pe site.

Fara a dori sa intru in polemica fara rost, comentariul tau legat de pret cred ca incalca regula "Nu sunt permise comentariile in legatura cu pretul cerut de cineva. Daca userul X vrea $100 pe o pereche de guppy e treaba lui".

Referitor la oferta respectiva te rog sa-mi spui, daca cumva ai informatii din interior, cand mai primesc produsul respectiv si la ce pret?

In final il rog pe mosu daca acest topic incalca regulamentul sa il stearga, iar daca nu sa-l curete de post-urile care nu au legatura cu produsele vandute. Din respect pentru experienta vostra accept sa clarific si sa dau lamuriri legate de orice aspect al anuntului dar cu rugamintea ca acestea sa fie pe PM.

O zi buna,
Salutare,
Nu, nu am specificat ca ar fi coleg pe acest forum.
Se face sa fie o gresala de editare datorate copy/past-ului.
Da, astea 7 cutii sunt cele ramase din comanda facuta deja in SUA, cu toate ca nu stiu la ce te ajuta informatia aceasta.

Acum, dupa ce sper ca te-am lamurit, permite-mi sa te intreb si eu
Ce conteaza cine este colegul forumist?
Cu ce afecteaza greseala "au mai ramas la vanzare" cantitatea/calitatea acestor produse?

O zi buna,
La sugestia unui coleg forumist am decis sa fac o scurta prezentare a mancarii New Life Spectrum produse de New Life International, firma infiintata de Pablo Tepoot, intr-o fabrica de ultima generatie din Florida, aprobata de FDA (Food and Drug Administration).
Inceputul povestii il gaseste, in 1970, pe Pablo Tepoot, fondatorul companiei, ca fiind un important distribuitor en-gros de pesti tropicali atat marini cat si de apa dulce. In 1975 decide sa se mute in Florida unde se axeaza pe cresterea ciclidelor africane infiintand New Life Exotic Fish despre care va scie in cartile sale dedicate acvaristicii.
Chiar daca New Life Exotic Fish era respectata de multi ani pentru calitatea ciclidelor africane, Pablo Tepoot, impins de curiozitate, a decis in 1992 sa participe cu catva pestisori la prestigioasa competitie anuala organizata de Florida Tropical Fish Farms Association (FTFFA). Rezultatele nu s-au lasat asteptate, el castigand inca de la prima participare locul I si II la Breeder Award category cu pestii Synodontis multipunctatus si O/B red zebra. Alte rezultate notabile le-a obtinut cu Leopard Fin Swordtails care a castigat atat competitia FTFFA din 1999 la categoria Swordtail cat si Livebearer Best of Show.
Fixandu-si inca de la inceput cele mai inalte standarde el a reusit, prin multa munca si dedicare, sa inventeze si sa dezvolte aceasta mancare New Life Spectrum, in diferitele sale formule.

Aceasta mancare este 100% naturala fiind caracterizata de o inalta calitate a ingredientelor care justifica usor evaluarea acesteia ca pe un aliment de 6 stele. Nu utilizeaza vitamina K sintetica sau culori artificiale.
Mancarea New Life Spectrum combina in cel mai bun mod, in functie de specia careia ii este destinata, urmatoarele ingrediente principale:
- Antartic Krill care este o excelenta sursa de proteine, aminoacizi, uleiuri Omega 3 iar prezenta carotenoidele, cei mai raspanditi pigmenti naturali care se gasesc atat in regnul vegetal cat si in cel animal, sporeste coloritul pestilor
- Hering are un nivel foarte ridicat de proteine 70% si este foarte bogat in Omega 3.
- Amino-acizii sunt compusi organici biologici importanti care joaca un rol principal atat ca proteine cat si ca intermediari in metabolism.
- Algele sunt un produs uscat obtinut din alge albastre – verzi si con?in aminoacizi, vitamine si microelemente care stimuleaza sistemul imunitar, creste nivelul de energie si imbunatateste starea generala de sanatate, fiind scazute in grasimi si bogate în fibre.
- Spirulina este bogata in proteina brut? si contine sapte vitamine majore: A1, B1, B2, B6, B12, C si E. Acesta mai contine in mod natural beta -caroten, pigmenti de consolidare a culorii si o gama intreaga de minerale.In plus, Spirulina are un continut de 62% de aminoacizi si contine toti acizii grasi esentiali si opt aminoacizi necesri pentru o nutritie completa.
- Usturoiul, in aceasta formula, este crescut ca si cantitate fapt ce imbunataceste apetitul si imunitatea pestilor. Totodata, studiile au indicat ca folosirea acestuia in alimentatia pestilor poate oferi beneficii in prevenirea sau chiar tratarea afectiunilor bacteriene si poate avea beneficii in prevenirea sau tratarea parazitilor interni.
- Legumele si extractele de fructe folosite (spanac, varza alba si rosie, mazare, broccoli, ardei rosu, dovleac, rosie, caisa, para, mango, mar, papaya si piersica) sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale naturale.
- Ca suplimente de vitamine si minerale mai sunt folosite Ginseng (considerata si planta minune a lumii a fost folosita inca din vremuri stravechi de amerindieni pentru combaterea oboselii si energizare), Vitamina A, supliment Vitamina B12, Niacin(vitamina B3), Folic Acid, Biotina(vitamina H), Riboflavina(vitamina B2), Pyridoxine Hydrochloride(vitamina B6), Calcium Pantothenate(vitamina B5) etc.

Au mai ramas la vanzare:
1 buc. New Life Spectrum Betta Formula 1mm 60gr. - 35 lei
1 buc. New Life Spectrum Thera A 1mm 2270gr. - 350 lei
1 buc. New Life Spectrum Thera A 2mm 600gr. - 135 lei
1 buc. New Life Spectrum Cichlid Formula 1mm 600gr. - 120 lei
1 buc. New Life Spectrum Cichlid Formula 1mm 2270gr. - 350 lei
2 buc. New Life Spectrum Discus Formula 1mm 300gr. - 85 lei

Detalii livrare pe pm.

O zi buna,
Au mai ramas la vanzare:
2 buc. New Life Spectrum Discus Formula 1mm 300gr. - 85 lei
1 buc. New Life Spectrum Thera A Medium Fish 2mm 600gr. - 135 lei
1 buc. New Life Spectrum Cichlid Formula 1mm 600gr. - 120 lei
1 buc. New Life Spectrum Cichlid Formula 1mm 2270gr. - 350 lei

Detalii livrare pe pm.

O zi buna,
Se adauga
New Life Spectrum Marine Formula - 300gr. - 100lei/buc
New Life Spectrum Extra Large Fish 2240gr. - 280lei/buc
New Life Spectrum Discus 150gr. - 55lei/buc

O zi buna
Vand urmatoarele:
1. NLS Cichlid Formula 600 gr. - 120 lei/buc
2. NLS Ciclid Formula de 300gr - 100 lei/buc
3. NLS Ciclid Formula 2270gr - 350 lei/buc
4. NLS Ciclid Formula varsat - 20lei/100gr
5. NLS Cichlasoma 3mm la 300gr - 120 lei
6. NLS Cichlasoma 3mm la 150gr - 90 lei
7. NLS Thera A 600gr - 190lei/buc
8. NLS Thera A 2270gr - 350lei/buc
9. NLS Thera A varsat - 20lei/100gr

Pentru produsele dorite, alte detalii sau alte produse astept pm.
O zi buna,
Mersi de raspuns, cred ca o sa las natura sa-si urmeze cursul.

O seara buna,

Forum Index » Profile for dragos_georg » Messages posted by dragos_georg
Go to: