[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Doresc sfaturi pt primul meu acvariu de 300 l cu ciclide africane!  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Ok, iti multumesc pt sfaturile de pana acum care mi-au fost mai mult decat folositoare.
O sa ascult in continuare si o sa ma mai documentez.
Cum am mai spus intr-un post anterior am loc de sump si sub acvariu si langa acesta la acelasi nivel ( aprox. 35 cm latime iar lungimea si inaltimea cat este necesar).
Varianta sumpului sub acvariu necesita gaurirea sticlei, overflow, piese speciale pvc etc.
In ceea ce priveste varianta prezentata in postul anterior o sa incerc sa postez si un filmulet din care sa reiasa mai bine faptul ca cele doua furtune scurte trag apa din acvariu pe principiul vaselor comunicante, apoi apa curge prin mediile filtrante de unde este preluata de furtunul vertical care intra in pompa si impinsa in acvariu prin furtunul care iese din pompa.

O seara placuta,

“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Daca apa este trasa de pompa prin furtun de la fundul celui de-al doilea acvariu (sau ce ai tu acolo)
este bine. Apa trebuie sa treaca prin mediile filtrante. Daca ai loc sa pui acest sump langa acvariu
atunci varianta asta poate functiona. Din primele poze pe care le-ai postat in acest topic nu se intelege
ca ai avea loc in continuarea acvariului. In varianta prezentata de tine trebuie sa ai grija ca furtunele
puse intre cele doua acvarii sa ramana cu capetele sub apa tot timpul, daca se intampla cumva sa
prinda aer vei avea o mare inundatie. Oricum varianta cu sumpul langa este o varianta simpla dar
neergonomica din punctul meu de vedere, iti ocupa inutil spatiul. Sumpurile simt facute pentru a se
pune sub acvariu, mai ales la dimensiunile tale. Ar trebui sa faci o proba sa vezi ce se intampla si cand
se opreste curentul, daca furtunele dintre acvarii nu sint sub apa si cand se ia curentul ai o mare problema.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Furtunele in varianta finala o sa fie fixate in asa fel incat sa ramana permanent cu capetele sub apa.
Am probat ce se intampla daca scot pompa din priza iar rezultatul a fost ca s-a egalizat nivelul apei din cele doua acvarii.
Am incercat si daca doar un furtun ramane sub apa iar rezultantul a fost ca apa din al doilea acvariu a scazut deoarece pompa are debit de tragere mai mare decat poate sa duca un singur furtun.
Am incercat si daca ambele furtune ies din apa moment in care, dupa ce apa din al doilea acvariu este introdusa in acvariu principal pompa merge in gol. Banuiesc ca riscul este sa se arda pompa, motiv pt care voi amplasa cele doua furtune la adancimi diferite pt a evita ca ambele sa ramana fara apa.

Dupa ce o sa postez si filmuletul despre cum functioneaza o sa ma apuc de acvariu si de renovarea bucatariei

O seara buna,

“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

In loc de furtune mai bine folosesti teava de polipropilena de 20 sau 25. E mai bine sa fie rigida.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

dragos_georg wrote:Va rog identificati-mi ciclida mare din poza, pe care a primit-o ieri fiul meu de la bunici.

Mersi,
O seara buna

Pestele acela pare a fi un Aequidens pulcher (blue acara).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Mersi de raspuns.
Ce fac in continuare cu el?
Ii caut pereche si il las in acvariu cu africanii sau incerc sa scap de el?

O zi buna

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Ce imi recomandati pt. iluminarea acvariului?
Eu m-am gandit la doua neoane Hagen: un Marin Glo 40w si un Aqua Glo 40w(lungime 105).
Intrebarea care se pune este T5 sau T8?
Daca aveti alte recomandari astept cu interes.

P.s Am comandat silicon Dow Corning 881, sper ca in weekend sa-mi lipesc acvariul

O zi buna,

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

dragos_georg wrote:Mersi de raspuns.
Ce fac in continuare cu el?
Ii caut pereche si il las in acvariu cu africanii sau incerc sa scap de el?

O zi buna

Il poti pastra, dar nu va fi foarte fericit... iti recomand sa scapi de el.

- cichlidaele sud-americane prefera o apa usor acida... sunt pesti care se grupeaza in perechi (mascul + femela)
- cichlidaele africane (malawi) sunt pesti care prefera o apa dura... se grupeaza pe familii (1 mascul + 4-5 femele).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Salutare si bine v-am regasit.
Va scriu sa stiti ca proiectul nu a murit ci a devenit realitate si cu ajutorul sfaturilor voastre. pt care va multumesc.
Atasez cateva poze cu acvariu sa vedeti ce a iesit. Nu ma criticati pt plantele din interior, au sa dispara in cateva zile, le-am lasat pt ca am citit ca reduc nitratii.
[Thumb - 2012-11-22 20.35.56.jpg]

[Thumb - 2012-11-22 20.28.40.jpg]

[Thumb - 2012-11-22 20.29.16.jpg]

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Alte 3 poze
[Thumb - 2012-11-22 20.29.41.jpg]

[Thumb - 2012-11-22 20.31.37.jpg]

[Thumb - 2012-11-22 20.28.57.jpg]

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Filtru contine:
- 3 litri Eheim substrat pro
- 4 litri Matrix
- 3 litri Siporax
- 2 litri Eheim Mech
- 1 litru de nu mai stiu ce inele ceramice
- 10 cm grosime burete fin JBL
[Thumb - 2012-11-22 20.30.56.jpg]

[Thumb - 2012-11-22 20.30.43.jpg]

[Thumb - 2012-11-22 20.30.17.jpg]

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Iluminare
- 1 neon Marin Glo 40W 105cm
- 1 neon Aqua Glo 40 W 105 cm
Populare:
- 6 Pseudotropheus demasoni
- 5 Pseudotropheus elongatus yellow tail
- 3 Pseudotropheus saulosi - cred
- 5 Pseudotropheus estherae
- 5 labidochromis Caeruleus
- 4 albi cu ochi rosii- va rog sa ii identificati
- 2 Julidochromis Marlieri

Astept recomandari la ce as putea renunta si cu ce as mai putea popula pt culoare, as vrea si un pic de rosu prin acvariu.
Mi-as dori si 1M+ 2F cyrtocara moorii.

In rest astept cu interes sfaturile voastre precum si criticile aferente.

P.S. Ca un acvarist incepator, cu toate ca am citit mult despre ciclare, nu am avut rabdare motiv pt care am avut ceva pierderi de pesti. Nu ma intrebati cati pt ca e o intrebare mult prea personala si nu o sa raspunt. ASA CA SFATUIESC TOTI INCEPATORII SA ASCULTE SFATURILE CELOR MAI EXPERIMENTATI SI SA AIBA RABDARE SA CICLEZE ACVARIUL.
P.s.2. Scuzati calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul, dar in weekend o sa incerc sa fac poze mai bune si un filmulet.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2012 22:43:41

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Din poze nu imi este foarte clar, cum circula apa in filtru? Din poze pare ca apa ajunge in filtru
pe principiul vaselor comunicante, dar nu vad pompa, pompa trage apa de unde?

Si un sfat, cand faci poze poti sa pui o patura sau ceva inchis la culoare pe partea opusa,
pozele se vor vedea mai bine.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Mersi de sfatul cu patura. Pompa este deasupra buretilor si trage apa de pe fundul filtrului, o sa fac maine un filmulet si sper sa se inteleaga mai bine.
In rest astept pareri daca ajunge materialul filtrant, daca iluminarea este ok, si nu in ultimul rand sfaturi legate de populare.
Mersi

O seara buna,

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Vad ca nimeni nu are nici un sfat/critica/vorba buna legat de filtrare, iluminare sau populare.
Mai postez cateva poze de o claritate mai buna ...
[Thumb - DSC_0719.JPG]

[Thumb - DSC_0749.JPG]

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Cate un pestisor
[Thumb - DSC_0717.JPG]

[Thumb - DSC_0731.JPG]

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Alti pestisori
[Thumb - DSC_0794.JPG]

[Thumb - DSC_0764.JPG]

[Thumb - DSC_0733.JPG]

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Inca trei
[Thumb - DSC_0808.JPG]

[Thumb - DSC_0814.JPG]

[Thumb - DSC_0803.JPG]

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Filtrul, sper ca se intelege si se si vede pompa.
[Thumb - DSC_0828.JPG]

dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Si o problema cu un demason, l-am gasit azi stand la suprafata apei si fiind ranit la burta. L-am mutat intr-un acvariu singur. Sper sa se observe in poza rana si astept ce parere aveti:
- o sa supravietuieasca?
- cand o sa il pot muta in acvariu cu ceilalti pesti?
[Thumb - DSC_0819.JPG]

[Thumb - DSC_0824.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2012 00:32:16

Forum Index » Cichlidae
Go to: